Bodkin wrote:PR google-aButmiran wrote:Mora.Bodkin wrote:
a i uostalom, pr osoba ne mora biti jebozovna. treba biti uvjerljiva i samouvjerena, a ne nafurana kao ova mala.
microsoft-a
apple
jebozovni pravo
Zato im i jesu očajne firme.
Bodkin wrote:PR google-aButmiran wrote:Mora.Bodkin wrote:
a i uostalom, pr osoba ne mora biti jebozovna. treba biti uvjerljiva i samouvjerena, a ne nafurana kao ova mala.
microsoft-a
apple
jebozovni pravo
A glasnogovornik bi bio onaj sto cita ono sto mu PR napiseOdnosi s javnošću uveliko poboljšavaju cjelokupan imidž organizacije (kompanije, političke stranke, institucije) u javnosti i time doprinosi dugoročnoj učinkovitostii i profitabilnosti poslovanja. Odnosi s javnošću predstavljaju umijeće rada i govora koji će stvoriti povoljno mišljenje kod ljudi o nekoj organizaciji, instituciji ili pojedincu. Osnovna uloga odnosa s javnošću je da na adekvatan način pripremaju i osiguraju objavljivanje određenih informacija o organizaciji.
Budalo. Dajes ideje budzetskim gmazovima za smanjenje nezaposlenosti.mali_balon wrote:Vidim drkaju se pojmovi, PR i glasnogovrnik 2 pojma ko nebo i zemlja.
PR je osoba koja osmisljava i vodi odredjenu propagandnu kampanju za odredjenu instituciju
Sa wikipedijeA glasnogovornik bi bio onaj sto cita ono sto mu PR napiseOdnosi s javnošću uveliko poboljšavaju cjelokupan imidž organizacije (kompanije, političke stranke, institucije) u javnosti i time doprinosi dugoročnoj učinkovitostii i profitabilnosti poslovanja. Odnosi s javnošću predstavljaju umijeće rada i govora koji će stvoriti povoljno mišljenje kod ljudi o nekoj organizaciji, instituciji ili pojedincu. Osnovna uloga odnosa s javnošću je da na adekvatan način pripremaju i osiguraju objavljivanje određenih informacija o organizaciji.
Butmiran wrote:
Zato im i jesu očajne firme.![]()
tacno sa tim da je ona oboje na kcus-umali_balon wrote:Vidim drkaju se pojmovi, PR i glasnogovrnik 2 pojma ko nebo i zemlja.
PR je osoba koja osmisljava i vodi odredjenu propagandnu kampanju za odredjenu instituciju
Sa wikipedijeA glasnogovornik bi bio onaj sto cita ono sto mu PR napiseOdnosi s javnošću uveliko poboljšavaju cjelokupan imidž organizacije (kompanije, političke stranke, institucije) u javnosti i time doprinosi dugoročnoj učinkovitostii i profitabilnosti poslovanja. Odnosi s javnošću predstavljaju umijeće rada i govora koji će stvoriti povoljno mišljenje kod ljudi o nekoj organizaciji, instituciji ili pojedincu. Osnovna uloga odnosa s javnošću je da na adekvatan način pripremaju i osiguraju objavljivanje određenih informacija o organizaciji.
Bodkin wrote:
tacno sa tim da je ona oboje na kcus-u
StupskaBitanga wrote:Nije volio knjigu i knjizevnost i postao glumac a kao najveci razlog sto nema uloga navodi gay lobi. Sve to mozda i ima tezinu ali govori osoba kojoj je stavka u biografiji kvazi gluma u vidu serije Sex i seloSaian wrote:bez da citam intervju, gluma u BiH nije bash prvo utochiste drustvenih stetochina i parazita, sumnjam da je iko ikad pomislio hm, pozoriste, zvuchi kao ustanova gdje samo najmoralniji materijalno ne prosperiraju, to je zapravo i najveci razlog sto se Mirvad Kuric nije snashao tamo, moralni kredibilitet i ideali su ogroman balast za glumca kojeg svi vuku za rukav da podmite, Ovo tvoje mi je na tragu mentaliteta koji je uspio dobacivanje Andricu nakon dobijene nobelove nagrade "Alo pisac napishe li se sta?" prihvatiti kao moralno besprijekornu ideju. Evo malo teKsaStupskaBitanga wrote:Jeko ovaj glumac na klixu i njegova biografija. Svaki dan novi hit
http://radiosarajevo.ba/novost/134873/z ... ismo-jacem
Nerman Mahmutović je u Narodnom pozorištu Sarajevo ostvario zapažene uloge u predstavama "Prvi put s ocem na izbore", "Legenda o Ali Paši", "Balada o Omeru i Merimi", "Hamlet iz Mrduše Donje", u Narodnom pozorištu Zenica igrao je u predstavi 2Seks, laži i divlje guske", zatim u predstavama "Zatvorenih očiju", "Don Kihot" te filmovima "Teško je biti fin", "Byond Mercy",
No, u namjeri da zauvijek okrene leđa mogućnosti da postane glumac zaustavio ga je prof. Izudin Bajrović, koji je tada primao klasu
nekad je dobro ne citat selektivnoUpisavši Akademiju krenuo je s nadoknadom gradiva. Čitao je i učio. Sada to radi iz velikog zadovoljstva i svoj poziv jako voli.
Prvu ulogu ostvario je u predstavi koju je režirao Sulejman Kupusović - "Prvi put s ocem na izbore" gdje je glumio Mišu, a za tu ulogu dobijao je nagrade publike.
snaga_znanja wrote:
Saian wrote:Najzhalosnije je da na ovoj temi Selma nije izgubila nijednog biracha na sljedecim izborima. Jer, kako citam, nije ga ni imala. Ko vidi da je Selma greshka i propust taj nije ni prije intervjua mislio glasati za nju (ili mozda uopce). Onaj ko je nanijetio dat glas Fahri i ne vidi nista lose u kadru nece biti pokoleban Seliminim intervjuom, yeslittleduck. Sto znachi da mehanizmi kojima se stvara javno mijenje i promoviraju politichke ideje i promjene nemaju nikakav efekt. Nema odlijeva ili priliva biracha. U intervjuima nema ideja koje mobiliziraju i potichu na preispitivanje stavova sto neminovno znachi da nema promjene i da ovako BiH drustvo moze u leru na kvachilu do ibera. Sto bi i objasnilo dosta bliske proslosti.
Saian wrote:ne, predpostavka je samo los pravopis, sto me tjera da mislim da zakon ponude i potrazhnje cini Selmu potpuno adekvatnom glasnogovornicomrasuta_riza wrote:a predpostavka je majka zajeba
p.s. sad mi vishe ne treba nista, trebalo mi je jako, da ukazem na naivnost tvog vidjenja procesa informiranja i ubjedjenja da novinama i portalima rode s postarskom kapom donose sluzhbene informacije o KCUSU i inim javnim ustanovama
Grof wrote:Nego, treba još jednom utvrditi gradivo. Pa da počnemo s antologijskim izjavama popularne nam glasnogovornice:
"Materija koju eksponiram javnosti je nešto što sam edukacijski stekla već sa srednjim obrazovanjem, i nije mi teško shvatiti poentu dobijene informacije."
"...to su momenti kada plače duša i tijelo, i momenti kada iznosim informacije medijima."
"...sada moje djelovanje prema medijima nije samo moje već je ono u piramidi koju sačinjava veči broj kvalitetnih i kompetentnih osoba."
"Svaka osoba ima svoj privatni život, bez obzira koliko radi, jer to je ono drugo lice koje djeliš samo sa dragim i voljenim osoba, a ja sam nekako navikla ljude oko sebe da sam uvijek u pokretu i da mi posla nikad dosta, tako da ne znam kako bi moja sedmica izgledala, a da nisam društveno i socijalno korisna, niti bih voljela to da saznam, bar najkasnije do 60-te ako ih doživim."
Ona vlada materijom još od srednje škole, a posao je naravno dobila preko biroa. Pa majku mu, treba poravnati sa zemljom Fakultet političkih nauka, smijer žurnalistika, koji nam stvori ovakve glasnogovornike, PR-ove, magistre komunikologije...
i to ispadne na portalu koji konnobara zove magnatominsomnia78 wrote:Al pazi ti to, o lošem prvopisu priča neko ko koristi nepostojeća slova u našem jeziku
Sent from my iPhone using Tapatalk
legendoSaian wrote:shirina elongacije prostoraleo karan wrote: dužina trajanja vremena
jachina moci sile
glasnocha chujnosti zvuka
odor vonja mirisa
Kratko i jasno!MuaDib wrote:Znati ovaku osobu je tragedija, a ne privilegija...
uglavnomja wrote:i to ispadne na portalu koji konnobara zove magnatominsomnia78 wrote:Al pazi ti to, o lošem prvopisu priča neko ko koristi nepostojeća slova u našem jeziku
Sent from my iPhone using Tapatalk
SDA SDP SBB wrote:Koja smo mi marva, jedno zensko mlado uspije nesta napraviti a mi navalimo, preko kreveta pa preko kreveta ovo je![]()
A Tako govore mozda i za vase seste, mame, rodice.
Ako mi se glasnogovornica javi, volio bi se upoznati sa njom, po meni je OK.