Prije derneka oko bagera, treba sačekati ovaj rasplet situacije sa poganim Pašićem, sporovi su jako ozbiljna stvar, iz iskustva znam koliko sudovi znaju stopirati mnogo štoošta ako postoji određeni spor između dvije strane, i ako se krene u rješavanje spora to može potrajati neko vrijeme...Ako je Pašić zakazao ročište, onda on sigurno ima dobrog advokata koji ga zastupa, jer on o pravu ne zna beknuti, ako se advokat upustio u zastupanje onda vjerovatno konta da ima neke šanse, jer neće niko ulaziti u predmet ako nema ni promila šanse da dobije slučaj..znam ja da su i naši sve ispitali inače ne bi valjda ovako na sva zvona objavili ove divne vijesti.... Nisam pravnik, ali u pravu i zakonu uvijek ima neka rupa na koju se jedna strana može zakačiti i natjerati sud da se raspravlja, a to onda traje...Dakle, ja bih još malo sačekao sa dernekom, tj. barem dok bageri zvanično ne počnu da rove, onda se može zaliti a i Paja ga lagano podojiti
Inače, ako ima neko od upućenih, znam da MHAB poprilično dobro vladao nekim informacijama ranije, da nas malo uputi kako stoje stvari oko ovoga, na šta se konkretno Pašić žali, šta hoće itd? Dalje,. ta ročišta ako se zaista i trebaju održati, a Pašić navodi ročište već za dva dana

, mogu li dovesti do stopiranja izgradnje radova, jer rokovi za početak su vrlo brzo, faktički manje od mjesec dana, tako da je važno da sigurno znamo je li 1000% sigurno da nas ništa ne može zaustaviti da se zaista i otpočne kako je Kusturica danas najavio?