Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili ateis

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nasa

#226 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by nasa »

@zlokruhovica sto se razmahao :D smanji dozivlaj :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#227 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Truba »

oprošteno mu je ako ima 19-24 godine
inače je za zabrinut se :D
nasa

#228 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by nasa »

ma kakvi, stariji covjek :D ali ja to gledam kao smisao za humor, malo uvrnut ali... :D
Truba

#229 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Truba »

e jbg
onda je problem dublji :D

što je čovjek stariji trebao bi više poznavati svijet i svoje okruženje i zaključiti da je sve k**** od ovce i da nema smisla mimo Onoga što negiraju
zlokruhovic

#230 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by zlokruhovic »

nasa wrote:ma kakvi, stariji covjek :D ali ja to gledam kao smisao za humor, malo uvrnut ali... :D

Uvek je uvrnut onaj koji ne pristaje na tzv.norme koje su postavili čobani iz srednjeg veka , i kad jasno bez uvijanja kažeš šta misliš o tome , odmah konformisti u vidu modernih vernika se nađu uvređeni jer prepoznaju svoj kukavičluk i konformizam pa im to teško pada i zato moraju reagovati jače nego na verske fanatike.
zlokruhovic

#231 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by zlokruhovic »

Black swan wrote:e jbg

što je čovjek stariji trebao bi više poznavati svijet i svoje okruženje i zaključiti da je sve k**** od ovce i da nema smisla mimo Onoga što negiraju
E ovo je strašno i nadasve jadno za odrasle ljude.

Čovek koji je odrastao pa samo zbog svog kukavičluka počinje svet i okruženje smatrati kurcem od ovce je očita slika i prilika ljudskog nemorala gde religija kao po defoltu nalazi utočište.

Tvoj kukavičluk i tvoj neverovatni egoizam koji je posledica tog istog kukavičluka možeš prodavati vernicima prikazujući ga kao"duhovnost" i "predanost bogu i božanskoj ljubavi" jer je eto sve ošlo u milokliz , ali meni ne možeš jer matricu svega toga nanjušim vrlo brzo.
Raigor Stonehoof

#232 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Raigor Stonehoof »

zlokruhovic wrote:
nasa wrote:ma kakvi, stariji covjek :D ali ja to gledam kao smisao za humor, malo uvrnut ali... :D

Uvek je uvrnut onaj koji ne pristaje na tzv.norme koje su postavili čobani iz srednjeg veka , i kad jasno bez uvijanja kažeš šta misliš o tome , odmah konformisti u vidu modernih vernika se nađu uvređeni jer prepoznaju svoj kukavičluk i konformizam pa im to teško pada i zato moraju reagovati jače nego na verske fanatike.
:thumbup:
Truba

#233 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Truba »

zlokruhovic wrote:
Black swan wrote:e jbg

E ovo je strašno i nadasve jadno za odrasle ljude.

Čovek koji je odrastao pa samo zbog svog kukavičluka počinje svet i okruženje smatrati kurcem od ovce je očita slika i prilika ljudskog nemorala gde religija kao po defoltu nalazi utočište.

Tvoj kukavičluk i tvoj neverovatni egoizam koji je posledica tog istog kukavičluka možeš prodavati vernicima prikazujući ga kao"duhovnost" i "predanost bogu i božanskoj ljubavi" jer je eto sve ošlo u milokliz , ali meni ne možeš jer matricu svega toga nanjušim vrlo brzo.
nisi ti dobar :D

nimalo mudrosti ne vidim u tvojim postovima
ono što bi trebao dobiti s godinama u guzi :D
ne vidim nimalo smirenosti i zdravorazumskog prosuđivanja koje bi trebalo doci iz toliko tisuća navezenih dana na goblen cikličkog života
ako ti je sva životna hrabrost negiranje onostranosti onda bih čitav život bio kukavica nego hrabar kao ti :D

sumnja i bježanje od onostranosti je imanentna svakom ljudskom biću i sastavni dio je skoro svakog čovjeka :D međutim radikalno uvjeravanje u svoje stavove i omalovažavanje drugih je oprošteno samo ako imaš do 25 godina :D
sve poslije spada u ozbiljne probleme :D osim ako ne zarađuješ lovu na tome :D
zlokruhovic

#234 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by zlokruhovic »

Black swan wrote:
nisi ti dobar :D

ne vidim nimalo smirenosti i zdravorazumskog prosuđivanja koje bi trebalo doci iz toliko tisuća navezenih dana na goblen cikličkog života
ako ti je sva životna hrabrost negiranje onostranosti onda bih čitav život bio kukavica nego hrabar kao ti :D

sumnja i bježanje od onostranosti je imanentna svakom ljudskom biću i sastavni dio je skoro svakog čovjeka :D međutim radikalno uvjeravanje u svoje stavove i omalovažavanje drugih je oprošteno samo ako imaš do 25 godina :D
Zdravorazumski?? , kaže onaj koji veruje u kozojebače i njihova varvarska pravila i zakone.
Uh jbt , naježio sam se od zdravog razuma i smirenosti.

Pretpostavljam da se ta ONOSTRANOST odnosi samo na Alaha,Isusa i Jahvea i da je to jedina ONOSTRANOST koja je validna i naravno jedina odabrana da se brani od uvredljivih reči i samim time jedina ONOSTRANOST koja ima pravo biti uvređena?!

Tvoje negiranje vampira,vila,karakondžula,batmana,.....je vrlo ozbiljan problem ako imaš više od 25 godina?? , ili ipak možda ih ne negiraš jer ista je verovatnoća za posotjanje "onostranog deda-mraza" i "onostranog Isusa"?!

Tvoja sveta knjiga(biblija ili kuran) negira sve druge onostranosti osim svoje a traži da se onasama ne negi8ra od onih koje sama tzv.sveta knjiga negira jer eto biće njeni sledbenici uvređeni.

Znači objansi mi taj fenomen , kako je moguće da sam ja loš kad negiram onostrano što propoveda monoteizam , a sam monoteizam negira sve sem sebe a traži poštovanje upravo od onih koje on sam negira?!

Jle možeš da skonataš rečenicu i da se ljudski referiše na ono što te pitam??
Truba

#235 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Truba »

paša buraz :D odišu ti postovi mržnjom :D nemamo mi šta pričati niti te želim i u šta uvjeravati
što se mene tiče vjera treba doći iz razuma a ne iz propagande pogotovo ne forumske
jednostavno nizak nivo duhovnosti u tvom biću ne dozvoljava da komuniciramo :D na ovom nivou
nasa

#236 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by nasa »

zlokruhovic wrote:

hahaha
mislila sam uvrnut smisao za humor :sax: :lol:
zlokruhovic

#237 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by zlokruhovic »

nasa wrote:
zlokruhovic wrote:

hahaha
mislila sam uvrnut smisao za humor :sax: :lol:
Aha,onda dobro. :-D
kecher II

#238 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by kecher II »

Black swan wrote:

ja sam nevjernik u smislu kako to promovisu ove tzv glavne religije.

ali kada mi ovi ''kao'' vjernici ili oni koji religiju shvataju kao nesto pozitivno pocnu koristiti rijec ''mudrost'' kao oni nesto shvatili, imaju vise, znaju bolje o cemu pricaju jer oni su mudri a mi budale je l' ako smo stariji od 25.
pricas o nekom postovanju sagovornika a iz tvog konteksta se moze izvuci da ako si stariji od 25 i ''onostranost'' ne smatras kao ti, si budala i nemas mudrosti da uvidis onostranost.

evo jedan lijep stih i nevjernicima i vjernicima

ateista je onaj sto u boga nema vjere,
dakle ja nisam ateista ja vjerujem u sebe.

a i ovo ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji kriju ili razmisljaju o tome da li da kriju da su nevjernici ili neke druge vjere od blizih svojih ili vecinske okoline gdje zive, strasno, srednji vijek.
Bodkin

#239 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Bodkin »

Black swan wrote: nisi ti dobar :D

zasto? vjerovanje u knjige napisane ljudskom rukom kao dokaz postojanja svemoguceg bica i jos koristiti iste kao vodilju po pitanjima morala je smijesno i u 20im i u 50im
Bujrum majstore

#240 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Bujrum majstore »

Bodkin wrote:
Black swan wrote: nisi ti dobar :D

zasto? vjerovanje u knjige napisane ljudskom rukom kao dokaz postojanja svemoguceg bica i jos koristiti iste kao vodilju po pitanjima morala je smijesno i u 20im i u 50im
Iz tog ugla je svakako smijesno.
Iz ugla koji ima za pretpostavku da je bice stvarno, nije.
Truba

#241 Re: Da li krijete od najblizih da ste postali agnostik ili a

Post by Truba »

dok sam na temi non stop
niđe odgovora
odem s teme jer mi se zgadi jedna te ista priča danima
odjednom odgovori
onda ispade da ja bježim sa svake teme
a u međuvremenu zaboravim gdje sam šta pisao i tako godinama

odgovaram jednom liku
a drugi citira i piše nešto treće

sad ja trebam sve to pohvatat da ga uvjerim u nešto što lik ne vjeruje već niti ga zanima :D

pa nije 1999. :D

ja sam odgovarao ovom gore što vuče na štovatelja rozemarine bebe :D
tamo gdje nema mržnje obično se ne javljam
nema potrebe
Post Reply