Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Locked
insomnia78

#226 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by insomnia78 »

Eto imas onog s brojevima pa pokrenite zajedno, svakako kad sa sve oduzme i sabere pusete u istu tikvu
Umanjujete zlocin

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Azamo

#227 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Azamo »

Acerovac wrote:Sve je politika.

http://rtvbn.com/307980/Mustafic--Sami- ... Srebrenici

Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!
Nedelja 01. Jun 2014 10:35

Između 500 i 1000 Bošnjaka iz Srebrenice najmanje je ubijeno od sunarodnika tokom proboja ka Tuzli u julu 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji "ni po koju cenu ne smeju živi da se dokopaju slobode", izjavio je jedan od osnivača SDA iz Srebrenice Ibran Mustafić.

On je rekao da je o spiskovima „nepodobnih Bošnjaka“ znalo muslimansko rukovodstvo sa Alijom Izetbegovićem na čelu, a da mu je postojanje ovakvog spiska potvrdilo više desetina ljudi.

„Najmanje 10 puta sam to čuo i od nekadašnjeg načelnika policije Hakije Meholjića. Međutim, ne bi me iznenadilo da slaže da to nije rekao“, naveo je za „Vesti“ Mustafić, koji je dugogodišnji član organizacionog odbora za obilježavanje događaja u Srebrenici.

Prema njegovim riječima, spisak je pravila srebrenička mafija, usko vojno i političko rukovodstvo u Srebrenici, koje je od 1993. godine bilo „gospodar života i smrti“.„Da sam mogao da sudim Naseru Oriću u Hagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora.

Ali, za zločine nad sunarodnicima presudio bih mu najmanje 200.000 godina. On je najodgovorniji što je Srebrenica postala najveća mrlja u istoriji čovječanstva. On je i 1993. godine, kada je ova enklava umalo osvojena, pobjegao iz Srebrenice. Pobjegao je i 1995. godine“, rekao je Mustafić.

On je napomenuo da su zločin u Srebrenici dogovorili Izetbegović i tadašnji predsjednik SAD Bil Klinton.„Srebrenica je apsolutno dogovorni genocid između međunarodne zajednice i Alije Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona.

Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog jula 1995. godine bio trenutak kada je u Memorijalni centar zakoračio Bil Klinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mjesto zločina“, rekao je Mustafić.On je istakao i da postoje velike manipulacije imenima žrtava u Srebrenici.

„Znam da je na tom spisku otac koji je izgubio sina, s tim što sina uopšte nema među ubijenim ili nestalima. Slično je i sa čovjekom koji je umro u Holandiji, a vodi se u grupi nestalih.Mnogi su se na to odlučivali zato što nisu imali sredstava za život ili uopšte nisu imali radni staž.

Drugo, Srebrenica je od 1993. do 1995. godine bila demilitarizovana zona. Pa, otkuda onda toliko boraca invalida“, zapitao je Mustafić.On smatra da se veoma teško može utvrditi tačan broj ubijenih i nestalih u Srebrenici.

„Veoma teško, zato što je Srebrenica odavno predmet manipulacija, a glavni manipulator je Amor Mašović koji je planirao da na žrtvama Srebrenice živi narednih 500 godina.

Međutim, tu su i mnogi drugi iz Izetbegovićevog okruženja koji su još od ljeta 1992. godine krenuli u provođenje projekta po kome je jedino bitno da se prikaže što više bošnjačkih žrtava“, naglasio je Mustafić.
U pravu si care,ja sam čuo da uopšte srbi nisu učestvovali u ovom ratu,da je sve bošnjake ustvari ubio Rahmetli Alija Izetbegović i nekoliko ljudi iz SDA. I baš sam se pito' što sude srbima,znaš li možda ti?
KENJAC

#228 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by KENJAC »

Prvo ne stavljate me u isti kos sa ovim "sa brojevima" ! Drugo ja kazem "hajmo otvorit temu pa da ljudski pricamo" a odgovor je odma -"aj ti sa ovim u istu tikvu duvate" Samo da se zna , ja upitah na temi o "Lastama" (podforum istorija) ko je LICNO bio na jednom mjestu prilikom jednog dogadjaja i niko mi ne odgovori! Dakle moja je logika pricati sa ljudima koji su bili prisutni raznim dogadjajima koji su u najmanjoj mjeri malo sumljivi ! Vidim da ulazak u ikakvu ozbiljniju diskusiju je nemoguc (zahvaljujuci obadvijema stranama) te s toga molim za izvinjenje i povlacim se iz daljnje diskusije!
wolf07

#229 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by wolf07 »

KENJAC wrote:Prvo ne stavljate me u isti kos sa ovim "sa brojevima" ! Drugo ja kazem "hajmo otvorit temu pa da ljudski pricamo" a odgovor je odma -"aj ti sa ovim u istu tikvu duvate" Samo da se zna , ja upitah na temi o "Lastama" (podforum istorija) ko je LICNO bio na jednom mjestu prilikom jednog dogadjaja i niko mi ne odgovori! Dakle moja je logika pricati sa ljudima koji su bili prisutni raznim dogadjajima koji su u najmanjoj mjeri malo sumljivi ! Vidim da ulazak u ikakvu ozbiljniju diskusiju je nemoguc (zahvaljujuci obadvijema stranama) te s toga molim za izvinjenje i povlacim se iz daljnje diskusije!
Cijenim tvoj napor da se pokrene takva diskusija ali valjda si i sam svjestan da je to vrlo skakljiva tematika. Toga vjerovatno jeste bilo ali u vrlo ogranicenom broju i onda je sasvim razumljivo da se sad ne moze za takvo sta naci internet-sagovornik zbog ociglednih razloga. Ono sto meni pada na pamet kao etalon za takve stvari jeste ubistvo Blaza Kraljevica. Medjutim, opet kazem, prica o takvim desavanjima je veoma ozbiljna stvar i treba je odmaknuti od ove teme.

Ovdje kao temu imamo nebuloznu tvrdnju jednog maloumnika koji na svaki nacin pokusava da bude zapazen, a na njegovu pricu se kace neki "analiticari" koji hoce nedvosmislene dokaze da nesto u Ibranovoj prici nije tacno (nema veze sto je svugdje u svijetu teret dokazivanja na onom ko optuzuje). Doduse ima i ovih chetnik-jugend "brojke i slova" forum-ratnika koji izgube zivce nakon 2-3 konkretna argumenta da su GLUPI!
PM72

#230 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Dakle moja je logika pricati sa ljudima koji su bili prisutni raznim dogadjajima koji su u najmanjoj mjeri malo sumljivi
Kenjac,
Mislim da ni ti ne znaš šta si htio sa ovom rečenicom.

Hoćeš da kažeš da su Laste ubile Boška i Admiru? Da smo pobili 8000 srebreničana? Da smo ispalili granatu na Markale,na Ferhadiju,na turnir u Dobrinji...na Tuzlansku kapiju,zapalili 70 višegrađana u Pionirskoj ulici,rušili džamije da okrivimo Srbe,išli dobrovoljno u logore...

Sve nabrojano je SUMLJIVO?
rekla-kazala

#231 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by rekla-kazala »

Nemoguće je povjerovati da su Naser & Co ubili 1000 ljudi,.. Bošnjaka,.. Bosanaca,.. ali je moguće povjerovati da su u tri godine apsolutne vladavine ubili 10 ili 20 pa čak i 50 neistomišljenika.
Zaboravljate da je Naser bio politički, vojni i ekonomski gospodar enklave Srebrenica.
Zaboravljate da je tu živjelo 60.000 ljudi koji su dali sve što su imali u novcu i zlatu da bi se prehranili.
Zaboravljate da su mnogi ljudi dobivali novac od rodbine koja je izbjegla širom svijeta.
Sve je to opet završavalo u džepovima odabranih.
I ništa tu nije ni nevjerovatno ni neobično. I danas su kriminalci i političari u talu.
Evo i moćni dodik se svim silama bori da se antikorupcioni zakon ne usvoji jer sve je veća frka i strah od suđenja.
insomnia78

#232 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by insomnia78 »

rekla-kazala wrote:Nemoguće je povjerovati da su Naser & Co ubili 1000 ljudi,.. Bošnjaka,.. Bosanaca,.. ali je moguće povjerovati da su u tri godine apsolutne vladavine ubili 10 ili 20 pa čak i 50 neistomišljenika.
Zaboravljate da je Naser bio politički, vojni i ekonomski gospodar enklave Srebrenica.
Zaboravljate da je tu živjelo 60.000 ljudi koji su dali sve što su imali u novcu i zlatu da bi se prehranili.
Zaboravljate da su mnogi ljudi dobivali novac od rodbine koja je izbjegla širom svijeta.
I ništa tu nije ni nevjerovatno ni neobično. I danas su kriminalci i političari u talu.
Evo i moćni dodik se svim silama bori da se antikorupcioni zakon ne usvoji jer sve je veća frka i strah od suđenja.
I kakve to tacno veze ima sa tvrdnjom da smo mi pobili 1000 ljudi od ukupnog broja srebrenickih zrtava?

rekla-kazala

#233 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by rekla-kazala »

insomnia78 wrote:
rekla-kazala wrote:Nemoguće je povjerovati da su Naser & Co ubili 1000 ljudi,.. Bošnjaka,.. Bosanaca,.. ali je moguće povjerovati da su u tri godine apsolutne vladavine ubili 10 ili 20 pa čak i 50 neistomišljenika.
I kakve to tacno veze ima sa tvrdnjom da smo mi pobili 1000 ljudi od ukupnog broja srebrenickih zrtava?

Nema veze sa navodnim ubistvom 1000 ljudi ali kažem da ne treba idealizirati stanje i događaje.
PM72

#234 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

U pravu si.

Svašta se dešavalo na svim stranama.Jedan od gospodara života i smrti na ratnoj Grbavici,Pržulj,ohladio bi deset svojih da je dobio narudžbu od Juke.I obratno.Ili Rato Spaić.Čak je i višegradski monstrum Lukić puštao uhapšene Bošnjake nakon intervencija iz Srbije,čak ih odvodio preko granice a jedne prilike je ubio svog saborca što je ubio pogrešnog Bošnjaka za kojeg je imao intervenciju sa strane.Tuta iz Hercegovine je ubio generala HOS-a i još osam hosovaca,sve za pare.

Ni Naserovo maslo "nije za ramazana".A nije ni Ibranovo.
bingov buraz

#235 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by bingov buraz »

mafijasi se rokaju i u miru,jedno je kriminal a drugo su ratni zlocini
PM72

#236 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Slažem se ali u ovom našem posljednjem ratu mafijaši su postali vođe i komadanti vojski i armija pa sad zamisli kad dobiju vlast,pare,minobacače i tenkove...neće igrati jamba ni monopola.
internazionale

#237 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by internazionale »

Dozer wrote:Meni je samo nejasno zasto se ljudi opiru necemu sto je vrlo vjerovatno tacno, bar djelimicno...
Srebrenica je pro(e)data, i to je sigurno istina. Tu sad ima vise pitanja tipa ko, zasto tacno, itd., ali ona jeste ostavljena i zamijenjena za Vogoscu.

To sto neki ne vjeruju da to jeste tako, ipak ne mijenja cinjenice. A cinjenice su da se u Sarajevu, i to na ulicama, jos '93 znalo da ce Srebrenica biti zamijenjena za Vogoscu, a Zepa za Ilijas, sto je na kraju i uradjeno tako. VRS je prije "reintegracije" jednostavno potrpala sve Srbe iz Vogosce u autobuse i kamione, i prevezeni su u Srebrenicu. Ko nije imao gdje drugo otici, ostao je tamo, a ko jeste, i otisao je tamo negdje drugo.
Isto tako je danasnja Vogosca vecinom "napunjena" srebrenicanima.

E sad...da li smo "sami ubili 1.000 svojih u Srebrenici", u to necu da ulazim. Ali, da ih je na hiljade ostavljeno na milost i nemilost krvolocima Mladicu i Karadzicu, i to dogovorno, to sigurno jeste. Pretpostavljam da se nije racunalo da ce ovi mazlovi poubijati tolike ljude, ali i to se desilo. A upravo iz tog razloga potpuno je suludo ocekivati da ce bilo ko iz tadasnje garniture bosnjackih vlasti (SDA) danas reci - jeste, mi smo dogovorili razmjenu Srebrencie i Vogosce.
Evo da uzmemo podvuceno kao tacno
opet ne vidim vezu sa pocinjenim genocidom i "naslovom" ove teme
jon_jovi

#238 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by jon_jovi »

PM72 wrote:Slažem se ali u ovom našem posljednjem ratu mafijaši su postali vođe i komadanti vojski i armija pa sad zamisli kad dobiju vlast,pare,minobacače i tenkove...neće igrati jamba ni monopola.
Događaji u BiH i Srebrenici tog vremena nemaju veze sa mafijom. Srebrenica 1995. je djelo udurženog zločinačkog poduhvata Srbije i Crne Gore koji je izveden uz pomoć SAD i vlasti u Sarajevu.
Dozer

#239 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Dozer »

internazionale wrote:
Evo da uzmemo podvuceno kao tacno
opet ne vidim vezu sa pocinjenim genocidom i "naslovom" ove teme
Naslov teme nema skoro pa nikakve veze s tim sto sam rekao da je Srebrenica prodata, tj. zamijenjena za Vogoscu.
Takodjer sam rekao i da je to da smo sami poubijali 1000 srebrenicana vise nego pretjerano.
Ali, poenta nije u tome, nego u cinjenici da Alija i njegova klika ne da nisu cisti u svemu tome, nego su do grla uvaljeni u razna govna i sranja koja su se desavala u ratu, a kroz koja su cistili SVOJE nepodobne i one koji nisu htjeli slusati cesto nebulozna naredjenja.
O svemu ovome sam vec poprilicno napisao na raznim drugim temama (Dobrinja, Otes, Acizi, Doglodi, itd.), pa koga zanima, neka ide tamo i cita. Sve iz prve ruke i nesto sto mi nikakav balavac koji je tada imao/la 10-15 godina, ili cak nije ni bio rodjen, moze reci da nije tako.

Vi koji se sad, kao, zaklinjete u cistocu i ispravnost Alije i Bosnjaka u ratu, nakon njega, a boga mi i prije rata, i sad kao sve to branite, najiskrenije vam kazem da - nemate pojma o cemu pricate. Ili ste vrlo zlonamjerni i uopste ne zelite da vidite i smece u svom dvoristu.

@jon jovi
Upravo tako. To je sve bio dogovor kako bi se zaokruzile etnicke teritorije dogovorene jos '91, a to sto su Srbi izigrali dogovor i poubijali onolike ljude ipak najvecim dijelom jeste njihova krivica i zlocin. Ali, ni Alijino maslo tu nije bas za Ramazana...
Evo samo par pitanja za vas "branioce" lika i djela doticnog i njegove kamarile.
1. Zasto ni jedna jedinica iz Sarajeva ili Tuzle nije otisla u ispomoc Srebrenici tokom 3 dana napada, iako se znalo da tada cetnici vise nisu imali dovoljno ljudstva ni na jednom drugom dijelu ratista jer su sve raspolozivo uputili u Srebrenicu?
2. Zasto je sav komandni kadar izvucen iz Srebrenice 5 dana prije pocetka napada i poslan na "obuku"?
3. Zasto mnoge, u tom momentu slobodne jedinice ABiH, nisu krenule u napade na drugim linijama i na taj nacin prisilili cetnike da se regrupisu i olabave u Srebrenici?

Sve ovo su vam cinjenice, a vi, genijalci, sad dajte odgovore.
Drinski

#240 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

Dozer wrote: 1. Zasto ni jedna jedinica iz Sarajeva ili Tuzle nije otisla u ispomoc Srebrenici tokom 3 dana napada, iako se znalo da tada cetnici vise nisu imali dovoljno ljudstva ni na jednom drugom dijelu ratista jer su sve raspolozivo uputili u Srebrenicu?
a koje jedinice su probile koridor u blizini Crnog vrha?
2. Zasto je sav komandni kadar izvucen iz Srebrenice 5 dana prije pocetka napada i poslan na "obuku"?
zbog kriminala, nefunkcionisanja sistema rukovođenje i komandovanja i dr. gresaka, koje su se pokusale rijesiti rotacijom oficirskog kadra. I nije 5 dana nego bar mjesec i pol dana (ovo je zlonamjerno i huskacki sa tvoje strane).
3. Zasto mnoge, u tom momentu slobodne jedinice ABiH, nisu krenule u napade na drugim linijama i na taj nacin prisilili cetnike da se regrupisu i olabave u Srebrenici?
Sve ovo su vam cinjenice, a vi, genijalci, sad dajte odgovore.
zato sto su tih dana bili angazovani na probijanje sarajevskog prstena.

bilo bi dobro kada ti ne bi sve udrobio, nego razvrstao sta ti tadasnjem rukovodstvu RBIH zamjeras, pa onda za takve tvrdnje podastro dokaze, a ne iznosio i ono sto jeste i ono sto nije istina, namjerno provlačeći tezu o nekavim tajnim likvidacijama, Sevama, ludom Seferu, njegovom sinu zv. Mr Bean, CIA, AID, MOS, HOS i sl.
Dakle, ako hoces da se razgovara o propustima ARBIH (ne amnestirajući srpsku stranu, jer se slazemo da oni nisu smjeli likvidirati niti jednog civila ili zarobljenika) mozemo i o tome (ima toga, ihaj), ali na ovaj nacin a ne ovako zbrda-zdola.
Last edited by Drinski on 05/06/2014 07:52, edited 3 times in total.
Skijaš

#241 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Skijaš »

KENJAC wrote:Jel vi stvarno vjerujete da je onaj rat bio cist?
Nije, ali ovdje se ne govori o ubistvu jednog ili dvojice koji su se nekom zamjerili, nego o koperfildskoj likvidaciji 1000 ljudi. Nekad kad nije sasvim jasno o čemu je tema, bolje je ne javljati se.
Skijaš

#242 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Skijaš »

homega wrote:
Sarajlijka wrote:Vidite kako homega kao pravi demagog ignorira postove koji mu se ne svidjaju. Ljubi majka.
Ad hominem rasprava odlika je primitivaca, onih skučenih u beznađe i bez odgovora, onih koji pokušavaju uvredema i diskreditacijom postići svoje mjesto, a i ti pripadaš tom miljeu :(
Najmanje je bitno šta o ljudima misle i govore oni koji ozbiljno tretiraju Mustafićeve nebuloze. Štaviše, onaj koji je takvima prihvatljiv treba da se dobro zabrine za svoje stanje.
relativno84

#243 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by relativno84 »

Drinski wrote: zbog kriminala, nefunkcionisanja sistema rukovođenje i komandovanja i dr. gresaka, koje su se pokusale rijesiti rotacijom oficirskog kadra.
Zanimljivo da se to trpilo toliko dugo, ali eto bas nekoliko dana pred zavrsni napad agresora neko je skontao da bi mogli zavesti red :-) :-) :-)

Ako stvarno vjerujes u ovo onda je suludo pricati dalje :roll: kad je i pticama na grani jasno da je smisljeno izvlacenje autoriteta kakvog takvog imalo za cilj da narod obezglavi u bilo kakvom pokusaju odbrane.
Danguba

#244 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Danguba »

relativno84 wrote:
Drinski wrote: zbog kriminala, nefunkcionisanja sistema rukovođenje i komandovanja i dr. gresaka, koje su se pokusale rijesiti rotacijom oficirskog kadra.
Zanimljivo da se to trpilo toliko dugo, ali eto bas nekoliko dana pred zavrsni napad agresora neko je skontao da bi mogli zavesti red :-) :-) :-)

Ako stvarno vjerujes u ovo onda je suludo pricati dalje :roll: kad je i pticama na grani jasno da je smisljeno izvlacenje autoriteta kakvog takvog imalo za cilj da narod obezglavi u bilo kakvom pokusaju odbrane.
Zar im je trebala odbrana u zasticenoj zoni? Valjda su sigurnost u zasticenoj zoni garantovae UN ili je to bila samo navlakusa da se razoruza ionako slabo naoruzan narod.
relativno84

#245 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by relativno84 »

Danguba wrote:
relativno84 wrote:

Zar im je trebala odbrana u zasticenoj zoni? Valjda su sigurnost u zasticenoj zoni garantovae UN ili je to bila samo navlakusa da se razoruza ionako slabo naoruzan narod.
Niti su faktici sta garantovali na terenu, jer granatiranje nije prestalo njihovom pojavom na terenu, sukobi na periferiji grada a na sami kraj da i ne govorim. A to o razoruzavanje je bilo jos manje uspjesno, valjda je to poznato.
Drinski

#246 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

relativno84 wrote: Ako stvarno vjerujes u ovo onda je suludo pricati dalje ....
OK.
Ali samo da znas da je tamo vec bio dobrano narusen autoritet komandi jedinica.
Danguba

#247 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Danguba »

relativno84 wrote:
Danguba wrote:
Niti su faktici sta garantovali na terenu, jer granatiranje nije prestalo njihovom pojavom na terenu, sukobi na periferiji grada a na sami kraj da i ne govorim. A to o razoruzavanje je bilo jos manje uspjesno, valjda je to poznato.
Ma da. Malo im bio embargo pa hajmo ih sada jos zajebavati sa sigurnosnim zonama.
relativno84

#248 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by relativno84 »

Drinski wrote:
relativno84 wrote: Ako stvarno vjerujes u ovo onda je suludo pricati dalje ....
OK.
Ali samo da znas da je tamo vec bio dobrano narusen autoritet komandi jedinica.

Logicno da je bio, jer je svako selo vodilo svoju politiku :-) Tu ni puno iskusniji i stariji od Nasera tesko bi drzao stvari pod kontrolom. A da ne govorimo kako su svi padali u ocima naroda kad je raspodjela humanitarne pomoci u pitanju. Ali opet postojala je bar doza straha ako ne postovanja prema njemu, ovako niko nije bio u stanju narediti bilo sta. Dovoljan primjer je i na kraju da su se jedva dogovorili na koju stranu krenuti :roll:
Drinski

#249 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

relativno84 wrote: Ali opet postojala je bar doza straha ako ne postovanja prema njemu...
I ti bi autoritet "držao" strahom?
relativno84

#250 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by relativno84 »

Drinski wrote:
relativno84 wrote: Ali opet postojala je bar doza straha ako ne postovanja prema njemu...
I ti bi autoritet "držao" strahom?
Malo je komandira imalo autoritet zasnovan samo na postovanju, dovoljno je vidjeti kako se danas prema njima ponasaju ali ok.

Specificne okolnosti tako da svako je radio sto je smatrao da treba i da donosi nesto dobro, grijesili su ali ko ne grijesi, traziti sad dlaku u jajetu nekome u takvoj situaciji nema smisla.
Locked