AMERIKA

Post Reply
General War

#226 Re: AMERIKA

Post by General War »

BlackPool wrote:
sluga_okupatora wrote:
Znaci MWR Technician job openings nije bilo nikada na KBR-ovoj stranici, samo oni koji su vec bili na LOGCAP-u su mogli dobiti taj posao? :lol:
Hajde ti nama objasni kako si vojsci "ukidao" internet zbog blackout-a, jel' samo iscupas kabal iz uticnice ili je bio neki slozeniji proces :lol:

Ja koliko znam samo je TOC mogao donijeti i sprovesti odluku o blackout-u al' eto vidis haman da su i zaposlenici KBR-a imali ovlastenja da "ukidaju" internet :lol:

Sinko nemam ja sta guglati pozicije u KBR-u, dok si ti u Iraku pekao kokice i ubacivao CD-ove u play station ja sam bio PA u toj istoj zemlji i u toj istoj firmi. :lol:
Nisam rekao da nije bilo otvorenih pozicija za tu poziciju i da se nije moglo na njih konkurisati nego sam fino napisao da nije mogao da dobije niko tu poziciju koje recimo prvi puta aplicirao za nju.
Vrati se pa procitaj sta sam napisao, vjerujem da ti je bukvar u prvom osnovne pomogao da naucis da citas.

Pokusavas nesto, a ispadas smijesan. Dobro znas da sve pozicije tehnicara su morale prvo biti ispracene sa 120 dana iskustva na pozicijama nizim od tih, ili eto u ovom slucaju na coordinatorskoj poziciji.
To jednostavno neko ko se prvi puta za tu poziciju javljao nije mogao da dobije ni u snu, a pogotovo iz BiH. Moglo je samo u slucaju da je bio u Iraku/Afganistanu izvjesno vrijeme radeci za firmu, pa onda napravio prekid i pokusao nakon toga da se zaposli ponovo. Samo sto je takvih slucajeva bilo na prste jedne ruke da se izbroji. Pametnom dosta.

Vezano za blackout i sprovodjenje istog. Jednostavno. Pricaj ti o TOC do sutra ali se vidi da nisi bas imao puno dodira sa zgradama MWR-a ili se svjesno pravis lud.
Dodje naredjenje i jednostavno se na ulaznim vratima zgrade stavi natpis blackout od tad i tad. Automatski su znali da interneta nema za njih i da ih necemo pustiti ni pod kojim okolnostima na kompjutere i telefone sve dok ne dodje drugacija obavijest. Ostale stvari su mogli da koriste. I tamo sam fino naznacio pod navodnike "zatvarao" al' nisam kriv sto si bukvalac i sto mislis da sam imao neku pipu za zatvaranje interneta ili da sam ga gasio. To nije do mene. :kiss:

Najsladji su mi ovi koji samo napisu : ovo su gomila gluposti i ne daju protuargument, odnosno to im je sav argument za pobijanje necije izjave i misle da su ispali pametni. :-)

I da, jedino je Kaligula skontao da pricam o obicnim vojnicima, a ne nekim tamo generalima i pizdama materinama koje sjede u foteljama i navigiraju svo to sranje iz dobre udaljenosti.
Pricam o obicnom sljamu koji ratuje u americkoj vojsci, koji se ne zna potpisat kako treba i sa kakvim sam proveo nekoliko godina druzeci se sa njima, radeci i slusajuci njihove gluposti.

Nisam znao da se pamet trazi u MWR-u...zadnji put kad sam provjerio bili su tegovi i staze a trcanje a ne neki okrugli sto sa zadatom temom za razmisljanje :roll: a moderatori teme-neki bosanski ficfirici koji jednostavnim skeniranjem odm'a znaju ko je kakav...
...neka tebe u Bosni medju "svojim" pametnjakovicima.
Martinez_

#227 Re: AMERIKA

Post by Martinez_ »

Ljuba Moljac wrote:
I onda se neki kreteni pitaju sta je alternativa... Horde istocnih divljaka? Fuj, gadite mi se.

A ti mora da si pripadnik neke napredbe civilizacije.

Ovaj stav će zapad koštati kao svetog Petra kajgana. Zašto se trpaš na brod tlačitelja i kolonista koji tone?
Martinez_

#228 Re: AMERIKA

Post by Martinez_ »

Ljuba Moljac wrote:
I onda se neki kreteni pitaju sta je alternativa... Horde istocnih divljaka? Fuj, gadite mi se.

A ti mora da si pripadnik neke napredbe civilizacije.

Ovaj stav će zapad koštati kao svetog Petra kajgana. Zašto se trpaš na brod tlačitelja i kolonista koji tone?
BlackPool

#229 Re: AMERIKA

Post by BlackPool »

General War wrote: Nisam znao da se pamet trazi u MWR-u...zadnji put kad sam provjerio bili su tegovi i staze a trcanje a ne neki okrugli sto sa zadatom temom za razmisljanje :roll: a moderatori teme-neki bosanski ficfirici koji jednostavnim skeniranjem odm'a znaju ko je kakav...

Pokusaj da ispadnes duhovit ti je propao. Pokusaj ponovo, udahni duboko pa onda napisi sta zanimljivije. Ovo sto si napisao jednostavno to nije.
Pametan si ispao kao tegovi koje spominjes.
General War

#230 Re: AMERIKA

Post by General War »

BlackPool wrote:
General War wrote: Nisam znao da se pamet trazi u MWR-u...zadnji put kad sam provjerio bili su tegovi i staze a trcanje a ne neki okrugli sto sa zadatom temom za razmisljanje :roll: a moderatori teme-neki bosanski ficfirici koji jednostavnim skeniranjem odm'a znaju ko je kakav...

Pokusaj da ispadnes duhovit ti je propao. Pokusaj ponovo, udahni duboko pa onda napisi sta zanimljivije. Ovo sto si napisao jednostavno to nije.
Vicevi su na drugom dijelu foruma, ovdje se samo provaljujes kada se upustas u olaku kvalifikaciju ljudi a vidim da nastavljas i mimo mwr-a da i forumase volis poducit kojom pametnom.
Ako to nije sto sam napisao...onda ti ruka ne slijedi pamet pa jedno mislis a drugo pises, a to nije do mene.
BlackPool

#231 Re: AMERIKA

Post by BlackPool »

General War wrote:
BlackPool wrote:

Vicevi su na drugom dijelu foruma, ovdje se samo provaljujes kada se upustas u olaku kvalifikaciju ljudi a vidim da nastavljas i mimo mwr-a da i forumase volis poducit kojom pametnom.
Ako to nije sto sam napisao...onda ti ruka ne slijedi pamet pa jedno mislis a drugo pises, a to nije do mene.
Koji si ti qrac na ovom svijetu da nekome kazes kako ce o nekom sudit nakon nekoliko godina iskustva rada sa onima koje ocjenjuje?
Reis, Shah, predsjednik drzave, kurko dokoljenko? Sta od toga?

Nisam ja bio tamo 2 mjeseca sa tom bagrom, nego 6 godina pa znam o cemu pricam i nije to olahko ni sekunde jedne.
Rekao sam ti vec, pokusavas ispast pametan, a ispadas smijesan.

I zaboli te kita sto iznosim svoje misljenje o americkom sljamu, a tebi ako su prirasli srcu uzmi jarane pa ozeni nekog od njih pa hodajte zajedno zagrljeni po PRIDE paradama.
Rekoh ti, ako se vec hoces da pokazes nesto, deder ti svoje misljenje o njima slobodno stavi. Argumenti poput :daj ba to su gomile gluposti, pricas budalastine i slicni vicevi, nisu argumenti nego trolanje.

Ako neces to, onda drzi se pdf-a politika i Dodika, vidim tamo si najvise vremena proveo pa stoga bi najbolje bilo da se toga i drzis. Ovo ti ovdje ne ide.
Hajvan

#232 Re: AMERIKA

Post by Hajvan »

dobro je pa nisi bio PM, ili barem DPM

ko bi te takovog osionog trpio!?! :mrgreen:

a ovaj drugi, provaljuje se malo, jest…al na ljepši mu se to način može reci :lol:
General War

#233 Re: AMERIKA

Post by General War »

BlackPool wrote: Vicevi su na drugom dijelu foruma, ovdje se samo provaljujes kada se upustas u olaku kvalifikaciju ljudi a vidim da nastavljas i mimo mwr-a da i forumase volis poducit kojom pametnom.

Koji si ti qrac na ovom svijetu da nekome kazes kako ce o nekom sudit nakon nekoliko godina iskustva rada sa onima koje ocjenjuje?

Nisam ja bio tamo 2 mjeseca sa tom bagrom, nego 6 godina pa znam o cemu pricam i nije to olahko ni sekunde jedne.

I zaboli te kita sto iznosim svoje misljenje o americkom sljamu, a tebi ako su prirasli srcu uzmi jarane pa ozeni nekog od njih pa hodajte zajedno zagrljeni po PRIDE paradama.
Rekoh ti, ako se vec hoces da pokazes nesto, deder ti svoje misljenje o njima slobodno stavi. Argumenti poput :daj ba to su gomile gluposti, pricas budalastine i slicni vicevi, nisu argumenti nego trolanje.

Ako neces to, onda drzi se pdf-a politika i Dodika, vidim tamo si najvise vremena proveo pa stoga bi najbolje bilo da se toga i drzis. Ovo ti ovdje ne ide.
Dobro kazes, zaboli me kita za tvoja naklapanja, tvoji komentari sami pricaju o tebi i tvom karakteru....over and out.

Najvise zalim ove "uznike" koji su natjerani da sluze okupatoru i belosvjetskom sljamu.

A sto se tice Dodika....Mojne mi prCednika :twisted:
General War

#234 Re: AMERIKA

Post by General War »

Hajvan wrote: a ovaj drugi, provaljuje se malo, jest…al na ljepši mu se to način može reci :lol:
Koji drugi? ako mislis na mene, moze li se zamoliti za objasnjenje?
sarajevo999999

#235 Re: AMERIKA

Post by sarajevo999999 »

Amerikanci su šabani. Ima pet-šes' pametnih likova što jest-jest ali i to šabani koji ne idu po kafama već se svrzli knjiga.
jefferson

#236 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Zanimljivo da si ti za bagru radio, a ne obrnuto.
Iz sve tvoje price jedini zakljucak je da ti mislis da si superiorniji od njih, ali te boli sto si ti radio za njih a ne obrnuto.
Stoga moje pitanje je: kada su oni toliko glupi kako to da danas evo ti pises sta pises, umjesto da si negdje u SAD u skoli ili radis u Houstonu npr, kao sto ih ma iz KBR-a i slicnh kompanija?
Hajvan

#237 Re: AMERIKA

Post by Hajvan »

General War wrote:
Hajvan wrote: a ovaj drugi, provaljuje se malo, jest…al na ljepši mu se to način može reci :lol:
:mrgreen:

a što se ti nađe prozvanim?

ti se ovdje trece lice i nema te u opisu ;)
General War

#238 Re: AMERIKA

Post by General War »

Hajvan wrote:
General War wrote:
:mrgreen:

a što se ti nađe prozvanim?

ti se ovdje trece lice i nema te u opisu ;)
Nista, rekoh da pitam...ucinilo mi se :zoka:
agnostic_front

#239 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

Remembering Ronald Reagan: ‘The Great Communicator’ died 10 years ago today

http://www.washingtontimes.com/news/201 ... tor-died-/

Fact

#240 Re: AMERIKA

Post by Fact »

Image
Image
Image
Image
MyTao

#241 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

jefferson wrote:

Zanimljivo da si ti za bagru radio, a ne obrnuto.
Iz sve tvoje price jedini zakljucak je da ti mislis da si superiorniji od njih, ali te boli sto si ti radio za njih a ne obrnuto.
Stoga moje pitanje je: kada su oni toliko glupi kako to da danas evo ti pises sta pises, umjesto da si negdje u SAD u skoli ili radis u Houstonu npr, kao sto ih ma iz KBR-a i slicnh kompanija?
U pravu je covjek, sve su to degeni, pa oni neznaju pronaci ni jednu zemlju na mapi... a prosjecni Bosanac ne samo da zna drzave, vec i njihove glavne gradove. A to sto oni lete na mjesec, imaju tehnologiju nek okace macku o rep... nema od tog hljeba.
Hajvan

#242 Re: AMERIKA

Post by Hajvan »

:mrgreen: :lol:
nemoj tako! Jako je bitno znati koji je glavni grad Čada, te koliko sirove vune proizvodi godišnje Novi Zeland (al podatak nije ažuriran u udžbeniku od 1973.)
:run:
insomnia78

#243 Re: AMERIKA

Post by insomnia78 »

Ma i to se nekad znalo i bubalo, sad ba niko pojma nema ali eto provlaci se ta prica o nekom nasem superiornom obrazovanju

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Avetinho

#244 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

MyTao wrote: U pravu je covjek, sve su to degeni, pa oni neznaju pronaci ni jednu zemlju na mapi... a prosjecni Bosanac ne samo da zna drzave, vec i njihove glavne gradove. A to sto oni lete na mjesec, imaju tehnologiju nek okace macku o rep... nema od tog hljeba.
Ma nasi ne znaju ni pisati kako treba, ali vole soliti pamet o tudjem neznanju.
MyTao

#245 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

Ja Sam Odavle wrote:
MyTao wrote: U pravu je covjek, sve su to degeni, pa oni neznaju pronaci ni jednu zemlju na mapi... a prosjecni Bosanac ne samo da zna drzave, vec i njihove glavne gradove. A to sto oni lete na mjesec, imaju tehnologiju nek okace macku o rep... nema od tog hljeba.
Eto vidis, jos jedan argument sta se desi kada covjek previse boravi u AmeriKi. Maternji jezik zaboravi... Kazem ja ba da nema od te Amerike nista.
flexibila

#246 Re: AMERIKA

Post by flexibila »

Ja Sam Odavle wrote:

Jakih ti ragumenata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#247 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

MyTao wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Eto vidis, jos jedan argument sta se desi kada covjek previse boravi u AmeriKi. Maternji jezik zaboravi... Kazem ja ba da nema od te Amerike nista.
Fataj se Kine, tamo sve znaju.
Avetinho

#248 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

flexibila wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Jakih ti ragumenata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako nisi shvatio "jacinu ragumenta", evo da ti objasnim.

O kolektivnoj gluposti i intelektualnoj inferiornosti drugih, obicno govore oni koji u toku svog kratkog skolovanja, ako ga je uopste bilo, nisu uspjeli upamtiti jednu tako elementarnu stvar o vlastitom jeziku, a to je da se "ne znaju" pise odvojeno.

Valjda da se malo utjese, ili da sami sebi podignu rejting. Vidim lik kaze da je u Americi. S kim li se on druzi, kad ovi oko njega ne znaju naci drzavu na mapi. Predlozio bih mu da promijeni drustvo. Ali tada ne bi bio najpametiji u raji.
flexibila

#249 Re: AMERIKA

Post by flexibila »

I na kraju si razumio sta znaci "neznam"......... :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#250 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

ni sam

Potpuno je nevazno jesam li razumio ili nisam. Procitaj prethodni post jos jednom, mozda ipak shvatis o cemu sam govorio.
Post Reply