Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1080p ne postoji u televiziji, već se uglavnom koristi na blu-ray diskovima i slično. Što se tiče televizije tu postoji nešto slabiji kvalitet od 1080p a to je 1080i.
Evo i ja prebacio u sobu, štima sve ...hoću i ja malo fox movies i ostale fazone
Mada nikako da naštimam sliku fino, tj. oštrinu, svjetlinu i to......navikao valjda na onu na guzatom televizoru
Hvala ti još jednom....tema je za anale
Danke ! Hehee, ma kod mene dere sve, 150+ ! Hm, pa vidi malo u settings, moduse slike, imas obicno na LCD-LED tamo moduse - sport, cinema, standard, itd.
Np, uzivaj dok se boje ne rastope ! Kod mene na HSu odlicna slika na BH HD full hd 1080i !
Ovo sto gledamo je 1080i (i=interlaced), vise o tome ispod, 1080p (p=progressive)
1080i creates 60 half frames per second resulting in 30 full frames per second. For over the air, this is how it is done.
1080p creates up to 60 full frames per second. 60 FPS does have twice the data rate of 60 half FPS so television broadcasting does not use it.
Znaci broj FPS-a veci kod 1080p - 60 full FPSa, njega neces vidjeti na TV kanalima, jedino Blueray filmovi, PS3, Xbox, itd. , dok kod 1080i je 30 full FPSa.
kakavdanakneiskustvu wrote:
sinoć piše za vrijeme tekme da je bht hd,kako misliš region?
Ako imas logo BHT-a, jedinica ona i uz nju HD, onda sve ok, imas hd kanal. Covjek je mislio na region da izaberes u postavkama za trazenje digitalnog signala, digitalnih kanala, CDTV (Cable digital tv na LG), izaberi bilo sta osim BiH, Hrvatske i sl. , recimo Austriju i sve ok, dobices BHT HD, kao i ostali.
kakavdanakneiskustvu wrote:
sinoć piše za vrijeme tekme da je bht hd,kako misliš region?
Ako imas logo BHT-a, jedinica ona i uz nju HD, onda sve ok, imas hd kanal. Covjek je mislio na region da izaberes u postavkama za trazenje digitalnog signala, digitalnih kanala, CDTV (Cable digital tv na LG), izaberi bilo sta osim BiH, Hrvatske i sl. , recimo Austriju i sve ok, dobices BHT HD, kao i ostali.
Pošto ni u ludilu im(bhtelekomu) neću doplatiti pare da otključaju besplatan kanal.
Da pitam ko konta fol, jel' i ovaj "obični" BHT popravio malo sliku, znam da ono hd pored njega nema veze s tim, al' mi izgleda slika bolje nego inače, il' je do piva
kucniljubimac wrote:Pošto ni u ludilu im(bhtelekomu) neću doplatiti pare da otključaju besplatan kanal.
Da pitam ko konta fol, jel' i ovaj "obični" BHT popravio malo sliku, znam da ono hd pored njega nema veze s tim, al' mi izgleda slika bolje nego inače, il' je do piva
Kod mene na HS-u ima BHT,BHT SD i BHT HD, možda i kod vas ima?
kucniljubimac wrote:Pošto ni u ludilu im(bhtelekomu) neću doplatiti pare da otključaju besplatan kanal.
Kod mene na HS-u ima BHT,BHT SD i BHT HD, možda i kod vas ima?
Slika je bolja nego prije na ovim običnim.
Ja nemam taj BHT SD, imam BHT HD al' traže da im se plati i mogu da naduvaju.
Mislim na ovaj BHT što ga na spajalicu možeš uhvatiti, slika mi izgleda bolje nije aman zaman al' nije ni ona drla od prije pa pitam je li poboljšano to?
Jeste se navikli na hd ljudi. Ko jednom pogleda hd postaje mu zamorno gledati bilo sta sem toga.. Recimo ja nadjem sebi nesto zanimljivo na FTV, automatski okrecem dalje jer su slika i zvuk horor.
Hoce biti zeznuto nakon ovoga vratiti se na standardne bh prenose.