VRH...!

To je najblaza karakterizacija za takve likove...Eek-A-Mouse wrote:Cuj snobovi
Eek-A-Mouse ti se u svakom postu pronadjesnosara wrote:To je najblaza karakterizacija za takve likove...Eek-A-Mouse wrote:Cuj snobovi
Bolji kolaci u pekari.Eek-A-Mouse wrote:Samo jos fali da neko kaze bolji kolaci u pekari
Isto razmisljamo. 2,3 puta godisnje mi je maksimum da mi se vani jede kolac i nakon sto sam zakljucila da mi se ne igra lutrije da pogadjam gdje valja, hoce li valjati, odem tamo gdje znam da je provjereno.ultima_palabra wrote:Ako ću već otići na kolač, što je par puta godišnje... radije ću dati 4-5 KM u Torte i to ili Metropolisu koji drže neki standard, nego 2 KM za neki sumnjivi boem ili šampitu.
Upravo tako... moj ćeif mi je bitniji od bilo čijeg komentara, i tako je otkad znam za sebe.ladyblue18 wrote:Isto razmisljamo. 2,3 puta godisnje mi je maksimum da mi se vani jede kolac i nakon sto sam zakljucila da mi se ne igra lutrije da pogadjam gdje valja, hoce li valjati, odem tamo gdje znam da je provjereno.ultima_palabra wrote:Ako ću već otići na kolač, što je par puta godišnje... radije ću dati 4-5 KM u Torte i to ili Metropolisu koji drže neki standard, nego 2 KM za neki sumnjivi boem ili šampitu.
Recimo meni je kafic na drugom spratu u BBI-u imao pravo dobre kolace i onda su se odjednom pokvarili, jednom probam nesto odusevim se, dodjem drugi put narucim to isto kads ono nema veze sa onim sto sam prvi put jela![]()
E sad ako sam nekome snob zbog toga zaboli me cosak. Nije se rodio ko je svijetu ugodio.
A sto se tice Aide nakon sto sam cula i procitala ovdje mahom negativne kritike nisam sigurna da cu imati zelju da svratim.
Prokletstvo stare Parkuše ...djeco rucak je gotov wrote:
Jesu li bezveze ili nisu znace oni,vremenom,polako,samo je cinjenica da evo mnogi na tom mjestu nesto i nisu profitirali cim su se tako smjenjivali(ako pricamo o parkusi,krasu,sad aidi)...
Dje si stari ratnice, dugo te nije bilonosara wrote:To je najblaza karakterizacija za takve likove...Eek-A-Mouse wrote:Cuj snobovi
Prokletstvo "nabij-cijenu"Banksy wrote:Prokletstvo stare Parkuše ...djeco rucak je gotov wrote:
Jesu li bezveze ili nisu znace oni,vremenom,polako,samo je cinjenica da evo mnogi na tom mjestu nesto i nisu profitirali cim su se tako smjenjivali(ako pricamo o parkusi,krasu,sad aidi)...
... nek propadnu ...
Djeluje vrlo neprivlačno ... blago rečeno.
Po kojem principu opstaju ćevabdžije onda? 7 KM pola somuna, 200 gr mesa i kašika luka.bull21 wrote:Prokletstvo "nabij-cijenu"Banksy wrote:Prokletstvo stare Parkuše ...djeco rucak je gotov wrote:
... nek propadnu ...
s obzirom da za 7 KM mozes pojesti sitni cevap nije mi jasno....JanuaryJones wrote: Po kojem principu opstaju ćevabdžije onda? 7 KM pola somuna, 200 gr mesa i kašika luka.
Jel iko ikad donjeo vagu u cevabdzinicu pa izvago jel to tacno toliko mesa?JanuaryJones wrote: Po kojem principu opstaju ćevabdžije onda? 7 KM pola somuna, 200 gr mesa i kašika luka.
Duboko smrznuti blokovi mesa iz Brazila i Turske, argentinske rezerve iz Falklandskog rata, kengurovina iz Australije...RahatHurmašica wrote:a još k tomu to je jeftino zaleđeno meso iz uvoza. Sve u svemu ti ćevapi ga ne koštaju ni dvije marke. Pa nisu bezveze ćevabdžije među najbogatijim ljudima u državi.
Ma ti si jedna ograničena osoba, najblaže rečeno. Ako neko plati kolač koji je 5 KM onda je to njegova stvar i ti sa tim nemaš apsolutno ništa. Ne troše se tvoje pare pa da ovakve gluposti lupaš.nosara wrote:To je najblaza karakterizacija za takve likove...Eek-A-Mouse wrote:Cuj snobovi
Po kojem principu opstaju ćevabdžije onda? 7 KM pola somuna, 200 gr mesa i kašika luka.[/quote]JanuaryJones wrote:Prokletstvo "nabij-cijenu"bull21 wrote:Prokletstvo stare Parkuše ...Banksy wrote:... nek propadnu ...
Uvijek se drzi standarda industrije 1/4, $1 materijala $4 cijena i neces propasti u restoranskoj industrije. Sve ispod toga je vec diskutabilno, jedino ako ne drzis onu skalameriju od letava pored ceste, gdje prodajes janjetinu direktno sa raznjakaranana wrote:pola somuna - 20 feninga, 200 gr. ne mesa nego smjese za cevape - 1,20 KM, nareckani luk - 20ak feninga. max dvije marke trosak bez fiksnih troskova koji su mozda isto 2 KM a vjerovatno i mnogo manje.