Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Paranoid

#226 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Paranoid »

Hafis wrote: Gdje zastade senior Roko tu nastavi junior Dragan. Savjest Mostara s obiteljskom tradicijom, na privremenom radu u Splitu.
Puna mi je neka stvar profesionalnih paćenika za Mostarom. Puno zuje (otpa uho od zujanja) a meda ni za helaća.
...a drag ti je Nino (Bruce) lee i njegovi svjetonazori o stolnom gradu i gospodarstvu ali bez ljudi "čudnog imena"..
Black111

#227 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Hafis wrote:
Sarajevica wrote:
Hafis wrote:
Uvijek vam ista ''naivna'' priča: ''Što se ne ljutite zbog Vlajkija, već samo zbog Komšića?''
Pa zato sto je to najbolji dokaz kako niste uopste principijelni u vasem kukanju.

Vlajki vam je super, Komsic je dusman a i jedni i drugi su izabrani po istom principu. Zasto bi onda nas trebalo da boli uvo za vase misljenje o Komsicu.

Isti je princip sa izjasnjivanjem: kao bunite se protiv toga sto je Komsic rekao da je Bosanac i da prica bosanski, ali super je sto je Covic cirilicni Jugosloven.
Gdje ste ovog slučaja do sad skrivali :D Prijatno iznenađenje.
Je li mu ovo nas/vas nešto nacionalno ili više regionalno: rajvosa vs ostatak svijeta.
Ma regionalno ti je to. :D
Hafis

#228 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Black111 wrote: Ma regionalno ti je to. :D
Dobro je. Znači regionalno Sarajevo vs mostar ili tako nešto. Ja mislio ovaj novi talent odmah krenuo nešto nacionalno...ono mi-vi.
Black111

#229 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Hafis wrote:
Dobro je. Znači regionalno Sarajevo vs mostar ili tako nešto. Ja mislio ovaj novi talent odmah krenuo nešto nacionalno...ono mi-vi.
Ma kakvi. To je sve raja, bolan, nema to mi vi. To je samo kod Kockonja. :D Pa zar ti ne pratis Zlatka pa to ne znas? :D
Last edited by Black111 on 26/01/2014 14:03, edited 1 time in total.
Sarajevica

#230 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Sarajevica »

Pa zna se prilicno dobro o cemu pricam :D Mi smo odlucili da je bolje da vam predsjednik bude Bosanac nego Jugosloven :D Pomirite se s tim :D
Black111

#231 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Sarajevica wrote:Pa zna se prilicno dobro o cemu pricam :D Mi smo odlucili da je bolje da vam predsjednik bude Bosanac nego Jugosloven :D Pomirite se s tim :D
Ja ne znam. Ko smo to "mi"? Jesu to nekakvi torovi?

Kako ljude nece smetati da ih u Predsjednistu predstavlja osoba na mjestu za Hrvata, a sama za sebe kaze da je Bosanac, da prica bosankim? Za Vlajkija se ako nista drugo bar niko ne pretvara da je ista drugo nego marioneta. A RS je svima nama u Federaciji odavno nebitna.

Ali nece jos dugo. A ako i bude nece na dobro. Pa sad...
Last edited by Black111 on 26/01/2014 14:04, edited 1 time in total.
Hafis

#232 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Black111 wrote:
Hafis wrote:
Ma kakvi. To je sve raja, bolan, nema to mi vi. To je samo kod Kockonja. :D Pa zar ti ne pratis Zlatka pa to ne znas? :D
Pa i ja se lijepo iznenadih. Ta znam i ja da u prave raje za razliku od kockonja i salonaca nema ono ''mi-vi'', već samo zajedništvo, multika-kultika i sekulara.
Evo, ja se ovom prigodom momku ispričavam uz dužno štovanje.
Black111

#233 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Moras malo vise gledati nasu FTV. Neupucen si totalno.
Hafis

#234 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Black111 wrote:Moras malo vise gledati nasu FTV. Neupucen si totalno.
Ne mogu je gledati od sramote, jer ne plaćam pretplatu kao vid građanske neposlušnosti :sad:
Sarajevica

#235 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Sarajevica »

Black111 wrote:
Sarajevica wrote:Pa zna se prilicno dobro o cemu pricam :D Mi smo odlucili da je bolje da vam predsjednik bude Bosanac nego Jugosloven :D Pomirite se s tim :D
Ja ne znam. Kako ljude nece smetati da ih u Predsjednistu predstavlja osoba na mjestu za Hrvata, a sama za sebe kaze da je bosanac, da prica bosankim? Za Vlajkija se ako nista drugo bar niko ne pretvara da je ista drugo nego marioneta. A RS je svima nama u Federaciji odavno nebitna.

Dakle ako Komsic otvoreno kaze da je marioneta onda necete vise kukati? Bice kao s Vlakijem? Super :izet:

Usput, idi na stranicu Ruze Tomsic na fejbuku, nedavno je stavila novi status u tome da ce se boriti za ravnopravnost Hrvata u BiH, vidis po komentarima koliko je RS Hrvatima nebitna :-D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

8-)
Hafis

#236 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Dobar ovaj novi :)
Black111

#237 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Sarajevica wrote:
Black111 wrote:
Ja ne znam. Kako ljude nece smetati da ih u Predsjednistu predstavlja osoba na mjestu za Hrvata, a sama za sebe kaze da je bosanac, da prica bosankim? Za Vlajkija se ako nista drugo bar niko ne pretvara da je ista drugo nego marioneta. A RS je svima nama u Federaciji odavno nebitna.

Dakle ako Komsic otvoreno kaze da je marioneta onda necete vise kukati? Bice kao s Vlakijem? Super :izet:

Usput, idi na stranicu Ruze Tomsic na fejbuku, nedavno je stavila novi status u tome da ce se boriti za ravnopravnost Hrvata u BiH, vidis po komentarima koliko je RS Hrvatima nebitna :-D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

8-)
Pa i to bi bio pomak. Bar ne bi bio lazljivac i licemjer. A Ruza Tomasic i HSP su bas pokazatelji necega. :D ZNA se za kog Hrvati dominantno glasaju. :D

Evo, Jurisic i Budimar samo sto ne srusise RS. :D
Last edited by Black111 on 26/01/2014 14:17, edited 1 time in total.
Black111

#238 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Hafis wrote:Dobar ovaj novi :)
Masala. :D
Sarajevica

#239 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Sarajevica »

Black111 wrote: Pa i to bi bio pomak. Bar ne bi bio lazljivac i licemjer. A Ruza tomasic i HSP su bas pokazatelji necega. :D ZNA se za kog Hrvati dominantno glasaju. :D
Ne govorim o stranci, govorim o komentarima. Aj ti reci ovom Josipu Agaticu (mora da je Bosnjak) da je RS nebitna.

Cudni ste vi Erosi stvarno...ne kontam zasto nama Bosnjacima kazete da je RS nebitna, zasto nama kazete da je cak i Bosna nebitna i da hrvatski prioritet u BiH treba biti samo Hercegovina. Zasto to ne kazete ljudima kao Josip Agatic u linku, zasto to ne kazete ljudima u Kiseljaku, Vitezu, Zepcu, Busovaci, Novom Travniku?
Alfons Kauders

#240 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Ja sam ti rekao svoj stav - zna se.
Međutim za podrobnije informacije imaš Alfonsa koji prati statistiku i zna tko najviše puni federalni proračun.
Znači tko najviše puni proračun taj najbolje i živi. Jednostavno. Ili je to stvar brojnosti obveznika na tom području, a nevezano sa zaposlenošću...ili....ma ne znam. Napiši mu pp pa nek' ti natanane objasni.
ne pratim ja, vec ljudi kojima je to posao :D ali eto, zasto se zamarati statistickim pokazateljima, strukom i naukom, kad je dovoljno upitati tebe... :D

brojnost tu nije pretjerano bitna
Skijaš

#241 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

izvor zivota wrote:
Ali Kemal wrote:U ovakvoj BiH Hrvati nemaju isti polozaj kao druga dva konstitutivna naroda, medjutim sami su najvise krivi za to, jer u vremenu kada se rjesavala sudbina regiona, oni su gledali tadasnji interes Hrvatske, a ne svoj interes. Oni ih malo pomagali pa odjebali. Sada je stanje takvo da niko nece da se odrekne svojih interesa u korist hrvatskih, tako da je to sve nemoguce u ovom trenutku.
Sve je to moguće u ovom ali i nekom budućem trenutku. Ništa nije nemoguće. Prošlost nas je najbolje naučila. Isto su govorili i da se Jugoslavija ne može raspasti pa smo doživjeli kolektivnu katastrofu.
Hoćeš argumentovati nešto a argumentuješ suprotno. Katastrofa, da, kolektivna katastrofa bi bila rezultat pokušaja razvaljivanja BiH.
U BiH treći entitet nikad nije niti prestao postojati. BiH je ionako podijeljena na tri. Ova glupa priča o unitarnoj BiH je za one koji vole bajke prije spavanja i koji vole imaginarni svijet a bježe od realnog.
Realnost je i izbor Komšića. Ili bi ti da mijenjaš realnost samo tamo gdje tebe žulja ? Osim toga, kakav je to Treći realnost ako imamo redovna upozorenja da se FBiH pretvorila u samo bošnjački entitet ? Slaven Raguž ti to kaže a tvoj poziv Bošnjacima da se pomire sa nepravdom samo slabi poziciju onih koji bi da poprave položaj Hrvata.
Rješenje za mirnu BiH je federalizacija i taj proces će se završiti pod kontrolom EU.
Iz Kluba zastupnika EPP-a u Evropskom parlamentu Davora Ive Stiera (HDZ) saopštili su da je "Vanjskopolitički odbor Evropskog parlamenta izglasao da centralizam koči dogovor u BiH, te da je federalizam put prema EU".
Međutim, Pakova je u izjavi za "Nezavisne" kazala da ništa od toga nije napisano u amandmanima na taj način.
"U BiH se često o tome pogrešno izvještava. Ako ljudi ne znaju da čitaju, ja tu ništa ne mogu. Federalizam jeste nešto što postoji u BiH, kao i u Njemačkoj. Možda ljudi u vašoj zemlji imaju pogrešnu pretpostavku šta je federalizam. To je savezna država, kao što je to Njemačka. BiH jeste federalna država koja se sastoji od dva entiteta, koji čine BiH, ali nijedan od njih pojedinačno nije država. Oni su podređeni državi BiH", istakla je Pakova.

Neće ti EU praviti Treći, prozor u vremenu je zatvoren za takav razvoj događaja i sada interese Hrvata možeš jedino braniti kroz napore da dva postojeća entiteta budu multietničke administrativne jedinice.
Hafis

#242 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Black111 wrote:
Kada malo bolje raščlanim njegovo pisanje, imam blagi osjećaj da ono njegovo ''mi-vi'' ipak nije izrečeno u regionalnom kontekstu, tako da sada ikreno dvojim da je on....baš ono prava raja :-?
Black111

#243 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Pa stranka ima svoj program, ljudi glasaju za stranku. to je pravi pokazatelj, a ne komentari. To sto je napisala sacica ljudi nista ne znaci. Ne znas cak ni odakle oni pisu ni ko su.

Pa zato sto vam je nebitna. Zar nije drug Lagumdzija rekao da ce od Federacije praviti "Z. Njemacaku"? To mi bas ne djeluje da ce sutra zaskociti Cetnitet. :D A ni Tihi mi bas ne djeluje nesto previse opsjednut RS-om. Svi su navalili na Federaciju. :D
Last edited by Black111 on 26/01/2014 14:23, edited 1 time in total.
Black111

#244 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Hafis wrote:
Black111 wrote:
Kada malo bolje raščlanim njegovo pisanje, imam blagi osjećaj da ono njegovo ''mi-vi'' ipak nije izrečeno u regionalnom kontekstu, tako da sada ikreno dvojim da je on....baš ono prava raja :-?
Ja se isto nekako pribojavam. Al tesko mi vjerovati. Odbijam to vjerovati!
Mister Yes

#245 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Mister Yes »

Hoće li biti trećeg entiteta?

Pa ako je tačno ovo što gospodin Cero pretpostavlja od 08:46 do 13:56 onda sasvim sigurno neće.

http://www.youtube.com/watch?v=8PwM2lwenOc#t=1105

Ukratko (kome je mrsko da gleda) Dodik igra šahovsku završnicu. Doveo je Sarajevo u situaciju da je jedini način da se spriječi stvaranje trećeg taj da se od današnjih entiteta naprave dvije države a od BiH unija te dvije države. Daljnjim insistiranjem na 100% BiH Bošnjaci dolaze u ozbiljan rizik da spadnu na 33% i to u par enklava. Sljedi dogovor sa Srbima na račun Hrvata.

@Skijaš i ja ćemo pustiti po jednu suzu tihu onako nasamo da nas niko ne vidi. Šmrc.
Hafis

#246 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Međutim za podrobnije informacije imaš Alfonsa koji prati statistiku i zna tko najviše puni federalni proračun.
Znači tko najviše puni proračun taj najbolje i živi. Jednostavno. Ili je to stvar brojnosti obveznika na tom području, a nevezano sa zaposlenošću...ili....ma ne znam. Napiši mu pp pa nek' ti natanane objasni.
ne pratim ja, vec ljudi kojima je to posao :D ali eto, zasto se zamarati statistickim pokazateljima, strukom i naukom, kad je dovoljno upitati tebe... :D

Dobro. Prati ti ljude kojima je to posao, a ja ću ipak vjerovati svojim očima i onim što vidim na rijetkim proputovanjima kroz jednu jedinu. I bila stvar :)
Black111

#247 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

A Mister

Jasta ce. :D
Sarajevica

#248 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Sarajevica »

Black111 wrote:Pa stranka ima svoj program, ljudi glasaju za stranku. to je pravi pokazatelj, a ne komentari. To sto je napisala sacica ljudi nista ne znaci. Ne znas cak ni odakle oni pisu ni ko su.

Pa zato sto vam je nebitna. Zar nije drug Lagumdzija rekao da ce od Federacije praviti Z. Njemacaku? To mi bas ne djeluje da ce sutra zaskociti Cetnitet. :D A ni tihi mi bas ne djeluje nesto previse opsjednut RS-om. Svi su navalili na Federaciju. :D
Ne razumijem kako ovo sve ima veze sa temom. Vama Erosima su nebitne i RS i Bosna. Samo je problem u tome sto to ne smijete reci svojim Hrvatima koji zive tamo, nego samo nama Bosnjacima.
Black111

#249 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Sarajevica wrote:
Black111 wrote:Pa stranka ima svoj program, ljudi glasaju za stranku. to je pravi pokazatelj, a ne komentari. To sto je napisala sacica ljudi nista ne znaci. Ne znas cak ni odakle oni pisu ni ko su.

Pa zato sto vam je nebitna. Zar nije drug Lagumdzija rekao da ce od Federacije praviti Z. Njemacaku? To mi bas ne djeluje da ce sutra zaskociti Cetnitet. :D A ni tihi mi bas ne djeluje nesto previse opsjednut RS-om. Svi su navalili na Federaciju. :D
Ne razumijem kako ovo sve ima veze sa temom. Vama Erosima su nebitne i RS i Bosna. Samo je problem u tome sto to ne smijete reci svojim Hrvatima koji zive tamo, nego samo nama Bosnjacima.
Tako je. :D Samo sta cemo s oni fasistoidnim Kiseljacanima? Jesu li i oni u 'Ercegovini?
Black111

#250 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dobro. Prati ti ljude kojima je to posao, a ja ću ipak vjerovati svojim očima i onim što vidim na rijetkim proputovanjima kroz jednu jedinu. I bila stvar :)
Vjerovati ocima, ili vjerovati FTV-u, statistici i nauci. Hmmm... dileme dileme. :D
Last edited by Black111 on 26/01/2014 14:30, edited 1 time in total.
Post Reply