AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Locked
madner

#226 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by madner »

Ama ljudi od zadatka. Oni su tu da ubjede ovaj vamo dio da onaj tamo dio ne zeli nista da ima sa njima.

Jer opasno je ovo, nema Kiprizacije odnosa ako ljudi prelaze liniju onako.
rokan

#227 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by rokan »

Dozer wrote:
Ni u cemu... eto, "mirises" mi nekako tako :D
A, usput, "domovina" u vidu entiteta koji nema ni "d" od drzave ti je naprosto prelijepa, od-do. Sto neko vec rece - krcata ljudskim kostima onih koji vam nista skrivili nisu, ali su, eto, imali "pogresno" ime i u datom momentu zivjeli na "pogresnom" mjestu koje JESTE bila njihova i domovina i djedovina. Ali, eto, onda dodjoste vi "nebeski" da svima njima/nama "objasnite" kako sve to u stvari nije nase, nego vase, i da mi tu nemamo sta traziti (pod "mi" mislim na sve one koji nisu Srbi).

I onda vi "nebeski", onako usput, napraviste klasicni genocid, i to ne samo u Srebrenici nego i sirom te tvoje danasnje "domovine" (jadna li ti je domovina nastala na nacin kako je nastala, u vremenu u kojem je nastala i koja postoji cijelih 20 godina...), poubijaste, osakatiste, silovaste, muciste na X nacina, popaliste, pokradoste i unesreciste stotine hiljada ljudi, a radi cega...?

Ah, da...da biste bili svoji na "svome", na "vjekovnoj" srpskoj zemlji, u "vjekovnoj" srpskoj sumi (gdje dobar dio vas BH Srba i spada, i odakle ste povampireni i izmilili), da udisete "vjekovni" srpski zrak i uzivate u pogledu na "vjekovno" srpsko nebo...

A u vremenu kada se civilizovani svijet ujedinjuje da bi bolje zivio, meni ovo "nebesko" i izgleda i "zvuci" vrlo imbecilno... Tebi?
nije ti puno trebalo da pokazes svoje pravo "multietnicko" lice. a dugo si se i suzdrzavao.
Dozer

#228 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Dozer »

S normalnim ljudima komuniciram i zivim normalno, bez obzira na ime, prezime, religiju, naciju, narodnost...
Ali, s mamlazima, koji pored ociju imaju one konjske klapne i ne vide dalje od svog nosa, koji je uz to prilicno prljav i neumiven, zaista nema drugog nacina price nego samo i jedino cinjenicno i cinicno.
Nazalost, kod pojedinih ni cinjenicna istina ne pije vode, a kad nemaju kud, onda se okrenu baljezgarijama poput "nije ti puno trebalo da pokazes svoje pravo "multietnicko" lice. a dugo si se i suzdrzavao." :skoljka:

Eto, @rokane, izvuci iz mog posta koji si citirao dio koji nije istinit, pa da pricamo o njemu. Moze?
wolf07

#229 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by wolf07 »

Uh sta napraviste od tako jasne teme - Amerika i Njemacka pravi DAYTON 2. Interesantna mi je stvar to kako Srbi ( a moze se to reci i za druge narode na Balkanu, al' Srbi se isticu po ovoj osobini) uvijek imaju neki svoj ugao gledanja na neku konkretnu stvar i onda sve drugo je nepravilno i izdajnicko (ako dolazi od manjih ili njima ravnih naroda) odnosno, sve je zavjera (ako dolazi od strane vecih i jacih). Sto puta se pokazalo da im ta kurcevitost ne ide od ruke i da se prije ili poslije sapletu i plate tu kurcevitost s kamatom, ali jok, oni opet po svom. Ima dosta primjera za ovo sto govorim, recimo godinama su odbijalu da uopste pominju Haski sud a kamo li da saradjuju s istim. Naravno, sve se zavrsilo tako da su sami poceli da vijaju svoje "heroje" po Srbiji. "Kapitalce" je Hagu isporucila upravo Srbija (Milosevic, Mladic, Karadzic). Pa onda imate na YT ono gostovanje Seselja kod Minimaksa jos 1991.g., razmahuje pistoljem po studiju, mlati kako ce ljetovati u srpskom Splitu :D a publika sva u delirijumu na svaku drugu rijec - aplauz, a Seselj ponesen tom sveopstom srpskom euforijom sere li sere. Gdje je sad ta budala? Naravno, u Hagu! I opet se Srbi dive njegovim intelektualnim dometima, kao Seselj jebe cijeli pravosudni sistem, ima quratz od metar i po pa sa njim vitla i lijevo i desno, nista ne ostavlja nejebano. Sta ce bit kad mu odvale zatvor jedno 15-20 godina? Urota, srbomrzitelji blablabla...., niko nece reci kako je dobio ono sto je i trazio.
I evo, ista stvar i na ovoj temi. Pocela je manje-vise uredna rasprava o tome da li postoji mogucnost da dodje do Daytona 2 i kakvi bi eventualni ishodi tog pregovaranja bili. Medjutim, nista od cijele price. Prvo je pocelo polako a sad vec u punom zamahu Srbi vade mape gdje je ucrtana svaka njihova njiva, trune o tome na sta nece pristati (kao da ih neko pita, jer ovdje je rijec o tome sta hoce ili nece Amerika i Njemacka a ne Srbi, Hrvati i Bosnjaci), opet potezu neka svoja "vekovna prava" i slčicne nebuloze. I onda kad ih jednog dana lupi stvarnost u celo onda pomaganje - Vatikan, masoni, dzihadlije, tamilski tigrovi, strumfovi, leteci medvjedici, qurtzi-paltzi....., a pamet na odmoru - vec decenijama!
Dozer

#230 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Dozer »

Tako nekako :D
Ali, cekaj sad... sace oni tebi ocitati bukvicu o tome kako ti nemas pojma i kako oni, u stvari, znaju bolje. @ebo to sto ih realnost demantuje, koga briga za to :D
Bogoje

#231 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Bogoje »

Dozer wrote:
Bogoje wrote:
Dozer wrote:Ne, Bogoje. To samo pokazuje koliko je tebi ispran mozak budalastinama, kao i koliko si zadojen u nacionalistickom smislu. Nista vise.
U čemu ti prepoznaješ nacionalizam kod mene ?
A, usput, "domovina" u vidu entiteta koji nema ni "d" od drzave ti je naprosto prelijepa, od-do. Sto neko vec rece - krcata ljudskim kostima onih koji vam nista skrivili nisu, ali su, eto, imali "pogresno" ime i u datom momentu zivjeli na "pogresnom" mjestu koje JESTE bila njihova i domovina i djedovina. Ali, eto, onda dodjoste vi "nebeski" da svima njima/nama "objasnite" kako sve to u stvari nije nase, nego vase, i da mi tu nemamo sta traziti (pod "mi" mislim na sve one koji nisu Srbi).

I onda vi "nebeski", onako usput, napraviste klasicni genocid, i to ne samo u Srebrenici nego i sirom te tvoje danasnje "domovine" (jadna li ti je domovina nastala na nacin kako je nastala, u vremenu u kojem je nastala i koja postoji cijelih 20 godina...), poubijaste, osakatiste, silovaste, muciste na X nacina, popaliste, pokradoste i unesreciste stotine hiljada ljudi, a radi cega...?

Ah, da...da biste bili svoji na "svome", na "vjekovnoj" srpskoj zemlji, u "vjekovnoj" srpskoj sumi (gdje dobar dio vas BH Srba i spada, i odakle ste povampireni i izmilili), da udisete "vjekovni" srpski zrak i uzivate u pogledu na "vjekovno" srpsko nebo...

A u vremenu kada se civilizovani svijet ujedinjuje da bi bolje zivio, meni ovo "nebesko" i izgleda i "zvuci" vrlo imbecilno... Tebi?
Nema ništa "nebesko" ili mitsko u mojim porukama.Ja sam sa obje noge na zemlji.Ti si taj koji "promišlja" mitski.Da imaš veću sposobnost opažanja primijetio bi da ja nigdje nisam napisao da RS pripada isključivo Srbima.Lipi,ja govorim o građanima ili narodu kao skupu svih građana a svi građani RS nisu etnički Srbi.
Bogoje

#232 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Bogoje »

madner wrote:Ama ljudi od zadatka. Oni su tu da ubjede ovaj vamo dio da onaj tamo dio ne zeli nista da ima sa njima.

Na tu sam činjenicu, da ljudi kako kažeš prelaze onako tj.da između FBiH i RS postoji sloboda kretanja,ukazao u jednoj od poruka na ovoj temi kao na pozitivnu vrijednost ili tekovinu Dejtona i kao na nešto što treba da nadživi Dejton.
wolf07

#233 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by wolf07 »

Ali je politika RS-a iskljucivo srpska! Cime to RS uvazava postojanje drugih naroda na tom prostoru, time sto su pustili da se obnove sakralni objekti drugih, da nije zalosno bilo bi smijesno!
madner

#234 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by madner »

Bogoje wrote:
madner wrote:Ama ljudi od zadatka. Oni su tu da ubjede ovaj vamo dio da onaj tamo dio ne zeli nista da ima sa njima.

Na tu sam činjenicu, da ljudi kako kažeš prelaze onako tj.da između FBiH i RS postoji sloboda kretanja,ukazao u jednoj od poruka na ovoj temi kao na pozitivnu vrijednost ili tekovinu Dejtona i kao na nešto što treba da nadživi Dejton.
Ne postoji sloboda kretanja izmedju entiteta :roll:
Ne moze jedan entitet zabraniti kretanje u drugi.

Naravno da ce nadziviti, entiteta i Deytona uskoro nema.
Dozer

#235 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Dozer »

Bogoje wrote: Nema ništa "nebesko" ili mitsko u mojim porukama.Ja sam sa obje noge na zemlji.Ti si taj koji "promišlja" mitski.Da imaš veću sposobnost opažanja primijetio bi da ja nigdje nisam napisao da RS pripada isključivo Srbima.Lipi,ja govorim o građanima ili narodu kao skupu svih građana a svi građani RS nisu etnički Srbi.
Ok.
Ako pricas u tom tonu i pravcu, sta onda imas protiv ovoga:
Dozer wrote:Jedino pravo i ispravno rjesenje za BiH jeste ekonomska regionalizacija, ali sa gradjanskim, a ne etnickim Ustavom. Entiteti i kantoni su ocit promasaj. Pa nas u BiH ukupno ima manje od 4 miliona... Jos malo pa ce sam Beograd ili Zagreb imati toliko stanovnika... A resursi u drzavi se vise nego enormni...
U regionima instalirati guvernerske kancelarije sa max. 20-30 zaposlenih, i sav posao da im bude "moderiranje" opstina regije, tj. da koordiniraju poslove i aktivnosti, i nadgledaju sprovodjenje odluka drzavne vlade. Nista vise.
Ti kazes:
Od ovoga što si nadrobio,možda odgovor zaslužuje samo tvrdnja da se u RS živi teže nego u Federaciji.Vjerovatno je to i tačno u nekoj manjoj mjeri ali to je posledica činjenice da Federacija industrijalizovaniji dio BiH i tako je bilo u vrijeme "socijalizma" što opet nije razlog da se RS više integriše sa Federacijom.Hrvatska ili Slovenija pogotovo su mnogo razvijenije od Federacije ... :mrgreen:
Mislim...sta reci na bold...? Federacija i RS su u BiH postojale u vrijeme "socijalizma"? :)

Onda kazes i:
Drugim riječima,nama je RS domovina a građane Federacije ne opažamo kao dio našeg naroda ili ljude s kojima dijelimo istu sudbinu.
A onda ocekujes da ti se vjeruje da pricas o svim gradjanima u RS i da je tebi, kao, stalo do onih gradjana RS koji nisu Srbi?
Last edited by Dozer on 27/02/2014 15:01, edited 1 time in total.
Hlapoje

#236 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Hlapoje »

Aspekt wrote:jebote kao da je istorija pita pa mozes sa sirom mozes sa zeljem
ili cevap , pa moze i od krmetine sta ima veze ...sto mora biti kao tamo
Pa zar nije? :?
Aspekt

#237 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Aspekt »

Hlapoje wrote:
Aspekt wrote:jebote kao da je istorija pita pa mozes sa sirom mozes sa zeljem
ili cevap , pa moze i od krmetine sta ima veze ...sto mora biti kao tamo
Pa zar nije? :?
Naravno da nije . Pronjadji definiciju istorije i vidjeces da to nije recpet za pravljenje cevapa gdje neko stavlja svinjetinu a neko govedinu , a neko doda malo janjetine . So i biber po zelji a moze i u neogranicenim kolicinama , stvar ukusa a moze bre i jedna ljuta papricica da zapaprimo do bola i do daske pa da nekome suza kane iz oka . To sto neko falsificira cak i noviju povijest to ne znaci da je to normalno , isparavno , niti je to pravilo . Istorija je istina . Dogadjaj koji mora biti pokrjepljen dokazom argumentom a ako se radi o necemu sto se jako davno desilo mora imati certifikat . Postoje ljudi na ovom svijetu i institucije koje se bave tim stvarima i koji izdaju certifikate za takve stvari . Naravno da u nekim slucajevima se necemo sloziti ali to su izuzeci benigne stvari zbog kojih ne tece krv .U novijoj srpskoj istoriji se negira genocid a brutalni napad na civile i i gradove i narod BiH se karakterise kao nesretni sukob gradjanski rat . Konclogori su opisani kao sabirni centri gdje su ljudi sklonjeni od ratnih dejstava , da budu postedjeni , zasticeni . Kakav cinizam majko mila , kakva blasfemija i drskost i bezobrazluk . Ogavno ! ako je tako receno za nesto sto je bilo jucer mozes misliti kako stojimo sa drugim svjetskim ratom i sa turcima i madjarima hunima i avarima . Na istoriju koja se servira njemackim ucenicima , studentima , gledaocima i inim konzumetima koji crpe info iz udzbenika , enciklopedija , novinskih clanaka tv serijala , dokumentarnih filmova , emisija sa slikom koje prati u pozadini glas voditelja .....malo ko u svijetu ima primjedbe . Ja nisam cuo reklamaciju nijednu . Pa sto to ne prepisu Srbi kada ne vjeruju ,, poturicama ,,
Last edited by Aspekt on 27/02/2014 16:09, edited 1 time in total.
Aspekt

#238 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Aspekt »

seden wrote:aspekt,,ne znas ni sam kako si ispao glup
kad sam napisao istoriju mislio sam na pravu istoriju od doseljavanja slovena na ove prostore
pa do drugog svjetskog rata,,ko ti prica o istoriji 92-95,,rano je jos za to..
jel mozda srbi trebaju uciti da turska okupacija je bio bozji dar,bozja ljubav da su nam turci toliko dobrote donijeli od vjere do kupatila,,
jel mozda trebaju uciti da franc ferninad nije bio okupator

i samo spominjanje tvoje gardijana i bbc je dokaz o tvom povrsnom razmisljanju,,
pa nece valjda bbc i gardian pisati istoriju :-) :izet: :izet:
a uopste ne spominjem desavanja 92-95 jel ponavljam za tu istoriju je jos rano,
nista se ne sekiraj i ja mislio na tu istoriju po kojoj je Bosna srednjovjekovna srpska drzava skupa sa Raskom . A bosanski kraljevi i banovi su mahom Srbi . Bosnjaci su Srbi koji su presli na islam , ,,poturcili se ,, a bosanski jezik je izmisljen , ne postoji , ukraden , to je u stvari srpski ....mogao bi do zore pisati ...
ps Niko nikada nije napisao u bosanskoj istoriji da je turska okupacija boziji dar niti je bilo ko bilo gdje napisao da ferdinand nije bio okupator .Ako je dokazi , daj link . Jos jednom pokazujes i otkrivas sebe i ,, svoju istoriju ,,
Basvod

#239 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Basvod »

Dozer wrote:
Bogoje wrote:
Dozer wrote:Ne, Bogoje. To samo pokazuje koliko je tebi ispran mozak budalastinama, kao i koliko si zadojen u nacionalistickom smislu. Nista vise.
U čemu ti prepoznaješ nacionalizam kod mene ?

Dobro je da ti nisi nacionalista... :-)
Cavina

#240 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Cavina »

madner wrote: Ne postoji sloboda kretanja izmedju entiteta :roll:
Ne moze jedan entitet zabraniti kretanje u drugi.

Naravno da ce nadziviti, entiteta i Deytona uskoro nema.
još kad bi ti bio dobar pa nam lijepo natenane objasnio kako će se to desit ??

imaš samo dvije opcije:
1.da srbi glasaju u parlamentu za to, što nema ni teoretskih šansi
2. ratom, sa vrlo upitnim raspletom
madner

#241 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by madner »

Mogu ti ja to objasniti, no onda ces ti pocet pjeniti kako se to nece nikad desiti, kako nema teorije da se to desi, kako ce narod RS-a da ustane i bla bla bla bla bla.

Zato ti fino kazem da sacekamo ovu godinu, a ti zapamti ko je pravi mason sa pravim informacijama. :D
Cavina

#242 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Cavina »

:lol:
ti misliš da je dodik krmak uzrok
zapamti, bilo koji srbin koji dođe na vlast NIKAD ama baš nikad neće glasat za ukidanje četniteta
jel to tebi jasno
madner

#243 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by madner »

Ama ne mozes dobiti vise informacija.

Mada ti mogu reci da bi Vucic stvarno trebao dobiti bar ulicu. :D
Cavina

#244 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Cavina »

šuplja priča koja veze s vezom nema
nastavi sam s iluzijama....ja nemam šta više reći
madner

#245 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by madner »

Potpuno si u pravu.

Samo nemoj mi sutra govoriti kako ne mozes spavati. :evil:
Aspekt

#246 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Aspekt »

seden wrote:aspekt,istina zna ponekad biti bolna :wink:

:lol: znao sam da ces to napisati zato sam i istakao te eklatnatne primjere koji se doslovno nalaze u srpskim udzbenicima , brosurama , raznim elaboratima , masovnim , printanim i elektronskim mediima i doslovno svuda izviru , skacu iza coska . Meni je to smijesno , to mene ne vrijedja ali je daleko od istine . ti si cak i simpatican , haj zivio mozda i pivu negdje popijemo , ja placam
Bogoje

#247 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Bogoje »

Dozer wrote: Ako pricas u tom tonu i pravcu, sta onda imas protiv ovoga:Jedino pravo i ispravno rjesenje za BiH jeste ekonomska regionalizacija, ali sa gradjanskim, a ne etnickim Ustavom. Entiteti i kantoni su ocit promasaj. Pa nas u BiH ukupno ima manje od 4 miliona... Jos malo pa ce sam Beograd ili Zagreb imati toliko stanovnika... A resursi u drzavi se vise nego enormni...
U regionima instalirati guvernerske kancelarije sa max. 20-30 zaposlenih, i sav posao da im bude "moderiranje" opstina regije, tj. da koordiniraju poslove i aktivnosti, i nadgledaju sprovodjenje odluka drzavne vlade. Nista vise.
:lol: Mi već imamo republiku čiji je status sličan republikama u nekadašnjoj SFRJ i ti mi nudiš ekonomske regije u kojoj bi RS nestala a njena teritorija bila podijeljena između većinski bošnjačko-hrvatskih ekonomskih regija.Da li si ti normalan,zar je moguće da ti je toliko sužena svijest i pomućen razum.
Dozer wrote: Mislim...sta reci na bold...? Federacija i RS su u BiH postojale u vrijeme "socijalizma"? :)
Poenta poruke jeste da je razlika u ekonomskoj,infrastrukturnoj i svakoj drugoj sferi naslijeđena iz vremena "socijalizma" tj. iz vremena Republike BiH koja je bila unitarno uređena i gdje se o svemu pa i o ekonomskom razvoju pojedinih krajeva BiH odlučivalo u Sarajevu.Nisu postojali entiteti ali su postojale teritorije,naseljena mjesta,stanovništvo.[/quote]
Last edited by Bogoje on 27/02/2014 21:07, edited 2 times in total.
Sezam

#248 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Sezam »

seden wrote:aspekt,istina zna ponekad biti bolna :wink:

Tebi spoznaja ocigledno tek slijedi.
Aspekt

#249 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by Aspekt »

Bogoje je napisao
Mi već imamo republiku čiji je status sličan republikama u nekadašnjoj SFRJ
A velis SLICAN :)

ps a znas li kako moja dajinica lici na Gisele Bundchen ! ? Ni nalik :-D
nihoniho

#250 Re: AMERIKA I NJEMAČKA pravi “DAYTON 2”

Post by nihoniho »

Iako ta mapa izgleda naivno, podjela na regije po ekonomskom i geografskom principu, ne etnickom, je jedinai nacin da BIH opstane.
Sve druge opcije vode u podjelu ili rat. Jasno je da i srpski, i hrvatski, i bosnjacki nacionalisti zapjene pri pomenu bilo kakvog rjesenja koje nije po etnickom principu ali ako zapad zeli nepodjeljenu i mirnu Bosnu, morace pristupiti transformaciji Bih u neki odrziv oblik. Status quo vise ne funkcionise. sve veci socijalni bunt ce nas odvesti u etnicki sukob.
Pitanje je njihove procjene , sta je jeftinija i , dugorocn o isplativija opcija. Podjela ili transformacija.
I u jednoj i u drugoj varijanti bi imali snazan otpor, u prvo vrijeme ali bi sve leglo nakon odredjenog vremena.
Last edited by nihoniho on 27/02/2014 20:23, edited 2 times in total.
Locked