Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vicious
#226 Re: Selektor/Trener BiH
Ja ne mogu da vjerujem kakve se sve želje i pozdravi ovdje mogu čuti, te Klinsmann, te Magath... Što ne odmah Mourinho, ili Simeone? Klopp? Vjerovatno im je ba dodijalo u klubovima, a mi im možemo ponuditi kraljevsku platu i uslove, da dođu malo da vide kako je u "šupku svijeta", što bi rek'o Zoster... 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#227 Re: Selektor/Trener BiH
od ovih švaba valja još pomenuti
Roger Schmidt (Bayer Leverkusen) i Thomas Tuchel ( Mainz) ali mislim da je ovo sve u dometu rasprava na pdf politika o vojnoj moći Rusije i Turske
ps
jel realan trener Rijeke Marjaž Kek?
Roger Schmidt (Bayer Leverkusen) i Thomas Tuchel ( Mainz) ali mislim da je ovo sve u dometu rasprava na pdf politika o vojnoj moći Rusije i Turske
ps
jel realan trener Rijeke Marjaž Kek?
- Šibicar
#228 Re: Selektor/Trener BiH
The 51st State wrote:ne pije to vode, probo je pape tu foru sa misketom pa su mu svi jebali od do....masina saveza, medija i igraca, a sve uz odobravanje priglupog naroda onemogucava bilo kakav dugorocno smislen sportski rad.Charuga wrote:Čelična ruka samo može pomoći u ovom trenutku i čovjek od karaktera. Kad mu se neko od "zvijezda" usportivi ili da mu jebe sve ili da sazove novinare i kaže: "taj i taj nije htio da igra, mješao mi se u posao i minirao je ekipu pa sam ga izbacio". Nikakav više mlaki selektor ne može pomoći ...
Onda odstupiš i kažeš u javnost sve kako i šta,ko se kurči,ko ti se miješa u posao,ko te sapliće..itd,a ne k'o hinja podviješ rep i ideš linijom manjeg otpora.
- Charuga
- Globalni moderator
#229 Re: Selektor/Trener BiH
Ali sad bi to moglo jer su se mediji okrenuli protiv glavnih "zvijezda" a nije više ni narod toliko naklonjen njima. Sad treba nekog sa mudima i karakterom pa da kaže ili ćeš igrati kako ja kažem ili nećeš nikako. Mora se neki rez napraviti, ovako odosmo u kurac.The 51st State wrote:ne pije to vode, probo je pape tu foru sa misketom pa su mu svi jebali od do....masina saveza, medija i igraca, a sve uz odobravanje priglupog naroda onemogucava bilo kakav dugorocno smislen sportski rad.Charuga wrote:Čelična ruka samo može pomoći u ovom trenutku i čovjek od karaktera. Kad mu se neko od "zvijezda" usportivi ili da mu jebe sve ili da sazove novinare i kaže: "taj i taj nije htio da igra, mješao mi se u posao i minirao je ekipu pa sam ga izbacio". Nikakav više mlaki selektor ne može pomoći ...
- dobojlija81
- Charuga
- Globalni moderator
#231 Re: Selektor/Trener BiH
Baš tako. Od riječi do riječi pa neka se zna šta se dešava. Ko određuje kako se dijele pare koje je UEFA dala Savezima? Savez? Sigurno ne sami oni, pita se i "raja" iz ekipe.Šibicar wrote:Onda odstupiš i kažeš u javnost sve kako i šta,ko se kurči,ko ti se miješa u posao,ko te sapliće..itd,a ne k'o hinja podviješ rep i ideš linijom manjeg otpora.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#232 Re: Selektor/Trener BiH
pa i Magath je trenutno u engleskom championshipu...ako nemremo drugoligašu jamit trenera onda šta hoćemo i šta kukamo koje pm što smo ispali 
-
The 51st State
#233 Re: Selektor/Trener BiH
bilo bi lijepo ali znas da to tako ne ide, jbg, jer cim udjes u neku pricu sa nasim savezom upleo si se u takvu varijantu, dakle prvo savez da se digne na profesinalniji nivo i selektoru omoguci da se u skladu sa obavezama i ponasa ali takav pristup kosta, sto para, truda i odricanja odredjenih rezultata kratkorocno, mislim da je to nerealno u nasim uslovima, na zalost.Šibicar wrote:The 51st State wrote:ne pije to vode, probo je pape tu foru sa misketom pa su mu svi jebali od do....masina saveza, medija i igraca, a sve uz odobravanje priglupog naroda onemogucava bilo kakav dugorocno smislen sportski rad.Charuga wrote:Čelična ruka samo može pomoći u ovom trenutku i čovjek od karaktera. Kad mu se neko od "zvijezda" usportivi ili da mu jebe sve ili da sazove novinare i kaže: "taj i taj nije htio da igra, mješao mi se u posao i minirao je ekipu pa sam ga izbacio". Nikakav više mlaki selektor ne može pomoći ...
Onda odstupiš i kažeš u javnost sve kako i šta,ko se kurči,ko ti se miješa u posao,ko te sapliće..itd,a ne k'o hinja podviješ rep i ideš linijom manjeg otpora.
Last edited by The 51st State on 23/06/2014 16:28, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#234 Re: Selektor/Trener BiH
kako odgovorih sibicaru, do saveza je...Ali sad bi to moglo jer su se mediji okrenuli protiv glavnih "zvijezda" a nije više ni narod toliko naklonjen njima. Sad treba nekog sa mudima i karakterom pa da kaže ili ćeš igrati kako ja kažem ili nećeš nikako. Mora se neki rez napraviti, ovako odosmo u kurac.
- Charuga
- Globalni moderator
#235 Re: Selektor/Trener BiH
A onda ide ona, ili igrač(i) ili ja i to u pola kvalifikacija ali javnost MORA znati šta se dešava. Ovako znamo da nešto nije u redu ali ništa konkretno, osim ono što se priča ....
Ne znam ali ovako ne ide.
- Šibicar
#236 Re: Selektor/Trener BiH
Ali moraće se kad tad nešto poduzeti po tom pitanju i zauvijek se pokušati riješiti mahalsko-šanerskog mentaliteta u ekipi,zato bi stranac trebao preuzeti,ne mora biti poznat i skup,samo da nije naš.
-
The 51st State
#237 Re: Selektor/Trener BiH
naravno da ne ide, sad vec moraju razmisljati o narednom cetvorogodisnjem ciklusu, i dalje imamo generalno perspektivne i dobre igrace, sa skoro nepresusnim dijasporskim vrelom, novom selektoru bi najbolje bilo da napravi totalni reset ekipe, vise u smislu funkcionisanja nego personalno, dakle da ima neku viziju kako bi ekipa morala izgledati na terenu i van njega, tako da uz spomenute preduslove nesto i napravi, nisam optimista da savez ima takvu viziju i znanje da provedu tako nesta, prije ce biti nastavak estrade.Charuga wrote:A onda ide ona, ili igrač(i) ili ja i to u pola kvalifikacija ali javnost MORA znati šta se dešava. Ovako znamo da nešto nije u redu ali ništa konkretno, osim ono što se priča ....
-
Itakoto
#238 Re: Selektor/Trener BiH
Pape ostaje selektor
Znam ja nas, je*o ti nas!
Znam ja nas, je*o ti nas!
- Logovan
#239 Re: Selektor/Trener BiH
Stranac za selektora ili Vaha, iako mislim da nema ništa od njega zbog nekog razloga.

Ma ja, on je idealan. Kada je Pape postao selektor milijardu komentara se ispisalo zašto je on doveden a ništa nije osvojio od trofeja. Zato Barbarez svake sezone pokupi po jedan trofej.Veliki Dingospo wrote:Sergej Barbarez, idealan za situaciju u kojoj smo !
-
groove
#240 Re: Selektor/Trener BiH
ima i ivica grlic, vec 3 godine radi kao sportski direktor u duisburgu.
-
spacek
#241 Re: Selektor/Trener BiH
Najviše igrača imamo iz Njemačke ili da su igrali/igraju u Njemačkoj. Pa onda je najbolje dovesti švabu. Moj prijedlog je Winfried Schäfer, a pomoćnici da mu budu Barbarez i Bajramović kao budući nasljednici (također njemačka škola ali naš mentalitet).
- rajv0sa
#242 Re: Selektor/Trener BiH
agent_zero wrote:
Šteta što je pod ugovorom do 2016te.
- Maharadza
#243 Re: Selektor/Trener BiH
Nažalost imam osjećaj da je Felix preskup i za "svoje" švabe!JoseMujica wrote:Felix Magath
ako ništa 100% bi bili sigurni da svaki igrač koji je na spisku more dvije tekme u cugu odigrati
- Point.
#244 Re: Selektor/Trener BiH
Ja bi sad potpiso da nam buduci selektor bude Ahmed Svrakic, sa cijelim ZMBT strucnim stabom, samo da se izbaci Pape, jer je porusio sve mostove i gubi konce opasno.
- mO k3
#245 Re: Selektor/Trener BiH
Charuga wrote:Čelična ruka samo može pomoći u ovom trenutku i čovjek od karaktera. Kad mu se neko od "zvijezda" usportivi ili da mu jebe sve ili da sazove novinare i kaže: "taj i taj nije htio da igra, mješao mi se u posao i minirao je ekipu pa sam ga izbacio". Nikakav više mlaki selektor ne može pomoći ...
To je poenta , Magath ili neki general imperator aka Faith
- Šveđanin
#246 Re: Selektor/Trener BiH
Okej prijedlozi su tu.
Sad pravo pitanje.. koga mi realno mozemo priustiti od njih?
Nije sukanje vec cisto da vidimo koliko bi se para moglo izdvojiti a koliko veca trenerska imena traze..
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Nije sukanje vec cisto da vidimo koliko bi se para moglo izdvojiti a koliko veca trenerska imena traze..
- mO k3
#247 Re: Selektor/Trener BiH
Nikako sigurno su preskupi , jedno vahu na foru patriotskuŠveđanin wrote:Okej prijedlozi su tu.
On je za mene u prvom redu
-
spacek
#248 Re: Selektor/Trener BiH
dobila se lova od sponzora adidas
dobila se lova od odlaska na svjetsko
postoji lova od sponzora
postoji lova od tv prava
ta prica da se nema para meni malo para usi pogotovo jer nas selektor nije najslabije placen
reprezentacija vise nije 50-ta, 80-ta na rang listi...vec medju 20 + nosilac grupe za euro 2016 + igrali na smotri 32 repke na sp2014...
ima se para itekako, ako se usmjere na mjesta gdje ih i druge repke usmjeravaju.
drugo - prave se ugovori - tebi plata toliko i toliko, a ako odvedes na svjetsko/evropsko imas bonus + bonus na svaku pobjedu + premije...svaka repka je premirana na svjetskom, samo niko nije jednom nije pomenuo kolike su premije za nase igrace i strucni stab ako udju u 1/8 finala????
postoji lova od sponzora
postoji lova od tv prava
ta prica da se nema para meni malo para usi pogotovo jer nas selektor nije najslabije placen
reprezentacija vise nije 50-ta, 80-ta na rang listi...vec medju 20 + nosilac grupe za euro 2016 + igrali na smotri 32 repke na sp2014...
ima se para itekako, ako se usmjere na mjesta gdje ih i druge repke usmjeravaju.
drugo - prave se ugovori - tebi plata toliko i toliko, a ako odvedes na svjetsko/evropsko imas bonus + bonus na svaku pobjedu + premije...svaka repka je premirana na svjetskom, samo niko nije jednom nije pomenuo kolike su premije za nase igrace i strucni stab ako udju u 1/8 finala????
- soccerfan88
#249 Re: Selektor/Trener BiH
Zato sto su znalo da ce Safet prodat tekmuspacek wrote:dobila se lova od sponzora adidas
postoji lova od sponzora
postoji lova od tv prava
- mO k3
#250 Re: Selektor/Trener BiH
Prodati tekmu , nigdje logike sunce mu ...,pa zar mu nije bio prioritet da se dobro odigra i da uhljebe malog Tina dobro , ovako nikome ništa ...