Nije on razvijao jufke i pravio pitu ,,to je uvreda za sve zene koje pitu naprave reci ovoTomahawk11 wrote:sadie_forever, pa i ja se pitam kako ce, a evo posta, pa procitaj jos jednom:
dust in the wind wrote:ne znam u kojoj to galaksiji se naši ćevapi, pite ne računaju na fast food... apsolutno jeste brza i nezdrava hrana. I nikad mi neće biti jasni ljudi koje hvale tu hranu,a kritikuju svjetske fast food lance... isto sranje, u pet deka
Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
- sadie_forever
#226 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
- avetinja
#227 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ćevapi jesu fast food, ali ih ipak biram ispred proizvoda Mcdonaldsa. Zašto? Zato što je u svakom slučaju manje štetno i pošteno se ispeče, za razliku od hamburgera u Mcdonaldsu kojeg dobiješ za 10 sekundi, čije je meso ko zna koliko godina zamrznuto i sa ko zna kojim hemikalijama poprskano. Što se tiče pite, ako se pizza smatra fast food, onda može i pita, ali ne bih je nazvao klasičnom fast food hranom.
- sadie_forever
#228 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
fast food dolazi od toga zato sto se brzo napraviavetinja wrote:Ćevapi jesu fast food, ali ih ipak biram ispred proizvoda Mcdonaldsa. Zašto? Zato što je u svakom slučaju manje štetno i pošteno se ispeče, za razliku od hamburgera u Mcdonaldsu kojeg dobiješ za 10 sekundi, čije je meso ko zna koliko godina zamrznuto i sa ko zna kojim hemikalijama poprskano. Što se tiče pite, ako se pizza smatra fast food, onda može i pita, ali ne bih je nazvao klasičnom fast food hranom.
hajde pokusaj pitu brzo napraviti,,,zakuhaj tijesto,cekaj sat da nadodje,razvlaci,filuj,kuhaj,zalij (to je prava pita)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#229 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Onda je i kad zapeces komad mesa sa krompirom, rizom, povrcem u rerni fast food 
- avetinja
#230 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Imaju i gotove jufke, ne moraš je praviti. To što nekome nije prava pita ne mijenja činjenicu da se radi o piti. Nekako mi je logično da ako se pizza smatra fast foodom, onda može i pita.sadie_forever wrote:fast food dolazi od toga zato sto se brzo napraviavetinja wrote:Ćevapi jesu fast food, ali ih ipak biram ispred proizvoda Mcdonaldsa. Zašto? Zato što je u svakom slučaju manje štetno i pošteno se ispeče, za razliku od hamburgera u Mcdonaldsu kojeg dobiješ za 10 sekundi, čije je meso ko zna koliko godina zamrznuto i sa ko zna kojim hemikalijama poprskano. Što se tiče pite, ako se pizza smatra fast food, onda može i pita, ali ne bih je nazvao klasičnom fast food hranom.
hajde pokusaj pitu brzo napraviti,,,zakuhaj tijesto,cekaj sat da nadodje,razvlaci,filuj,kuhaj,zalij (to je prava pita)
- sadie_forever
#231 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ok dosli smo sada do rasprave sta je fast foodTomahawk11 wrote:Onda je i kad zapeces komad mesa sa krompirom, rizom, povrcem u rerni fast food
za nekog hrvata ili njemca koji na burek gleda kao na nesto sto kupujes u pekari i jedes brzo sa jogurtom jeste fast food,a bosancu koji pitu veze za dom i vecere (dan danas bez bureka u mnogim kucama se ne docekuju gosti) itekako nije.
mozda i pizza u italiji nije fast food ali kod nas je bila i ostala hrana koju narucis kad nemas nista kod kuce,ili nekad napravis jer je djeca vole...nije hrana kojom castis goste na jednoj veceri
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#232 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
tijesto za pitu ne treba nadolazitisadie_forever wrote:fast food dolazi od toga zato sto se brzo napraviavetinja wrote:Ćevapi jesu fast food, ali ih ipak biram ispred proizvoda Mcdonaldsa. Zašto? Zato što je u svakom slučaju manje štetno i pošteno se ispeče, za razliku od hamburgera u Mcdonaldsu kojeg dobiješ za 10 sekundi, čije je meso ko zna koliko godina zamrznuto i sa ko zna kojim hemikalijama poprskano. Što se tiče pite, ako se pizza smatra fast food, onda može i pita, ali ne bih je nazvao klasičnom fast food hranom.
- sadie_forever
#233 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
pogresno se izrazila,mora odstajati inace ne razvlaci se lakoplain vanilla wrote:tijesto za pitu ne treba nadolazitisadie_forever wrote:fast food dolazi od toga zato sto se brzo napraviavetinja wrote:Ćevapi jesu fast food, ali ih ipak biram ispred proizvoda Mcdonaldsa. Zašto? Zato što je u svakom slučaju manje štetno i pošteno se ispeče, za razliku od hamburgera u Mcdonaldsu kojeg dobiješ za 10 sekundi, čije je meso ko zna koliko godina zamrznuto i sa ko zna kojim hemikalijama poprskano. Što se tiče pite, ako se pizza smatra fast food, onda može i pita, ali ne bih je nazvao klasičnom fast food hranom.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#234 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Tacno. Ako gledas na to kao na masni burek iz pekare - fast food.sadie_forever wrote:ok dosli smo sada do rasprave sta je fast foodTomahawk11 wrote:Onda je i kad zapeces komad mesa sa krompirom, rizom, povrcem u rerni fast food
za nekog hrvata ili njemca koji na burek gleda kao na nesto sto kupujes u pekari i jedes brzo sa jogurtom jeste fast food,a bosancu koji pitu veze za dom i vecere (dan danas bez bureka u mnogim kucama se ne docekuju gosti) itekako nije.
mozda i pizza u italiji nije fast food ali kod nas je bila i ostala hrana koju narucis kad nemas nista kod kuce,ili nekad napravis jer je djeca vole...nije hrana kojom castis goste na jednoj veceri
Govorim nacelno o jelu koje se zove pita, a mogli bi isto to reci i za pizzu. Zasto da ne? Pizza domace izrade nije fast food. Nije ni neka kvalitetna pizza koja se radi u nekoj pizzeriji. Naravno, kod nas je to upitno, najvise zbog jeftinih sastojaka koje iste sadrze.
Mozes i pocastiti goste, ima ljudi koji znaju napraviti pizzu, nista losiju nego sto je prave talijanski majstori
- JThomas
#235 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
pita po načinu spremanja nije fast food, ni u pekari ni u buregdžinici, ali po načinu konzumiranja može biti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#236 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ne znam bas, masni burek (ono bas se sjaji), sa sumnjivim fasiranim mesom unutra, za koji moras popiti neki deterdzent poslije da bi zeludac provario...al ne sprema se rostilju, to je tacno.JThomas wrote:pita po načinu spremanja nije fast food, ni u pekari ni u buregdžinici, ali po načinu konzumiranja može biti.
Dobro, sigurno nije fast food. Mozemo razlikovati (ne)kvalitet kad je u pitanju pita.
- supercali
#237 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Pizza je fast pita to nije
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#238 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ja bih fast food-om nazvao sve ono što se može spremiti u kratkom roku u onom bicikl food cart... ne znam kako da ga nazovem... i obično nešto što ne traži posebno umijeće spravljanja. i što se jede u određenim okolnostima. mislim, može se pomfrit poslužiti i u restoranu, ali opet je fast food jer je najzastupljeniji u takvim objektima gdje se jede "s nogu".
pita mi tu nikako ne može, ako ništa, ono zbog malo dužeg perioda pečenja i što još nikad nisam pojeo ako ništa solidnu pitu iz pekare da bih je mogao vezati za njih. one su mi tu totalni uljez i nekakav rigidan pokušaj spajanja nespojivog. a jbg, u buregdžinicu dođeš, sjedneš, pojedeš, pa onda ideš dalje.
pizza je vala tu negdje između.
neko je dobro spomenuo još jedan kriterij: šta se može iznijeti pred goste. pizzu, pa eto i može ako je mlađa raja. al pita je tu sasvim normalna stvar. ko je još na svadbi pizzu jeo?
pita mi tu nikako ne može, ako ništa, ono zbog malo dužeg perioda pečenja i što još nikad nisam pojeo ako ništa solidnu pitu iz pekare da bih je mogao vezati za njih. one su mi tu totalni uljez i nekakav rigidan pokušaj spajanja nespojivog. a jbg, u buregdžinicu dođeš, sjedneš, pojedeš, pa onda ideš dalje.
pizza je vala tu negdje između.
neko je dobro spomenuo još jedan kriterij: šta se može iznijeti pred goste. pizzu, pa eto i može ako je mlađa raja. al pita je tu sasvim normalna stvar. ko je još na svadbi pizzu jeo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#239 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Poslije svadbe, razvezana kravata, kraj tebe sjedi djeverusa izuvenih stikli, onako pijani mastrafite burek iz pekare 
- zforumas
#240 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Pa joj masnom rukom sklonis siske sa ociju_BataZiv_0809 wrote:Poslije svadbe, razvezana kravata, kraj tebe sjedi djeverusa izuvenih stikli, onako pijani mastrafite burek iz pekare
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#241 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Nema bureka iz pekare na takvim svadbama
To je obicno onaj domacinski burek
To je obicno onaj domacinski burek
- Chmoljo
#242 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
i ona onda onako umiljato kaže: "*ebo majku mog'o je šta mlađe priklat", sve sa žilama zabijenim između dvice i trice..._BataZiv_0809 wrote:Poslije svadbe, razvezana kravata, kraj tebe sjedi djeverusa izuvenih stikli, onako pijani mastrafite burek iz pekare
- wewa
#243 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ja romanticnih dusa... 
- hrle1976
#244 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
U Sarajevu nemas gdje pojesti hamburger da valja. Izvinite ali jeo sam ih u USA gdje znaju ih praviti kako treba i ako Hamburger je njemacka radnicka ishrana i Njemci su je tada donjeli tamo sa sobom. Tako da ono sto ovi govore kod otrova ono ovo hamburgeri, kao prvi meso nesmije da bude res peceno vec da se crveni iznutra, da ostane sirovo i sl. Inace jesti sirovo meso je nesto najukusnije ako znas detalje pripremit. Druga stvar one kifle ili kako sve vec kaze su suhoparni i doslovno smjesa je kao za obicni kruh.
Tako da sta je fastfood u BiH koji valja. Mimo standardnog ukusa tj. McD. Imas cevape, burek i ostale pite i to je to. To je fast food. Odes u buregdjincu i cekas sveka 1 min. da kupis 0,5kg ili 1kg bureka koji mozes jesti dok hodas. To je fast food odnosno brzo servirana hrana. Imas istih prizora i za cevape gdje ne cekas duze od 2-3 min. jer ih vec toliko pece unaprijed da ti moze porciju umotati sad pa sad. I to je fast food. Imas pizza servisa na svakom cosku i to je fast food, jer slice pizze dobijes sad pa sad. I ko dade ime kriski pizze CUT, ja kad sam vidio da pise Pizza CUT a ima ga i po HR kad se nisam slogiro. SLICE je krisa, snita, takav jedan koma kao sto je pizze tj trokant.
Tako da sta je fastfood u BiH koji valja. Mimo standardnog ukusa tj. McD. Imas cevape, burek i ostale pite i to je to. To je fast food. Odes u buregdjincu i cekas sveka 1 min. da kupis 0,5kg ili 1kg bureka koji mozes jesti dok hodas. To je fast food odnosno brzo servirana hrana. Imas istih prizora i za cevape gdje ne cekas duze od 2-3 min. jer ih vec toliko pece unaprijed da ti moze porciju umotati sad pa sad. I to je fast food. Imas pizza servisa na svakom cosku i to je fast food, jer slice pizze dobijes sad pa sad. I ko dade ime kriski pizze CUT, ja kad sam vidio da pise Pizza CUT a ima ga i po HR kad se nisam slogiro. SLICE je krisa, snita, takav jedan koma kao sto je pizze tj trokant.
- Chmoljo
#245 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
i aščinica je fast food? a?
pačetina u tortilji... kakve ti nebuloze valjaš pa to je za nobela...
pačetina u tortilji... kakve ti nebuloze valjaš pa to je za nobela...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#246 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Kakve bolan kifle?!
Imas koliko hoces hamburgera sa frisko pripremljenim pecivom. Ne rade svi hamburger na kiflu od tri dana (ko sto radi McD
).
O kvaliteti samog hamburgera ne bih. Ima ih sigurno kvalitetnih, ko voli pojesti hamburger s vremena na vrijeme.
Medjutim, sta mi znamo...bolje se to vidi/zna iz Ceske/Danske/odakle vec.
Imas koliko hoces hamburgera sa frisko pripremljenim pecivom. Ne rade svi hamburger na kiflu od tri dana (ko sto radi McD
O kvaliteti samog hamburgera ne bih. Ima ih sigurno kvalitetnih, ko voli pojesti hamburger s vremena na vrijeme.
Medjutim, sta mi znamo...bolje se to vidi/zna iz Ceske/Danske/odakle vec.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#247 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Hrle otkrili smo da imas malu platu, mojne sad bacat bombe narodu ovdje 
- Altsa
#248 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ko ima Food Channel sve mu je jasno. Najmanje raznovrsnu hranu jedemo mi. Pogledati emisije kada obilaze fast food restorane i sta se ima tamo sve pojesti. Da ti pamet stane. A mi vjecito nase burgdzinice i cevabdzinice dizemo u nebesa.
Last edited by Altsa on 21/12/2016 14:02, edited 1 time in total.
- zforumas
#249 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
i sisa je fast food
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#250 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
To je zato sto kad se ide u Bosnu, o cemu se prica, hajmo na cevape/burek.
Realno, daleko je to od stvarnog stanja.
Jede se raznovrsno, naravno, shodno mogucnostima.
Neko ko prezivljava, bitno mu je samo imati kakav bilo obrok.
Realno, daleko je to od stvarnog stanja.
Jede se raznovrsno, naravno, shodno mogucnostima.
Neko ko prezivljava, bitno mu je samo imati kakav bilo obrok.