E to ti je ta, što je popodne išla na Pale da si nabija komplekse, a ujutru ih liječila, preko dječijih leđa.rotary wrote:Vidis sa likom i djelom nisam bas upoznat, ali ako se sjecam je li to ona ninja sto je zabranila katolickog Djeda Bozicnjaka u jednom sarajevskom vrticu u kojem su valjda velika vecina ili sva djeca bila od roditelja muslimana? Ili ima jos neko "nedjelo"? Inace da se predstavim, da skratim raspravu, Bosanac, Bosnjak, agnostik, bosanski jezik.Corto Maltese wrote: Tobe jarabi, kako onda Arzija uzme abdest kada ode da polaže ispit?
Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glupi)
-
VjecitiStudent
#226 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
-
detroit-mercy
#227 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Cuj ko je najveci krivac
, pa Mile
zna se
.
Mile je kriv sto i danas begovi i age, kao i nekada sve sto imaju skrhase u skole i univerziteta
, pa svako malo univezitet
.
Mile je kriv sto i danas begovi i age, kao i nekada sve sto imaju skrhase u skole i univerziteta
- Corto Maltese
#228 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kao što rekoh, šteta što se ta načitanost ne da uhvatiti u onome što pišeš. Nekako ti izmigolji.Pretpostavljam da potreba da objašnjavš i ponavljaš ljudima kako si načitan prizvodi neke neugodne popratne efekte?rotary wrote:Da, ali ja sam dobar u hobiju. Nacitan strahovito.Corto Maltese wrote: E, to da je u pitanju samo hobi, to se već da primjetiti.
Inace u tom mom hobiju se ne pretpostavlja, je li tako. Nego pljunes na stol argumente pa onda raspravljamo o tome. Do tad, cisto sumnjam da si kompetentan i nacitan ocjenjivati nekog u tom mom hobiju. Ako mislis suprotno, niko ti ne brani da to i dokazes.
- Corto Maltese
#229 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Ne kontam!? Je l' ti neko hakovao račun pa pisao ovo umjesto tebe?rotary wrote:Opet fulas, ja opet govorim u vezi mog hobija. Ne kurcim se obrazovanjem, nego hobijem. O njemu raspravljamo, zar ne?Corto Maltese wrote:
Kao što rekoh, šteta što se ta načitanost ne da uhvatiti u onome što pišeš. Nekako ti izmigolji.Pretpostavljam da potreba da objašnjavš i ponavljaš ljudima kako si načitan proizvodi neke neugodne popratne efekte?
A ti stalno aludiras kako se ja kurcim obrazovanjem. Ja moje obrazovanje nisam ni spomenuo i ne znam otkud ti to da ga imam tolikog da se dodjem ovdje kurciti, pa mi to stalno nabijas na nos? Nisam spomenuo moje obrazovanje.
rotary wrote:Da, ali ja sam dobar u hobiju. Nacitan strahovito.
-
detroit-mercy
#230 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Pa kad si vec tako nacitanrotary wrote:Opet fulas, ja opet govorim u vezi mog hobija. Mislim da je duznost svakog Bosnjaka, govorim o mom narodu, da prouci barem kao hobi svoju historiju, ako vec nisu te profesije. Ne kurcim se obrazovanjem, nego hobijem. O njemu raspravljamo, zar ne?Corto Maltese wrote:
Kao što rekoh, šteta što se ta načitanost ne da uhvatiti u onome što pišeš. Nekako ti izmigolji.Pretpostavljam da potreba da objašnjavš i ponavljaš ljudima kako si načitan prizvodi neke neugodne popratne efekte?
A ti stalno aludiras kako se ja kurcim obrazovanjem. Ja moje obrazovanje nisam ni spomenuo i ne znam otkud ti to da ga imam tolikog da se dodjem ovdje kurciti, pa mi to stalno nabijas na nos? Nisam spomenuo moje obrazovanje.
- Corto Maltese
#231 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Ne treba se toga stidjeti. I Tito je bio bravar, pa Bosni i Hercegovini i ljudima koji u njoj živjaše, nikad bolje nije bilo nego "Dok je Šaban po zemlji hodao!", kao što smo imali običaj tepati.rotary wrote:U hobiju nacitan. Mislim mogu ja biti nacitan iz toga, a da sam stolar ili bravar ili jos bolje, da kao "Bosanac kopam rudnik" pa da takvi kao ti budu sretni. Trosis mi vrijeme na gluposti i zavlacis. Da se vratimo na temu.Corto Maltese wrote:Ne kontam!? Je l' ti neko hakovao račun pa pisao ovo umjesto tebe?rotary wrote: Opet fulas, ja opet govorim u vezi mog hobija. Ne kurcim se obrazovanjem, nego hobijem. O njemu raspravljamo, zar ne?
A ti stalno aludiras kako se ja kurcim obrazovanjem. Ja moje obrazovanje nisam ni spomenuo i ne znam otkud ti to da ga imam tolikog da se dodjem ovdje kurciti, pa mi to stalno nabijas na nos? Nisam spomenuo moje obrazovanje.rotary wrote:Da, ali ja sam dobar u hobiju. Nacitan strahovito.
Energoinvest, Hidrogradnja, TAS i 50.000 Golfova godišnje, visoki dimnjaci u Kaknju, Zenici, Tuzli... STENS, Olimpijada, KK Bosna na krovu Evrope, par stotina kilometara pruga, i par hiljada kilometara asfaltnih puteva... nestvaran napredak društva koje je u novu 1946. ušlo sa tri četvrtine nepismenih.
-
detroit-mercy
#232 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Pa nije Milan taj koji se hvali da je nacitan
, ti ovdje pricas kako si nacitan
, pa reko da bogastvo i empiriju svojih znanja preneses in na siroke narodne mase
.
- Havatar
#233 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Znaci da je gradsko stanovnistvo uglanom bilo pismeno i da je mala pismenost bila po selima koje je Tito opismenio i onda ga takvi i slave. Hodze nisu ni po selima ni u gradu branile da se neko opismenjava i razlog visoke nepismenosti na selu je bilo nerazvijenost i to sto su roditelji smatrali da su im djeca potrebnija da im pomazu u poslovima nego da se skoluju pa ih nisu slali da se obrazuju. Razlog sto je skolstvo danas lose je Bolonjska deklaracija i uskladjivanje skolstva i to nema nikakve veze sa brojem fakulteta. Polozaj zena je tada bio mnogo bolji nego danas.detroit-mercy wrote:Kakve veze ima procenata gradskog i seoskog stanovnistva. Pa svugdje u svijetu se uzima ukupno stanovnistvo.
Btw, pravo pomijeranje sela u grad je nastalo tek nakon 2 svjetskog rata sa industrijalizacijom zemlje, do tada si imao jedno 70% seososkog stanovnistva.
I sta znaci to seosko stanovnstvo, mali Mujo iz Haljinica nije smio ici u skolu jer je hodza tako rekao a mali Mujo sa MarinDvora je mogao ici u skolu.
Opet, pogledaj iskorak koji ne napravljen u periodu 45-90 na opismenjavanju, obrazovanju i dalje i pogledaj danas kada svaki Mujo ima svo privatni univerzitet a skolostvo u kurcu.
Btw, i stari i stara mi pricali, roditlji nisu dali ici u skolu, bilo je sta ce ti skola ima mejtef ili sta ce ti skola hodza reko ne treba. Neko bi se stvarno trebao malo vise posvetiti ovo fenomenu gdje je taj muslimanski kler bio u vecini slucajeva protiv obrazovanja djece koje je izlazilo ispod njihove ingerencije i zasto je to bilo tako.
O polozaju zena u tom i takvo drustvu je valjda bespredmetno i raspravljati.
- Havatar
#234 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Ne nego se pise od 45detroit-mercy wrote:Pa tako nam recirotary wrote:Jarane ne treba meni biblioteka za nasu proslost, ja sam svoju duznost i svoju lekciju naucio dok si ti ovdje podrzavao Zlaju, Komsica i Bakira Hadziomerovica i jos prije, tako da sam ti ja ziva biblioteka nase proslosti.Corto Maltese wrote:
To me i čudi. Jer, ako već priznaješ da bi se prošlost trebala znati, zašto se ne potrudiš i zaista ne saznaš nešto o njoj?
Članarina u biblioteci je simbolična., SDA Jugend
.
Pa naravno da se istorija piseo od momenta kad je Brankovic rekao istorijsko "Po zakonu."
- Država
#235 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
Daj ba, ne folirajte, srpski lobby je i tada radio punom parom kao i danas.

-
radostan dan
#236 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
radi bogami...visiš po beogradu i ne silaziš sa male.
u čemu je problem?
da te tješimo što si izlobiran?
u čemu je problem?
da te tješimo što si izlobiran?
- Hajvan
#237 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Država wrote:Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fakat zanimljiva opservacija!
A vidi se da si POTREFIO bit čim se ovaj (prvi) ispod tebe javio da te omalovažava
- Hajvan
#238 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
rotary wrote:Tvoje je samo da pazis da ti Beogradjanka ne promijeni naciju, vjeru i tvoje "ja" kad mrdne malo gujicom ispred tebe, kao sto se Kusturica svega odrekao kad je ona njegova njemu promrdala malo. Isto tako, nemoj na kraju da tvoj Stribor cita knjigu. Siri bosnjastvo, nista protiv, samo pazi da ne prosiris srpstvo.Država wrote:Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
odlično.
upiš živi
- Corto Maltese
#239 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kontra teorija zavjere kaže da je to, što Srbi nisu bili u stanju da se izbore za mjesto u vicu, najajači dokaz da su oni bili ugroženi u bivšoj SFRJ. Kad se sjetimo da ni Hrvati nisu mogli da se izbore za isti status, nije ni čudo što su Slobo i Franjo bili glavni igrači u raspadu Jugoslavije.Država wrote:Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#240 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Sto u Zagreb i Beograd po zeljezarurotary wrote:Tito nije pobijedio na izborima kao najbolji, nego je dosao na silu, a odvela ga smrt. Sta da ti kazem, Tito je mozda to zamislio lijepo, medjutim kao sto kaze Tadic, lagali su me, radili su mi iza ledja itd.Corto Maltese wrote: Ne treba se toga stidjeti. I Tito je bio bravar, pa Bosni i Hercegovini i ljudima koji u njoj živjaše, nikad bolje nije bilo nego "Dok je Šaban po zemlji hodao!", kao što smo imali običaj tepati.
Energoinvest, Hidrogradnja, TAS i 50.000 Golfova godišnje, visoki dimnjaci u Kaknju, Zenici, Tuzli... STENS, Olimpijada, KK Bosna na krovu Evrope, par stotina kilometara pruga, i par hiljada kilometara asfaltnih puteva... nestvaran napredak društva koje je u novu 1946. ušlo sa tri četvrtine nepismenih.
Ne vjerujem bas da je recimo Rankovic bio uzoran suradnik nekog dobrog covjeka i vladara. Sorry, osim toga, sta da mislim o drzavi koja mi je natjerala ustavno narod da nazivaju svoj stari bosanski jezik po jeziku Srba i Hrvata, kojeg su umiksali 1954 godine u Novom Sadu i "skromno" nazvali po Srbima i Hrvatima?
Ukratko, hebes takvu drzavu ko fol "ravnopravnih naroda i narodnosti". Samo da su to uradili, samo da su Bosnjake i Crnogorce natjerali da svoj maternji jezik nazivaju po Srbima i Hrvatima, "komunisti" sa krstenicom, kokardom i sahovnicom u djepu, dosta je da je proklinjemo.
A sto se tice Energoinvesta, TAS-a, Golfova, ne znam jarane, zapravo znam, Energoinvest i Unis godisnje 2 milijarde dolara izvoza, a Sarajevo pored parlamenta cak i danas izgleda kao glavni grad treceg svijeta, a iz pouzdanih izvora znam da je takvo i jos gore bilo prije rata. Zato se uvijek pitam, pa kad su toliko izvozili, pa majku mu gdje odose tolike pare? Odose u Beograd i JNA trositi se na vecinu srpskih i crnogorskih oficira.
Sto se tice dimnjaka, ne pika se nijedan komunisticki dimnjak kojeg nisu postavili identicnog u Beograd, Zagreb i Ljubljanu, bar sto se mene tice. Isto i za zeljezeru, vrlo rado bih volio da su Zeljezaru smjestili u centar Beograda, Zagreba i Ljubljane, a ne Zenice, pa neka se oni "razvijaju" uz rak pluca i astmu kod tek rodjene djece.
Sto se tice infrastrukture, dovoljan je podatak da je Bosna iz Jugoslavije uz Crnu Goru izasla jedina bez kilometra autoceste i bez kilometra brze pruge, sve govori, nista vise ne treba dodati.
Pokoj joj zlocinacku dusu.
A glede pobjede na izborima
-
detroit-mercy
#241 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Hodze jesu uticale da se ne ide u skolu i da se ne prihvataju novatorije jer su se bojali gubitka ovacaHavatar wrote:Znaci da je gradsko stanovnistvo uglanom bilo pismeno i da je mala pismenost bila po selima koje je Tito opismenio i onda ga takvi i slave. Hodze nisu ni po selima ni u gradu branile da se neko opismenjava i razlog visoke nepismenosti na selu je bilo nerazvijenost i to sto su roditelji smatrali da su im djeca potrebnija da im pomazu u poslovima nego da se skoluju pa ih nisu slali da se obrazuju. Razlog sto je skolstvo danas lose je Bolonjska deklaracija i uskladjivanje skolstva i to nema nikakve veze sa brojem fakulteta. Polozaj zena je tada bio mnogo bolji nego danas.detroit-mercy wrote:Kakve veze ima procenata gradskog i seoskog stanovnistva. Pa svugdje u svijetu se uzima ukupno stanovnistvo.
Btw, pravo pomijeranje sela u grad je nastalo tek nakon 2 svjetskog rata sa industrijalizacijom zemlje, do tada si imao jedno 70% seososkog stanovnistva.
I sta znaci to seosko stanovnstvo, mali Mujo iz Haljinica nije smio ici u skolu jer je hodza tako rekao a mali Mujo sa MarinDvora je mogao ici u skolu.
Opet, pogledaj iskorak koji ne napravljen u periodu 45-90 na opismenjavanju, obrazovanju i dalje i pogledaj danas kada svaki Mujo ima svo privatni univerzitet a skolostvo u kurcu.
Btw, i stari i stara mi pricali, roditlji nisu dali ici u skolu, bilo je sta ce ti skola ima mejtef ili sta ce ti skola hodza reko ne treba. Neko bi se stvarno trebao malo vise posvetiti ovo fenomenu gdje je taj muslimanski kler bio u vecini slucajeva protiv obrazovanja djece koje je izlazilo ispod njihove ingerencije i zasto je to bilo tako.
O polozaju zena u tom i takvo drustvu je valjda bespredmetno i raspravljati.
A glede skolstva, nije nikakva Bolonja kriva za degradaciju skolstva nego ljudi i sistem odnosno ne postojanje sistema. Kad si prije mogao kupiti ispit, kad su prije profesori povaljivali studentice za ocjenu, daj malo realnosti, ne bi bilo na odmet.
- daxon
#242 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Havatar wrote:Ovaj primjer sa vicevima je dobar posto isto kao sto nije slucajno sto Bosnjaci u vicevima imaju samo negativne osobine a Srbi samo pozitivne tako nisu slucajna ni imena koja imaju u vicevima eto "slucajno" poklapaju sa imenima iz poslanikove porodice.
Oj majko temeDržava wrote:Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
Je li vi stvarno vjerujete u ovo što pišet? Kao četnici krivi za viceve o Muji i Hasi?
Ono, zamišljam dva četnika kako sjede u nekom beogradskom uredu, piju rakiju i jedu čvarke, te smišljaju viceve o Bosancima
Kao, sjede oni tako i prvi četnik pita drugog: šta bi Bosanac mogao skidati na drugom semestru građevinskog fakulteta?
A drugi četnik kroz smijeh odgovori: rukavice.
Na to prvi četnik prasne u smijeh i kaže: bolje skelu
Onda oba prasnu u smijeh i tako nasta novi vic o Bosancu , te zovnu svoje četničke izdavače da objelodane novi vic, koji će cijela ex juga pričati...,
Je li vas dvojica možda ovo sugerišete, da su tako nastajali vicevi o Bosancima, u režiji četnika, SANU i ostalih mrskih Srba?
Koje nepoznavanje vlastitog naroda, njegovog duha i smisla za humor, koji kompleksi i paranoja
Nevjerovatno, znao sam da su komunisti, četnici i Srbi za svašta krivi, ali do danas ni slutio nisam da su krivi i za viceve o Bosancima
BTW
Ipak želim vjerovati da je tema i sve napisano u njoj samo zajebancija
-
RahatHurmašica
#243 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
taman tako, bobi i rudi odjednom postadoše mujo i suljo. Ništa nije slučajno.Država wrote:Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Corto Maltese
#244 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Samo se vi zajebavajte, stvar je krajnje ozbiljna:
Last edited by Corto Maltese on 27/03/2014 21:39, edited 1 time in total.
- Hajvan
#245 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Corto Maltese wrote:
- Havatar
#246 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Totalna glupost je reci da su hodze branile djeci da idu u skole. Isto tako je glupost izjednacavati tjeranje djece u skole i uskracivanje osnovnih ljudskih prava i teror kakav je skidanje zarova. Sto se tice ispita i ranije su se kupovali ispiti i ranije su profesori povaljivali studentice toga je bilo uvijek i ako bi se po tome gledalonema nikakve razlike u odnosu na ranije .detroit-mercy wrote:Hodze jesu uticale da se ne ide u skolu i da se ne prihvataju novatorije jer su se bojali gubitka ovacaHavatar wrote:Znaci da je gradsko stanovnistvo uglanom bilo pismeno i da je mala pismenost bila po selima koje je Tito opismenio i onda ga takvi i slave. Hodze nisu ni po selima ni u gradu branile da se neko opismenjava i razlog visoke nepismenosti na selu je bilo nerazvijenost i to sto su roditelji smatrali da su im djeca potrebnija da im pomazu u poslovima nego da se skoluju pa ih nisu slali da se obrazuju. Razlog sto je skolstvo danas lose je Bolonjska deklaracija i uskladjivanje skolstva i to nema nikakve veze sa brojem fakulteta. Polozaj zena je tada bio mnogo bolji nego danas.detroit-mercy wrote:Kakve veze ima procenata gradskog i seoskog stanovnistva. Pa svugdje u svijetu se uzima ukupno stanovnistvo.
O polozaju zena u tom i takvo drustvu je valjda bespredmetno i raspravljati.. I da nije bilo tih represivnih metoda (kao npr skidanje zarova ili slanja djece u skolu) mi bi danas bili na nivou Blisko Istocnih zajednica, ma kako ovo ruzno zvucalo to ti je istina.
A glede skolstva, nije nikakva Bolonja kriva za degradaciju skolstva nego ljudi i sistem odnosno ne postojanje sistema. Kad si prije mogao kupiti ispit, kad su prije profesori povaljivali studentice za ocjenu, daj malo realnosti, ne bi bilo na odmet.
- Havatar
#247 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Kako to da nisu nastali prije nego bas onda kad su Srbi bili vlast u citavoj Jugoslavijidaxon wrote:Havatar wrote:Ovaj primjer sa vicevima je dobar posto isto kao sto nije slucajno sto Bosnjaci u vicevima imaju samo negativne osobine a Srbi samo pozitivne tako nisu slucajna ni imena koja imaju u vicevima eto "slucajno" poklapaju sa imenima iz poslanikove porodice.Oj majko temeDržava wrote:Neka mi samo neko objasni kako to da su Slovenci - pederi, Hrvati - škutori, Bosanci - glupi, Crnogorci - lijeni, Albanci - divljaci... a jedino se za Srbe nije nikada ništa govorilo...
Daj ba, ne folirajte, srpski lobby je i tada radio punom parom kao i danas.![]()
![]()
![]()
Je li vi stvarno vjerujete u ovo što pišet? Kao četnici krivi za viceve o Muji i Hasi?
Ono, zamišljam dva četnika kako sjede u nekom beogradskom uredu, piju rakiju i jedu čvarke, te smišljaju viceve o Bosancima![]()
Kao, sjede oni tako i prvi četnik pita drugog: šta bi Bosanac mogao skidati na drugom semestru građevinskog fakulteta?
A drugi četnik kroz smijeh odgovori: rukavice.
Na to prvi četnik prasne u smijeh i kaže: bolje skelu
Onda oba prasnu u smijeh i tako nasta novi vic o Bosancu , te zovnu svoje četničke izdavače da objelodane novi vic, koji će cijela ex juga pričati...,
Je li vas dvojica možda ovo sugerišete, da su tako nastajali vicevi o Bosancima, u režiji četnika, SANU i ostalih mrskih Srba?![]()
Koje nepoznavanje vlastitog naroda, njegovog duha i smisla za humor, koji kompleksi i paranoja![]()
Nevjerovatno, znao sam da su komunisti, četnici i Srbi za svašta krivi, ali do danas ni slutio nisam da su krivi i za viceve o Bosancima
BTW
Ipak želim vjerovati da je tema i sve napisano u njoj samo zajebancija
Last edited by Havatar on 28/03/2014 10:07, edited 1 time in total.
-
RahatHurmašica
- Corto Maltese
#249 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Evo, ima i dokumentovano:Havatar wrote: Kako to da nisu nastali prije nego bas onda kad su Srbi bili vlast u citavoj JugoslavijiTakvi vicevi su dosli odozgo ka dole a ne iz naroda i prvo su ih promovisali pa je tek onda narod poceo da ih prihvata i to je smisljeno da izgleda naivno a da se na osnovu toga duboko ukorjenjuju stereotipi o narodima i pravi podjela na jedne koji su superiorniji pa je normalno da imaju hegemoniju i sve ostale koji su glupi , lijenji , pederi , skutori i kkoji mogu da budu samo sluge. Vicevi u kojima su se koristila imena sa imenima iz porodice Muhaeda a.s. su sluzili da se ljudi odvrate od vjere time sto ce im biti pogrdno da daju imena kao sto su u vicevima nego da pocnu da daju imena koja su krscanska ili medjunarodna i da svaki put kada cuju neki ders cuju ta imena u dersovima pomisle na neke glupake i primitivce. To nije izum samo te Jugoslavije nego su taj mehanizam koristili svi koji su zeljeli da vladaju nekim narodom tako sto ce ga nauciti da on nije za vladanje nego za kopanje rudnika.
- zlokruhovic
#250 Re: Bosanac kopa rudnik, a Milan čita knjigu (koliko smo glu
Pošto sam Vojvođanin i dobro se sećam SFRJ mogu reći da sa tobom nešto nije u redu.Havatar wrote: Kako to da nisu nastali prije nego bas onda kad su Srbi bili vlast u citavoj JugoslavijiTakvi vicevi su dosli odozgo ka dole a ne iz naroda i prvo su ih promovisali pa je tek onda narod poceo da ih prihvata i to je smisljeno da izgleda naivno a da se na osnovu toga duboko ukorjenjuju stereotipi o narodima i pravi podjela na jedne koji su superiorniji pa je normalno da imaju hegemoniju i sve ostale koji su glupi , lijenji , pederi , skutori i kkoji mogu da budu samo sluge. Vicevi u kojima su se koristila imena sa imenima iz porodice Muhaeda a.s. su sluzili da se ljudi odvrate od vjere time sto ce im biti pogrdno da daju imena kao sto su u vicevima nego da pocnu da daju imena koja su krscanska ili medjunarodna i da svaki put kada cuju neki ders cuju ta imena u dersovima pomisle na neke glupake i primitivce. To nije izum samo te Jugoslavije nego su taj mehanizam koristili svi koji su zeljeli da vladaju nekim narodom tako sto ce ga nauciti da on nije za vladanje nego za kopanje rudnika.
Kod mene u Vojvodini je jako puno naseljenika iz svih krajeva Jugoslavije(kolonisti) , i naravno bilo je jako puno Bosanaca , i uvek je bila zajebancija da su glupi a da su sve bili Milani jer muslimana je naseljano vrlo malo.
Ja u životu kao i većina ljudi kojame okružuje nisam pomislio na bosanske muslimane kad je u pitanju glupoća i zezanje oko nje , već na SVE BOSANCE.
Ovo što se tiče imena je nešto najluđe šo sam ikad pročitao je upravo su bosanski muslimani-Bošnjaci poznati po tome da gotovo nemaju nijedno ime koje im iz rođenog jezika proizilazi.