Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Partizani jarane, od kojih su 80% bili bh pravoslavci, 41-45!!! I to od nule, nije je nikako bilo, KSHS i Karadjordjevici bili prije njih. I onda dosh'o Alija vash, zajedno sa jos par lutmera, i ka'e ne valjaju partizani, sa'cemo mi to napravit kako treba, i evo ti sad: entiteti, kantoni, veto ovaj, veto onaj, p.m. ova, p.m. ona, itd itd. - nakarada ziva, phiiiishshshsh pfhahaha
Al to vi naci(onal)isti, bosnjacki, Alijini, ne kontate - da ste i vi uzrok tog njasra sadasnjeg. Sprcali su vas pa mislite da je tri predsjednika normalna stvar - a nije. Tj. ne moze bit volim Aliju i jedan predsjednik, kad je Alija onda idu tri predsjednika, entiteti, nakarada, a kad je neki partizan, e onda moze jedan predsjednik BejHa, republika, itd!
sulejman1 wrote:Ovi srbo-komunistički likovi poslije srbo-komunističkih čitanki nisu nijednu knjigu otvorili. Postoji istorija i prije komunističke vladavine od 50-tak godina, valjalo bi je pretabiriti. A što se tiče komunizma i dobrote po Bošnjake, dovoljno je da smo bili bezimeni i nepriznati i nakon što smo imali muslimanske brigade u II Sv. ratu, da ne govorim da smo bili zaposleni malo više nego danas i da smo redovno čekali u kolonama za hljeb, ulje... i pričali o crnim danima. Istina danas nije dobro ali nije Alija vladao RS-om pa je stanje gore nego u FBiH, a možeš slobodno zaviriti i u lijepu našu Hrvatsku i vidjeti da je stanje isto ko u BiH , o Srbiji i da ne govorim. Što se tiče islama islam je čist od onoga što mu vi pripisujete. dobro bi bilo da razmislite zašto zapadna visoko obrazovana omladina prelazi u tako "zaostali islam"Da ne skrenem sa teme i da se dotaknem uloge SDA, pored organizacije odbrane naroda u ratu, to je jedina starnka u parlamentu BiH koja ima kapacitet da se suprostavi rušenju države kroz zakonska rješenja. Ja sam ih lično bio otpisao, međutim kada sam vidio u zadnje 4 godine, kako se SDP igra sa zakonksim rješenjima popustajući Dodiku i Čoviću na račun države, dok je to SDA preko svojih delegata spriječavala, ipak sam shvatio da su oni jedini organizirani politički sistem Bošnjaka koji ima kapacitete da pravno i politički odbrani ono što nam je ostalo od BiH. Žao mi je vas CRVENI, vaše vrijeme je prošlo prije 20 godina, uz podvalu od Komšića ima li ste jednu provjeru naroda na kojoj ste pali na ispitu demokratije.
Rezime tvog posta.
Blablabla komunisti govna blablabla srobočetnici svi koji nisu za SDA blalblabla mrzim blablabla Tito šuuuupak blablablabla CRVENI UAAAAAAAAAAAA CRVENI UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA blablabla svi ste vi krivi, samo Alija nije blablablabla.
I trebaš glasati za SDA. Bez zajebancije. I javi kad ti nacionalna pripadnost hljeb na stol donese.
Partizani jarane, od kojih su 80% bili bh pravoslavci, 41-45!!! I to od nule, nije je nikako bilo, KSHS i Karadjordjevici bili prije njih. I onda dosh'o Alija vash, zajedno sa jos par lutmera, i ka'e ne valjaju partizani, sa'cemo mi to napravit kako treba, i evo ti sad: entiteti, kantoni, veto ovaj, veto onaj, p.m. ova, p.m. ona, itd itd. - nakarada ziva, phiiiishshshsh pfhahaha
Al to vi naci(onal)isti, bosnjacki, Alijini, ne kontate - da ste i vi uzrok tog njasra sadasnjeg. Sprcali su vas pa mislite da je tri predsjednika normalna stvar - a nije. Tj. ne moze bit volim Aliju i jedan predsjednik, kad je Alija onda idu tri predsjednika, entiteti, nakarada, a kad je neki partizan, e onda moze jedan predsjednik BejHa, republika, itd!
Predsjedništvo je postojalo i u SR BiH. Dalje se neću ni obazirati na tvoje baljezganje, jer pišeš toliko gluposti, da je i za jednog trola previše.
Ako u ti 80% računaš četnike koji su 45 prevrnuli kapu i postali partizani, od kojih niko nije odgovarao za zločine koje su činili čitav rat. Što se tiče partizana i njihovi zločina, navešću samo jedan primjer u Sarajevu gdje su poslije rata bez suđenja pobili 7000 Sarajlija po spisku vama dragog Valtera Perića. I naravno BiH je postala jedva jedna od republika ne zahvalom srba već zbog političkog okruženja. I naravno kao takvu republiku smatrali su svojom jer su u 1000 škola koje je napravio Džemal Bijedić i Pozderci zaposlili srpske čobane iz Srbije Crne Gore, Kozare , Grmeča i ostalih planina. Ili da ne pričam o primjerima gdje su Bošnjaci bili u Partizanima pod skrivenim nadimcima, bojeći se za život, jer bi im partizani po saznanju da su muslimani odrubili glave. Ako hoćete ima toga još puno, ali pametnom je i ovo dovoljno
Što se tiče kantona i entiteta Alija je bio protiv podjele BiH i borio se za njenu cjelovitost, dok su podjelu silom uz etničko čišćenje i genocid napravili tvoji srbi uz pomoć JNA partizana
Stvarno se svi ponavljaju k'o papagaji. Ista nacionalna retorika, ista demagogija, isto laganje, izvrtanje historije i istine, pravljenje budalama. I kod Bošnja k'o i kod Srba. A onda ovdje dođe i Srbe s visine naziva brđanima i čime već. Ma kad ti je ćuna mala nacionalizam ti je jedina opcija.
Eto vidiš šta ti je komunistička propaganda i sistem, zbog čega ti to nisi znao, uskoro će izaći knjige i dokazi za to pa će mo lijepo svi da čitamo i u potpunom smislu saznamo istinu o komunizmu u BiH. I usput da ti napomenem da je ovo samo jedan primjer njihovih zločina, o mnogima se neće vjerovatno nikad ni saznati. Za vrijeme II sv. rata gdje su postojali fašisti, nacisti, četnici, ustaše, komunisti, gdje nije bilo prihvatljive strane za veći dio Bošnjaka, Bošnjaci su se organizirali u Muslimanske milicije u cilju odbrane stanovništva od pokolja kako jedni, tako drugih i trećih. Za muslimanske milicije ne postoji dokaz da su činili zločine, a poslije rata njihovi pripadnici mahom su likvidirani. Svi znamo za likvidaciju ustaša u Blajburgu bez suđenja koje ja nebranim, ali su za njih imali opravdanje pa se za to uglavnom znalo u javnosti, dok za likvidaciju muslimana se krilo jer nisu imali dokaze da su pravili zočine.
I vidiš da nigdje nećeš naći masovnu likvidaciju četnika poslije 45, zanimljivo
lua wrote:Stvarno se svi ponavljaju k'o papagaji. Ista nacionalna retorika, ista demagogija, isto laganje, izvrtanje historije i istine, pravljenje budalama. I kod Bošnja k'o i kod Srba. A onda ovdje dođe i Srbe s visine naziva brđanima i čime već. Ma kad ti je ćuna mala nacionalizam ti je jedina opcija.
Istina je jedna, kome se sviđa neka izvoli, kome ne neka bar šuti
Eto vidiš šta ti je komunistička propaganda i sistem, zbog čega ti to nisi znao, uskoro će izaći knjige i dokazi za to pa će mo lijepo svi da čitamo i u potpunom smislu saznamo istinu o komunizmu u BiH. I usput da ti napomenem da je ovo samo jedan primjer njihovih zločina, o mnogima se neće vjerovatno nikad ni saznati. Za vrijeme II sv. rata gdje su postojali fašisti, nacisti, četnici, ustaše, komunisti, gdje nije bilo prihvatljive strane za veći dio Bošnjaka, Bošnjaci su se organizirali u Muslimanske milicije u cilju odbrane stanovništva od pokolja kako jedni, tako drugih i trećih. Za muslimanske milicije ne postoji dokaz da su činili zločine, a poslije rata njihovi pripadnici mahom su likvidirani. Svi znamo za likvidaciju ustaša u Blajburgu bez suđenja koje ja nebranim, ali su za njih imali opravdanje pa se za to uglavnom znalo u javnosti, dok za likvidaciju muslimana se krilo jer nisu imali dokaze da su pravili zočine.
Vidis, lupas bez pokrica.
Jer ako nije knjiga izasla, niti postoji dokaz, govoris nesto sto si negdje cuo. Niti znas koliko je Sarajevo imalo stanovnika prije rata, pa da znas koji je apsurd govoriti o 7000 Sarajlija.
Jos da ti ispravim glupave navode, u Bleiburgu su stradali Hrvati, muslimani a bome i cetnici, a poslje kraja rata na Zelengori je likvidirano vise od 6000 Drazinih cetnika koji su se pokusali probiti do Srbije.
sulejman1 wrote:
Jeste. Istina je jedna. I sad ću ti reći koja je istina: Hitlerov režim je u Drugom svjetskom ratu ubio 13.370.000 civila. Oko 6.000.000 Jevreja. Oko 3.000.000 Sovjeta. Oko 200.000 Roma. Njegov režim je eutanazirao oko 250.000 ljudi. A od gladi, u zatvorima, na razne načine usmrćeno je još oko 4.000.000 ljudi. 53.000.000 ljudi umrlo je tokom Drugog svjetskog rata. Samo u Jugoslaviji ubijeno je 300.000 ljudi. I ti dođeš i imaš muda ovdje da sereš i petljaš i lažeš i da porediš Tita s Hitlerom.
Jer ako nije knjiga izasla, niti postoji dokaz, govoris nesto sto si negdje cuo. Niti znas koliko je Sarajevo imalo stanovnika prije rata, pa da znas koji je apsurd govoriti o 7000 Sarajlija.
Jos da ti ispravim glupave navode, u Bleiburgu su stradali Hrvati, muslimani a bome i cetnici, a poslje kraja rata na Zelengori je likvidirano vise od 6000 Drazinih cetnika koji su se pokusali probiti do Srbije.
Pisalo sve u knjigama, samo treba znati citati.
Zar je stradalo samo 6000 četnika, nije više?Četnici u Blajburgu??? Malo sutra, a pokriće za 7000 Sarajlija ima ima, nepričam na pamet, činjenice postoje, samo što činjenice nisu iz kuhinje srbopartizana, već muslimana koji su ostali siročadi nakon što su im partizani poubijali i očeve i majke, a njih ostavljali od 3 godine u sirotištima
sulejman1 wrote:
Jeste. Istina je jedna. I sad ću ti reći koja je istina: Hitlerov režim je u Drugom svjetskom ratu ubio 13.370.000 civila. Oko 6.000.000 Jevreja. Oko 3.000.000 Sovjeta. Oko 200.000 Roma. Njegov režim je eutanazirao oko 250.000 ljudi. A od gladi, u zatvorima, na razne načine usmrćeno je još oko 4.000.000 ljudi. 53.000.000 ljudi umrlo je tokom Drugog svjetskog rata. Samo u Jugoslaviji ubijeno je 300.000 ljudi. I ti dođeš i imaš muda ovdje da sereš i petljaš i lažeš i da porediš Tita s Hitlerom.
Nacionalista si. Lažeš. I ne seri.
Nemaš potrebe iznositi statističke pokazatelje iz rata, o njima nije riječ, niti o nijemcima. Kad već govoriš o Hitleru, prema muslimanima je bio bolji od tvog tite i srba, jer smo daleko manje stradali od njega nego o četnika
sulejman1 wrote:
Nemaš potrebe iznositi statističke pokazatelje iz rata, o njima nije riječ, niti o nijemcima. Kad već govoriš o Hitleru, prema muslimanima je bio bolji od tvog tite i srba, jer smo daleko manje stradali od njega nego o četnika
Da glupost boli, završio bi na KUM-u legendo. Umro bi. Ozbiljno.
sulejman1 wrote:
Pisalo sve u knjigama, samo treba znati citati.
Zar je stradalo samo 6000 četnika, nije više?Četnici u Blajburgu??? Malo sutra, a pokriće za 7000 Sarajlija ima ima, nepričam na pamet, činjenice postoje, samo što činjenice nisu iz kuhinje srbopartizana, već muslimana koji su ostali siročadi nakon što su im partizani poubijali i očeve i majke, a njih ostavljali od 3 godine u sirotištima
Samo na Zelengori, nije to opste malo kada neko zna brojat i ne lupa gluposti.
Bleiburg je cinjenica koju opet mozes procitati u mnogim knjigama. Zar ima neki debil da to ne zna?
Nema nema, lupas napamet.
Muslimanska milicija je bila saradnik okupatora, jedna od ovdašnjih kvislinških organizacija, i jedine zamjerke koje se danas, s ovom pameću, mogu uputiti Josipu Brozu Titu su te što tokom rata i prvih godina nakon njega, nije revnosnije i temeljitije istrijebio sve kvislinške organizacije na teritoriji bivše Jugoslavije.
Dedino krilo, gusle, ognjište i narodni epovi došli su nam glave 50 godina kasnije.
Svi mi imamo svoje pretpostavke, vjerovanja, uvjerenja i cinjenice. Po meni to nije problem sve do momenta dok ja nesto sto je moja pretpostavka ne podjem tretirati kao nesto vaznije od necega sto se iznose kao dokazana cinjenica. Vase je pravo da vi idealizujete sta god hocete. Medjutim,kad vam se podastru dokazi da neke stvari nisu idealne onda budite barem toliko parlamentarni da cinjenice prihvatite kao cinjenice. Ja vam kazem, pamtim Titovo vrijeme i tu drzavu. Nemam nista ni protiv Tita ni protiv SFRJ ali vrijeme je pokazalo da je to bila jedna velika zabluda. Nazalost.
Dao sam vam i neke dokaze poput zakona koji su branili Titov lik i djelo, ima toga jos o cemu mozda znate ili ne znate. Recimo s pocetka osamdesetih u cijeloj SFRJ su neke namirnice dijeljene "na kartice", drugim rijecima, niste mogli uci u prodavnicu i kupiti 50kg brasna i 1kg kafe. Auta su se jedno vrijeme mogla voziti samo svaki drugi dan. To je bio tzv. sistem "par-nepar". Ako je zadnji broj registarskih tablica vaseg auta paran, onda vozite u danima kad je dozvoljena voznja za "parna" auta i obrnuto. Niste smjeli ni pomisliti da to prekrsite jer su se placale drasticne kazne ako to prekrsite. Dakle, ako hocete da se vozite svaki dan SVOJIM AUTOM onda morate imati dva auta i jedno treba da ima zadnju brojku koja je parna a drugo auto mora biti sa zadnjom neparnom brojkom na registraciji. Zatim, imali smo redukcije struje jer je veci dio el.energije SFRJ izvozila dok je vlastito stanovnistvo skapavalo popravljajuci frizidere koji su svako malo crkavali zbog redukcija struje.
S druge strane, pokusavate Aliju da okrivite za stvari za koje on objektivno i jeste kriv ali i za stvari za koje nije kriv ni 1%. Na primjer, rat u BiH! Pa zadnja budala na svijetu zna da je taj rat dosao iz Slovenije i Hrvatske. Tamo nije ratovao Alija vec Milosevic, prvo sa Kucanom u Sloveniji a zatim sa Tudjmanom u Hrvatskoj. I sad kad se kao treci na redu nasao Alija, sad odjednom svu krivicu za rat u BiH treba svaliti na njegova ledja. Pa zlatna kasika i ostale nebuloze. To je stvarno degutantno.
Kad smo vec kod 2.S.R moram postaviti par pitanja.
1. Da li vam je poznato koliki je broj stratista iz 2.S.R. koja su bivsoj u SFRJ obiljezena nekim spomenikom ili spomen plocom (a takvih je spomenika i danas puno u BiH) a na kojima su vecina stradalnika bili Bosnjaci???
2. Da li vam je poznato koliko je Bosnjaka u bivsoj JNA pred pocetak rata, tj. krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, bilo sa cinom generala a koliko je prema nacionalnom razrezu trebalo da ih bude?
Kad odgovorite na ova dva pitanja o savrsenoj SFRJ onda mozemo pricati dalje, a ako ne znate recite pa cu ja da vam kazem.
Ja imam svoj svjetonazor i svoje ideale i nikad neću birati "manje zlo" ili nekoga da "Srbima dohaka". Neću. Ja ću birati onog za kog bar mislim da bi možda mogao učiniti nešto dobro za moju jedinu domovinu.
Možda me nećeš shvatiti, ali, meni je nacionalizam sinonim za mentalnu retardaciju. I to će ostati tako do kraja.
PostPostao/la reis1 dana 20/08/2014 01:17
Stipu se ti jarane kao nekakvih pokusaja licne diskreditacije - balijski je to, kapirash.
Bosnjakinja po rodjenju.
Odrasla uz TITA i SKJ-u. Osnovala svoju porodicu u tom periodu.
Neki "povampireni" ljudi su u proljece 1992.g. pokusali, da oduzmu slobodu i zivot meni i mojoj porodici i svim ljudima, koji nisu prihvatali njihovu koncepciju drzave.
Moja jedina i najdraza domovina BiH je tu agresiju prezivjela, zajedno sa svojim prvim predsjednikom r.Alijom Izetbegovicem.
Postao/la reis1 dana 20/08/2014 01:17
Nego malo vi bosnjacko-muslimanski naci(onali)sti, nama objasnite kako to partizani pravoslavci utemeljise Republiku BiH, i napenalise Karadjordjevica i KSHS, a vi SDA-ovci sa ostalom ekipom, je razjebashte i napraviste ovu entitetsko-kantonalnu nakaradu?
Sto ti vise pises ovakve gluposti, to sam ja jacih uvjerenja da treba glasati za SDA i Bakira Izetbegovica.
Banksy wrote:Muslimanska milicija je bila saradnik okupatora, jedna od ovdašnjih kvislinških organizacija, i jedine zamjerke koje se danas, s ovom pameću, mogu uputiti Josipu Brozu Titu su te što tokom rata i prvih godina nakon njega, nije revnosnije i temeljitije istrijebio sve kvislinške organizacije na teritoriji bivše Jugoslavije.
Dedino krilo, gusle, ognjište i narodni epovi došli su nam glave 50 godina kasnije.
sulejman1 wrote:
Banksy wrote:Muslimanska milicija je bila saradnik okupatora, jedna od ovdašnjih kvislinških organizacija, i jedine zamjerke koje se danas, s ovom pameću, mogu uputiti Josipu Brozu Titu su te što tokom rata i prvih godina nakon njega, nije revnosnije i temeljitije istrijebio sve kvislinške organizacije na teritoriji bivše Jugoslavije.
Nađi dokaz za zločine muslimanskih milicija
Ne pada mi na pamet trošiti vrijeme na ispravljanje tuđe gluposti i neznanja ili pokušaje ublažavanja i ispiranja zadojenih esktrema. Borba sa zadrtostima ispranog mozga dedinog ognjišta je unaprijed izgubljena.
@Trebam te
Realno, individualno, Bakir I. stoji najbolje, Suljagić je upitan.
Bosnjacki naci(onali)sti, oni su toliko zatupljeni, da ne mog skontat da su 43. ti "demooooooni" jarane, Srbi/pravoslavci, partizani, napravili Bosnu i Hercegovinu, republiku, drzavu. To njima ne ide u glavu nikako, "otkud sad to", "to mora da je neka muljaza"... he he he
Ti nasi pravoslavci, znas ti ko su ti oni bili? To su ti brate moj bili kmetovi, a znas sta je to? Nisi mogao imat svoje livade, ne zato sto nisi htio, vec zato sto ti nije bilo dozvoljeno, "cuuu ti pravoslavac da imas nesto? nema. ne daam ti. sabljom ti ne daam". Znaci jedan drustveni status, kmet, malo bolje od stoke, razumijes. I to ne 10, ili 50, vec 500 jebenih godina, pola milenija.
Kad su prije 200 godina, kad je taj feudalizam dokurCio vise i bogu i narodu, i kad su se ti kmetovi digli na ustanak kontra toga, e onda su ti jarane moj u susjedstvu nasem, u Smederevskom sandzaku, ti begovi izmedju ostalog i nasi draaaagi Izetbegovici zaveli tzv. "strahovladu dahija"!!! Tj. nisu dali nikakve promjene, vec jos milijardu godina da bude feudalizam, oni da jedu "zlatnim kasikama", a kmetovi da kopaju njivu. Da ne ulazimo dalje u pricu, to se zavrsilo tako da su ti kmetovi, pravoslavci nasi, Srbi - napenalili te begove iz shumadije, razjebali ih totalno, mrs kaze da vas vise nikad ovdje ne vidimo. Izmedju ostalog, i nase draaaaage Izetbegovice. Sultan - zdra'o!
E a onda poslije toga, i onog Kaisera naseg, iz Beca, i kontra njega su se digli, i njega napenalili odavde. I naposljetku, cak i svog vlastitog kralja, i njega pukli nogom, ka'e "mi se jedva kutarisali sultana i kajzera, i sad ti dosh'o da nam budes kralj, ti? mrs odavde da te ne vidimo"... I onda naravili republike, izmedju ostalog, i Socijalisticku REPUBLIKU Bosnu i Hercegovinu. Za sve radne i postene ljude.
Last edited by reis1 on 20/08/2014 12:34, edited 1 time in total.
sulejman1 wrote:
A zaista, da li imaju ti tacni podaci?
Nemaju nažalost tačni, ali isto tako nema niti jedan podatak da su nijemci ubijali masovno BOšnjake, osim komunista vojnika, kao što imaju podaci da su četnici i partizani ubijali u toku rata(tu ubrajam i civile, žene, djecu) a Tito i režim nakon rata.
sulejman1 wrote:
A zaista, da li imaju ti tacni podaci?
Nemaju nažalost tačni, ali isto tako nema niti jedan podatak da su nijemci ubijali masovno BOšnjake, osim komunista vojnika, kao što imaju podaci da su četnici i partizani ubijali u toku rata(tu ubrajam i civile, žene, djecu) a Tito i režim nakon rata.
ma i ja mislim da nema podataka o nacističkim masovnim egzekucijama Bosnjaka (kao pripadnika etničke grupe), odnosno ako su bile egzekucije one su bile motivirane njihovom pripadnošću NOP-u.