Usla voda u motor??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ommadawn
#226 Re: Usla voda u motor??
Uh ovakav sam ja BMW nekada imao, samo sa drugacijim frontom (siri tzv "bubrezi").
Gdje ce kreten ovuda sa autom, nije mi jasno...
Gdje ce kreten ovuda sa autom, nije mi jasno...
-
alenthekiller
#227 Re: Usla voda u motor??
ma ode, nema vode za njegagoran16v wrote:Ne moze BMW al moze RAV!
A juce kada sam isao iz Maglaja kuci oko 12 ugasi mi se auto kod topcic polja, proletio kroz lokvu malo vecu brze i poce trzat i ja ga ugasim. Stao 20ak minuta i upalio normalno, pezo 1.4 benzin naravno. Jebo sam mu sve po spisku
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
negredo
#229 Re: Usla voda u motor??

evo, nakon mjesec i nesto dana od potopa auta, servis je skoro zavrsen. ja sam imao ogromnu srecu, imajuci u vidu sta je sve zadesilo ovaj nas napaceni narod, jos je moje auto stradalo za vrijeme ovih prvih poplava, u aprilu kao neki nagovjestaj sta nas ceka maju... elem auto nije jos 100%, jer majstor mi ga je dao nakon sastavljenog motra da ga malo provozam i da vidim ima li posljedica. odmah cim sam ga upalio , sam primjetio neko cudno sistanje iz motora, sto kaze majstor da nije problem jer je to vjerovatno leaj kompresora koji je bio smokren pa treba zamiijenit. eh sad veci problem mi je sto sam primijetio da prilikom motanja volana u desnu stranu volan se mota gotovo bez ikakvog otpora, dok kad motam ulijevo, imam osjecaj kao da mi je mehancki volan??? ne kontam sta bi to moglo biti, kaze majstor da je moguce da je do elektropumpe koja se natopila, tako da je opet na servisu svasta je moguce....
-
mirzet87sa
#230 Re: Usla voda u motor??
Koliko te izaslo do sad
-
Tuzla111
#231 Re: Usla voda u motor??
pa naravno da ce biti posljedica, i naravno da je sve razlog jer je potopilo,to znas i bez majstora.negredo wrote:
evo, nakon mjesec i nesto dana od potopa auta, servis je skoro zavrsen. ja sam imao ogromnu srecu, imajuci u vidu sta je sve zadesilo ovaj nas napaceni narod, jos je moje auto stradalo za vrijeme ovih prvih poplava, u aprilu kao neki nagovjestaj sta nas ceka maju... elem auto nije jos 100%, jer majstor mi ga je dao nakon sastavljenog motra da ga malo provozam i da vidim ima li posljedica. odmah cim sam ga upalio , sam primjetio neko cudno sistanje iz motora, sto kaze majstor da nije problem jer je to vjerovatno leaj kompresora koji je bio smokren pa treba zamiijenit. eh sad veci problem mi je sto sam primijetio da prilikom motanja volana u desnu stranu volan se mota gotovo bez ikakvog otpora, dok kad motam ulijevo, imam osjecaj kao da mi je mehancki volan??? ne kontam sta bi to moglo biti, kaze majstor da je moguce da je do elektropumpe koja se natopila, tako da je opet na servisu svasta je moguce....
auto je bilo u vodi i nakon toga stojalo mjesec dana, nije vozeno, bice tu dosta cudnih zvukova.
Najbolje se isplatilo ubaciti polovan motor sa garancijom.
- bitanga_sa_otesa
#232 Re: Usla voda u motor??
najbolje da je kupio polovnog golfa dvicu ,na njemu sve skripi i sisti pa bi sve bilo normalno....

- plucna mahramica
#233 Re: Usla voda u motor??
I kako bi mu polovan motor rijesio problem sa servom? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- johntra
#235 Re: Usla voda u motor??
Koja hrpa gluposti, kao da je poplavljeno milion auta, a ne maks tri hiljade...dok, s druge strane, imaš minimum 100.000 auta koji se prodaju na piku...to je tri posto ukupnog tržišta polovnjaka samo na piku, a gdje je još ostalih, koji se ne prodaju preko ove mreže...ja sam se prepao pravo...
- Truba
#236 Re: Usla voda u motor??
3 000 auta poplavljeno
ti si neki veliki optimist
vjerujem samo u doboju da je toliko auta oštećeno poplavama
ti si neki veliki optimist
vjerujem samo u doboju da je toliko auta oštećeno poplavama
- johntra
#237 Re: Usla voda u motor??
Prema zadnjim informacijama iz Doboja je izvučeno oko 500 potopljenih automobila...ili misliš da svaki od 30.000 stanovnika ovog grada ima auto, pa ih je samo 3.000 potopljeno u Doboju, odnosno 10 posto stanovništva sad nema auto?
Nema šanse da ih je više od 3.000 u totalu i to najviše u Doboju i Maglaju, ostale sredine, manje-više...
Nema šanse da ih je više od 3.000 u totalu i to najviše u Doboju i Maglaju, ostale sredine, manje-više...
- Truba
#238 Re: Usla voda u motor??
e ne znam vala meni se doboj učini nekako katastrofičnim kao i maglaj
a tek posavina...
a tek posavina...
-
Tuzla111
#239 Re: Usla voda u motor??
puno je vise auto potopljeno od 3000.johntra wrote:Prema zadnjim informacijama iz Doboja je izvučeno oko 500 potopljenih automobila...ili misliš da svaki od 30.000 stanovnika ovog grada ima auto, pa ih je samo 3.000 potopljeno u Doboju, odnosno 10 posto stanovništva sad nema auto?
-
citroen xm
#240 Re: Usla voda u motor??
Pa realno Doboj, Šamac i Maglaj su najviše stradali. A ni tu nisu sva auta. Dakle kao što reče Džontra oko 3000 max. Sad samo treba paziti da ne bude ono: auto iz Mostara, medeieranska klima.... 
- johntra
#241 Re: Usla voda u motor??
Nema šanse više od tog broja..rekao bih pet hiljada maks, ali to je ipak pretjerivanje...ima i dodatni broj totalno uništenih automobila od klizišta i slično, ali on je zanemariv, u odnosu na poplave...eto, Doboj je najveći grad od poplavljenih, kod njih 500...gdje su onda te ostale velike cifre?
- Truba
#242 Re: Usla voda u motor??
ne znam vala
ja ti idem logikom da je u tim manjim mjestima javni prevoz u rasulu i da ga samo školarci/penzići koriste
ostali moraju imati auto zbog posla i svega ostaloga
više auta na ulicama = više potopljenih
ali znat će se valjda neki približni podatak
ja ti idem logikom da je u tim manjim mjestima javni prevoz u rasulu i da ga samo školarci/penzići koriste
ostali moraju imati auto zbog posla i svega ostaloga
više auta na ulicama = više potopljenih
ali znat će se valjda neki približni podatak
- insomnia78
#243 Re: Usla voda u motor??
A ne kontas da je u manjim mjestima i poso blize
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
romeomoraprezivjeti
#244 Re: Usla voda u motor??
Koliko se kod nas auta vozi, koja su bila potopljena u eu,usa itd... Cak je i jedan nas diler novih vozila prodavao takva,malo raskupusaj dijelove,osusi i ponovo u prodajni salon.
poslano s moga sonija ze
poslano s moga sonija ze
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#245 Re: Usla voda u motor??
negredo wrote:Znaci havarija teska, i nevolja![]()
Prije par dana, tacnije petak il cetvrtak prosle sedmice, onaj dan kad je pado snjeg i velike oborine, posao na poso ujutro i ispod jednog nadvoznjaka se nakupilo vode, elem vidim cady iz suprotnog smjera ide prodje bez problema, i nisam ni sumnjo da ja necu moci proci, inace sa mercedesom B klasom, kupljen nema ni godina dana, kad sam izaso iz bare auto se samo ugasilo, par puta zaverglo, nista, ne haje...
elem da ne razvlacim, za vikend ga odsljepo majstoru najblizem, otvorio ga, znaci zracni filter pun vode, i turbina isto, haman usiso kroz filter u motor, pa mi nije sad nije jasno kako je moglo tako auto novije proizvodnje da propusti vodu do motora??? a spomeno sam da se odmah ugasio, i btw. bara nije bila mozda do blatobrana, znaci par sekundi je trajao taj prolazak kroz istu
Jesi naslutio ..
-
negredo
#246 Re: Usla voda u motor??
Haman da jesam, jos sam ja dobro proso, al et nakon svega dao sam gotov 2 hiljade a auto nije 100 posto, ne znam šta da radim za ovaj volan?
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
goran16v
#247 Re: Usla voda u motor??
Ne udje voda samo u motor, ima tu jos, sto bu strucnjaci rekli, agregata na motoru..
-
negredo
#248 Re: Usla voda u motor??
Ne pokazuje nikakvu grešku na dijagnostici, a volan leti u desno a tesko se mota u lijevo, a i u voznji kad ga pustim vuce ulijevo
- bitanga_sa_otesa
#249 Re: Usla voda u motor??
jel taj auto ima amortizer na letvi volana? mozda je on zaribao?
-
goran16v
#250 Re: Usla voda u motor??
Nije dijagnostika bas svemoguca... Gdje je cista mehanika, gdje nema senzora i nema sta da se mjeri tu je crna rupa...