Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
topcam
Vozim: uzbrdo

#226 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by topcam »

Bluemore wrote:
topcam wrote:
Bluemore wrote: vani je striktno zabranjeno slati novece u pismu, a vi se cudite da ne stize,,,
Koliko ja znam vani mozes osigurati "vrijednonosno pismo", u Bosni je zabranjeno slanje novca, bar sto se internacionalnog
postanskog saobracaja tice. (sto se moze procitati na stranici BH posta)
:mrgreen:

Tako da to tvoje "vani" nije bas tacno, ako ne mislis na neke balkanske drzave.
ne mislim na balkan.. i ne mislim na osigurano vreijdnosno pismo, vec na stavljanja novcanica u pisma, obicna, to recimo "vani" nije dozvoljeno.
Dozvoljeno je i do neke pausalne sume i osigurano po defaultu(preporuceno), iznad te sume moras dodatno osigurati,
simbolicna neka cifra koliko se sjecam, to je bas davnih dana bilo.

Svakako se tvoje i moje "vani" moze razlikovati :mrgreen: , ali FAKT je da je slanje novca u postanskom saobracaju ka´Bosni
zabranjeno. Ko salje nek´ salje koliko moze halaliti, i sta god da posalje nek je sretan sto je stiglo, pa bile to i gegice za bebu,
i nacionalno i internacionalno.
zippoo87

#227 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by zippoo87 »

izgleda da mi vec drugi puta kradu baterije koje su narucene preko neta
oba puta bez TNa
Freamon Lester

#228 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Freamon Lester »

Ima tu jos jedan problem osim poste. Carina. Pogotovo kada su paketi u pitanju. :izet:
burekodsira

#229 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by burekodsira »

topcam wrote:
Bluemore wrote:
topcam wrote: Koliko ja znam vani mozes osigurati "vrijednonosno pismo", u Bosni je zabranjeno slanje novca, bar sto se internacionalnog

ne mislim na balkan.. i ne mislim na osigurano vreijdnosno pismo, vec na stavljanja novcanica u pisma, obicna, to recimo "vani" nije dozvoljeno.
Dozvoljeno je i do neke pausalne sume i osigurano po defaultu(preporuceno), iznad te sume moras dodatno osigurati,

Svakako se tvoje i moje "vani" moze razlikovati :mrgreen: , ali FAKT je da je slanje novca u postanskom saobracaju ka´Bosni
zabranjeno. Ko salje nek´ salje koliko moze halaliti, i sta god da posalje nek je sretan sto je stiglo, pa bile to i gegice za bebu,
u slucaju koji sam ja naveo bilo je obratno iz tunguzije ka vani
channel10

#230 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by channel10 »

zippoo87 wrote:izgleda da mi vec drugi puta kradu baterije koje su narucene preko neta
oba puta bez TNa
Ne mora znaciti. Evo meni danas stigao paket koji je morao doci prije 70 dana. Tada je istkao rok od 45 dana od dana narudzbe. Znaci cca 115 dana je putovalo :-) , pa eto mozda ti i dodje na adresu nekad :)
Emx

#231 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Emx »

Ja vec 25 dana cekam posiljku iz UK, inace dodje za 10 dana max. Tracking kod zadnji put updateovan kada je posiljka napustila UK. Zvao postu, nista ne znaju :bih:
zippoo87

#232 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by zippoo87 »

channel10 wrote:
zippoo87 wrote:izgleda da mi vec drugi puta kradu baterije koje su narucene preko neta
oba puta bez TNa
Ne mora znaciti. Evo meni danas stigao paket koji je morao doci prije 70 dana. Tada je istkao rok od 45 dana od dana narudzbe. Znaci cca 115 dana je putovalo :-) , pa eto mozda ti i dodje na adresu nekad :)
pa eto...ako dodje,ja ljudima vratim pare...samo je glupo...narucis i dodje nekada kroz pola godine,nema smisla :D

evo i drugi paket cekam...prema TNu,zaglavio u bugarskoj,u sofiji i tako stoji od 5.5.2015....nema updatea
Eborg

#233 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Eborg »

nepoznato1 wrote:Ja vec 25 dana cekam posiljku iz UK, inace dodje za 10 dana max. Tracking kod zadnji put updateovan kada je posiljka napustila UK. Zvao postu, nista ne znaju :bih:
I ko mene isto. Obično bude za 6-10 dana, evo 18 dana i ništa.
Emx

#234 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Emx »

Eborg wrote:
nepoznato1 wrote:Ja vec 25 dana cekam posiljku iz UK, inace dodje za 10 dana max. Tracking kod zadnji put updateovan kada je posiljka napustila UK. Zvao postu, nista ne znaju :bih:
Isto UK u pitanju?
dorkcic

#235 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by dorkcic »

Eborg wrote:
Meni je prošlo mjesec i po od narudžbe. Htjeli su mi vratit pare jer tog proizvoda nema više ili da mi pošalju nešto u istoj vrijednosti. Izabrala sam ovo drugo, jer je premali iznos da mi vraćaju.
topcam
Vozim: uzbrdo

#236 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by topcam »

burekodsira wrote:
topcam wrote:
Bluemore wrote: ne mislim na balkan.. i ne mislim na osigurano vreijdnosno pismo, vec na stavljanja novcanica u pisma, obicna, to recimo "vani" nije dozvoljeno.

u slucaju koji sam ja naveo bilo je obratno iz tunguzije ka vani
I to ti nije internacionalno :mrgreen:
Eborg

#237 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Eborg »

nepoznato1 wrote:
Eborg wrote:
Isto UK u pitanju?
Da, UK. Da nije gospodi presušila veza iz Hong Konga pa sada uzimaju ove iz UK? :-|
fantabox

#238 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by fantabox »

Eborg wrote:
nepoznato1 wrote:
Eborg wrote:Ja vec 25 dana cekam posiljku iz UK, inace dodje za 10 dana max. Tracking kod zadnji put updateovan kada je posiljka napustila UK. Zvao postu, nista ne znaju :bih:
Da, UK. Da nije gospodi presušila veza iz Hong Konga pa sada uzimaju ove iz UK? :-|
Da se pribilježim, iz UK (London) čekam već 20+ dana. Inace do sada nikad preko 7 radnih dana roba iz UK nije putovala.
HM 2011

#239 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by HM 2011 »

Navodno 7,5 tona pošiljki tipa narudžbi iz kine pristiglo prije nekoliko dana u BiH - iste bile pridržavane na nekoj tranfer ruti u stranoj državi....
Eborg

#240 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Eborg »

Pa k'o biva dok se "preradi". :roll:
fortaleza

#241 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by fortaleza »

A možda ovo kašnjenje ima veze sa promjenom međunarodne rute koja sad prolazi kroz gotovo sve balkanske države, Rumunjske, Bugarske... za razliku od prije kad je išlo preko Splita čini mi se.
dadoka84

#242 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by dadoka84 »

Polako mi stizu posiljke koje sam narucio. Nije jos sve doslo.
Eborg

#243 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Eborg »

Hm, ne dostavlja li se pošta avionski? Ne direktno ali ono recimo UK - Njemačka - BiH i slično?

Ili pošiljka iz UK završi prvo u Italiji, pa Turskoj, a onda BiH? :mrgreen:
eeeeeee

#244 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by eeeeeee »

Danas stigo :zzzz: :zzzz:

sretno svima :D :D ja ne znam jel ovo rekord :run:

Image
Emx

#245 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Emx »

Dosao mi paket danas iz UK, ovaj koji sam jucer spominjao :D
fantabox

#246 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by fantabox »

nepoznato1 wrote:Dosao mi paket danas iz UK, ovaj koji sam jucer spominjao :D
Kakva ti je pošiljka bila? Ono obicno (Royal Mail Int. Standard) ili nesto skuplje tipa first class mail?
Emx

#247 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Emx »

fantabox wrote:
nepoznato1 wrote:Dosao mi paket danas iz UK, ovaj koji sam jucer spominjao :D
Kakva ti je pošiljka bila? Ono obicno (Royal Mail Int. Standard) ili nesto skuplje tipa first class mail?
Da, Royal Mail ali sa tracking kodom.
Paul F.

#248 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Paul F. »

Eborg wrote:Hm, ne dostavlja li se pošta avionski? Ne direktno ali ono recimo UK - Njemačka - BiH i slično?

Ili pošiljka iz UK završi prvo u Italiji, pa Turskoj, a onda BiH? :mrgreen:
Mislim da iz Europe ide direktno. Pošiljke sa drugih kontinenata ponekad greškom završe u Bocvani, Burundiju i slično. Stoga čestitke za novu godinu stignu ljeti. :D
Bluemore

#249 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by Bluemore »

topcam wrote:
Bluemore wrote:
topcam wrote:
Koliko ja znam vani mozes osigurati "vrijednonosno pismo", u Bosni je zabranjeno slanje novca, bar sto se internacionalnog

lijepo je sto ti pricas iz sjecanja... evo ima i google pa se prisjeti

NE salje se novac u obicnim pismima. ni u preporucenim. zabranjeno. nema ni odstete. u germaniji npr. bilo prije dvadeset, deset godina, a evo i sad :mrgreen:

Antwort: Der Versand von Bargeld in gewöhnlichen Briefen, auch in Einschreiben, ist nach den Allgemeinen Geschäftsbedingungen der Deutschen Post schon seit vielen Jahren ausgeschlossen und damit auch die Haftung bei eventuellem Verlust oder bei Beschädigung. Dasselbe gilt für Schecks, deren Einlösung garantiert ist (Barschecks) sowie Blankoreiseschecks.
burekodsira

#250 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte

Post by burekodsira »

Bluemore wrote: lijepo je sto ti pricas iz sjecanja... evo ima i google pa se prisjeti

NE salje se novac u obicnim pismima. ni u preporucenim. zabranjeno. nema ni odstete. u germaniji npr. bilo prije dvadeset, deset godina, a evo i sad :mrgreen:

Antwort: Der Versand von Bargeld in gewöhnlichen Briefen, auch in Einschreiben, ist nach den Allgemeinen Geschäftsbedingungen der Deutschen Post schon seit vielen Jahren ausgeschlossen und damit auch die Haftung bei eventuellem Verlust oder bei Beschädigung. Dasselbe gilt für Schecks, deren Einlösung garantiert ist (Barschecks) sowie Blankoreiseschecks.

nebitno je li po pravilniku ili ne, ako je otvorio s namjerom da nadje i nasao i uzeo i zatvorio kovertu onda je on lopov i to se zove kradja.
Post Reply