BlackPool wrote:Nisam rekao da nije bilo otvorenih pozicija za tu poziciju i da se nije moglo na njih konkurisati nego sam fino napisao da nije mogao da dobije niko tu poziciju koje recimo prvi puta aplicirao za nju.sluga_okupatora wrote:
Znaci MWR Technician job openings nije bilo nikada na KBR-ovoj stranici, samo oni koji su vec bili na LOGCAP-u su mogli dobiti taj posao?![]()
Hajde ti nama objasni kako si vojsci "ukidao" internet zbog blackout-a, jel' samo iscupas kabal iz uticnice ili je bio neki slozeniji proces![]()
Ja koliko znam samo je TOC mogao donijeti i sprovesti odluku o blackout-u al' eto vidis haman da su i zaposlenici KBR-a imali ovlastenja da "ukidaju" internet![]()
Sinko nemam ja sta guglati pozicije u KBR-u, dok si ti u Iraku pekao kokice i ubacivao CD-ove u play station ja sam bio PA u toj istoj zemlji i u toj istoj firmi.
Vrati se pa procitaj sta sam napisao, vjerujem da ti je bukvar u prvom osnovne pomogao da naucis da citas.
Pokusavas nesto, a ispadas smijesan. Dobro znas da sve pozicije tehnicara su morale prvo biti ispracene sa 120 dana iskustva na pozicijama nizim od tih, ili eto u ovom slucaju na coordinatorskoj poziciji.
To jednostavno neko ko se prvi puta za tu poziciju javljao nije mogao da dobije ni u snu, a pogotovo iz BiH. Moglo je samo u slucaju da je bio u Iraku/Afganistanu izvjesno vrijeme radeci za firmu, pa onda napravio prekid i pokusao nakon toga da se zaposli ponovo. Samo sto je takvih slucajeva bilo na prste jedne ruke da se izbroji. Pametnom dosta.
Vezano za blackout i sprovodjenje istog. Jednostavno. Pricaj ti o TOC do sutra ali se vidi da nisi bas imao puno dodira sa zgradama MWR-a ili se svjesno pravis lud.
Dodje naredjenje i jednostavno se na ulaznim vratima zgrade stavi natpis blackout od tad i tad. Automatski su znali da interneta nema za njih i da ih necemo pustiti ni pod kojim okolnostima na kompjutere i telefone sve dok ne dodje drugacija obavijest. Ostale stvari su mogli da koriste. I tamo sam fino naznacio pod navodnike "zatvarao" al' nisam kriv sto si bukvalac i sto mislis da sam imao neku pipu za zatvaranje interneta ili da sam ga gasio. To nije do mene.![]()
Najsladji su mi ovi koji samo napisu : ovo su gomila gluposti i ne daju protuargument, odnosno to im je sav argument za pobijanje necije izjave i misle da su ispali pametni.
I da, jedino je Kaligula skontao da pricam o obicnim vojnicima, a ne nekim tamo generalima i pizdama materinama koje sjede u foteljama i navigiraju svo to sranje iz dobre udaljenosti.
Pricam o obicnom sljamu koji ratuje u americkoj vojsci, koji se ne zna potpisat kako treba i sa kakvim sam proveo nekoliko godina druzeci se sa njima, radeci i slusajuci njihove gluposti.
Nisam znao da se pamet trazi u MWR-u...zadnji put kad sam provjerio bili su tegovi i staze a trcanje a ne neki okrugli sto sa zadatom temom za razmisljanje
...neka tebe u Bosni medju "svojim" pametnjakovicima.