novi brak poslije starog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#226 Re: novi brak poslije starog...

Post by Truba »

nisam zapamtio životnu priču motoriste ali kako sam može odgajati dijete
gdje je matera?
ho oponopono

#227 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

Black swan wrote:nisam zapamtio životnu priču motoriste ali kako sam može odgajati dijete
gdje je matera?
...a što ne bi mogao?!
shandrprcSA

#228 Re: novi brak poslije starog...

Post by shandrprcSA »

ho oponopono wrote:
andr0id wrote:Je tvrdoglave zene braco mila.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
...znam da ne valjam! :mrgreen:
:lol: nekome valjas :D :D
Truba

#229 Re: novi brak poslije starog...

Post by Truba »

mislim jel sud zabranio ili se majka odrekla
ne stavljam njegovu sposobnost odgoja na upit nego mi samo čudno
andr0id

#230 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

I ne pricam ti o takvim ljudima. Nego o pravim! Sto ti covjek rece, takve stvari se gledaju iz djecije perspektive. Pusti to sto ti mislis da si mu tata. To je i moja mama isto mislila. Ali je shvatila da mi to nije dovoljno. Oca nisam vidio 20 godina, a volim ga kao da je tu! Ali nije, nema ga!

ho oponopono

#231 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

Black swan wrote:mislim jel sud zabranio ili se majka odrekla
ne stavljam njegovu sposobnost odgoja na upit nego mi samo čudno
...eee black swan neka te više ništ ne čudi!
andr0id

#232 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

ho oponopono wrote:
Black swan wrote:nisam zapamtio životnu priču motoriste ali kako sam može odgajati dijete
gdje je matera?
...a što ne bi mogao?!
Sto ti smatras pod odgojem? Ustati zaraditi kupiti spremiti oprati izvesti obuci nahraniti nasmijati.. je li to sve? Ma djaba ti to sve sto se licno mene tice.

Truba

#233 Re: novi brak poslije starog...

Post by Truba »

stvarno me zanima
mislio sam prvo neki trol pa nisam obraćao pažnju a na kraju ostade lik dugo
i fakat ne laže koliko vidim :D

objasni mi šta je bilo
ho oponopono

#234 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

andr0id wrote:I ne pricam ti o takvim ljudima. Nego o pravim! Sto ti covjek rece, takve stvari se gledaju iz djecije perspektive. Pusti to sto ti mislis da si mu tata. To je i moja mama isto mislila. Ali je shvatila da mi to nije dovoljno. Oca nisam vidio 20 godina, a volim ga kao da je tu! Ali nije, nema ga!

...a šta da žena radi dušu da ti da?!... e pa ne može...
ho oponopono

#235 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

shandrprcSA wrote:
ho oponopono wrote:
andr0id wrote:Je tvrdoglave zene braco mila.

...znam da ne valjam! :mrgreen:
:lol: nekome valjas :D :D
...super! :mrgreen:
ho oponopono

#236 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

krvava wrote:u vezi s pričom kako djecu boli...
moj stariji mene skoro pitao zašto ja zaboga još nemam dečka kao on već ima curu pa da izlazimo u parovima :lol:
a kad smo se razveli one j rekao nek ste vala sit sam bio i vaših svađa
djeca to prebrode mnogo lakše nego mislimo :D

...ma daj, zarad kindera ostati u jednom nezdravom odnosu, vala neka me se moj lično odrekne odma sada ili kad god hoće, nije problem,nema on meni što prebacivati, ako se i usudi opet njegov izbor, znam da sam ispravnu stvar uradila pa neka sam i najsebičnija osoba na svijetu i šta sve ne... :novine:
andr0id

#237 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Tjesi se da prebrode.. ja da sam se docepao ulice tada droge i alkohola, bolio bi me da ne kazem sta. Ali posto sam normalan insan normalno razmisljam i normalno zelim, ne mogu dozvoliti da moje dijete bude uskraceno sa jednim od roditelja.

Kod nas u praksi u 99.9% slucajeva, dijete pripada majci. Bog moze svasta dati, da dijete pripadne majci. Ali sam svjestan cega sve danas ima, i zelim dobro paziti na svoju porodicu.

A ako je ona cudna neka sorta, nema tog boga da mi dijete uzme. Zato treba sve drzati pod kontrolom, ili se ne zeniti nikako, pa da djeca ispastaju.

Nedoumica2013

#238 Re: novi brak poslije starog...

Post by Nedoumica2013 »

Ne slazem se da je bolje ostati u braku zbog djece, iz licnog iskustva govorim da je mom sinu bolje da smo razvedeni i da nas naizmjenice vidja nego da odrasta u braku kakav smo mi imali. Mislim da bi odrastao pod vecim traumama da je morao biti u takvom okruzenju, negovog oca vise nije bilo nego sto je bilo i kad je bio tu atmosfera je bila grozna, od kako nismo skupa moj sin je drugo dijete. Nije roditelj samo onaj ko je u braku, spava pod istim krovom i donese platu-učestvuje u zajednickim troskovima. Pokusavala 2 godine odrzati brak zbog djeteta, izigravala happy family, ne ide ubi psihički, nije brak pozoriste niti prisilana zajednica da bi djeca odrastala u braku. Znam da ne mogu biti i otac i mama ali otac mu je ziv pa bujrum neka se vidjaju kada zele i odrzavaju svoj odnos.
S4mpion

#239 Re: novi brak poslije starog...

Post by S4mpion »

krvava wrote:u vezi s pričom kako djecu boli...
moj stariji mene skoro pitao zašto ja zaboga još nemam dečka kao on već ima curu pa da izlazimo u parovima :lol:
a kad smo se razveli one j rekao nek ste vala sit sam bio i vaših svađa
djeca to prebrode mnogo lakše nego mislimo :D
Pazi, to je pojedinačan slučaj i vrijedi za jedno dijete(za više nikako), dva brata, blizanca, ne razmišljaju isto niti su ista, njih ne možemo strpati u isti koš, a kamo li svu djecu svijeta.
ho oponopono

#240 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

andr0id wrote:Tjesi se da prebrode.. ja da sam se docepao ulice tada droge i alkohola, bolio bi me da ne kazem sta. Ali posto sam normalan insan normalno razmisljam i normalno zelim, ne mogu dozvoliti da moje dijete bude uskraceno sa jednim od roditelja.

Kod nas u praksi u 99.9% slucajeva, dijete pripada majci. Bog moze svasta dati, da dijete pripadne majci. Ali sam svjestan cega sve danas ima, i zelim dobro paziti na svoju porodicu.

A ako je ona cudna neka sorta, nema tog boga da mi dijete uzme. Zato treba sve drzati pod kontrolom, ili se ne zeniti nikako, pa da djeca ispastaju.

...nemam se ja šta tješiti, tako stvari stoje, svaki odnos je živ! :novine:

... pak ako prihvati 1% mojih svjetonazora biće najsrećnija osoba na svijetu, a sa druge strane ako ne prihvati, opet njegov izbor koji mogu samo da poštujem! 8-)
andr0id

#241 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Niko o tome i ne prica da treba ostati u takvom braku zajedno. Nego da treba ici dalje dok je dijete malo. U ovom slucaju, krenulo je sve od ramzesa gdje je napisao, da ne zeli povrijediti dijete. O tome smo diskutovali.

ho oponopono

#242 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...šta reći osim do svaki odnos je jedinstven, svako kreira život na način na koji on (ne)želi, ja jedino što vam mogu reći jeste da ustrajete u onome što vas ispunjava jer nećete živjeti 1000 godina! :novine:
Ma.Le.Na

#243 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ma.Le.Na »

novi poslije starog
drugi poslije prvog
treci poslije drugog
i tako :D
Ramzess Veliki

#244 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

andr0id wrote:Ma ne moze druze. Dijete sam razvedenih roditelja, pricam ti iz iskustva kako je to tesko i zajebano. Stigne te kad tad ta praznina.

Nisi me razumjela, mislio sam na nas muške ... sve mi možemo. :D
Još kad se razvedeš shvatiš da možeš jesti šta želiš, voziti BMW a ne tamo neku Škodu, vratiti se iz kafane u tri ujutru bez katastrofalnih posljedica ... i većina muškaraca, njih 100% u koje ne ubrajamo papučare i plačip... se više nikada ne ožene - osjete primamljivi dah slobode, teško se poslije vratiti na staro. :D

PS: nemojte me shvatati previše ozbiljno .... :lol:
Ma.Le.Na

#245 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ma.Le.Na »

Ramzess Veliki wrote:
andr0id wrote:Ma ne moze druze. Dijete sam razvedenih roditelja, pricam ti iz iskustva kako je to tesko i zajebano. Stigne te kad tad ta praznina.

Nisi me razumjela, mislio sam na nas muške ... sve mi možemo. :D
Još kad se razvedeš shvatiš da možeš jesti šta želiš, voziti BMW a ne tamo neku Škodu, vratiti se iz kafane u tri ujutru bez katastrofalnih posljedica ... i većina muškaraca, njih 100% u koje ne ubrajamo papučare i plačip... se više nikada ne ožene - osjete primamljivi dah slobode, teško se poslije vratiti na staro. :D

PS: nemojte me shvatati previše ozbiljno .... :lol:
jah
3/4 tih muskaraca se ozeni u roku odmah jer ne znaju ni gdje im se kasika i viljuska nalaze a kamoli da znaju ves oprati
ho oponopono

#246 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

Image
Ramzess Veliki

#247 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

S4mpion wrote:
ho oponopono wrote:
andr0id wrote:Mama jesi, tata nisi.

...jesam! 8-)

...samo nikako ne kontam to oko povređivanja kindera ako si sa nekim drugim?!
Da bi to shvatila, moraš stvari posmatrati iz dječije perspektive, nije ni malo lijepo kada neka nepoznata žena dođe da zamijeni mamu.
Kako bolan - nije lijepo ... samo pošalješ dijete nani na par dana. :D

Sad ozbiljno - zašto ne ??? Bitno je kako objasniš stvari, treba biti iskren i reći kako stvari stoje, djeca to znaju razumijeti. A sjebati sebi život ... sjeban nisi dobar ni svome djetetu. Dijete isto tako pogađa kad vidi da je roditelj sa kojim je ostalo nesretan - pomisliće da je ono razlog. Zbog toga je vrlo bitno svoj život urediti da svi budu sretni, i ti posebno.
ema_

#248 Re: novi brak poslije starog...

Post by ema_ »

Naravno da DA (odgovor na temu) , ali nakon nekog relativno dužeg perioda kad osoba bude imala načisto sa sobom stvari iz prošlosti, tj. prethodnog braka - koje su bile njene pogreške, kakav partner joj ne bi bio odgovarajući, šta je potrebno za uspjeh u braku..... , e onda sastaviti novu listu kriterija i bismilletom 8-) :thumbup: .

Što se tiče djeteta, sa njim razgovarati kao sa odraslom osobom, a ne ga dovesti na gotov čin, znači uključiti ga u svoju novu vezu (onda kad bude jasno da se radi o ozbiljnoj vezi koja ima dobre predispozicije za brak) i učiniti da se dijete osjeća veoma bitnim članom sad nove porodice (u planu) :) .
XOX100

#249 Re: novi brak poslije starog...

Post by XOX100 »

Djeca iz razvedenih brakova imaju puno vece sanse da budu i sami razvedeni.
Slucajnost ?

KO kaze da razvod nema efekta na djete, taj nema pojma.
S4mpion

#250 Re: novi brak poslije starog...

Post by S4mpion »

Ramzess Veliki wrote:
S4mpion wrote: Da bi to shvatila, moraš stvari posmatrati iz dječije perspektive, nije ni malo lijepo kada neka nepoznata žena dođe da zamijeni mamu.
Kako bolan - nije lijepo ... samo pošalješ dijete nani na par dana. :D

Sad ozbiljno - zašto ne ??? Bitno je kako objasniš stvari, treba biti iskren i reći kako stvari stoje, djeca to znaju razumijeti. A sjebati sebi život ... sjeban nisi dobar ni svome djetetu. Dijete isto tako pogađa kad vidi da je roditelj sa kojim je ostalo nesretan - pomisliće da je ono razlog. Zbog toga je vrlo bitno svoj život urediti da svi budu sretni, i ti posebno.
Al par dana nije brak :D

Nešto se i može razumjeti, nešto i ne može, ali istina je da roditelj fali. Svi mi odlično razumijemo i smrt, čak i djeca, pa nam opet nije ni malo lakše kad ostanemo bez nekoga.
Post Reply