FK Sarajevo Akademija.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#226 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Logovan »

vryzas

#227 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by vryzas »

vryzas wrote:Mali Dal je sve dogovorio sa Liverpulom. Ocekuje se uskoro dolazak ljudi iz Livrepula da se zavrsi dio oko naknade.
Po procjenama strucnjaka Dal je jedan od najvecih talenata koji se pojavio na ovim prostorima.
Sretno :thumbup:
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ide-oc ... /141219082

Bravo mali. :thumbup:

Al Dino je pravi maher nema sta..."Jučer smo obavili sastanak s predstavnicima Liverpoola, koji su došli s određenim prijedlogom. Stvar još nije završena, ali smo u finalnoj fazi pregovora. Mi smo insistirali da Dal ostane sa nama još dvije sezone i da završi Akademiju", kazao je Selimović. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrhunska suplja... :oops:
senci-071

#228 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by senci-071 »

:D
Auuuuuuuuu izvinjavam se ,greska. :run:
Last edited by senci-071 on 19/12/2014 17:05, edited 2 times in total.
emigrazione

#229 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by emigrazione »

Sta, da ga u akademiju ubacimo?
Logovan

#230 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Logovan »

:thumbup: :thumbup: Bravo mali.
The 51st State

#231 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by The 51st State »

vryzas wrote:
vryzas wrote:Mali Dal je sve dogovorio sa Liverpulom. Ocekuje se uskoro dolazak ljudi iz Livrepula da se zavrsi dio oko naknade.
Po procjenama strucnjaka Dal je jedan od najvecih talenata koji se pojavio na ovim prostorima.

Al Dino je pravi maher nema sta..."Jučer smo obavili sastanak s predstavnicima Liverpoola, koji su došli s određenim prijedlogom. Stvar još nije završena, ali smo u finalnoj fazi pregovora. Mi smo insistirali da Dal ostane sa nama još dvije sezone i da završi Akademiju", kazao je Selimović. :lol: :lol: :lol: :lol:

zna se gdje stanuju bageri, mersin, tetici i slicno...., sto li nisi revnostan tako kad je tvoj klub u pitanju, ocigledno volis hinjavost prosipati imate vi mnogo vecih problema da bi trosio svoje dragocjeno vrijeme na "dininu suplju".
Maharadza

#232 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Maharadza »

The 51st State wrote:
vryzas wrote:

zna se gdje stanuju bageri, mersin, tetici i slicno...., sto li nisi revnostan tako kad je tvoj klub u pitanju, ocigledno volis hinjavost prosipati imate vi mnogo vecih problema da bi trosio svoje dragocjeno vrijeme na "dininu suplju".
Hajde ba, makar više nije "fening", vidiš da je promovisan u "Dino"...i to maher! :mrgreen:
Obuca9

#233 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Obuca9 »

Povratak sveznajućeg Grka :D
vryzas

#234 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by vryzas »

Cuje se po mahali tu i tamo neka informacija... :oops:
Obuca9

#235 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Obuca9 »

Neka, neka. Ti si uvijek imao tačne informacije :D

Doduše, više su to bile informacije, nego tačne, ali nema veze, nismo mi cjepidlake.
Baltazar_khan

#236 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Baltazar_khan »

kakvo ovo suđenje pominje paja u avazu? kaže u četvrtak je suđenje oko spora između kluba i paje, i da mu nije jasno odakle tolika sigurnost naše uprave oko gradnje kampa. jebo mater vazda te neko svoj koči :skoljka: šta hoće više ubleha dok je on bio tamo tereni propali ko da je apokalipsa bila :-)
vryzas

#237 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by vryzas »

Obuca9 wrote:Neka, neka. Ti si uvijek imao tačne informacije :D

Doduše, više su to bile informacije, nego tačne, ali nema veze, nismo mi cjepidlake.

Dobro je ba @Obuca9, sta me stalno "prozivas bez dokaza." ;-) Eki nisu tacne :-) ...sreca pa imaju postovi sa datumima. ;-) :D Prvo javim za Tana, a evo i za ovog malog Dala cete hajrovati oko 40 milja eVra + bonusi...vidis da sam vam nafakali. :D
Maharadza

#238 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Maharadza »

Baltazar_khan wrote:kakvo ovo suđenje pominje paja u avazu? kaže u četvrtak je suđenje oko spora između kluba i paje, i da mu nije jasno odakle tolika sigurnost naše uprave oko gradnje kampa. jebo mater vazda te neko svoj koči :skoljka: šta hoće više ubleha dok je on bio tamo tereni propali ko da je apokalipsa bila :-)
Ma nek svira kurCu, mi gazimo! :izet:
Ferid Avdic

#239 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Ferid Avdic »

"A bageri su tu "! :evil: :izet:
north

#240 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by north »

Prije derneka oko bagera, treba sačekati ovaj rasplet situacije sa poganim Pašićem, sporovi su jako ozbiljna stvar, iz iskustva znam koliko sudovi znaju stopirati mnogo štoošta ako postoji određeni spor između dvije strane, i ako se krene u rješavanje spora to može potrajati neko vrijeme...Ako je Pašić zakazao ročište, onda on sigurno ima dobrog advokata koji ga zastupa, jer on o pravu ne zna beknuti, ako se advokat upustio u zastupanje onda vjerovatno konta da ima neke šanse, jer neće niko ulaziti u predmet ako nema ni promila šanse da dobije slučaj..znam ja da su i naši sve ispitali inače ne bi valjda ovako na sva zvona objavili ove divne vijesti.... Nisam pravnik, ali u pravu i zakonu uvijek ima neka rupa na koju se jedna strana može zakačiti i natjerati sud da se raspravlja, a to onda traje...Dakle, ja bih još malo sačekao sa dernekom, tj. barem dok bageri zvanično ne počnu da rove, onda se može zaliti a i Paja ga lagano podojiti :oops:

Inače, ako ima neko od upućenih, znam da MHAB poprilično dobro vladao nekim informacijama ranije, da nas malo uputi kako stoje stvari oko ovoga, na šta se konkretno Pašić žali, šta hoće itd? Dalje,. ta ročišta ako se zaista i trebaju održati, a Pašić navodi ročište već za dva dana :? , mogu li dovesti do stopiranja izgradnje radova, jer rokovi za početak su vrlo brzo, faktički manje od mjesec dana, tako da je važno da sigurno znamo je li 1000% sigurno da nas ništa ne može zaustaviti da se zaista i otpočne kako je Kusturica danas najavio?
ZonFon

#241 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by ZonFon »

Ono sto ja znam je da su Paji nudli x00.000 KM a on trazio dva puta toliko jer po njegovoj prici on je toliko ulozio u terene na Butmiru. Cilj sudskog postupka je bio da se dokaze koliko je zaista Paja ulozio, nadam se da je to rijeseno.
north

#242 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by north »

Da li to znači da ničim nije ugrožen početak radova, to je suštinsko pitanje za mene? Ako je samo do toga koliko treba isplatiti Paji i ako je to jedina dilema a ne ko raspolaže pravom na terene, ja bi na mjestu naših mu dao pare koje sud kaže istog dana, ako sud krene razvlačiti, napraviti vansudsku nagodbu sa njim, isplatio ga koliko zine i nabio ga nogom za sva vremena i onda se u miru posvetio projektu....jer najmanje što sada treba je da zbog budaletine sada zakočimo sa ovim i dođe do pomjeranja rokova, a tako fino zvuči za manje od mjesec dana počinju radovi :oops:
emigrazione

#243 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by emigrazione »

Ma graditi bez obzira na njega, ko ga jebe...u ovoj drzavi supa nikada nije srusena zbog divlje gradnje pa nece ni akademija, imamo fore 25 god. da ga muntamo, ili da cekamo da krepa
north

#244 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by north »

Hm, može i tako ako imaš građevinsku dozvolu....a vjerujem da je imamo, inače se ne bi zaključivao ugovor sa izvođačem radova, jer niko ne bi potpisivao ugovor sa investitorom i svoje poslovne planove podredio tome ako ne zna sa sigurnošću da su svi uslovi ispunjeni za realizaciju projekta (urbanistička, građevinska, obezbijeđena finansijska sredstva...)...Tako da sam nakon danas naravno optimista, ali eto, kopka me ovaj slučaj i zato i pitam kako tu stoje stvari :oops:
ZonFon

#245 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by ZonFon »

Mislim da je Paja svjestan cinjenice da ne polaze nikakva prava na terene, nego samo pokusava izvuci sto vise para.
emigrazione

#246 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by emigrazione »

north wrote:Hm, može i tako ako imaš građevinsku dozvolu....a vjerujem da je imamo, inače se ne bi zaključivao ugovor sa izvođačem radova, jer niko ne bi potpisivao ugovor sa investitorom i svoje poslovne planove podredio tome ako ne zna sa sigurnošću da su svi uslovi ispunjeni za realizaciju projekta (urbanistička, građevinska, obezbijeđena finansijska sredstva...)...Tako da sam nakon danas naravno optimista, ali eto, kopka me ovaj slučaj i zato i pitam kako tu stoje stvari :oops:
Koliko ja znam prvo ide urbanisticka pa ako prodje onda ide gradjevinska, to bi trebala da izdaje opcina preko sluzbe za urbanizam, a ako je Ilidza odobrila ovaj se moze jebati...naravno da ozbiljan izvodjac nece poceti radove bez gradjevinske, dodje murija sta to ti kopas i onda belaj, nije glup
north

#247 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by north »

Tako je...A HERCING jeste na prvu ozbiljna firma sa sasvim ozbiljnim referencama...http://hercing.com/index.php?part=referense
Logovan

#248 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by Logovan »

emigrazione wrote:Ma graditi bez obzira na njega, ko ga jebe...u ovoj drzavi supa nikada nije srusena zbog divlje gradnje pa nece ni akademija, imamo fore 25 god. da ga muntamo, ili da cekamo da krepa
Ovo ti nije trebalo. :wink:
emigrazione

#249 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by emigrazione »

Vjerovatno su se odlucili da odrede izvodjaca po pozivu, mada bi po meni bilo bolje da su isli na tendersku varijantu...jebiga ovi poslovi nisu svakodnevnica ovdje, tereni i sve dzidzemidze koji idu uz njih ne moze svako ni raditi, posao nije mali vjerovatno bi tu bilo i inostranih ponuda...ali izgleda da im se opasno zuri
Ovo ti nije trebalo. :wink:
Jebiga jarane, ne mislim ja to tako...nego nekako tako ocito ispada, ovi sporovi znaju trajati godinama
Last edited by emigrazione on 24/12/2014 13:32, edited 1 time in total.
omega369

#250 Re: FK Sarajevo Akademija.

Post by omega369 »

Raja ne konta o cemu se ovdje radi ;-) opcina ilidza je koncesor tj. vlasnik zemljista. to zemljiste je dato pod koncesiju pasicu na 25-30 god uz odredjenu konces naknadu koja je glavna stavka svakog ugovora te vrste. ovaj je nije placao, iz njemu znanih razloga...ovi mu uredno kao vlasnici oduzeli koncesiju prebacili je na drugoga koji ce placati i to je to.
on se sad moze samo sa NJIMA tuzakati oko toga koliko je on ulozio ili nije ulozio i traziti rupe u ugovoru koji je potpisao nekada davno ali u sustini moze IH samo povuci i nista vise, jer su i oni ulozili (zemljiste) a za uzvrat nisu dobili nista :wink: nas u svoj toj prici nema, jer mi nemamo nista sa pasicem, mi imamo sa vlasnikom zemljista. naravno, moze se malo sacekati da se uradi i ta neka procjena, da vjestak utvrdi sta je ovaj ulozio, ali to ne moze uticati na odnos izmedju nas i vlasnika zemlje (koncesora). naprotiv, to moze samo pasicu i opc. ilidza pomoci da ONI rijese svoj spor. Mada iz iskustva znam da su ti koncesivni ugovori nezgodni drama i da je u startu drzava zasticena ne 100 nego 100 miliona posto, tako da pasic nema ni promil sanse u svojoj borbi protiv koncesora i bez veze trosi pare i vrijeme. ljudi naprave minicentralu, uloze 10 miliona maraka, ne plate 5 mjesecnih konc. naknada, i ugovor je automatski raskinut, sve ti oduzimaju niko te nista ne pita, a ne ovo
Post Reply