prometheus wrote:Zviz wrote:
Ja nekukam na zivot nego na inace da ljuih ima, nisam ti ja neki ljubitelj humanisti i ljudi, vecina ljudi je smotana i to je agonija za gledati. Cast izuzetcima ali vecina nema pojma nista, samo smetaju. A sto se tice para, sistema i nako tih stvari ja uopste nekukam. Gdje si ti vidio doktora da nije mizantopik. Meni drug inace ljudi idu na zivice. Nema mi nista gore kad ono djete od ili starac ceka u redu i hoce sladoled a pa ovaj pa ne daj onaj dvaj ovaj, daj vise uzmi ili razguli... o tom ja kukam. Ili kad pricam sa nekim, pa ono "jel razumijes"... "jel razumijes" h'bo me svak ako mu nebi u galvu naguro tolet papira. Meni je najbolje one na salteru zajebavati, kad oni pocnu da prosipaju pament... ja radim 80 sati ne svaku sedmicu ali skoro svaku, jer ima toliko glupih ljudi da je to za plakati. Tacno treba uvesti rezim ako roditelji nemaju u proskeju IQ nad 130 nemogu imati djecu. Gledam danasnju djecu na svakom cosku samo skacu okupljaju se ko zohari, sta te skole rade... i onda kasnje kriminal pa i nebili kad sve sto nauce je od jos vecih budala koji hodaju cestama kao alejske macke.
Vjeruj da te shvatam i to podobro. Nisam takav ali te razumijem. Pokusacu da te pojednostavim raji, s tvojim odobrenjem.
Za tebe je svijet prespor. Narod se sporo krece, sporo konta. Tzv. rahatluk tebe jede iznutra. Vidis nesposobnost na sve strane, ljudi se guse u plicaku, stalno traze pomoc umjesto da zavrnu rukave. Sporost i nesposobnost, u kretanju i razmisljanju. Posto si vjerovatno hiperaktivan, sve redom ostavljas iza sebe, jednostavno, za tebe ispadaju levati.
Kazes da nisi ljubitelj humanista, dakle, ne volis humanizam, odnosno umjetnost ili filozofiju, jer to su upravo suprotna strana tvoje naravi. Filozofija je pauzirana, spora, ne mozes je nikad dokuciti, bas kao i umjetnost. Ili otici u prirodu i posmatrati sve okolo, analizirati i diviti se stvorenjima koja su oko tebe, koja ne zavise od tebe i za koje nisi uopce relevantan. Ti vjerovatno nisi dozivio osjecaj izgubljenosti kada posmatras kosmos sam u noci i postavljas sebi milion pitanja, sve to je presporo za tebe, a i nema neku direktnu nagradu, nesto opipljivo sto moze posluziti za bilo sta.
Ne znam da li se varam ali tako mi izgledas. Osoba sa natprosjecnim logickim sposobnostima i zabrinjavajucim manjkom dusevnosti. Kad bi sebi dozvolio malu pauzu, olabavio zahtjevnost za sebe i ostale i uzivao u zivotu kroz kontemplaciju, meditaciju, vjerovatno bi postao empaticnija osoba, imao bi vise razumijevanja prema drugima i lakse bi im prastao "grijehe" u samoposluzi, kinu ili na tv programu. Nekada ce te neki nesposobnjakovic nadmasiti, iznenaditi, prevazici - vjerovatno ces tad shvatiti koliko si cijelo vrijeme bio u krivu.
Ali nisi zla osoba, svijet nije po tvojoj mjeri, kao sto ni po mojoj. Preporucujem ti film "Idiocracy", vjerujem da ces se smijati

Zivot me je naucijo prema kome sam god bio fin, posten i susretljiv u bilo koje doba dana ili noci od tih istih (i ako nisam nista ocekivao) morac priznati, da nisam ni ocekivao, da oprostis podjebavanje iza ledja ili jos bolje u lice. Prema kome god sam bio arogantan sam dozivio vece postovanje i prijaznost - cudo, ali tako je. Netrazim ni jedno ni drugo od nikoga. Zivim svoj zivot, nemjesam se u tudje poslove niti kukam kakv mi je zivot, pocestu samo cu kukati kakva je okolin ali kakv je moj licni zivot nikada, jer koliko toliko mogu ga usmjetiti u neku smjer gdje su stvari po vlastitom ukusu ali okolinu ces tesko promjeniti (mislim na ljudsku okolinu) gdje god otisao oko tebe su budale (ne svi ali velika vecina je) i nebitno iz koje drzve ili koje bolje koze. Evo ti jedan obicni primjer: prije nekoliko dana u jednom pubu inace gdje svatrim sa nekim drustvom na pivo ili dva, a poznam ove sto vecinom vremena rade za sankom - zale se meni kako sad za svjetsko prvenstvo hitno im treba pomoc oko zvuka ono ovo, reko poznam jednoga iz NZ tu zivi, on je ekspet za te stvari oko kino uredjara i zvuka za te predstave reko vdijet cu sta mogu da ucini. Nazovem covejka, kaze nema frke, nek mi plate 5-6 piva i jedno 50€ u dzep doci cu recu im sta da nabave i postaviti sve. Covjek odrzo svoje obecanje, sve bilo kao su oni htjeli - eto pomogao sam im bar oko kontakta ono ovo... neku vece idem sa posla kasno ostao, neki studeni imali nekih poteskoca sa nekim predmetom, pa im malo pomogao, i na putu kuci boom sretnem neke poznanike hajd na pivu hajd na pivu evo haj sjednem, kad vidim ovi sto ih poznam rade za sankom reko da se pozdravim, kad ja tamo ovaj jedan odmah sa nekim prijateljom istrca vani nisam ni obaziro se sto, nista i ja cu vani na pivu jer tamo sjedimo, kad on ce ti ovom kolegi "eto ga za nama" ali ono ko fol da nebi cuo, mada cujem kad ljudi sapcu jedni durgima a ne nesto drugo... Eto na sta ja mogu da kukam, na pokvarenost ljudi nista vise, a nikad u zivou nisam od nikoga ni jednog jedinog 1€ posudio a ne sta vise. I ovdje se prica o tome sto ljudi kukaju, i sve se svelo na pare, kao da je to sve, para nikad nestati tog ima na pasija preskala, danas biti milioner nije nista posebno, skoro svak je... I zasto meni inace ljudi idu na zivice, jer misle, da su nesto posebni ono ovo, nisu nista posebni, mozda jesam ja poseban, jer me briga za svime i svacim jednostavno zivot je obicna parodija koju netreba uzeti ozbiljno. Jel ja sad da se nerviram sto je onaj nako prema meni postupijo, zaboli me, nek je sebi je skocijo u muke, jer ako hoce mogu ga sjebati za jednu minutu, da ce otici i objesti se jer ce skontanti da nije vrijedan nicemu. Imam komsiju pobjedio na lotu prije nekoliko godina nekih milion njemackih maraka... kurci se nigdje mu kraja, ima ko neki kafic/pub ide mu posao ko sportistima nizeg ranga. I tako jednom on tamo vamo, reko komsija koliko je 9x9 on sta je to sad, sta pitas, pa reko koliko je 9x9 sta ja znam, imam briga, dvano sam ti ja bio u skoli faca, reko komsija ja sve do sada mislio ti si genij imas reko te milijo a nesnas ni koliko je 9x9, ko ce meni sada pomoci ja reko neznam nista idem ja po digitron i ako mi netreba, ali reko komsija, da mi je znati kako ti tako glub popuni onaj listic ako nesnas ni do 100 brojati i reko malo cesce operi zube - smrde ti usta. I sve sa osmjehom na licu. Slabo ga i vidjam od tada. Znam da sam gad ali samnom ti je jednostavno - nemoj se kurcit ako nemas barem magisterij, doktorat je jos bolje, barem tad znam da si ambiciozan u nekom pogledu. I sto je najcudnije bate kad god koga upoznam svak pamti moje ime, ja slabo kad da upamtim bilo cije, jesam arogantam

Kod jugovica ti je jednostavno, maldji nekukaju imaju neki poslic ili posao super i guraju, stariji kukaju jer ih neka nostalgija strefila (to su ovi normalni) onda imate abnormalne seljake to ti vam se A: kurce i B: kukaju to je paradoks na koji ni Sigmund nebi znao dat odgovor da je ziv. Oni su vam ko one cure kad se uslikaju pa stave sliku na onaj Fejs pa broje koliko lajkova su dobile i ko je sve - imaju citav statisticni ured samo za te lajkove.