glasaj i ti za komšića, ko ti brani.mb_sb wrote:Koju drugu opciju "mi" ostavljaš za glasanje osim HDZ BiH u slučaju kada ti biraš "komšića"!! KOGA?BHCluster wrote:Znaci u politici je problem, u onima koje smo do sada birali, one iste koji nemaju nikakvu politiku osim 'torovanja'.mb_sb wrote: Pa kad Federacija niže samo uspjehe šta je problem?
Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
-
RahatHurmašica
#226 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
- BHCluster
#227 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Nista ja tebi ne osporavam neko samo kazem da ja imam pravo da glasam po izbornom zakonu za koga ja zelim, u Federaciji imam pravo kao svaki gradjanin da glasam za jednog od dva clan predsjednistva.mb_sb wrote:Koju drugu opciju "mi" ostavljaš za glasanje osim HDZ BiH u slučaju kada ti biraš "komšića"!! KOGA?BHCluster wrote:Znaci u politici je problem, u onima koje smo do sada birali, one iste koji nemaju nikakvu politiku osim 'torovanja'.mb_sb wrote: Pa kad Federacija niže samo uspjehe šta je problem?
Jedno pitanje, Srbi u Federaciji za koga kandidata oni imaju pravo glasati?
-
radostan dan
#228 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
upravo tako...zato sam i napisao - zavisi od svebošnjačkog stava (bakir, zlatko, cerić)...postoji vjerovatnoća da će ovaj put, obzirom na izjave eu zvaničnika, sugerisati da se gura hdz.cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogolTa vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...
Ali nešto mislim da do toga neće doći...
- cyprus
#229 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Ja ti ni ne govorim da trebaš ugađat HDZ-u... Ti HDZ-u ponajviše ugađaš tako što glasaš za Komšića/Kukića... To je ono što želim reći... Misliš ti da je nekom prosječnom HDZ-ovcu stvarno silno stalo da ima Brojanu Krišto u ikebana-predsjedništvu? Kukić/Komšić su daleko korisniji HDZ-u u predsjedništvu nego Borjana...Altsa wrote:pa ja sigurno necu glasati za izebegovica ili scepu kako bih ugodio hdz-u...svasta
Last edited by cyprus on 14/04/2014 12:33, edited 1 time in total.
- dustaban
#230 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Meni ovaj Kukuc nije jasan!
Je li on glup, il je iskreni utopista, ili mazohista koji uziva u ulozi gubitnika...

Je li on glup, il je iskreni utopista, ili mazohista koji uziva u ulozi gubitnika...
- BHCluster
#231 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Pa gdje je problem zar jak HDZ nije od nacionalnog interesa Hrvata Bosne i Hercegovine?cyprus wrote:Ja ti ni ne govorim da trebaš ugađat HDZ-u... Ti HDZ-u ponajviše ugađaš tako što glasaš za Komšića/Kukića... To je ono što želim reći... Misliš ti da je nekom prosječnom HDZ-ovcu stvarno silno stalo da ima Brojanu Krišto u ikebana-predsjedništvu? Kukić/Komšić su daleko korisniji HDZ-u u predsjedništvu nego Borjana...Altsa wrote:pa ja sigurno necu glasati za izebegovica ili scepu kako bih ugodio hdz-u...svasta
- Adriatic
#232 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Da se na glavu nasadite, ne možete progurati HDZ-ovca.
Jedino ako ovi predstavnici Bošnji pristanu na pravilo 1 Hrvat=3 Bošnjaka, a što su već kuhali narod svojim prijedlozima o elektorima, 5 kantona.....
Biće interesantno vidjeti da li će Bošnjaci pristati na to.
Jedino ako ovi predstavnici Bošnji pristanu na pravilo 1 Hrvat=3 Bošnjaka, a što su već kuhali narod svojim prijedlozima o elektorima, 5 kantona.....
- Mister Yes
#233 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Ja ću se lično teško odlučiti između Cerića i Kukića. Ali svim srcem ću navijati da Kukić pobijedi čak i ako budem glasao za Cerića. Ti si koristio izraz "autogol" a ja bih to nazvao "skidanje maske". Jako je dobro da u ovoj zemlji padnu maske. Što prije to bolje.cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogolTa vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...
- cyprus
#234 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Sa moje tačke gledišta - nije... Možda jeste od nacionalnog interesa hercegovačkih Hrvata zapadno od Neretve, ali od nacionalnog interesa Hrvata čitave Bosne i Hercegovine - teško...BHCluster wrote:Pa gdje je problem zar jak HDZ nije od nacionalnog interesa Hrvata Bosne i Hercegovine?cyprus wrote:Ja ti ni ne govorim da trebaš ugađat HDZ-u... Ti HDZ-u ponajviše ugađaš tako što glasaš za Komšića/Kukića... To je ono što želim reći... Misliš ti da je nekom prosječnom HDZ-ovcu stvarno silno stalo da ima Brojanu Krišto u ikebana-predsjedništvu? Kukić/Komšić su daleko korisniji HDZ-u u predsjedništvu nego Borjana...Altsa wrote:pa ja sigurno necu glasati za izebegovica ili scepu kako bih ugodio hdz-u...svasta
Uostalom, ne znam otkud takva upadica... Ja govorim o političkom interesu onih koji planiraju glasati za Kukića, ne o interesu Hrvata...
- cyprus
#235 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
''Maske su pale'' 1991. godine...Mister Yes wrote:Ja ću se lično teško odlučiti između Cerića i Kukića. Ali svim srcem ću navijati da Kukić pobijedi čak i ako budem glasao za Cerića. Ti si koristio izraz "autogol" a ja bih to nazvao "skidanje maske". Jako je dobro da u ovoj zemlji padnu maske. Što prije to bolje.cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogolTa vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...
- BHCluster
#236 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Ocigledno je da oni koji ce eventualno glasati za Kukica vide svoj politicki interes u tome da izkazu nezadovoljsvo "Bosnjackim" kandidatima za clana predsjednistva i da iskazu nezadovoljsvo Covicevom politikom.cyprus wrote:Sa moje tačke gledišta - nije... Možda jeste od nacionalnog interesa hercegovačkih Hrvata zapadno od Neretve, ali od nacionalnog interesa Hrvata čitave Bosne i Hercegovine - teško...BHCluster wrote:Pa gdje je problem zar jak HDZ nije od nacionalnog interesa Hrvata Bosne i Hercegovine?cyprus wrote:
Ja ti ni ne govorim da trebaš ugađat HDZ-u... Ti HDZ-u ponajviše ugađaš tako što glasaš za Komšića/Kukića... To je ono što želim reći... Misliš ti da je nekom prosječnom HDZ-ovcu stvarno silno stalo da ima Brojanu Krišto u ikebana-predsjedništvu? Kukić/Komšić su daleko korisniji HDZ-u u predsjedništvu nego Borjana...
Uostalom, ne znam otkud takva upadica... Ja govorim o političkom interesu onih koji planiraju glasati za Kukića, ne o interesu Hrvata...
-
zippoo87
#237 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
bilo ko drugi do Dragana Covica...pa zar vam njega vise nije dosta i na TVu a kamoli njegove "politike" i onog jadnog smijeska
a Slavo Kukic je gospodin za Covica ...
mislim da je vrijeme da konacno svi narodi u BiH pocnu birati druge ljude na kljucne funkcije
ovako vise ne moze,potrebna je neka svjezina i zaokret...ova ekipa koja je 15 godina tu,svo to vrijeme mlati ISTU praznu slamu i ubi vise u pojam svojom pojavom
a Slavo Kukic je gospodin za Covica ...
mislim da je vrijeme da konacno svi narodi u BiH pocnu birati druge ljude na kljucne funkcije
ovako vise ne moze,potrebna je neka svjezina i zaokret...ova ekipa koja je 15 godina tu,svo to vrijeme mlati ISTU praznu slamu i ubi vise u pojam svojom pojavom
- cyprus
#238 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
''Iskazivanje nezadovoljstva'' ne može biti politički cilj, jer je prelako ostvariv... Izađeš pred parlament sa transparentom - iskazao si nezadovoljstvo i ispada da si ostvario svoj cilj... Ne, nije to to... Politički ciljevi su nešto što je mnogo teže ostvariti... Iskazivanje nezadovoljstva može eventualno biti politički metod ili instrument...BHCluster wrote:Ocigledno je da oni koji ce eventualno glasati za Kukica vide svoj politicki interes u tome da izkazu nezadovoljsvo "Bosnjackim" kandidatima za clana predsjednistva i da iskazu nezadovoljsvo Covicevom politikom.
Ja bih recimo rekao da je stvarni politički cilj većine onih koji bi glasali za Kukića/Komšića stabilna, jedinstvena i cjelovita Bosna i Hercegovina... Međutim, Kukićevom/Komšićevom pobjedom BiH postaje nestabilnija, sve više nejedinstvena i uz sve veće prijetnje njenoj cjelovitosti... U konačnici to znači da Komšićevi/Kukićevi glasači idu u kontru vlastitim političkim ciljevima...
- BHCluster
#239 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
To sa transparentima i protestima vise nepije vode direktna akcja je jedini metod koji ima nekog rezultata. Ta prica o slabljenju Bosne i Hercegovine ako se glasa za onoga ili ovoga je izlizana nije problem u narodima nego politicarima, dva mandata Komsica, i sada ko god bude osim Covica apsolutno nista nece mjenjati sto se tice stabilnosti itd itd, na kraju krajeva Covic vec dogovorio 'strateski' dokument sa Bakirom...cyprus wrote:''Iskazivanje nezadovoljstva'' ne može biti politički cilj, jer je prelako ostvariv... Izađeš pred parlament sa transparentom - iskazao si nezadovoljstvo i ispada da si ostvario svoj cilj... Ne, nije to to... Politički ciljevi su nešto što je mnogo teže ostvariti... Iskazivanje nezadovoljstva može eventualno biti politički metod ili instrument...BHCluster wrote:Ocigledno je da oni koji ce eventualno glasati za Kukica vide svoj politicki interes u tome da izkazu nezadovoljsvo "Bosnjackim" kandidatima za clana predsjednistva i da iskazu nezadovoljsvo Covicevom politikom.
Ja bih recimo rekao da je stvarni politički cilj većine onih koji bi glasali za Kukića/Komšića stabilna, jedinstvena i cjelovita Bosna i Hercegovina... Međutim, Kukićevom/Komšićevom pobjedom BiH postaje nestabilnija, sve više nejedinstvena i uz sve veće prijetnje njenoj cjelovitosti... U konačnici to znači da Komšićevi/Kukićevi glasači idu u kontru vlastitim političkim ciljevima...
- cyprus
#240 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
E, to je suština - NIJE IZLIZANA... Od toga za koga će se glasati itekako zavisi koliko će BiH biti jaka i stabilna... Meni je prilično jasno da sa Komšićem i Kukićem u svojstvu članova predsjedništva iz reda hrvatskog naroda nije niti jedno, niti drugo... Kako ostalima to promiče... e to mi nije jasnoBHCluster wrote:...Ta prica o slabljenju Bosne i Hercegovine ako se glasa za onoga ili ovoga je izlizana...
-
Hafis
#241 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Tko kaže da moraju i pristati. Ta nisu budale. Iskreno, ne bih ni ja na njihovom mjestu.Adriatic wrote:Da se na glavu nasadite, ne možete progurati HDZ-ovca.
Uglavnom, nek' ostane ovako, to jest bez sprovođenja S-F, a mi se trebamo okrenuti daljnjem nastavku pravljenja Zapadne Njemačke, uveliko započetog od strane SDP-a prije 3 godine.
- BHCluster
#242 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Znaci problemi Bosne i Hercegovine (sto se tice stabilnosti itd) su Komsic, Kukic (sto se tice predsjednistva), i nekih 300 000 glasaca koji nisu politicki 'Sbrbi, Hrvati, Bosnjaci'cyprus wrote:E, to je suština - NIJE IZLIZANA... Od toga za koga će se glasati itekako zavisi koliko će BiH biti jaka i stabilna... Meni je prilično jasno da sa Komšićem i Kukićem u svojstvu članova predsjedništva iz reda hrvatskog naroda nije niti jedno, niti drugo... Kako ostalima to promiče... e to mi nije jasnoBHCluster wrote:...Ta prica o slabljenju Bosne i Hercegovine ako se glasa za onoga ili ovoga je izlizana...
-
Hafis
#243 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Ako se Kukić kandidira od mene mu je svakako glas.... i ne samo od mene.Mister Yes wrote: Ja ću se lično teško odlučiti između Cerića i Kukića. Ali svim srcem ću navijati da Kukić pobijedi čak i ako budem glasao za Cerića. Ti si koristio izraz "autogol" a ja bih to nazvao "skidanje maske". Jako je dobro da u ovoj zemlji padnu maske. Što prije to bolje.
Ne smijemo ništa prepustiti slučaju, jer će trebati rješavati S-F nakon izbora.
- BHCluster
#244 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Nemojmo zaboraviti i slucaj "Pilav".Hafis wrote:Ako se Kukić kandidira od mene mu je svakako glas.... i ne samo od mene.Mister Yes wrote: Ja ću se lično teško odlučiti između Cerića i Kukića. Ali svim srcem ću navijati da Kukić pobijedi čak i ako budem glasao za Cerića. Ti si koristio izraz "autogol" a ja bih to nazvao "skidanje maske". Jako je dobro da u ovoj zemlji padnu maske. Što prije to bolje.
Ne smijemo ništa prepustiti slučaju, jer će trebati rješavati S-F nakon izbora.
Last edited by BHCluster on 14/04/2014 14:00, edited 1 time in total.
- Danguba
#245 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
HDZ ako nije zadovoljan sa necim, bujrum to na transparent pa pred parlament.
Ma znate sta je, ako neko konja kandiduje ja cu glasati za njega pod uslovom da nije HDZ-ov.
Cuj, ne glasaj za SDP-ovog, HSP-ovog, NHI-vog...nezavisnog Hrvata...sta ostaje HDZ-ov...e taj ce dobiti srednjak.
Ima Hrvata i izvan HDZ-a i to cestitih i postenih. Zasto bi svako morao provoditi politiku HDZ-a da bi bio pravi Hrvat?
Na kraju, zasto bi ja glasao za Izetbegovica kada je konj kojega bi se i rahmetli otac odrekao. Meni moje ljudsko pravo da glasam za koga ja hocu ne moze niko uskratiti pa ni HDZ i Covic.
I EU je rekla svoje vezano za ovaj problem time sto nije ispunila zelje ''certificiranih''.
Ma znate sta je, ako neko konja kandiduje ja cu glasati za njega pod uslovom da nije HDZ-ov.
Cuj, ne glasaj za SDP-ovog, HSP-ovog, NHI-vog...nezavisnog Hrvata...sta ostaje HDZ-ov...e taj ce dobiti srednjak.
Ima Hrvata i izvan HDZ-a i to cestitih i postenih. Zasto bi svako morao provoditi politiku HDZ-a da bi bio pravi Hrvat?
Na kraju, zasto bi ja glasao za Izetbegovica kada je konj kojega bi se i rahmetli otac odrekao. Meni moje ljudsko pravo da glasam za koga ja hocu ne moze niko uskratiti pa ni HDZ i Covic.
I EU je rekla svoje vezano za ovaj problem time sto nije ispunila zelje ''certificiranih''.
-
Hafis
#246 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Onda možemo sumirati opservaciju: Jednom riječju specijalizirao si se za izbor hrvatskog člana predsjedništva?Danguba wrote:HDZ ako nije zadovoljan sa necim, bujrum to na transparent pa pred parlament.
Ma znate sta je, ako neko konja kandiduje ja cu glasati za njega pod uslovom da nije HDZ-ov.![]()
- Danguba
#247 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Uz jedan mali uslov, da nije iz HDZ-a.Hafis wrote: Onda možemo sumirati opservaciju: Jednom riječju specijalizirao si se za izbor hrvatskog člana predsjedništva?
- BHCluster
#248 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Danguba wrote:Uz jedan mali uslov, da nije iz HDZ-a.Hafis wrote: Onda možemo sumirati opservaciju: Jednom riječju specijalizirao si se za izbor hrvatskog člana predsjedništva?
- It_is_a_Leclerc
#249 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Hrvatski član Predsjednitšva ne postoji.
Pročitajte Ustav.
Pročitajte Ustav.
-
Hafis
#250 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH
Odlično.Danguba wrote:Uz jedan mali uslov, da nije iz HDZ-a.Hafis wrote: Onda možemo sumirati opservaciju: Jednom riječju specijalizirao si se za izbor hrvatskog člana predsjedništva?
Inače veoma interesantna politička orijentacija: U nedostatku kvalitetnih bošnjačkih kandidata za mjesto člana predsjedništva (po tvom mišljenju) usredotočenost i orijentacija na probir hrvatskog člana predsjedništva, jer tu doista nikada ne manjka kvalitete.
A recimo, mada se graniči sa znanstvenom fantastikom, da u nekom doista nemogućem SF scenariju SDP ili DF ponude kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva...bi li se predomislio i promijenio prioritete?