Druže Tito mi ti se kunemo!

Locked
nosara

#226 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

Pokajnik wrote:
VCorp wrote: Nije moglo u mom gradu sa 99,7 % Bošnjaka da je većina direktora srpske nacionalnosti. A neko je spomenuo i 70 % na bitnijim pozicijama u džavi. Ja neću takvu drzavu. Ne bih je podrzavao ni da smo mi bili na njihovom mjestu. Ja sam za to da rade najbolji ali to nije tako bilo i odmah u startu je to osuđeno na propast. Pa kad se samo sjetim primera penzija partizana xD Rođeni 48 - e a primaju penziju kao branioci, i to penziju koja je jebavala nane :lol: Ne moze se tako davati pare, odes u dugove i propadas kao sto je nama bilo.
Veliš,penzije za rođene 1948 :lol: Šta li će na ovo da kažu ovi sfrjotovci :lol:
Stanislav preterano sere... :D
no_mani=no_fjučr

#227 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by no_mani=no_fjučr »

nosara wrote:tonemo sve dublje

Hrvatski vanjski dug rekordnih 108 posto BDP-a!

U relativnim pokazateljima zaduženosti omjer bruto inozemnog duga i BDP-a porastao je na najvišu razinu ikad

... no fjučr... :D
Dug je normalna stvar jer stvorene su nove vrijednosti. Sada iz Minhena do Zagreba mozes stici vremenski kao i od Sarajeva do Bihaca vremenski, to je velika stvar. Postoji jos niz vrijednosti koje cekaju investicije, imas turizam gdje je rast i na njega se mozes osloniti, a sve ide u prilog, radi Libije se Tunis otkazuje, dobar geo polozaj, Hrvatska dobije od Vatikana kada hoce, nije se jednom desilo da je Vatikan isplatio mirovine. Jos se ne dodaju nule na nofce u Hrvatskoj, prije ce Euro doci vec sto kuna postati 5 miliona. Drzava je kao i pojedinac danas, pegla iz minusa u minus, al' se zatvori konstrukcija. Ima benzina i kave svaki dan, zivis bez Srba, to je vec za Hrvate , snosaj.
kamberovica polje

#228 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by kamberovica polje »

Adriatic wrote:Kako li bi danas izgledale Hrvatska, BiH, i ostale da nije bilo komunista i partizana?
Od granica pa dalje.
Ne znam kako bi to danas izgledalo ali bi nas poslije 2.S.R. Crvena Armija pregazila u rok od par dana i živjeli bi iza Željezne zavjese.
nosara

#229 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

no_mani=no_fjučr wrote:

U relativnim pokazateljima zaduženosti omjer bruto inozemnog duga i BDP-a porastao je na najvišu razinu ikad

Dug je normalna stvar jer stvorene su nove vrijednosti. Sada iz Minhena do Zagreba mozes stici vremenski kao i od Sarajeva do Bihaca vremenski, to je velika stvar. Postoji jos niz vrijednosti koje cekaju investicije, imas turizam gdje je rast i na njega se mozes osloniti, a sve ide u prilog, radi Libije se Tunis otkazuje, dobar geo polozaj, Hrvatska dobije od Vatikana kada hoce, nije se jednom desilo da je Vatikan isplatio mirovine. Jos se ne dodaju nule na nofce u Hrvatskoj, prije ce Euro doci vec sto kuna postati 5 miliona. Drzava je kao i pojedinac danas, pegla iz minusa u minus, al' se zatvori konstrukcija. Ima benzina i kave svaki dan, zivis bez Srba, to je vec za Hrvate , snosaj.
Ma snosaj vam je zagarantovan... Samo se jebaci smjenjuju... :roll:
Leons

#230 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

kamberovica polje wrote:
Adriatic wrote:Kako li bi danas izgledale Hrvatska, BiH, i ostale da nije bilo komunista i partizana?
Od granica pa dalje.
Ne znam kako bi to danas izgledalo ali bi nas poslije 2.S.R. Crvena Armija pregazila u rok od par dana i živjeli bi iza Željezne zavjese.
Čuj ovog majstora. Već si bio iza željezne zavjese genije. U Jugoslaviji.
zateznistub

#231 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

Leons wrote:
kamberovica polje wrote:
Od granica pa dalje.
Eno te traze na temi o bosnjackom antisemitizmu i fasizmu, kazu da si razuglio...
nosara

#232 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

Leons wrote:
kamberovica polje wrote:
Od granica pa dalje.
To sto su tvoji bili u kavezu nije to sto ti mislis... :D
homega

#233 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

Leons wrote:
kamberovica polje wrote:
Od granica pa dalje.
...ciju ciju ciju... :D
Trti do smrti

#234 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Trti do smrti »

no_mani=no_fjučr wrote:
Nogatrans wrote:Kad se samo sjetim sta su Muslimani pjevali a pogotovo ovu pjesmu "Druze Tito mi ti se kunemo",pa to je jedan od najveci grijehova u Islamu ŠIRK. Zato nas je i snasla opomena od 92-96 previse smo se udaljili od vjere. Stanje je sada dosta bolje ali daleko od dobrog.

Posto vidim da citava diskusija ide samo oko para kuca,sta si imao sta nisi,pa ja svoju vjeru i svoju uputu od Allaha ne bi dao ni za 100 Titinih drzava i Jugoslavija.

Sva zahvala pripada Allahu gospodaru svijetova.
A tamo te ko nosaru ucili da je covjek od majmuna, kuis?
Sudeci prema vasim postovim mogu zakljuciti da je covjek nastao od majmuna, ovo jos potvrdjuje i cinjenica da stalno spominjete te famozne banane kojih nije bilo u Yugi, znamo ko ima najvecu zelju za bananama.. ovo recite i roditeljima. Naredna stvar koja govori o praistoriji ili historiji, postanku covjeka moze da se vidi za par dana, krenule su poplave, pitanje je sta li ce opet biti :-) , drvo (sume) sve se posjeklo, nasipi koji su sruseni nisu obnovljeni. Znaci majmuna na zemlji ima ko u prici bit ce i vode ali znamo da majmun voli drvo a kako se sakriti od poplava ostaje pitanje. Od cega i od koga je covjek nastao da se zakljuciti tako da...
Duga stvar je ta da je ovo neko drugo vrijeme ni kisa ne bi padala ;), nasipi koje je gradio Tito odnosno u njegovo vrijem imali su jezgru od ilovace a danas su oni tako koncipirani da ih malo vecom kantom vode mozes odpuhati. Ovu informaciju sam dobio od covjeka koji je radio na izgradnji nasipa i rekao je koliko se para uzelo na "ilovaci". Tito je dobro znao gdje treba stavljati ilovacu i preko koga, sve je radjeno po planu i projektu.
Opet ponavljam ali sad tvrdim da 90% vas koji ste protiv komunizma nema pojma koje je drzavno uredjenje bila Titova Yugoslavija.

Uglavnom da zakljucimo, banana imate, vode imate tako da niste zedni a ni gladni, fali vam jos drvo jer dolazi jesen a nakon nje i zima, treba se grijeti i sakriti. Pitanje je samo sta ce biti sa ovim blesavim narodom u narednu godinu dana. Skupljali smo pomoc moje kolege i ja sa njima, ogromne pare je dala moja firma za pomoc ugrozenima cak i u RS, ali nakon narednih izbora kad vidim ko ce dobiti izbore odlucit cu da li i dalje pomagati jer ce sigurno biti potrebe ali ne znam hoce li biti i solidarnosti kao do sada.

Ako ima kakvih greski ali pravopisnih ispricavam se :D

A ovome sto babo ima fabriku samo jedno pitanje, sta mislis da li bi ti babo i mama volili Yugu i Tita da mu je dao da za certifikate kupi fabriku :kiss:

:bih: volim Bosnu ali glupog smo roda
no_mani=no_fjučr

#235 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

nosara wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:

Ma snosaj vam je zagarantovan... Samo se jebaci smjenjuju... :roll:
Da, potpuno se slazem, snosaj je buducnost i ne tako daleka proslost, vrlo je jednostavno penetrirati po istima kada samo uzmem tebe za primjer shvatim gdje je lako roknuti sjemenka, da nisi ti sjemenistarac ili mi se cini?
Leons

#236 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Jel zelite reci da BH narodi nisu bili iza zeljezne zavjese?

Pa to je termin koji priznaju i koriste svi historicari,ekonomisti i sociolozi za drzave koje su bile komunisticke. Danas se uglavom govori Istocna Evropa.

Nije valjda da i ti silni naucnici i intelektualci isto glasaju za SDA i pune saffove petkom.
Leons

#237 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Trti do smrti wrote: A ovome sto babo ima fabriku samo jedno pitanje, sta mislis da li bi ti babo i mama volili Yugu i Tita da mu je dao da za certifikate kupi fabriku :kiss:

Ne razumijem ovo pitanje. Hoces reci da je moj otac firmu stekao nekim mutnim poslovima?

Jer nije. On je osnivac firme, preko kredita je pribavio sredstva. Nije imao nikakvih politickih veza niti je bio clan partije.

Ovo je vec ko zna koji put da se vrijedjaju moji roditelji ovdje. Valjda primjer tog urbanluka i gradZanstva kojim se jugokomunjarski isprdci toliko dice.
daxon

#238 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by daxon »

Leons wrote: Već si bio iza željezne zavjese genije. U Jugoslaviji.
Nakon što sam proveo dvadesetak godina iza te "željezne zavjese" i u totalitarizmu, a nakon dvadesetak godina provedenih u slobodi i demokratiji, mogu samo reći da je sloboda precijenjena stvar.
Last edited by daxon on 07/08/2014 00:04, edited 1 time in total.
dobojlija81

#239 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by dobojlija81 »

Leons wrote:Jel zelite reci da BH narodi nisu bili iza zeljezne zavjese?

Pa to je termin koji priznaju i koriste svi historicari,ekonomisti i sociolozi za drzave koje su bile komunisticke. Danas se uglavom govori Istocna Evropa.

Nije valjda da i ti silni naucnici i intelektualci isto glasaju za SDA i pune saffove petkom.
jesi ti kad drzao makar Titin pasoš u ruci
kakonako

#240 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by kakonako »

Leons,izadji malo medju raju,uhvati kakvu trebu,a mozda ce i one tebe jer ti si guzonjin sin,i tako...mani se kompjutera i foruma,vidis da se raja ovdje zajebava,doduse neki su po zadatku,bolje ti je tako nego da te Nosara otresa ko slinu...i mirnije se spava.
homega

#241 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

kakonako wrote:Leons,izadji malo medju raju,uhvati kakvu trebu,a mozda ce i one tebe jer ti si guzonjin sin,i tako...mani se kompjutera i foruma,vidis da se raja ovdje zajebava,doduse neki su po zadatku,bolje ti je tako nego da te Nosara otresa ko slinu....
Sline i treba otresati
no_mani=no_fjučr

#242 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Tito je apsisal i umrl da napravi mjesta za nosaru?
Zokipfc

#243 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Zokipfc »

Leons wrote:
Trti do smrti wrote: A ovome sto babo ima fabriku samo jedno pitanje, sta mislis da li bi ti babo i mama volili Yugu i Tita da mu je dao da za certifikate kupi fabriku :kiss:

Ne razumijem ovo pitanje. Hoces reci da je moj otac firmu stekao nekim mutnim poslovima?

Jer nije. On je osnivac firme, preko kredita je pribavio sredstva. Nije imao nikakvih politickih veza niti je bio clan partije.

Ovo je vec ko zna koji put da se vrijedjaju moji roditelji ovdje. Valjda primjer tog urbanluka i gradZanstva kojim se jugokomunjarski isprdci toliko dice.
A koliko si ti godina imao kad su 'jugokomunjare' harale ovim prostorima? Mislim, nisam ni ja nesto star al' ti seres li ga seres. Kao Jugoslavija bila u zeljeznom kavezu :D Jugoslavija je bila valhala za njih. Imas na forumu jednog lika koji je zivio u DDR i (cini mi se) Cehoslovackoj, a bio i u Jugi, pa pitaj njega.
Leons

#244 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Heheh.
Kako jugoluzeri odma kmece cim im podastres cinjenice i postavis pitanja na koja ne znaju odgovoriti. Jbg, nisu jaki u raspravama, prije je to partija rijesavala po kratkom postupku al' nema vise golih otoka i strijeljanja.

Postavis im pitanja oni odgovore uvredama.

A nosara je otreso... Jos pulsira.
no_mani=no_fjučr

#245 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Zokipfc wrote:
Leons wrote:

A koliko si ti godina imao kad su 'jugokomunjare' harale ovim prostorima? Mislim, nisam ni ja nesto star al' ti seres li ga seres. Kao Jugoslavija bila u zeljeznom kavezu :D Jugoslavija je bila valhala za njih. Imas na forumu jednog lika koji je zivio u DDR i (cini mi se) Cehoslovackoj, a bio i u Jugi, pa pitaj njega.
Zamisli, imas Stulica kao primjer, njemu je bila hebena cenzura, pravo govora, nemoj da ti trazim...mislim da je za pjesmu poljska u mome srcu trebalo izbaciti papu wojtyla, jer to nije bilo u skladu , zamisli koji neuk puk ti srbokomunisti?
Leons

#246 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Zokipfc wrote:
Gle, jel ti kontas da ja nisam izmislio naziv zeljezna zavjesa niti sam ja odredio na sta se odnosi?
Tu nije pitanje ko je vise a ko manje bio iza iste, samo je pitanje jesi li imao komunistickog diktatora.
Ako ti se ta cinjenica ne svidja ti slobodno mozes zapoceti svakave polemike sa vodecim svjetskim intelektualcima pa njima objasni kako si ti zivio u valhali a njima mozak ispirali.
Image
lua

#247 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Image
ŠTA'E?!
nosara

#248 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

U PROTEKLIH šest godina od kada gospodarska kriza trese Hrvatsku broj ljudi čije bogatstvo prelazi 167 milijuna kuna povećao se i trenutno ih ima 250. Oni raspolažu s 41 milijardom kuna. Prije deset godina u Hrvatskoj ih je bilo 128, a prema procjenama do 2023. godine trebalo bi ih biti 293. Rezultati su to izvješća "The Wealth Report 2014" koje je objavila konzultantska kuća za pitanja imovine sa sjedištem u Londonu, Knight Frank. U imovinu multimilijunaša Knight Frank ubraja kuće za stanovanje, nekretnine, dionice i druge vrijednosne papire, umjetničke kolekcije, zlato, jahte, vino, satove i ostale predmete putem kojih najbogatiji nastoje sačuvati i uvećati imetak, piše Glas Slavonije.

S druge strane sve je više siromašnih radnika. Hrvatska je, prema istraživanju Europske komisije najsiromašnija u EU uz Bugarsku i Grčku. Na 1000 građana siromašno je njih čak 209. Petina od 800 tisuća mladih u Hrvatskoj u povećanom je riziku od siromaštva, njih je, dakle, oko 150.000. Čak 85 tisuća radnika koji su zaposleni su siromašni jer mjesecima ne primaju plaću, a siromašnim se smatraju samci koji mjesečno raspolažu s manje od 2100 kuna, ili primjerice bračni par s dvoje djece čiji je mjesečni budžet manji od 4221 kune.

Zavod za zapošljavanje trenutno broji oko 296 tisuća osoba, no krajem rujna ta će se brojka povećati nakon što završe sezonski poslovi.

U Hrvatskoj je sve više siromašne djece. Njihov broj se u zadnje dvije godine povećao za deset posto i trenutno ih je u Hrvatskoj oko 45 tisuća.

U Hrvatskoj je siromašno 26 posto osoba starijih od 65 godina, 17% osoba u dobi od 17. do 54. godine, 42% jednočlanih kućanstava u kojoj živi žena 41%, kućanstava u kojima živi samac stariji od 65 godina, 40% kućanstva u kojima živi samohrani roditelj i dijete, 15% kućanstava u kojima žive dva roditelja i dijete.
...no fjučr... :D
no_mani=no_fjučr

#249 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Jebes matrijalno, ako nema duha, eto ti Dinamo, svake godine sklepan ko kitiina suga. Malo su drugacije te brojke kada vidis da vec niko nije umro od gladi, siromastvo se mjeri statistikom, tu ulaze i nezaposleni koji rade na crno ili sezonski po Austriji, Njemackoj. Ti se uhvatis onoga sto ti odgovara, ima brojki, eno prijatelj mi glavni statisticar HNB-a. Ti si moj ljubimac!
VCorp

#250 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

nosara wrote:
U PROTEKLIH šest godina od kada gospodarska kriza trese Hrvatsku broj ljudi čije bogatstvo prelazi 167 milijuna kuna povećao se i trenutno ih ima 250. Oni raspolažu s 41 milijardom kuna. Prije deset godina u Hrvatskoj ih je bilo 128, a prema procjenama do 2023. godine trebalo bi ih biti 293. Rezultati su to izvješća "The Wealth Report 2014" koje je objavila konzultantska kuća za pitanja imovine sa sjedištem u Londonu, Knight Frank. U imovinu multimilijunaša Knight Frank ubraja kuće za stanovanje, nekretnine, dionice i druge vrijednosne papire, umjetničke kolekcije, zlato, jahte, vino, satove i ostale predmete putem kojih najbogatiji nastoje sačuvati i uvećati imetak, piše Glas Slavonije.

S druge strane sve je više siromašnih radnika. Hrvatska je, prema istraživanju Europske komisije najsiromašnija u EU uz Bugarsku i Grčku. Na 1000 građana siromašno je njih čak 209. Petina od 800 tisuća mladih u Hrvatskoj u povećanom je riziku od siromaštva, njih je, dakle, oko 150.000. Čak 85 tisuća radnika koji su zaposleni su siromašni jer mjesecima ne primaju plaću, a siromašnim se smatraju samci koji mjesečno raspolažu s manje od 2100 kuna, ili primjerice bračni par s dvoje djece čiji je mjesečni budžet manji od 4221 kune.

Zavod za zapošljavanje trenutno broji oko 296 tisuća osoba, no krajem rujna ta će se brojka povećati nakon što završe sezonski poslovi.

U Hrvatskoj je sve više siromašne djece. Njihov broj se u zadnje dvije godine povećao za deset posto i trenutno ih je u Hrvatskoj oko 45 tisuća.

U Hrvatskoj je siromašno 26 posto osoba starijih od 65 godina, 17% osoba u dobi od 17. do 54. godine, 42% jednočlanih kućanstava u kojoj živi žena 41%, kućanstava u kojima živi samac stariji od 65 godina, 40% kućanstva u kojima živi samohrani roditelj i dijete, 15% kućanstava u kojima žive dva roditelja i dijete.
...no fjučr... :D

I onda demokracija - Njemačka, Francuska, Austrija, Švicarska, Švedska, Norveška, Danska, SAD, Velika Britanija, Island, Španija, Italija, Češka, Nizozemska, Luxemburg, Belgija itd ... Zemlje koje su u potpunosti okrenute demokraciji i kapitalizmu. Razvijenije u većini pogleda od ostalih zemalja pod socijalizmom ili pod utjecajem socijalizma ili komunizma u prošlosti.

Samo jedno pitanje. Kad je sve tako bajno u socijalisticko - '' komunističkim '' zemljama, što se onda ne selite tamo umjesto u ove zemlje ? Samo pitam :kiss:
Locked