15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agent_zero
#226 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ja se samo nadam da se nećemo obrukati ni u jednoj utakmici. Nemam prevelika očekivanja, ali eto kažem samo bih volio da se ne obrukamo, kao npr. protiv portugala u baražu.
- BegA_
#227 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Lijepo, lijepo...Partijaner wrote:Ovako hocu da vidim stare u nedjelju.![]()
-
palermo
#228 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma šta znači obrukati se, ne vjerujem da ćemo otići sa svjetskog bez boda, a ne vjerujem i da ćemo biti zadnji u grupi. Iako mi je razumljiv tvoj stav, i ja ga imam, ipak je to samo izraz našeg straha i onog vjekovnog siromaštva koje nas prati. Ja nešto vjerujem da su ovi igrači, od kojih je većina njih vidjela svijet i rasla u okruženju drugačijem od našeg dovoljno sposobna i samouvjerena da ne gleda u Mesije i njegove drugove kao božanstva koja dolaze sa druge planete.agent_zero wrote:Ja se samo nadam da se nećemo obrukati ni u jednoj utakmici. Nemam prevelika očekivanja, ali eto kažem samo bih volio da se ne obrukamo, kao npr. protiv portugala u baražu.
Mislim, stavi naš najbolji tim pod recimo zastavu Holandije i svi bi pričali o četvrtfinalu kao realnosti. Samo trebamovjerovati u sebe. Igrači trebaju u sebe vjerovati.
- BegA_
#229 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
1.44 kvota na Argentinu. Ocekivao sam da ce biti manja.
-
Fauja Singh
#230 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Dobra stvar je sto mi ovdje nemamo sta izgubiti, Argetinci su jedni od favorita svjetskog prvenstva, u ovoj utakmici smo po svima totalni autsajderi i ako izgubimo nije nikakva tragedija (osim nekog velikog debakla ali ne vjerujem da ce do toga doci) ali zato kad bi uzeli bod (o 3 ne smijem ni pomisliti) kakav bi to delirijum bio i kakva bi krila dobili za utakmice s Iranom i Nigerijom... 
- shake69
#231 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Jasta. Meni nesto govori da ce Mensur probiti bar jednom lijevu stranu, zavrnuti loptu kako on umije, a Edin ce se postaviti kako treba. I neka bude kao na St.Denis u Parizu. nemam nista protiv!palermo wrote:Ma šta znači obrukati se, ne vjerujem da ćemo otići sa svjetskog bez boda, a ne vjerujem i da ćemo biti zadnji u grupi. Iako mi je razumljiv tvoj stav, i ja ga imam, ipak je to samo izraz našeg straha i onog vjekovnog siromaštva koje nas prati. Ja nešto vjerujem da su ovi igrači, od kojih je većina njih vidjela svijet i rasla u okruženju drugačijem od našeg dovoljno sposobna i samouvjerena da ne gleda u Mesije i njegove drugove kao božanstva koja dolaze sa druge planete.agent_zero wrote:Ja se samo nadam da se nećemo obrukati ni u jednoj utakmici. Nemam prevelika očekivanja, ali eto kažem samo bih volio da se ne obrukamo, kao npr. protiv portugala u baražu.
Mislim, stavi naš najbolji tim pod recimo zastavu Holandije i svi bi pričali o četvrtfinalu kao realnosti. Samo trebamovjerovati u sebe. Igrači trebaju u sebe vjerovati.
-
condy
#232 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Argentinci griješe, kada tvrde da mi i Hrvati igramo slično. To je dobro, jer očigledno nas i nisu toliko ozbiljno shvatili.
Hrvati igraju dobro na rezultat protiv jakčih reprezentacija jer se jako dobro pozicioniraju i čekaju svoju priliku iz kontranapada ili prekida, što se je vidjelo sinoć. Za razliku od njih, mi nažalost rijetko uspijemo izvući dobar rezultat protiv najboljih ekipa ( Portugal, Španija, Njemačka, Francuska...) jer nasa reprezentacija trazi igru, nadmetanje. Igra nam je puno ofanzivnija u odnosu na Hrvatsku i zbog toga tesko uspjevamo se nadigravati sa reprezentacijama koje imaju bolje individualce od naših. Međutim, to je i naša glavna prednost sa drugim lakšim reprezentacijama jer možemo puno lakše nametnuti svoj stil igre Nigeriji i Iranu, i zabiti im veoma lako par golova i dobiti ih. Za razliku od nas, Hrvatske ne može ništa više učiniti ni protiv Meksika ni protiv Kameruna jer tesko preuzima inicijativu na terenu. Sigurno sinoc jesu oštećeni, ali sa njihovom igrom teško da će uspjeti nekoga dobiti u naredne dvije utakmice.
Hrvati igraju dobro na rezultat protiv jakčih reprezentacija jer se jako dobro pozicioniraju i čekaju svoju priliku iz kontranapada ili prekida, što se je vidjelo sinoć. Za razliku od njih, mi nažalost rijetko uspijemo izvući dobar rezultat protiv najboljih ekipa ( Portugal, Španija, Njemačka, Francuska...) jer nasa reprezentacija trazi igru, nadmetanje. Igra nam je puno ofanzivnija u odnosu na Hrvatsku i zbog toga tesko uspjevamo se nadigravati sa reprezentacijama koje imaju bolje individualce od naših. Međutim, to je i naša glavna prednost sa drugim lakšim reprezentacijama jer možemo puno lakše nametnuti svoj stil igre Nigeriji i Iranu, i zabiti im veoma lako par golova i dobiti ih. Za razliku od nas, Hrvatske ne može ništa više učiniti ni protiv Meksika ni protiv Kameruna jer tesko preuzima inicijativu na terenu. Sigurno sinoc jesu oštećeni, ali sa njihovom igrom teško da će uspjeti nekoga dobiti u naredne dvije utakmice.
-
RIOP
#233 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Mi moramo odigrati tekmu ko Hrvatska sinoc, s tim da bi trebalo da mi imamo jači vezni red, i trebamo pucati. Hrvatska je sinoc imala pravo malo udaraca sa distance, a tu bi trebao da proradi Pjanke, i Hajrović. Nesmijemo pasti na provokacije, jer ce toga sigurno biti. Mislim da samo moramo jako zapeti i moze biti svasta.
- Logovan
#234 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Zbog ovog možemo ostvariti dobar rezultat. Mi ćemo igrati bez nekog pritiska, dok će njima biti pod moranje da ostvare pobjedu.Fauja Singh wrote:Dobra stvar je sto mi ovdje nemamo sta izgubiti, Argetinci su jedni od favorita svjetskog prvenstva, u ovoj utakmici smo po svima totalni autsajderi i ako izgubimo nije nikakva tragedija (osim nekog velikog debakla ali ne vjerujem da ce do toga doci) ali zato kad bi uzeli bod (o 3 ne smijem ni pomisliti) kakav bi to delirijum bio i kakva bi krila dobili za utakmice s Iranom i Nigerijom...
- KPNCTNJAH
#235 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Mene najvise strah nasih kornera (ako ih budemo imali uopste
)
I slabije reprezentacije su dolazile u kontre nakon sto to slabo izvedemo, a sad bi bas zastrasujuce izgledalo kad krene kontra 4 na 2
I slabije reprezentacije su dolazile u kontre nakon sto to slabo izvedemo, a sad bi bas zastrasujuce izgledalo kad krene kontra 4 na 2
-
palermo
#236 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Mislim da to nije tačno. Ne vidim zašto Argentinci moraju ostvariti dobar rezultat protiv nas a mi ne moramo. Ono, lakše će oni dobiti i Nigeriju i Iran, nego što ćemo ih mi. Imamo i mi svoj pritisak. Ulog je isti.Logovan wrote:Zbog ovog možemo ostvariti dobar rezultat. Mi ćemo igrati bez nekog pritiska, dok će njima biti pod moranje da ostvare pobjedu.Fauja Singh wrote:Dobra stvar je sto mi ovdje nemamo sta izgubiti, Argetinci su jedni od favorita svjetskog prvenstva, u ovoj utakmici smo po svima totalni autsajderi i ako izgubimo nije nikakva tragedija (osim nekog velikog debakla ali ne vjerujem da ce do toga doci) ali zato kad bi uzeli bod (o 3 ne smijem ni pomisliti) kakav bi to delirijum bio i kakva bi krila dobili za utakmice s Iranom i Nigerijom...
Mislim da je dobra stvar što postoji popravni i za argentnice, pa nešto mislim da ako do neke 70 minute mi se budemo držali egal, onda ni argentinci neće baš u frontalni napad. Naravno, treba izdržati do 70minute.
-
hau jes no
#237 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
fifa ce nas pogurati do polufinala. mi smo bajka ovog prvenenstva 
- van Basten
#238 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
treba izvući pouke iz poraza susjeda sinoć. (ako već nismo iz naših sličnih belaja - hint Paris).
Znači, trik je ne povesti rano i tako ne dati priliku najopasnijem igraču da se razljuti prije vremena (sudiji). Ako ga zabijemo rano kao HRvatska sinoć, "djelilac pravde" ima sasvim dovoljno vremena da te unakazi kakvim previđenim ofsjadom, faulom, žutim kartonima... po potrebi sve do penala i crvendaća. Trebamo čuvati 0:0 da cca 70 min, i onda ga u idućih 10 minuta zavući na hinjaka i čuvati to svim snagama. Sudija će se onda morati potruditi da izmisli kakav penal u kratkom roku, a i ako navuče 1 gol, 2 je već previše.

Znači, trik je ne povesti rano i tako ne dati priliku najopasnijem igraču da se razljuti prije vremena (sudiji). Ako ga zabijemo rano kao HRvatska sinoć, "djelilac pravde" ima sasvim dovoljno vremena da te unakazi kakvim previđenim ofsjadom, faulom, žutim kartonima... po potrebi sve do penala i crvendaća. Trebamo čuvati 0:0 da cca 70 min, i onda ga u idućih 10 minuta zavući na hinjaka i čuvati to svim snagama. Sudija će se onda morati potruditi da izmisli kakav penal u kratkom roku, a i ako navuče 1 gol, 2 je već previše.
- area51
#239 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Po meni je Argentina dosta kvalitetnija od Brazila gotovo na svim pozicijama a u napadu pogotovo.
Dobri su pravo samo je pitanje kad i kako će tempirati formu
-
Itakoto
#240 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Slazem se sa napadom. Sredina je tu negdje, Brazil ima jacu odbranu. Vidjet cemo kako ce Argentinci to poslagati jer je Brazil sinoc ocito bio jako nervozan.area51 wrote:Po meni je Argentina dosta kvalitetnija od Brazila gotovo na svim pozicijama a u napadu pogotovo.
- Bosnianman
#241 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Poseban dres za prvu utakmicu protiv Argentine!!!

- area51
#242 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma iz aviona se vidi da su igrači Brazila pod velikim pritiskom,u toku same utakmice sinoć vidljivo je bilo po njihovim gestikulacijama da su više "okrenuti ka bogu" nego li dešavanjima na terenu.Itakoto wrote:Slazem se sa napadom. Sredina je tu negdje, Brazil ima jacu odbranu. Vidjet cemo kako ce Argentinci to poslagati jer je Brazil sinoc ocito bio jako nervozan.area51 wrote:Po meni je Argentina dosta kvalitetnija od Brazila gotovo na svim pozicijama a u napadu pogotovo.
Svaka druga reakcija ili je pogled ka nebu ili se krste
- aCme
-
mali_balon
#244 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ta ce argentina, jebala vas argentina sta ste se usrali 2:1 za nas a moza i 3:1, ta ce onaj jadno zna samo povracati
- burekodsira
#245 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
uz malo srece ih mozemo dobiti, samo da se ne izgube nasi kad navali onolika publika a nidje fanatikosa 
- vicious
#246 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma svi će za nas navijatiburekodsira wrote:uz malo srece ih mozemo dobiti, samo da se ne izgube nasi kad navali onolika publika a nidje fanatikosa
-
Baresi 6
#247 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
vjerujem u cudo, samo da nas sudija ne osteti. a ostetit ce nas ko da gledam. ipak je to mesi, argentina, neki svrsavaju na njih. treba pape prije tekme izvrsit pritisak na sudije, javno reci ono sto svi ocekujemo, ali ipak se nadamo da nece biti.
-
Itakoto
#248 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Nazalost nece. Veliki broj navijaca iz Argentine ocekuju jer je argentinska granica udaljena nesto manje od 1000 km od Rio de Janeira, oko 2000 km od Buenos Airesa. To je za Juznoamerikance kao da mi odemo do Zadra ili Rijeke.vicious wrote:Ma svi će za nas navijatiburekodsira wrote:uz malo srece ih mozemo dobiti, samo da se ne izgube nasi kad navali onolika publika a nidje fanatikosa
-
palermo
#249 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Znači sudija iz Salvadora.
Hm.....nikako ne mogu reći da se radujem tome. Al treba igrati i ne misliti na njega, ne može on nama dosuditi penala koliko mi možemo golova dati

Hm.....nikako ne mogu reći da se radujem tome. Al treba igrati i ne misliti na njega, ne može on nama dosuditi penala koliko mi možemo golova dati
- insaneinthebrain
#250 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
bice jedan penal za mesija i jedan crveni. ma bravo blatere meter ti seljacku