kingofsnake wrote:
A jel ti i na Exit kad ideš, pričaš o ovakvim stvarima i tražiš izvinjenje?
Ne tražim ga ni od tebe, rekao sam da se moglo reći nešto kao "jebote fakat smo zasrali i pogriješili i nismo bili ok prema vama, i nema opravdanja za zločine, i trebaju zločinci odgovarat i bla bla kurac palac". Znači ne sve ovo odjednom, znači ne da ti lamentiraš tu nešto, ne da držiš miting, ali da se ogradiš od svega toga, da jasno staviš do znanja da se ti s tim ne slažeš.
Kad sam išao u Srbiju, pričao sam sa ljudima sa kojima sam se družio o ovakvim stvarima. Možda su pravo namazani pa su me svi isfolirali, ali svi ti ljudi su me jako brzo uvjerili da ispravno razmišljaju i da nemaju ama baš nikakvo opravdanje za stvari koje su se desile. Vole Srbiju, svoju zemlju, ali se jednostavno ne slažu sa bilo čim što je rađeno u svrhu ideje Velike Srbije i sličnih poduhvata.
Izvini, znam da nije meni upućeno, ali prepoznao sam se. Ja mislim sve ovo što si ti napisao, jeste, zasrali smo, nema opravdanja. U stvari, drago mi je da u mojoj porodici niko niti je podržavao niti učestvovao u bilo kom od ratova. I sad, volim da političarim i vidim šta ima kod vas, i kod susjeda, i ostalih koje razumem na našem jeziku.Ali ti imaš lika na ovoj temi, koji priča kako je tema na izborima bila BiH, i kako je Vučić (za koga ne bih glasao ni pod pretnjom, čisto da se zna) dobio izbore tako što je subliminalno obećao da će opet povesti ratove u Bosni. Ako se ne složiš s njim, ti si četnik, pravdaš zločine ili si rekonvalescent, i najbolje je da se drži bestrzajni top ispod jastuka za svaki slučaj. Ovde se Srbija preliva govnima i za šta je zaslužila i za ono što ne stoji, ali ako probaš da kažeš nešto drugo - ČETNIK! Izjednačilac, negator, svi smo mi isti, ko nas bre zavadi.