ZOI - Sochi 2014

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#226 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Edin H. »

Bice tesko, bice 0 - 5.

Za koga u bobu navijate? :-)

Mogli su se vala i neka nasa cetvorica skupiti u Rusiji, posuditi bob i raspaliti :oops: , mogao je i Dodik ostati :izet:
Mustang1

#227 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Kad ce bob i Jamajka ? :D
It_is_a_Leclerc

#228 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

karanana wrote:pa sta je ono onaj matori kostelic onako postavio. koja budala i ko mu dozvoli da onako stavi stapove. bukvalno se moras uzbrdo vratiti na jednim vratima da prodjes.

ali haj, interesantnije je.
Aposlutno se slažem.

Ante Kostelić je postavio skandaloznu stazu, i ja očekujem da će mu nakon ovog neko zabraniti da ovo više radi. Od 30 prvih slalomaša, 18 je završilo trku, od toga 2 sa abnormalnim kašnjenjima jer je morao stati i krenuti opet. (Nijemci već bijesne i pitaju čemu staza koju je praktički nemoguće preći)

Postavlja se pitanje, zna li "gospodin" Kostelić da su ovo Olimpijske igre, a ne Svjetski kup ?! Da li zna da se ovdje pojavljuju i skijaši iz Novog Zelanda, Libanona, Togoa...Jel treba neko da glavu izgubi, zbog patološke želje "stručnjaka" da svom sinu uvali medalju ?!

Fuj !
Edin H.

#229 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Edin H. »

Mustang1 wrote:Kad ce bob i Jamajka ? :D
Upravo pichi druga voznja boba.
Better Man

#230 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:
karanana wrote:pa sta je ono onaj matori kostelic onako postavio. koja budala i ko mu dozvoli da onako stavi stapove. bukvalno se moras uzbrdo vratiti na jednim vratima da prodjes.

ali haj, interesantnije je.
Aposlutno se slažem.

Ante Kostelić je postavio skandaloznu stazu, i ja očekujem da će mu nakon ovog neko zabraniti da ovo više radi. Od 30 prvih slalomaša, 18 je završilo trku, od toga 2 sa abnormalnim kašnjenjima jer je morao stati i krenuti opet. (Nijemci već bijesne i pitaju čemu staza koju je praktički nemoguće preći)

Postavlja se pitanje, zna li "gospodin" Kostelić da su ovo Olimpijske igre, a ne Svjetski kup ?! Da li zna da se ovdje pojavljuju i skijaši iz Novog Zelanda, Libanona, Togoa...Jel treba neko da glavu izgubi, zbog patološke želje "stručnjaka" da svom sinu uvali medalju ?!

Fuj !
Ante Kostelić je genije i čovjek je postavio stazu za prave slalomaše i svaka mu čast. Ovi što ga mrze su mu ustvari zavidni i nisu vrijedni spomena. Zato momak kad spomeneš Antu Kostelića stani mirno i šuti, jer ti je to pametnije nego da pričaš gluposti.
karanana

#231 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by karanana »

beze kapija. ali eto. ne navijam ni za koga u slalomu tako da mi je bilo interesantno gledati ispadanja.

koji je klinac ante pa da mu trebam ustati?
Edin H.

#232 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Edin H. »

Trebao je uzeti u obzir da se ovdje takmice i amateri.

Sutra navijam za Latviju u bobu, drugi su nakon druge voznje.
It_is_a_Leclerc

#233 Re: ZOI - Sochi 2014

Better Man wrote: Fuj !
Ante Kostelić je genije i čovjek je postavio stazu za prave slalomaše i svaka mu čast. Ovi što ga mrze su mu ustvari zavidni i nisu vrijedni spomena. Zato momak kad spomeneš Antu Kostelića stani mirno i šuti, jer ti je to pametnije nego da pričaš gluposti.[/quote]

Prvo. Naravno da neću ćutati ni za koga, ni pred kim. Tim više, ako je to tvoje "naređenje".
Drugo. Geniju je najveći životni uspjeh što ima dvoje vanzemaljski talentirane djece. Pa je, prateći ih na takmičenjima, skontao kako treba izgledati staza. Znači, ako ja sa svojim djetetom vježbam matematiku, mogu ići smišljati zadatke za takmičenje. Da je stazu postavila Janica, ne bih riječi rekao.

Dakle, Ante Kostelić je fulao takmičenje. Ovo nije svjetski kup, već olimpijske igre. Ja razumijem njegovu potrebu da sinu obezbjedi medalju, ali ne može zbog toga silovati sport i olimpizam, postavljajući vertikalne kapije, neke retardirane vende na nizbrdici, na kojima su ljudi mogli ostati bez nogu, glava... Ovdje se pojavljuju amaterski skijaši, i to je morao imati u vidu.
Edin H.

#234 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Edin H. »

Sta su ovo dikvalifikovali Igora Laikerta :shock:

Crnogorac Tarik na kraju 39-ti

http://www.bbc.co.uk/sport/0/winter-olympics/23970121
Objektivni navijac

#235 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Objektivni navijac »

Zan Kosir osvojio svoju drugu medalju,srebrenu ,ovaj put u paralelnom slalomu,daskanje na snijegu a osmu medalju za Sloveniju :D

Image

Time je zaokruzio fenomenalan nastup slovenskoga olimpijskoga tima u Sociju. Mada je moglo biti i bolje,neocekivano lose mjesto peto mjesto Tine u Super G-ju ,kao i los plasman,isto peto mjesto tima u skokovima,kao i jos nekoliko 'nesretnih' petih-sestih mjesta. No,kada smo kod sestoga mjesta,simpatcni brko Filip Flisar je bio sesti u ski-krosu ali Kanada i Slovenija su ulozili zalbu na Francuze ,koji su osvojili prva tri mjesta i ako se zalba usvoji,to bi bila deveta medalja za Sloveniju.
No i bez toga olimpijada za pamcenje,svima nama,koji zivimo sa suncane strane Alpa :D :D
It_is_a_Leclerc

#236 Re: ZOI - Sochi 2014

Stižu osude sa svih strana na račun Hrvata i Kostelića, kako sam i najavio.

Šveđani ga zovu "senilnim i bolesnim starcem",

Francuz Fabien Saguez, tehnički direktor francuske skijaške reprezentacije, rekao je:
"Razočaran sam, ali ne dečkima. Oni su bili vrlo dobri. Razočaran sam zbog staze koju je postavio senilan i nesposoban čovjek. Razbio je utrku, htio je biti opak. Možda oni na taj način traže partnere i navijače, ali ja sam razočaran i vrlo ljut. Ovo ne služi nikome, ovo nije show, ovo je apsolutno ništa",

Kalle Palander, stručni komentator finske televizije, poručio je kako je "Ante pokušao svom Ivici donijeti medalju na vrlo ružan način".

Inače, igre vrlo dobre sa sportskog aspekta.. Sa organizatorskog malo manje dobre.
perfect_guy

#237 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by perfect_guy »

jutros su na 50 km u trčanju bila dva baksuza: prvi je Sundbi kojem je na sat i 46 minuta vožnje sekunda zaostatka bila dovoljna da ostane bez medalje, i Kolonja kojem je dva kilometra do kraja pukla skija.

rusi su se izvukli i odnijeli pobjedu po broju medalja, ali ko zna šta bi bilo da je norveški tim u ski-trčanju bio na visini zadatka (učinak 5-2-4 sigurno nije loš, ali nije ni ono šta su očekivali, posebno se odnosi na muške koji su uzeli tek jedno zlato i jednu bronzu)

konačno stanje medalja:
Image
Edin H.

#238 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Edin H. »

Eki izjave onom chori danas, najbolje igre do sada, vrijedja levat, kao bolje organizovane igre od onih u Sarajevu 1984-te :oops:
Better Man

#239 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:
Better Man wrote: Fuj !
Ante Kostelić je genije i čovjek je postavio stazu za prave slalomaše i svaka mu čast. Ovi što ga mrze su mu ustvari zavidni i nisu vrijedni spomena. Zato momak kad spomeneš Antu Kostelića stani mirno i šuti, jer ti je to pametnije nego da pričaš gluposti.
Prvo. Naravno da neću ćutati ni za koga, ni pred kim. Tim više, ako je to tvoje "naređenje".
Drugo. Geniju je najveći životni uspjeh što ima dvoje vanzemaljski talentirane djece. Pa je, prateći ih na takmičenjima, skontao kako treba izgledati staza. Znači, ako ja sa svojim djetetom vježbam matematiku, mogu ići smišljati zadatke za takmičenje. Da je stazu postavila Janica, ne bih riječi rekao.

Dakle, Ante Kostelić je fulao takmičenje. Ovo nije svjetski kup, već olimpijske igre. Ja razumijem njegovu potrebu da sinu obezbjedi medalju, ali ne može zbog toga silovati sport i olimpizam, postavljajući vertikalne kapije, neke retardirane vende na nizbrdici, na kojima su ljudi mogli ostati bez nogu, glava... Ovdje se pojavljuju amaterski skijaši, i to je morao imati u vidu.[/quote]

Jeste ovo su OI i upravo zato staza treba da bude prava muška i da se pokažu najbolji,a ne da se postavi staza za malu djecu. Zato su ga Austrijanci pohvalili. Pokazalo se ko su majstori na Antinoj stazi. Kritikovali su ga oni koji bda osvoje medalju bez truda i napora, e, ne može.
zg2

#240 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by zg2 »

It_is_a_Leclerc wrote: Postavlja se pitanje, zna li "gospodin" Kostelić da su ovo Olimpijske igre, a ne Svjetski kup ?!

Fuj !

Fuj, slažem se, Fuj !

Janica i Ivica Kostelić su ukupno osvojili 10 (DESET) Olimpijskih medalja

stvarno Fuj - sve je to "naštimao" njihov tata-otac Ante ... Fuj, fuj !!!
It_is_a_Leclerc

#241 Re: ZOI - Sochi 2014

zg2 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Postavlja se pitanje, zna li "gospodin" Kostelić da su ovo Olimpijske igre, a ne Svjetski kup ?!

Fuj !

Fuj, slažem se, Fuj !

Janica i Ivica Kostelić su ukupno osvojili 10 (DESET) Olimpijskih medalja

stvarno Fuj - sve je to "naštimao" njihov tata-otac Ante ... Fuj, fuj !!!
Kakve veze imaju Janica i Ivica ?!

Staza koju je Ante Kostelić postavio urađena je s namjerom da Ivičini konkurenti padnu i polome se.
Tu nema puno filozofije
zg2

#242 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by zg2 »

IQ = ???

SVE Olimpijske (i ostale) medalje Kostelić Family je (zapravo) osvojio tata Ante; shvaćaš ?

Još uvijek ne ?
karanana

#243 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by karanana »

tata se preoblacio i skijao i za janicu i za ivicu.

iako nisam bas toliko intenzivno pratio osim hokej turnira, cini se da su bile veoma dobre igre. dobra i organizacija osim onih pocetnih zajebancija nisam vidio nista nakon toga sto bi bilo za zamjerku. super ceremonija zatvaranja. super su rusi napravili salu na svoj racun i ukomponovali onaj krug sto se nije napravio na otvaranju.
It_is_a_Leclerc

#244 Re: ZOI - Sochi 2014

Eto..Svi stručni komentatori koju su u nevjerici vrijeđali Antu Kostelića zbog pogibeljne staze u finalu olimpijskog skijaškog takmičenja, nemaju blagog pojma. Samo par forumaša ovdje zna o čemu se radi. :thumbup:

Klizačica Kim Yuna najavila povlačenje iz sporta nakon što su je ruski olimpijski kriminalci pokgrali u finalu slobodnog programa, gdje je zlato otišlo Ruskinji Adelini Sotnikovoj.
Objektivni navijac

#245 Re: ZOI - Sochi 2014

Sto se podjele medalja tice,brutalna dominacija SSSR-a :D :D Kao i Jugoslavija :D Nikada jaci. :D
Dobro igre. Organizacija solidna,nije kao u Sarajevu ali... :D Sportski zanimljive,ko gubi uvijek se ljuti :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#246 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

Objektivni navijac wrote:Sto se podjele medalja tice,brutalna dominacija SSSR-a :D :D Kao i Jugoslavija :D Nikada jaci. :D
Dobro igre. Organizacija solidna,nije kao u Sarajevu ali... :D Sportski zanimljive,ko gubi uvijek se ljuti :D

Kakva Jugoslavija? U timskim sportovima bila najjaca i to je to. Na zimslim olimpijadama sto su Slovenci uspjeli da poberu u ime SFRJ to je to - nista posebno. U ljetnim igrama u Los Angelesu 1984 - Juga zabiljezila najbolji rezultat ikad inace sve je bilo jako siromasno.

Ulagalo se u oruzije a sport na individualnom nivou bio malo zapusten.
El_comadante

#247 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by El_comadante »

Kazahstanci osvojiše jednu medalju nije mnogo ali eto dobro je-
Edin H.

#248 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:Eto..Svi stručni komentatori koju su u nevjerici vrijeđali Antu Kostelića zbog pogibeljne staze u finalu olimpijskog skijaškog takmičenja, nemaju blagog pojma. Samo par forumaša ovdje zna o čemu se radi. :thumbup:

Klizačica Kim Yuna najavila povlačenje iz sporta nakon što su je ruski olimpijski kriminalci pokgrali u finalu slobodnog programa, gdje je zlato otišlo Ruskinji Adelini Sotnikovoj.
Mislim da se ona povukla, pa su je nagovorili da se vrati za Olimijske igre, a da jeste izdominirala, jeste. Imala je jedan necist doskok koji se nije vidio do usporenog snimka, ali i ja mislim da je trebala uzeti zlato, gledao sam ovo takmicenje.
Objektivni navijac

#249 Re: ZOI - Sochi 2014

Zviz wrote:
Objektivni navijac wrote:Sto se podjele medalja tice,brutalna dominacija SSSR-a :D :D Kao i Jugoslavija :D Nikada jaci. :D

Kakva Jugoslavija? U timskim sportovima bila najjaca i to je to. Na zimslim olimpijadama sto su Slovenci uspjeli da poberu u ime SFRJ to je to - nista posebno. U ljetnim igrama u Los Angelesu 1984 - Juga zabiljezila najbolji rezultat ikad inace sve je bilo jako siromasno.

Ulagalo se u oruzije a sport na individualnom nivou bio malo zapusten.
Na ovu olimpijadu u Sociju sam mislio a ne na prosle olimpijade :D :D I na ljetnim olimpijadama, bivsi SSSR-a je povecao razliku u broju osvojenih medalja nad konkurentima u odnosu na fakticko postojanje te drzave. Vjerovatno,zato sto imaju mogucnost nastupa vecega broja kvalitetnih sportasa,kroz razne drzave ucesnice. Dok recimo Njemacka ne osvaja ni blizu toliko medalja kao Njemacka i DDR zajedno.
Jugoslavija je bila u sportu u usponu,vrhunac bi vjerovatno bio 92-e ,pa i danasnje vrijeme. Malo smo zaostajali za Zapadom po razvoju sporta i transformaciji sporta iz amaterskoga u vrhunsko-profesionalni,pa dok smo dosli do stanice,voz je vec otisao :D
Primjer su bas zimske olimpijade. Prva i jedina medalja 84-e u Sarajevu ,Jure Franko. Onda u Seulu ,cini mi se 3 ili 4. Mateja dvije,skakaci timski i cini mi se i Debelak u skokovima. To je bilo sve,sto se tice Yu medalja na zimskim olimpijadama. Dok danas,Slovenija osvaja sama bruku medalja,na ovoj olimpijadi cak 8 a komotno mozemo reci da je moglo i vise i da ih se nekoliko medalja neocekivano izvuklo.
Da je nama u Bosni doci do nivoa Juge u sportu iz 80-ih ,ne bi nam bilo kraja :D
Post Reply