Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
-
ratamahatta
#226 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Kafa i cigara, nema boljeg dorucka 
- Logovan
#227 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Zajebava se vjerovatno.radostan dan wrote:jel se zezaš ili...sokkia wrote:suho meso i hladno pivo-NEPROCJENJIVO
-
radostan dan
#228 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
hladno vopi ide uz vruć roštilj, rakija se pije sa suvim mesom, sirom i ostalim đakonijama... 
- korisnik.1
#229 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Ahaa izvini, ja mislio direktno na meso pileća prsa, a ne na salamuswanfilter wrote:Salama od pilecih prsa .. Tokom uzgoja pilica, prsa im se sopaju adtitivma da bi bila veca ..korisnik.1 wrote:Veću glupost odavno nisam pročitao, da se pileća prsa porede sa salamom. Najbolji savjet će ti reći bodibilderi, koje meso poslije ribljeg je najzdravije, i šta oni najčešće jedu.swanfilter wrote:Obozavao sam pileca prsa, mislio da su barem malo zdravija od ostalih salama. Onda mi rekose, isto smece kao i svaka druga salama. Filaju smecem prsa da bi bila sto veca, da bi se pravile kompaktnije salame, itd ...
- madner
#230 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Mislim da oni to rade zato sto je piletina najeftinija a trebaju tone i tone proteina bez dodatnih kalorija.korisnik.1 wrote:Veću glupost odavno nisam pročitao, da se pileća prsa porede sa salamom. Najbolji savjet će ti reći bodibilderi, koje meso poslije ribljeg je najzdravije, i šta oni najčešće jedu.swanfilter wrote:Obozavao sam pileca prsa, mislio da su barem malo zdravija od ostalih salama. Onda mi rekose, isto smece kao i svaka druga salama. Filaju smecem prsa da bi bila sto veca, da bi se pravile kompaktnije salame, itd ...
Inace, najveca razlika izmedju crvenog i pileceg je u kreatinu, kojeg kod pileceg nema.
-
swanfilter
#231 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Inace, gdje zivim, svake godine prehrambena industrija organizuje simpozije gdje se predstavljaju razultati istrazivanja labaratorija. Na osnovu tih rezultata se dodaju razno - razni sastojci (kojih pri unosu mozak/organizam trazi jos vise) prehrambenim proizvodima.
Mada nije u pitanju prehrana, sigurno ste kod plasticnih brijaca primjetili onu trakicu koja stvara malo pjene dok se brijete. Eh, u onoj trakici je kemikalija (zaboravio naziv) koja je uzrok brzeg rasta brade ...
Mada nije u pitanju prehrana, sigurno ste kod plasticnih brijaca primjetili onu trakicu koja stvara malo pjene dok se brijete. Eh, u onoj trakici je kemikalija (zaboravio naziv) koja je uzrok brzeg rasta brade ...
- O'zone
- Globalni moderator
#232 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Zato ja sa 32 izgledam ko dječarac nigdje brade ni za lijeka jer se brijem sa onim starinskim brijačemswanfilter wrote:Inace, gdje zivim, svake godine prehrambena industrija organizuje simpozije gdje se predstavljaju razultati istrazivanja labaratorija. Na osnovu tih rezultata se dodaju razno - razni sastojci (kojih pri unosu mozak/organizam trazi jos vise) prehrambenim proizvodima.
-
Googlerica
#233 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Jack Be Nimble wrote:Dvoje jaja, losos/kobasica/travnicki sir/mozarela itd dvije do cetiri snite hljeba. Jedna snita naravno mora da bude puter + med![]()
Uglavnom se drzim onog pravila da se mora imati obilan dorucak a ostatak dana i nije toliko vazan sto se tice jela.
i kod mene,ponekad jedem dva dorucka prije rucka he he he
puno se javlja van granica BiH he he hespreca wrote:svi sabahile jedu,zderu a kazu neomoze se ovako zivjeti u BiH![]()
.....pitaj te zapadnjake sta doruckuju......sve bi ja to u sibir
spreca,sta se kod tebe jede ? garant kasha i ruski caj he he he
-
Googlerica
#234 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
srijeda,serdina sedmice,nestaje energije,dobro si kombinovala,u skladu sa radnm danom ,stresom i umoromBaby Jane wrote:Ja sam sebi napravila raspored dorucka
Ponedjeljkom jedem pahuljice, utorkom shake od voca i mlijeka, srijedom jaja i fetu, sa malo paradajza, cetvrtkom tunjevinu, petkom namazem dzema i pavlake
vikend malo mixam, kako kad, posto volim malo duze spavati, pa obicno i ne osjecam glad do podne
- Zatamnjena stakla
#235 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Znači ovdje svi moderni ha?
- Zatamnjena stakla
#236 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
- Zatamnjena stakla
#237 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
-
Bodkin
#238 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
zato ja masinicu koristimswanfilter wrote:Inace, gdje zivim, svake godine prehrambena industrija organizuje simpozije gdje se predstavljaju razultati istrazivanja labaratorija. Na osnovu tih rezultata se dodaju razno - razni sastojci (kojih pri unosu mozak/organizam trazi jos vise) prehrambenim proizvodima.
-
Googlerica
#239 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
pastete,salame,suho meso,sudzuk,to je doslovno otrov !
-
kapučino
#240 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
krepala bih od pahuljica i neko rece svako jutro petit
ps. aperitiv dzezva kahve
-
Googlerica
#241 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
nema veze,jutro je he he heexpertx wrote:jutros cevapi, 5 komada, lepina domace izrade.![]()
przeni u frtalj ulja sa dosta luka, pa kasnije ubacio 2 kasike domaceg kajmaka.![]()
ima sigurno 2000 kalorija
-
azea
#242 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Sta bilo, hrana je hrana.
Mogu pahuljuce ili musli sa mljekom, mogu jogurt i kiflu,hljeba i sira, mogu peksimete ili ustipke, jaja ili burek janjetine ili graha ili kolaca...apsolutno mi (i mom stomaku) svejedno.
Salate bojkotujem i ko se salatom hrani daleko mu kuca.
Samo nek se kafa popije, lako cemo za ostalo.
Mogu pahuljuce ili musli sa mljekom, mogu jogurt i kiflu,hljeba i sira, mogu peksimete ili ustipke, jaja ili burek janjetine ili graha ili kolaca...apsolutno mi (i mom stomaku) svejedno.
Salate bojkotujem i ko se salatom hrani daleko mu kuca.
Samo nek se kafa popije, lako cemo za ostalo.
- dječak sa šibicama
#243 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Kako god okrenes, sve sto jedemo, otrov.
Ima li ista da nije otrov?
Ima li ista da nije otrov?
-
radostan dan
#244 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
domaća kruška, jabukovača, šljiva, kajsijevača, dunja, i tako...
ovo ostalo...daj bože da nije.

ovo ostalo...daj bože da nije.
- ho oponopono
#245 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Googlerica wrote:pastete,salame,suho meso,sudzuk,to je doslovno otrov !
...a možda, pak i da ne dišemo?!

- Cherry-Cherry
#246 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Kada sam na poslu: ćevapi, pljeskavica, pita...
Vikendom: pržena jaja, viršle, senvič sa salamom, trapistom, majonezom, pašteta, nekad riba s povrćem...
Pijem uglavnom mlijeko, nekad obično, nekad jogurt, nekad čokoladno.
Ne shvatam ljude, koji pojedu pahuljice i to im bude dovoljno. Ja pojedem zdjelu pahuljica i onda poslije sjednem da doručkujem.
Hvala Bogu, pa imam brz metabolizam, jedem puno i to sve što je masno i nezdravo, ne krećem se puno, a ništa mi se ne prima.
Vikendom: pržena jaja, viršle, senvič sa salamom, trapistom, majonezom, pašteta, nekad riba s povrćem...
Ne shvatam ljude, koji pojedu pahuljice i to im bude dovoljno. Ja pojedem zdjelu pahuljica i onda poslije sjednem da doručkujem.
Hvala Bogu, pa imam brz metabolizam, jedem puno i to sve što je masno i nezdravo, ne krećem se puno, a ništa mi se ne prima.
-
Googlerica
#247 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
ho oponopono wrote:Googlerica wrote:pastete,salame,suho meso,sudzuk,to je doslovno otrov !
...a možda, pak i da ne dišemo?!
ma dobro,tesko se odvojiti od takve hrane he he he ,naviklo se ,a jos teze probati nesto novo !
- madner
#248 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
Suho meso je zdravo, ova veze sa vezom nema.
- coek
#249 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
.
Last edited by coek on 24/02/2014 07:23, edited 1 time in total.
-
azea
#250 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!
--------Cherry-Cherry wrote:Kada sam na poslu: ćevapi, pljeskavica, pita...
Ne shvatam ljude, koji pojedu pahuljice i to im bude dovoljno. Ja pojedem zdjelu pahuljica i onda poslije sjednem da doručkujem.![]()
Pricekaj da odes malo u godine pa cu te pitat za taj metabolizam.
Ja sam cjeli zivot sa 65 kila, dok ne dodjeh u 30e godine. Kako se prblizi 40im vise se i ne vagam, znam da nije ispod 90kg...