Tabui od 8 sati i do-edukacije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Butmiran

#226 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Butmiran »

Bodkin wrote:
Butmiran wrote:
Bodkin wrote:

:) a i uostalom, pr osoba ne mora biti jebozovna. treba biti uvjerljiva i samouvjerena, a ne nafurana kao ova mala.
Mora. :D
PR google-a

Image

microsoft-a

Image

apple

Image

jebozovni pravo :D

Zato im i jesu očajne firme. :razz: :lol:
mali_balon

#227 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by mali_balon »

Vidim drkaju se pojmovi, PR i glasnogovrnik 2 pojma ko nebo i zemlja.
PR je osoba koja osmisljava i vodi odredjenu propagandnu kampanju za odredjenu instituciju

Sa wikipedije
Odnosi s javnošću uveliko poboljšavaju cjelokupan imidž organizacije (kompanije, političke stranke, institucije) u javnosti i time doprinosi dugoročnoj učinkovitostii i profitabilnosti poslovanja. Odnosi s javnošću predstavljaju umijeće rada i govora koji će stvoriti povoljno mišljenje kod ljudi o nekoj organizaciji, instituciji ili pojedincu. Osnovna uloga odnosa s javnošću je da na adekvatan način pripremaju i osiguraju objavljivanje određenih informacija o organizaciji.
A glasnogovornik bi bio onaj sto cita ono sto mu PR napise
snaga_znanja

#228 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by snaga_znanja »

mali_balon wrote:Vidim drkaju se pojmovi, PR i glasnogovrnik 2 pojma ko nebo i zemlja.
PR je osoba koja osmisljava i vodi odredjenu propagandnu kampanju za odredjenu instituciju

Sa wikipedije
Odnosi s javnošću uveliko poboljšavaju cjelokupan imidž organizacije (kompanije, političke stranke, institucije) u javnosti i time doprinosi dugoročnoj učinkovitostii i profitabilnosti poslovanja. Odnosi s javnošću predstavljaju umijeće rada i govora koji će stvoriti povoljno mišljenje kod ljudi o nekoj organizaciji, instituciji ili pojedincu. Osnovna uloga odnosa s javnošću je da na adekvatan način pripremaju i osiguraju objavljivanje određenih informacija o organizaciji.
Budalo. Dajes ideje budzetskim gmazovima za smanjenje nezaposlenosti. :D
Bodkin

#229 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Bodkin »

Butmiran wrote:

Zato im i jesu očajne firme. :razz: :lol:
:D
mali_balon wrote:Vidim drkaju se pojmovi, PR i glasnogovrnik 2 pojma ko nebo i zemlja.

Sa wikipedije
tacno sa tim da je ona oboje na kcus-u :mrgreen:
uglavnomja

#230 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by uglavnomja »

Bodkin wrote:
tacno sa tim da je ona oboje na kcus-u :mrgreen:

sta je ona?

spiker obicni, sta joj kazu doktori ona preprica.
to je bolnica, nema tu marketinga, odnosa sa javnoscu, folova ...

a fakat je antipaticna, nedraga osoba ... ljepota je hhmmm licni osjecaj, ali ona je nafurana seljancica, sa praistorijskom odjecom, bez frizure, bez ocega normalnog za mladu curu ... a intervju je :D kopi pejst necega sto bi ona htjela biti :-) i to u bosni, sa jednom platom koja je daleko od luksuza
crnoplavo

#231 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by crnoplavo »

StupskaBitanga wrote:
Saian wrote:
StupskaBitanga wrote:Jeko ovaj glumac na klixu i njegova biografija. Svaki dan novi hit
bez da citam intervju, gluma u BiH nije bash prvo utochiste drustvenih stetochina i parazita, sumnjam da je iko ikad pomislio hm, pozoriste, zvuchi kao ustanova gdje samo najmoralniji materijalno ne prosperiraju, to je zapravo i najveci razlog sto se Mirvad Kuric nije snashao tamo, moralni kredibilitet i ideali su ogroman balast za glumca kojeg svi vuku za rukav da podmite, Ovo tvoje mi je na tragu mentaliteta koji je uspio dobacivanje Andricu nakon dobijene nobelove nagrade "Alo pisac napishe li se sta?" prihvatiti kao moralno besprijekornu ideju. Evo malo teKsa

http://radiosarajevo.ba/novost/134873/z ... ismo-jacem

Nije volio knjigu i knjizevnost i postao glumac a kao najveci razlog sto nema uloga navodi gay lobi. Sve to mozda i ima tezinu ali govori osoba kojoj je stavka u biografiji kvazi gluma u vidu serije Sex i selo
Nerman Mahmutović je u Narodnom pozorištu Sarajevo ostvario zapažene uloge u predstavama "Prvi put s ocem na izbore", "Legenda o Ali Paši", "Balada o Omeru i Merimi", "Hamlet iz Mrduše Donje", u Narodnom pozorištu Zenica igrao je u predstavi 2Seks, laži i divlje guske", zatim u predstavama "Zatvorenih očiju", "Don Kihot" te filmovima "Teško je biti fin", "Byond Mercy",

primljen na akademiju scenskih umjetnosti-sarajevo
No, u namjeri da zauvijek okrene leđa mogućnosti da postane glumac zaustavio ga je prof. Izudin Bajrović, koji je tada primao klasu
Upisavši Akademiju krenuo je s nadoknadom gradiva. Čitao je i učio. Sada to radi iz velikog zadovoljstva i svoj poziv jako voli.

Prvu ulogu ostvario je u predstavi koju je režirao Sulejman Kupusović - "Prvi put s ocem na izbore" gdje je glumio Mišu, a za tu ulogu dobijao je nagrade publike.
nekad je dobro ne citat selektivno
Chisum

#234 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Chisum »

:-) :-)

Agencija za zash'tu... na gran'chnim prijelazima...

Gdje kopaju ove seljanke?

Je li i za ovu "rad od osam sati tabu"? (????) :lol: (koji dribling, krv ti jebem... Bosna je u shoku :lol:)

Elem, nakon ove sto eksponira materiju koju je edukacijski stekla tokom edukacije, i ovaj delegat zasluzuje da bude glasnogovornik KCUS-a! Barem jedan dan!

:lol: :lol:
StupskaBitanga

#235 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by StupskaBitanga »

Sarajevo je prije bio rasadnik odlicnih novinara, glumaca, naucnika koji su i danas dan priznati i postovani. Kada vidite jednog Zijaha Sokolovica i ove sada glumce dodjete do zakljucka da nam standardi padaju nisko i da nakon slucajeva Mijatovic i ovih glasnogovornica tesko nas jos nesto vise moze sokirati ali posto smo mi u pitanju vjerovatno hoce
uncas

#236 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by uncas »

snaga_znanja wrote:Image

Image

Image

Pricajte sta hocete Danijeli bi svi od nas dali posao pa nek sve ide u p.m.:-) ovdje mislim na muske mada bi se i par zena naslo u tim kombinacijama:-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Grof

#237 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Grof »

Nego, treba još jednom utvrditi gradivo. Pa da počnemo s antologijskim izjavama popularne nam glasnogovornice:

"Materija koju eksponiram javnosti je nešto što sam edukacijski stekla već sa srednjim obrazovanjem, i nije mi teško shvatiti poentu dobijene informacije."

"...to su momenti kada plače duša i tijelo, i momenti kada iznosim informacije medijima."

"...sada moje djelovanje prema medijima nije samo moje već je ono u piramidi koju sačinjava veči broj kvalitetnih i kompetentnih osoba."

"Svaka osoba ima svoj privatni život, bez obzira koliko radi, jer to je ono drugo lice koje djeliš samo sa dragim i voljenim osoba, a ja sam nekako navikla ljude oko sebe da sam uvijek u pokretu i da mi posla nikad dosta, tako da ne znam kako bi moja sedmica izgledala, a da nisam društveno i socijalno korisna, niti bih voljela to da saznam, bar najkasnije do 60-te ako ih doživim."

Ona vlada materijom još od srednje škole, a posao je naravno dobila preko biroa. Pa majku mu, treba poravnati sa zemljom Fakultet političkih nauka, smijer žurnalistika, koji nam stvori ovakve glasnogovornike, PR-ove, magistre komunikologije...

:run:
MedenoSrce

#238 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by MedenoSrce »

Saian wrote:Najzhalosnije je da na ovoj temi Selma nije izgubila nijednog biracha na sljedecim izborima. Jer, kako citam, nije ga ni imala. Ko vidi da je Selma greshka i propust taj nije ni prije intervjua mislio glasati za nju (ili mozda uopce). Onaj ko je nanijetio dat glas Fahri i ne vidi nista lose u kadru nece biti pokoleban Seliminim intervjuom, yeslittleduck. Sto znachi da mehanizmi kojima se stvara javno mijenje i promoviraju politichke ideje i promjene nemaju nikakav efekt. Nema odlijeva ili priliva biracha. U intervjuima nema ideja koje mobiliziraju i potichu na preispitivanje stavova sto neminovno znachi da nema promjene i da ovako BiH drustvo moze u leru na kvachilu do ibera. Sto bi i objasnilo dosta bliske proslosti.

:thumbup: ovo mi je nedostajalo, poentiranje u tri-cetiri recenice
Saian wrote:
rasuta_riza wrote:a predpostavka je majka zajeba
ne, predpostavka je samo los pravopis, sto me tjera da mislim da zakon ponude i potrazhnje cini Selmu potpuno adekvatnom glasnogovornicom

p.s. sad mi vishe ne treba nista, trebalo mi je jako, da ukazem na naivnost tvog vidjenja procesa informiranja i ubjedjenja da novinama i portalima rode s postarskom kapom donose sluzhbene informacije o KCUSU i inim javnim ustanovama
:lol:
insomnia78

#239 Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by insomnia78 »

Al pazi ti to, o lošem prvopisu priča neko ko koristi nepostojeća slova u našem jeziku :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
uglavnomja

#240 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by uglavnomja »

Grof wrote:Nego, treba još jednom utvrditi gradivo. Pa da počnemo s antologijskim izjavama popularne nam glasnogovornice:

"Materija koju eksponiram javnosti je nešto što sam edukacijski stekla već sa srednjim obrazovanjem, i nije mi teško shvatiti poentu dobijene informacije."

"...to su momenti kada plače duša i tijelo, i momenti kada iznosim informacije medijima."

"...sada moje djelovanje prema medijima nije samo moje već je ono u piramidi koju sačinjava veči broj kvalitetnih i kompetentnih osoba."

"Svaka osoba ima svoj privatni život, bez obzira koliko radi, jer to je ono drugo lice koje djeliš samo sa dragim i voljenim osoba, a ja sam nekako navikla ljude oko sebe da sam uvijek u pokretu i da mi posla nikad dosta, tako da ne znam kako bi moja sedmica izgledala, a da nisam društveno i socijalno korisna, niti bih voljela to da saznam, bar najkasnije do 60-te ako ih doživim."

Ona vlada materijom još od srednje škole, a posao je naravno dobila preko biroa. Pa majku mu, treba poravnati sa zemljom Fakultet političkih nauka, smijer žurnalistika, koji nam stvori ovakve glasnogovornike, PR-ove, magistre komunikologije...

:run:

bolan, ona je zavrsila neku visu ili visoku medicinsku skolu, ne fpn.
novinarstvo je usavrsila na tv alfa i hajatu :D
uglavnomja

#241 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Al pazi ti to, o lošem prvopisu priča neko ko koristi nepostojeća slova u našem jeziku :D

i to ispadne na portalu koji konnobara zove magnatom :D
njonjica

#242 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by njonjica »

Saian wrote:
leo karan wrote: dužina trajanja vremena
shirina elongacije prostora
jachina moci sile
glasnocha chujnosti zvuka
odor vonja mirisa
:oops:
legendo :lol:
MuaDib

#243 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by MuaDib »

Znati ovaku osobu je tragedija, a ne privilegija... :oops:
lavorpunvode

#244 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by lavorpunvode »

sta ima Victoria Beckam 8-) :lol:
julisiz es grant

#245 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by julisiz es grant »

MuaDib wrote:Znati ovaku osobu je tragedija, a ne privilegija... :oops:
Kratko i jasno! :thumbup:
Korisničkoime

#246 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Korisničkoime »

Porazno je to da se ovdje neki forumaši groze njezinog izgleda, odjeće, kose, pogleda, drugi opet na neki mističan način preko face otkriju gdje je neko rođen.
Sve u svemu samo rijetki postavljaju ključno pitanje - kako je, na koji način došla do svog radnog mjesta. Da li je postojao konkurs i ako jeste koje su njezine reference da postane PR najvažnije zdravstvene ustanove u ovoj državi. Rad na TV Alfa i Havazu, da li je to dovoljna referenca - čisto sumnjam.
Sa biserima poput "Materija koju eksponiram javnosti je nešto što sam edukacijski stekla već sa srednjim obrazovanjem, i nije mi teško shvatiti poentu dobijene informacije" ukazuje da i nije baš kvalificirana za radno mjesto koje obavlja.
Na kraju trebalo bi se postaviti i pitanje ko je i na osnovu čega je odlučio da je ona najbolja za ovaj posao.
Sve dok se mi budemo svodili na naše "ooo vidi joj glOve", "seljanka", "došlo" stvarno nužna pitanja koja otkrivaju srž problema ostaju po strani.
Dokle više da nas ljudi prave budalama, više se neke stvari i ne kriju jer znaju da se ništa neće dogoditi, niti će biti spriječeni niti će biti bilo kakve odgovornosti.
Iskreno ni sam ne znam na koji način bi se to moglo sve zaustaviti.
Breathless

#247 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by Breathless »

uglavnomja wrote:
insomnia78 wrote:Al pazi ti to, o lošem prvopisu priča neko ko koristi nepostojeća slova u našem jeziku :D

i to ispadne na portalu koji konnobara zove magnatom :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ugostite ... /131230057

hahahha

Ugostiteljski VK radnik Osman Avramovic ovo ni sanjati nije mogao :lol: :lol: :lol:
SDA SDP SBB

#248 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by SDA SDP SBB »

Koja smo mi marva, jedno zensko mlado uspije nesta napraviti a mi navalimo, preko kreveta pa preko kreveta ovo je :bih:
A Tako govore mozda i za vase seste, mame, rodice.
Ako mi se glasnogovornica javi, volio bi se upoznati sa njom, po meni je OK. :kiss:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#249 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by japin_mutapi »

nabijem je na tataboo
x_lecter

#250 Re: Selma Mulić, glasnogovornica KCUS-a i njeni tabui

Post by x_lecter »

SDA SDP SBB wrote:Koja smo mi marva, jedno zensko mlado uspije nesta napraviti a mi navalimo, preko kreveta pa preko kreveta ovo je :bih:
A Tako govore mozda i za vase seste, mame, rodice.
Ako mi se glasnogovornica javi, volio bi se upoznati sa njom, po meni je OK. :kiss:
:thumbup:
Post Reply