Alfa 159 kupovina?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#226 Re: Alfa 159 kupovina?
a sto se tice gubitka para na vozilu, pa nisam ja taxista da kupim auto da zaradim na njemu. ja ako sam si kupio auto koje kosta xxx para znam tacno koliko cu izgubit na njemu kad bude vremena za zamjenu. ako te vec zanima procentualno sam izgubio oko 40% cijene novog za 3.5 godine.
al isto tako da sam kupio novu alfu. nakon 3.5 godine bi izgubio vise od 60% ako ne i 65% od cijene novog. al para ima, a auto je investicija na kojoj se samo gubi.
shodno tome, ako vec gubim sto bi gubio vise nego sto moram. vrlo logicno. samo kod vas milionera iz monte carla cijena u postprodaji ne igra ulogu. pa ne igra kad kupis ragu od 12 hiljada i jebes je 3-4 godine i izgubis 3.5 hiljade. da izgubis 35-40 hiljada, tj da mozes toliko izgubit, bas me zanima bili ti bila vazna cijena u postprodaji
@walthere, bolan sta je tebi?
zaobidji moje postove kad si toliko neinformisan duduče jedan.
http://www.automobili.hr/prikaz-novosti ... orde/74455
http://www.seebiz.net/zivot-stil/auti-t ... jio-kupce/
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=833502
http://www.big.co.rs/sr/nova-ekonomija/ ... -u-prodaji
toliko o tvom znanju o autima, dobro je bolan. budi miran i pravi se da spavas
al isto tako da sam kupio novu alfu. nakon 3.5 godine bi izgubio vise od 60% ako ne i 65% od cijene novog. al para ima, a auto je investicija na kojoj se samo gubi.
shodno tome, ako vec gubim sto bi gubio vise nego sto moram. vrlo logicno. samo kod vas milionera iz monte carla cijena u postprodaji ne igra ulogu. pa ne igra kad kupis ragu od 12 hiljada i jebes je 3-4 godine i izgubis 3.5 hiljade. da izgubis 35-40 hiljada, tj da mozes toliko izgubit, bas me zanima bili ti bila vazna cijena u postprodaji
@walthere, bolan sta je tebi?
zaobidji moje postove kad si toliko neinformisan duduče jedan.
http://www.automobili.hr/prikaz-novosti ... orde/74455
http://www.seebiz.net/zivot-stil/auti-t ... jio-kupce/
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=833502
http://www.big.co.rs/sr/nova-ekonomija/ ... -u-prodaji
toliko o tvom znanju o autima, dobro je bolan. budi miran i pravi se da spavas
-
emko1234
#227 Re: Alfa 159 kupovina?
boga mi moj tata prije rata i audija 80 provozao da si ti meni ziv i zdrav. a to sto si ti napravljen u pezejcu, na zadnjem sjedistu, to vec nije moj problem. ja sam napravljen malti, al ne na malti ispod socijalnog nego na otoku malti. tako da s tom predratnom pricom mozes emka samo za tuki povuci i to na horukcitroen xm wrote:Emko opet si izostavio odgovor na ona dva pitanja. Što li?
Emko i ova ekipa što pljuvaju sve što nije Njemačko su ona sorta ljudi čiji babo prije rata nije vozio ni Yuga. Mašta li su o Yugu, a G2 iz tasa im je bio vlažni san. Onda dođe rat i sve se promjeni. Sada ti palamude ostalim kako ništa što nije iz Njemačke ne valja. A valjda ih je ta predratna stisnutost i kokuzluk naučila da sve gledaju kroz novac.
-
citroen xm
#228 Re: Alfa 159 kupovina?
Imaš brdo love i kupuješ skupa auta, a onda auta biraš na osnovu gubitka vrijednosti. 
I na Alfi ne bi izgubio 60 % vrijednosti već 90 i to za 2 godine.
- sema911s
#229 Re: Alfa 159 kupovina?
da se i ja ukljucim u ovu svadju,.,
ovi sto brane alfu i neke njive,., jbga ja ovjde gdje sam sve seljaci voze alfe i fi(j)at-e, svi su te njive i sume rasprodali (mada seljak ako mislimo na isti pojam seljaka=kklosar,budzetlija, sisar, majmun, kloc al seljak sa sela to je posteno celjade)
za postavljaca teme ako nadjes 159 da je dobra i da nije shebana javi,., jer vecinom ih voze ovi odozgo pa za servis cuju samo kada seru po vw i slicnim,. vecina je ishabana do max sto bi rekli ja nikad marke nisam u nju ulozio samo je sipaj i vozi,.,
da je neki premium za mene nije(al ko sam ja) ima taj izgled i to je sve(davno je proslo vrijeme stila, eksperimenata, gulie, 155dtm, 75 sestaka na 8700rpm) ti svemocni jtd il kako vec isto sranje ko kod ostalih 90% istih dijelova koje pravi BOSCH il SIEMENS,.,
da je ta alfa sta bolja od avudi a4 jest mozda od nekog obicnog jer onda avudi nastupi sa S oznakom ili rs kako vec ide ,.,
al i ta 159 taj stil iz vana ne prenese unutra, siva plastika i crna kineska navigacija(i ako je nokia istu napravila) nekako neide bar za mene
za mene ta alfa ima samo izgled ostalo hebe mise ako taj jtd il ako vec razvija 358miliona njutna obrtng i 197konja a da trosi 0,8(kako kazu talijanđosi) i da nema servisa nikakoo kada nema onog metalnog zvuka na 8000rpm
ovi sto brane alfu i neke njive,., jbga ja ovjde gdje sam sve seljaci voze alfe i fi(j)at-e, svi su te njive i sume rasprodali (mada seljak ako mislimo na isti pojam seljaka=kklosar,budzetlija, sisar, majmun, kloc al seljak sa sela to je posteno celjade)
za postavljaca teme ako nadjes 159 da je dobra i da nije shebana javi,., jer vecinom ih voze ovi odozgo pa za servis cuju samo kada seru po vw i slicnim,. vecina je ishabana do max sto bi rekli ja nikad marke nisam u nju ulozio samo je sipaj i vozi,.,
da je neki premium za mene nije(al ko sam ja) ima taj izgled i to je sve(davno je proslo vrijeme stila, eksperimenata, gulie, 155dtm, 75 sestaka na 8700rpm) ti svemocni jtd il kako vec isto sranje ko kod ostalih 90% istih dijelova koje pravi BOSCH il SIEMENS,.,
da je ta alfa sta bolja od avudi a4 jest mozda od nekog obicnog jer onda avudi nastupi sa S oznakom ili rs kako vec ide ,.,
al i ta 159 taj stil iz vana ne prenese unutra, siva plastika i crna kineska navigacija(i ako je nokia istu napravila) nekako neide bar za mene
za mene ta alfa ima samo izgled ostalo hebe mise ako taj jtd il ako vec razvija 358miliona njutna obrtng i 197konja a da trosi 0,8(kako kazu talijanđosi) i da nema servisa nikakoo kada nema onog metalnog zvuka na 8000rpm
- S4mpion
#230 Re: Alfa 159 kupovina?
Ovo uopšte nije čudna stvar, pad vrijednosti auta je itekako bitan parametar za kupovinu, pa bio ti milioner ili ne.citroen xm wrote:Imaš brdo love i kupuješ skupa auta, a onda auta biraš na osnovu gubitka vrijednosti.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#231 Re: Alfa 159 kupovina?
citroen xm wrote: sorta ljudi čiji babo prije rata nije vozio ni Yuga. Mašta li su o Yugu, a G2 iz tasa im je bio vlažni san. Onda dođe rat i sve se promjeni. Sada ti palamude ostalim kako ništa što nije iz Njemačke ne valja. A valjda ih je ta predratna stisnutost i kokuzluk naučila da sve gledaju kroz novac.
skidam ti kapu za ovo
- Qler
#232 Re: Alfa 159 kupovina?
Po tome niko ne bi kupovao S klasu, A8, BMW 7.... daj nemoj te politike.
- Don Zivconi
#233 Re: Alfa 159 kupovina?
Je neko od vas vidje da proleti neka carrera 911 ili mi se samo ucinilo 
-
emko1234
#234 Re: Alfa 159 kupovina?
pa sad ti kazem, da kupujem auto do 10 000, ne bi nista gledao. al sto bi gubio na autu 60 000 kad mogu izgubit 38 000.citroen xm wrote:Imaš brdo love i kupuješ skupa auta, a onda auta biraš na osnovu gubitka vrijednosti.
sad pricas o autima koja su od 200+k km. to skroz drugi par opanaka.Qler wrote:Po tome niko ne bi kupovao S klasu, A8, BMW 7.... daj nemoj te politike.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#235 Re: Alfa 159 kupovina?
kod mene je proletio jedan s plavim tomom vinkovicem i zelenom prikolicomDon Zivconi wrote:Je neko od vas vidje da proleti neka carrera 911 ili mi se samo ucinilo
-
ado-šampion
#236 Re: Alfa 159 kupovina?
Burazeru to sto je tebi smijesno je sasvim logicno, jer ko baca pare taj i nema. Sta Alfa 159 nudi KONKRETNO (pusti mi se duse i qrca placa) osim izgleda u odnosu na Audi A4 da bi za nju vrijedilo izgubiti 20-30% vise nakon 3 godine a platiti je isto. Nista. Nudi nesto zaljubljenicima koji ako imaju te pare da je kupe uzivaju u njoj i ne porede je ni s cim, jer je za njihov ceif najbolja (i ne znam ni sta rade po forumima gdje se raspavlja o svim autima realno).citroen xm wrote:Imaš brdo love i kupuješ skupa auta, a onda auta biraš na osnovu gubitka vrijednosti.
To spominjanje clanova familije je izvinuces malo seljacki. Ali, posto se ja osjecam prozvanim, odgovoricu ti da je moj babo/tata polovinom sedamdesetih vozao novu Skodu (dok drugi nisu imali ni za Fice) i parkirao je na onom parkingu iza predsjednistva, a da jos nije bio ni polozio, i to nakon sto su im komunjare uzele sve sto su imali, a imalo se puno bez lazne skomnosti. 1982. kupio novu Zastavu 101 Confort, izgorila u ratu. Toliko o mojim clanovima familije prije rata ako hoces da znas.
- saiks
#237 Re: Alfa 159 kupovina?
Zakljucaj admine potuci ce se
-
romeomoraprezivjeti
#238 Re: Alfa 159 kupovina?
Dokle je doslo,da ljudi koji voze daihatsu seru po alfi i znaju vise o njoj nego oni sto je voze?! Pa i ovi sto jaudie voze,na preventovim presvlakama koje su izradjene od najbolje saruljine koze,koja je mazena i pazena po vlasickim pasnjacima, dosli da kazu svoje misljenje o njoj,a jedini kontakt s njom je preko googla?!;-)
poslano s moga sonija ze
poslano s moga sonija ze
-
citroen xm
#239 Re: Alfa 159 kupovina?
Provozo je i moj jednom helikopter.emko1234 wrote:boga mi moj tata prije rata i audija 80 provozao da si ti meni ziv i zdrav. a to sto si ti napravljen u pezejcu, na zadnjem sjedistu, to vec nije moj problem. ja sam napravljen malti, al ne na malti ispod socijalnog nego na otoku malti. tako da s tom predratnom pricom mozes emka samo za tuki povuci i to na horukcitroen xm wrote:Emko opet si izostavio odgovor na ona dva pitanja. Što li?
Emko i ova ekipa što pljuvaju sve što nije Njemačko su ona sorta ljudi čiji babo prije rata nije vozio ni Yuga. Mašta li su o Yugu, a G2 iz tasa im je bio vlažni san. Onda dođe rat i sve se promjeni. Sada ti palamude ostalim kako ništa što nije iz Njemačke ne valja. A valjda ih je ta predratna stisnutost i kokuzluk naučila da sve gledaju kroz novac.
Gdje sam napravljen nemam pojma, nikad me to nije interesovalo. Valjda to brine kompleksaše, ono da im je kako namaći priču da su napravljeni na zadnjem sjedištu Mercedesa.
-
GaRGa
#240 Re: Alfa 159 kupovina?
mahsuz selam za tebe od pljuvaca franzuca...citroen xm wrote:Emko opet si izostavio odgovor na ona dva pitanja. Što li?

- Ridjobrki
#241 Re: Alfa 159 kupovina?
Ne hvalim se sa tim često, al' kakvog je moj dido rahmetli tenkića u domobranima voz'o...
-
citroen xm
#242 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?
GS Palas, svemirski brod za tadašnju konkurenciju u vidu njemačkih kočija. Šteta što nisi nešto naučio iz te istorije. Nezgodan je skok sa konja na magarca.GaRGa wrote:mahsuz selam za tebe od pljuvaca franzuca...citroen xm wrote:Emko opet si izostavio odgovor na ona dva pitanja. Što li?
- Don Zivconi
#243 Re: Alfa 159 kupovina?
Ma to je najtuznije sto se niko nije ni provozao a ne da je vozio alfu i onda jos seru po autu. Imam par saudijaca i golanfera koji su se vozili u mojoj alfi malo na more malo po gradu i komentari su bili "alaha mi kako ide
ja sekunde ne bi bjezo od alfe ljudi seru a nisu se ni provozali". Jedan od njih stari faul-veaš je debelo razmisljao da uzme alfu kao moju al ga valjda komsiluk odvratio odnosno pricao je po komsiluku kako neljava pa gdje ce preko toga sto je rekao. Elem sve u svemu veliki su to znalci a ja sam u autima koje oni hvale dobre kilometre nabubao jednom prilikom sam isao za germaniju i toliko sam lupao po tabli od skode 1.9 tdi ono crveno di da sam mislio da ce popalviti i oktavija a i moja ruka jednostavno niti znas koliko ima goriva ni koliko ide ma jebavo sam jos sve al je nagurala na 205 sto jest jest u nekim trenutcima kad bi joj dobro trehno od tablu
. Imam jos dosta anegdota o bavarcima al da ne gnjavim, sva su vecinom nova sluzbena auta, da se smijes i da places ko po pehu nas zadese auta koja su tako losa da ni alfa takva ne moze biti 
-
GaRGa
#244 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?
citroen xm wrote:GS Palas, svemirski brod za tadašnju konkurenciju u vidu njemačkih kočija. Šteta što nisi nešto naučio iz te istorije. Nezgodan je skok sa konja na magarca.GaRGa wrote:mahsuz selam za tebe od pljuvaca franzuca...citroen xm wrote:Emko opet si izostavio odgovor na ona dva pitanja. Što li?
heheh predpostavka je majka zajeba, moj ti
-
f_ar
#245 Re: Alfa 159 kupovina?
Samo cu ukratko reci da bacis pogled na ovo: http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ekado-šampion wrote: Sta Alfa 159 nudi KONKRETNO (pusti mi se duse i qrca placa) osim izgleda u odnosu na Audi A4 da bi za nju vrijedilo izgubiti 20-30% vise nakon 3 godine a platiti je isto. Nista. Nudi nesto zaljubljenicima koji ako imaju te pare da je kupe uzivaju u njoj i ne porede je ni s cim, jer je za njihov ceif najbolja (i ne znam ni sta rade po forumima gdje se raspavlja o svim autima realno).
Nijemci rekli ovo, ne ja
-
f_ar
#246 Re: Alfa 159 kupovina?
Sto se tice kvalitete VW, procitajte ovo, opet nijemci testirali:
http://www.automotosvijet.com/index.php ... or-zamjena
http://www.automotosvijet.com/index.php ... urbo-kugla
http://www.automotosvijet.com/index.php ... or-zamjena
http://www.automotosvijet.com/index.php ... urbo-kugla
-
ado-šampion
#247 Re: Alfa 159 kupovina?
Ne znam ja nista, nit serem po Alfi. Nit govorim bolje jedno ili drugo.romeomoraprezivjeti wrote:Dokle je doslo,da ljudi koji voze daihatsu seru po alfi i znaju vise o njoj nego oni sto je voze?! Pa i ovi sto jaudie voze,na preventovim presvlakama koje su izradjene od najbolje saruljine koze,koja je mazena i pazena po vlasickim pasnjacima, dosli da kazu svoje misljenje o njoj,a jedini kontakt s njom je preko googla?!;-)
poslano s moga sonija ze
Ja sam se ukljucio jer mi je bezveze prica jbt svi su u zabludi samo oni koji vozaju Alfe su pametni, a kompanija zavrsila na dva modela i realno joj prijeti bankrot. I onda se jos ukljuce oni koji (bez uvrede) nemaju da izdvoje 5 hiljada za auto, a seru kako je eto njima normala da za 3 godine na autu koje novo kosta oko 35 hiljada izgube 7-8 hiljada vise nego na drugom autu. Pa jest normala kad ni nemas tih para da das za auto.
Vozao bih i ja recimo Alfu 147, da mi izleti povoljna i ocuvana a da nemam za bolje, ili mi prioriteti ne dozvoljavaju bolje. Jer one su stare 5 godine najpovoljnije sto se moze uzeti u toj klasi. I ne bi mi bio kompleks to sto samo je uzeo jer nemam za bolje. Sto mnogim ljudima jeste.
A realno za iste pare talijane ne bih ni gledao, jer im vjeruju samo zaljubljenici u marku i niko drugi. Kao sto rekoh, "drugi" su samo oni koji hoce nesto da im se svidja izgledom a nemaju za bolje.
-
ado-šampion
#248 Re: Alfa 159 kupovina?
Ja ti s pika mogu naci 10 testova gdje se prica da voznodinamicke osobine Alfe 159 nisu na razini BMWa 3. Zapravo, nasao sam kuci neki stari automagazin nadavno gdje su preveli test iz Auto Zeitung na kojem je Alfa 159 zavrsila daleko iza BMWa 3 i Audija A4.f_ar wrote:Samo cu ukratko reci da bacis pogled na ovo: http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ekado-šampion wrote: Sta Alfa 159 nudi KONKRETNO (pusti mi se duse i qrca placa) osim izgleda u odnosu na Audi A4 da bi za nju vrijedilo izgubiti 20-30% vise nakon 3 godine a platiti je isto. Nista. Nudi nesto zaljubljenicima koji ako imaju te pare da je kupe uzivaju u njoj i ne porede je ni s cim, jer je za njihov ceif najbolja (i ne znam ni sta rade po forumima gdje se raspavlja o svim autima realno).
Nijemci rekli ovo, ne ja
Isto tako ti mogu naci 100 testova svih verzija serije 3 od BMWa u kojim se govori da mu po voznodinamickim osobinama nema ravnog u klasi, i da je predvodnik te klase generalno.
Evo ti samo jedan: http://www.youtube.com/watch?v=VTzlPwS9bg8
Uzivaj.
-
GaRGa
#249 Re: Alfa 159 kupovina?
davno sam skonto da su Alfisti ustvari umislili da voze BMW-a hahahahah ;D
-
citroen xm
#250 Re: Alfa 159 kupovina?
Ako si hadžija onda do kraja budeš hadžija a ne hadžija za komšiluk, a bijeda u duši.
To što neko vozi jeftino auto nikako ne znači da je bijeda, svako ima svoje prioritete. To što neko vozi Alfu nikako ne znači da nema za golfa kako to utvrdiše švaboljupci. Ovaj Emko ti i još par njih niste nikada ništa dokazali samo palamudite o prodajnim brojkama i cijenama.

To što neko vozi jeftino auto nikako ne znači da je bijeda, svako ima svoje prioritete. To što neko vozi Alfu nikako ne znači da nema za golfa kako to utvrdiše švaboljupci. Ovaj Emko ti i još par njih niste nikada ništa dokazali samo palamudite o prodajnim brojkama i cijenama.
Hoćeš reći da si još na konju i ne voziš švabu?GaRGa wrote:
heheh predpostavka je majka zajeba, moj ti