Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
Fact

#226 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

muha_sa wrote: koliko ratnih zlocinaca, što osudjenih što nikad procesuiranih, slobodno šparta ovom zemljom, ovi su mala maca.
:thumbup: Pa kažem ja imati će ovih domaći kolega.
Pol_Pot

#227 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Pol_Pot »

Fact wrote:To su uglavnom izbjeglice iz Sirije.Oni dobivaju naše državljanstvo tako što se praktički udaju za,religijom zaslijepljene,djevojke islamske vjeroispovijesti.Naravno da su došli da ostanu,kakve vikendice i gluposti.E sada mi ne znamo ništa o njima.Moguće je da su neki od njih i ratni zločinci iz Sirije koji su se pokupili kad je trebalo.Taman će se uklopiti sa ovim našim,domaćim kolegama.
Samo baš gledam kupuju kuće kod Kiseljaka i tu će biti nekoliko porodica.E sad debelo su se zahebali,teško da će(za razliku od Sarajeva) tu prolaziti neki njihovi nazadni običaji,ali eto.
Meni su simpatični,neka ljudi.Kad je bal nek' je maskenbal.
Joj ta poznata hrvatska kultura i tolerancija. Nije ni čudo što vam je kukac odmah poslije šahovnice.
karanana

#228 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by karanana »

ko kaze da ovi masovno dobijaju drzavljanstva?

sumnjam da je tako.
Fact

#229 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

Pol_Pot wrote: Joj ta poznata hrvatska kultura i tolerancija. Nije ni čudo što vam je kukac odmah poslije šahovnice.
Nisu ni Švicarci tolerantni,je li tako?Oni još radikalniji po tome pitanju. :roll:
Neće nitko nikome zabraniti,niti to može.Jednostavno u tome kraju je to neviđena pojava.Naprimjer neke norme oblačenja neće moći da prođu,jer su strane društvu generalno,bili oni Bošnjaci ili Hrvati. :kiss:
RtrnOfSalisbury

#230 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by RtrnOfSalisbury »

ma haj ba, nek arapi vide sta je sevdah
Drinski

#231 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

ma koliko mogu vidjeti, tim Arapima bi bilo najbolje da podmite kakvog hrvatskog i srpskog politicara, a da se ne lažemo takvih ima, i još k tome malo dodaju ovim limunada NVO za evropsku tematiku, jer ce ih onda pola foruma docekati rasirenih ruku i nogu.
Last edited by Drinski on 03/06/2014 14:39, edited 2 times in total.
insomnia78

#232 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

'nači hiljade i tisuće džihadista, ratnih zločinaca, razularenih islamista, pedofila i terorista jurišaju na majčicu?
Nema vam druge moji bošnjački multietniĆari nego za oružje i sa komšijama i susjedima rastjerati bagru

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Objektivni navijac

#233 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Objektivni navijac »

OldMayor wrote:Joj nasih ljudi naivnih majko draga.
Cuj neka arapa, neka ostavljaju pare. :lol:

Pa vidi se da niste radili sa tim ljudima i da nemate pojma o kakvim skrtcima se radi. O profesionalnosti da ne govorim, jer je nema.

Mi cemo imati iste probleme koje imaju i zapadne zemlje, koje su pustale emigrante. I sad su u belaju, jer 50% tih emigranata nosi sa sobom svoje obicaje iz svojih vukojebina.

Vjerujte mi, debele probleme cemo mi imati zbog ovoga. Ionako smo oznaceni kao leglo terorizma.

A ja svaki dan prodjem pored barem dva naselja koja se prave za te arape, kuvajcane. I nije to suplja prica, doci ce njih. Nece ih biti 500k ko sto kaze traktordjija, ali ce ih doci dovoljno da prave probleme.

Ko da nije dosta sto mi sami sebe ne mozemo, daj nam jos. A sve za sta? Da bi bosnjo klepio koju marku kroz taksu, da bi se uvukao u dupe arapu kontajuci da ce mu ovaj dat koji dolar.

E moje naivne bosnje... :roll:
Kao i obicno,potpis :thumbup: :thumbup:
eluna

#234 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

OldMayor wrote:
Alfons Kauders wrote: mudo si moje ti objasnio

osnovne stvari - nisi objasnio ODAKLE UOPSTE TA IDEJA da se ti ljudi ovdje nastanjuju, a ne ljetuju

jer ne vidim da hrvati i crnogorci traze od rusa, poljaka i britanaca da nauce pricat nas kad dole dodju, a vala ni kad kupe kucu

mislim fakat krasan koncept - koji ce KURAC nas ugostitelj uciti arapski i engleski, kada oni trebaju nauciti BOSANSKI kad dodju ovdje na odmor... uistinu revolucionaran koncept, trebamo ga prodat dalmatincima, jer ja svake godine gledam kako njihovi klinci od 20tak godina pricaju na solidnom engleskom, njemackom a vala i italijanskom... umjesto da turistima kazu da nauce HRVATSKI
Je li ti, a i svi ostali FAKAT vjerujete u to da oni dolaze ovdje na odmor. Dajte ljudi molim vas. :roll:
Ti poredis jedne Doglode ili nekakvu sumetinu u Pazariću sa npr. Dubrovnikom ili Budvom. :roll:

Pored toliko ljepota na svijetu, sto u muslimanskim zemljama, sto u nemuslimanskim, pored toliko jos boljih klima ne..., arap nece tamo, on hoce u Bosnu. I hoce u Bosnu u sto vecu sumu da se zabije, da ga niko ne vidi.

Cuj odakle mi ideja, pa jel oni ljetuju citave godine? Gdje zivis ti bgt? Vidjet ces sad kad ti popis bude, kolko ce ih bit. Samo je pitanje kako su se izjasnili. Jaran mi je radio popis, vidio ih je na desetine, da sam se i ja iznenadio. I vidi cuda znaju engleski, znaju svoj arapski, ali ne znaju bosanskog beknut.

I odakle tebi ideja majke ti da su oni ovdje turisticki? Zna se brate ako si turista sta radis, rezervises hotel i uzivas. Sigurno ne pravis kucu u nekakvoj zabiti u toj zemlji.

Gdje onda ostavljaju oni te silne pare? Daj mi statisticki pokazatelj o porastu tog turizma. Arapi i turci su izuzetno teski ljudi pri kupovini. Znam jer sam radio s njima. Znaci nit ce ti ostavit pare po restoranima, nit ce kupovat suvenire, nit ce placat hotele - pa o kakvim mi onda turistima pricamo?

Ovo o jeziku ste totalno fulili. Niko o tome ne prica. Nego govorim o ovima sto se skoluju. Dosli su ovdje i izgradili sebi turske univerzitete na kojima se ne govori ni B od bosanskog.

I to isto mislim i za engleski, ali je fazon sto je engleski fakticki univerzalni jezik. A koji ce mi djavo arapski ili turski? Znaci odem ja vani i kolka je sansa da cu se sa nekim sporazumjeti na arapskom ili turskom jeziku? To bi bilo isto ko da ucim ne znam portugalski jezik, il bubam norveski.
majke ti iz koje si ti pećine izašao!?!?!?!?!? ....... ajde proguglaj malo pa potraži pojam LJETNIKOVAC, ako već ništa drugo ......zašto ne bi imali kuću u kojoj će boraviti 2 mjeseca godišnje??? ti ne bi volio da imaš tako negdje??

usput - nauči i geografiju ....... kuvajt ima samo pijesak i naftu, i temperature da ti se zamanta, i zašto misliš da je arapima zelena najdraža boja????? ZATO ŠTO IM JE POJAM RAJA - jer je zeleno samo rastinje, a rastinja ima gdje ima vode, a voda život znači pa stoga i ne čudi da oni žele baš u šumu da se zabiju

a za ovo boldano se raspitaj malo - ima cijeli smjer Bosanska književnost i jezik, što će reći da pored naših studenata i turci, i svi koji to žele i mogu da plate, ali svi mogu da uče i naš jezik na tim univerzitetima ....... e što ne mogu kad tako napamet lupetaju pojedini ma joj :twisted:
Fact

#235 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

eluna wrote:...

usput - nauči i geografiju ....... kuvajt ima samo pijesak i naftu, i temperature da ti se zamanta, i zašto misliš da je arapima zelena najdraža boja????? ZATO ŠTO IM JE POJAM RAJA - jer je zeleno samo rastinje, a rastinja ima gdje ima vode, a voda život znači pa stoga i ne čudi da oni žele baš u šumu da se zabiju
joj tebe,ja konto da radi ovog vole zelenu :-)

Image

samo sa još nula iza ove jedinice :D :run:
emko1234

#236 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

OldMayor wrote:
Alfons Kauders wrote: mudo si moje ti objasnio

osnovne stvari - nisi objasnio ODAKLE UOPSTE TA IDEJA da se ti ljudi ovdje nastanjuju, a ne ljetuju

jer ne vidim da hrvati i crnogorci traze od rusa, poljaka i britanaca da nauce pricat nas kad dole dodju, a vala ni kad kupe kucu

mislim fakat krasan koncept - koji ce KURAC nas ugostitelj uciti arapski i engleski, kada oni trebaju nauciti BOSANSKI kad dodju ovdje na odmor... uistinu revolucionaran koncept, trebamo ga prodat dalmatincima, jer ja svake godine gledam kako njihovi klinci od 20tak godina pricaju na solidnom engleskom, njemackom a vala i italijanskom... umjesto da turistima kazu da nauce HRVATSKI
Je li ti, a i svi ostali FAKAT vjerujete u to da oni dolaze ovdje na odmor. Dajte ljudi molim vas. :roll:
Ti poredis jedne Doglode ili nekakvu sumetinu u Pazariću sa npr. Dubrovnikom ili Budvom. :roll:

Pored toliko ljepota na svijetu, sto u muslimanskim zemljama, sto u nemuslimanskim, pored toliko jos boljih klima ne..., arap nece tamo, on hoce u Bosnu. I hoce u Bosnu u sto vecu sumu da se zabije, da ga niko ne vidi.

Cuj odakle mi ideja, pa jel oni ljetuju citave godine? Gdje zivis ti bgt? Vidjet ces sad kad ti popis bude, kolko ce ih bit. Samo je pitanje kako su se izjasnili. Jaran mi je radio popis, vidio ih je na desetine, da sam se i ja iznenadio. I vidi cuda znaju engleski, znaju svoj arapski, ali ne znaju bosanskog beknut.

I odakle tebi ideja majke ti da su oni ovdje turisticki? Zna se brate ako si turista sta radis, rezervises hotel i uzivas. Sigurno ne pravis kucu u nekakvoj zabiti u toj zemlji.

Gdje onda ostavljaju oni te silne pare? Daj mi statisticki pokazatelj o porastu tog turizma. Arapi i turci su izuzetno teski ljudi pri kupovini. Znam jer sam radio s njima. Znaci nit ce ti ostavit pare po restoranima, nit ce kupovat suvenire, nit ce placat hotele - pa o kakvim mi onda turistima pricamo?

Ovo o jeziku ste totalno fulili. Niko o tome ne prica. Nego govorim o ovima sto se skoluju. Dosli su ovdje i izgradili sebi turske univerzitete na kojima se ne govori ni B od bosanskog.

I to isto mislim i za engleski, ali je fazon sto je engleski fakticki univerzalni jezik. A koji ce mi djavo arapski ili turski? Znaci odem ja vani i kolka je sansa da cu se sa nekim sporazumjeti na arapskom ili turskom jeziku? To bi bilo isto ko da ucim ne znam portugalski jezik, il bubam norveski.
MA NE BRATE, pa ti i ja smo pogrijesili.
mi smo glupi. ovdje me nesto uci covjek koji je procitao u novinama i ubjedjuje mene koji sam 2 ljeta, po 5 mjeseci u sklopu jednog projekta, proveo s tim ljudima. gledao ih kako jedu, kako kupuju, kako pricaju, kako se ponasaju za stolom, kako trose pare i sve ostalo.
i onda dodjem na forum gdje ti jedan bosnjo malo procita u novinama, cuje za nake milione. zna da dole ima nafte i konta da moze uspjesno sabrat dva i dva i prospa ti pamet.
ako sam ksenofob zbog toga sto necu da slajm i sljam neke drzave dodje u moju drzavu, koja je generalno u 100 puta goroj situacija nego ta drzava iz koje dolaze, neka sam.
ako sam ksenofob zato sto razmisljam bolje covjek komsija pravoslavac nego brat terorista musliman, neka sam.
ako sam glup sto mislim da je previse ulozit milijardu maraka kapitalnih investicija da bi neko dosao na ljetovanje od 10 dana ili mjesec, neka sam.
eto vi ste pametni.
covjek poredi doglode i dubrovnik, london i sarajevo, seikove i bogatase s ovim tozom koji dolazi kod nas i ja glup i ksenofobican?
jos maloprije onaj govori, neka ih. hoce kurve, drogu, auta. ne pitaju koliko je :lol: :lol: :lol:
ko biva dobri ljudi.
pa da vidis kcerku svoju s njima, bas me zanima da li bi tako pricao
Drinski

#237 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

emko1234 wrote: zato sto razmisljam bolje covjek komsija pravoslavac nego brat terorista musliman, neka sam.
Eto, ti opet pomenu ovo. A jel bolji komšija musliman, nego brat pravoslavac terorista?
eluna

#238 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

Drinski wrote:
emko1234 wrote: zato sto razmisljam bolje covjek komsija pravoslavac nego brat terorista musliman, neka sam.
Eto, ti opet pomenu ovo. A jel bolji komšija musliman, nego brat pravoslavac terorista?
bolji je komšija normalan nego terorista koji god da je .............. bolji i komšija vanzemaljac koji me poštuje i cijeni, nego rođena mati ako me maltretira

de ohladi više drinski :roll:
Opetja033

#239 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Opetja033 »

Citav svijet hrli da privuce arapske investicije i svjez novac u okolnostima ovakve ekonomske situacije, pola zapadne Europe pravi posebne program kako bi se razvilo trziste islamskih finansija - samo ova nasa sakica dezurnih islamofoba u svemu sto ima veze sa arapskim zemljama vide opasnost. Kombinacija stoljetne islamofobija i kompleksa nize vrijednosti - ovisno ko pljuje.

Ali slobodno nastavite pljuvati. Sada ste manjina (islamofobi opcenito). Mozete misliti na sta ce vam zivot liciti kada se dosele barem desetine hiljada Arapa. :mrgreen:
hellue

#240 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hellue »

karanana wrote:ko kaze da ovi masovno dobijaju drzavljanstva?

sumnjam da je tako.
Niti dobijaju niti predaju zahtjeve za ista, barem nisu u prosloj godini ali vidis da ljudi pricaju gluposti, otrovani Avazovim pisanjem koje nema veze sa vezom
Queen_of_hearts

#241 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Queen_of_hearts »

Opetja033 wrote:Citav svijet hrli da privuce arapske investicije i svjez novac u okolnostima ovakve ekonomske situacije, pola zapadne Europe pravi posebne program kako bi se razvilo trziste islamskih finansija - samo ova nasa sakica dezurnih islamofoba u svemu sto ima veze sa arapskim zemljama vide opasnost. Kombinacija stoljetne islamofobija i kompleksa nize vrijednosti - ovisno ko pljuje.

Ali slobodno nastavite pljuvati. Sada ste manjina (islamofobi opcenito). Mozete misliti na sta ce vam zivot liciti kada se dosele barem desetine hiljada Arapa. :mrgreen:
A na sta bi bilo ciji zivoti trebali da lice ako se arapi dosele ? Jel to najava neke okupacije,izmjene drzavnog uredjenja ili sta vec ?
hellue

#242 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hellue »

Opetja033 wrote:Citav svijet hrli da privuce arapske investicije i svjez novac u okolnostima ovakve ekonomske situacije, pola zapadne Europe pravi posebne program kako bi se razvilo trziste islamskih finansija - samo ova nasa sakica dezurnih islamofoba u svemu sto ima veze sa arapskim zemljama vide opasnost. Kombinacija stoljetne islamofobija i kompleksa nize vrijednosti - ovisno ko pljuje.

Engleski bankarski sistem se prilagodjava Islamskom bankarstvu samo kod nas ovi ublehasi iz kladionice sa tek procitanim Avazom imaju problem sa strancima (iskljucivo arapima) i njihovim kapitalom, te naseljavanjem nekih fantomskih cifri koje je samo Radoncic spominjao :-) :-) :-)
SmokingMan

#243 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by SmokingMan »

Opetja033 wrote:Mozete misliti na sta ce vam zivot liciti kada se dosele barem desetine hiljada Arapa. :mrgreen:
Ni pred kim nikada nisam poginjao glavu,a vala neću ni pred arapima,perzijancima,a još manje četaljima,i velikim NDH-aovcima. :oops:
Altsa

#244 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Altsa »

SmokingMan wrote:
Opetja033 wrote:Mozete misliti na sta ce vam zivot liciti kada se dosele barem desetine hiljada Arapa. :mrgreen:
Ni pred kim nikada nisam poginjao glavu,a vala neću ni pred arapima,perzijancima,a još manje četaljima,i velikim NDH-aovcima. :oops:
jos kad bi rekao gdje ce se doseliti pa da se i ja nasmijem
Opetja033

#245 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Opetja033 »

SmokingMan wrote:
Ma ne treba ni pred kim poginjati glavu. Nije poenta u tome. Poenta je u tome sto se dezurni islamofobi na temi upale k'o kutnjaci svaki put kada se otvori restoran koji ne prodaje svinjetinu i ne sluzi alkohol (da se razumijemo i ja cugam) a kamoli trzni centar. Upale se k'o kutnjaci na svaku investiciji koja ima arapske kapital - od BBI, preko Bristola i SCC pa do ovih naselja koje grade.
Dakle kako ce im mizerni i stresni zivoti biti, jer se u ovakvim slucajevima pale k'o kutnjaci kada se izgrade ovi njihovi stambeni kompleksi. Ja jedva cekam. Fakat. Bice mi sega pratiti kmecanja i luzersku patetiku. :mrgreen:

P.S. Prica o naseljavanju desetina hiljada Arapa je sarkazam koji se odnosi na pateticnu, islamofobicnu i rasisticku pricu pacenika - od Fahre do islamofobicnih forumasa.
Bodkin

#246 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
SmokingMan wrote:
Ma ne treba ni pred kim poginjati glavu. Nije poenta u tome. Poenta je u tome sto se dezurni islamofobi na temi upale k'o kutnjaci svaki put kada se otvori restoran koji ne prodaje svinjetinu i ne sluzi alkohol (da se razumijemo i ja cugam) a kamoli trzni centar. Upale se k'o kutnjaci na svaku investiciji koja ima arapske kapital - od BBI, preko Bristola i SCC pa do ovih naselja koje grade.
Dakle kako ce im mizerni i stresni zivoti biti, jer se u ovakvim slucajevima pale k'o kutnjaci kada se izgrade ovi njihovi stambeni kompleksi. Ja jedva cekam. Fakat. Bice mi sega pratiti kmecanja i luzersku patetiku. :mrgreen:

P.S. Prica o naseljavanju desetina hiljada Arapa je sarkazam koji se odnosi na pateticnu, islamofobicnu i rasisticku pricu pacenika - od Fahre do islamofobicnih forumasa.
bujrum, neka arapa. neka nasele cijele hadzice. vidjecemo ko ce najglasniji biti protiv njih za 5 godina. tvoj je problem sto ti je sve na svijetu islamofobija. ljudi su u bosni KSENOFOBICNI i ne vole ni brata rodjenog ako je rodjen 5 kilometara dalje.

i nabijem na kurac sve te tvoje hiljade arapa. cuj kakav ce im zivot biti :lol:
Fact

#247 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

mora da nam ovaj lik dolazi koliko su neki oduševljeni
bogumila

#248 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by bogumila »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
BHCluster

#249 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by BHCluster »

Bodkin wrote: i nabijem na kurac sve te tvoje hiljade arapa. cuj kakav ce im zivot biti :lol:
Hos mochi? Znas li ti bolan kolika ti chuna mora da budi da bih sve ove navedne nachunio? :lol:
Danguba

#250 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Danguba »

bogumila wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
nego, zna li neko kada pocinju dolaziti da im zeleni tepih prostrem... :D naravno u inat ovim pljuvacima. :D
Locked