Ukrajina
-
banderulka
#227 Re: Ukrajina
Kako su meni smjesni ovi koji kazu da je ukrajinski narod "sa Rusijom"))
- muhafuca
#228 Re: Ukrajina
Smijesno - kad gledas vijesti rekao bi covjek to sva Ukraina ustala a Ruska cizma ih gazi
malo pretrzis statistike i vidis da je to daleko od istine
31% - ne zeli uopste u EU
37% - zeli da se to desi (ulazak u EU) u narednih 5 godina
11% - pojma nema
21% - zeli u EU ali da se to desi ne prije nego za 5 - 20 godina

Druga stvar - ekonomija im vezana za istok - u EU jedinu znacajniju (vrijednu pomena) razmjenu imaju sa Poljskom sve ostalo nije ni pomena vrijedno - EU im nije nista ponudila kao kompenzaciju za gubitak trzista na istoku , koja po automatizmu gube jer EU Trade Agreement nema sporazum sa Rusijom tako da bi se Ukrainska roba carinila kao i sva ostala roba iz EU pri ulasku u Rusiju
Rusi bi im normalno i cijene gasa povecali sto bi im dodatno opteretilo privredu
i jos masa razloga ali poenta je da ko god je bio na vlasti jednostavno nije mogao po trenutnoj situaciji potpisati ovakav sporazum kakav im je EU ponudila a EU nije ni mogla ponuduti nikakve dodatne kompenzacije i olaksice jer je i sama u govnima i para za to jednistavno trenutno nema
malo pretrzis statistike i vidis da je to daleko od istine
31% - ne zeli uopste u EU
37% - zeli da se to desi (ulazak u EU) u narednih 5 godina
11% - pojma nema
21% - zeli u EU ali da se to desi ne prije nego za 5 - 20 godina

Code: Select all
http://www.brookings.edu/blogs/up-front/posts/2013/11/18-viktor-yanukovych-losing-europe-ukrainian-public-pifer-thoburnRusi bi im normalno i cijene gasa povecali sto bi im dodatno opteretilo privredu
i jos masa razloga ali poenta je da ko god je bio na vlasti jednostavno nije mogao po trenutnoj situaciji potpisati ovakav sporazum kakav im je EU ponudila a EU nije ni mogla ponuduti nikakve dodatne kompenzacije i olaksice jer je i sama u govnima i para za to jednistavno trenutno nema
- Kikibombona
#229 Re: Ukrajina
Prejako!nosara wrote:Medvedev: Rusija će promijeniti odnos s Kijevom nakon što se Ukrajina pridruži EU
12:37 1. studeni 2013.
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da će Rusija promijeniti svoj odnos s Ukrajinom nakon što potpiše sporazum o pridruživanju Europskoj uniji, izvještava RIA „Novosti“.
Istaknuo je da ruska strana poštuje ukrajinsku poziicju, no da će se odnos između Rusije i Ukrajine promijeniti u budućnosti.
„Ovdje se ne radi o prisili na savez s Rusijom, Kazahstanom, Bjelorusijom. Ukrajinska strana jednostavno mora odlučiti gdje im je isplativije. Dosad je situacija bila ovakva: govorili su da nisu ni za Carinski savez, ni za EU. I to je legitiman izbor. No sad su donijeli odluku (u svakom slučaju tako su mi govorili njihovi lideri) da će potpisati sporazum o pridruživanju Europskoj uniji“, rekao je premijer.
„I to je izbor koji zaslužuje poštovanje. No oni moraju tad znati da će se odnosi Rusije i Ukrajine promijeniti. Recimo, oni čitavo vrijeme uzimaju kod nas kredite. Ako imaju, pak, tako napredne odnose s Europskom unijom, što naravno nije uopće loše, i mi imamo dobre odnose s tom zajednicom, neka se onda zadužuju u Bruxellesu.“, istaknuo je.
Predsjednik Janukovič i dalje tvrdi da će potpisat sporazum ali tek nakon što se “napravi nekoliko ključnih koraka.” Među njima je navo zajedničke mjere za prilagodbu ukrajinske ekonomije “novim realnostima” i smanjenje “negativnih posljedica” po većinu grupa koje će reforme jače pogoditi. Ponudu EU da Ukrajinu kreditira sa 610 milijuna eura ocijenio je neprikladnom jer da njegova zemlja treba “najmanje 20 milijardi eura godišnje” da bi pokrila troškove prilagodbe ekonomije europskim standardima.
- Opetja033
#230 Re: Ukrajina
A na nekih 7-8 godina prije toga ekonomski genije iz Gruzije svojom "ekonomskom" politikom izvrsi genocid nad Ukrajincima poslavsi cca 5 000 000 u smrt. Izgladnjele, gole i bose. I to samo da mu kontrarevolucija ne bi buknula pred zidinama Kremlja, tj da spasi svoju guzicu.Objektivni navijac wrote: U Ukrajini je bio jak fasisticki pokret,djedovi istih ovih ljudi sto ruse spomenik Lenjinu su u Ukrajini 41-44 ubijali Jevreje i Ruse. Tako da vjerujem da niko od tih 'poslanih u smrt ' nije bio neduzan ,isto koliko znam a i vidim da su se mnogi krivi i te kako izvukli od zasluzene kazne Crvene Armije.
Pa da sam ja sin, brat, otac, suprug tih ubijenih ljudi - prijavio bih se kao dobrovoljac u najgore SS postrojbe samo da ruskim imperijalistima jebem pedeseto koljeno.
Puna podrska slobodarskom narodu Ukrajine u njegovoj iskonskoj borbi protiv ruskog imperijalizma. Vecina Ukrajinaca zele da se odmaknu od genocidne Moskve. Toliko im je puta nanesena bol i patnja od Rusa da ih ne vole vidjeti ni na mapi. Ukrajina mora krenuti stazama prosperiteta, kao i balticke zemlje. Ruski imperijalisti im donese samo stagnaciju, intelektualno mrtvilo i bijedu.
-
flexibila
#231 Re: Ukrajina
Gdje ti vidis prosperitet u Evropi, osim Njemacke.Opetja033 wrote:A na nekih 7-8 godina prije toga ekonomski genije iz Gruzije svojom "ekonomskom" politikom izvrsi genocid nad Ukrajincima poslavsi cca 5 000 000 u smrt. Izgladnjele, gole i bose. I to samo da mu kontrarevolucija ne bi buknula pred zidinama Kremlja, tj da spasi svoju guzicu.Objektivni navijac wrote: U Ukrajini je bio jak fasisticki pokret,djedovi istih ovih ljudi sto ruse spomenik Lenjinu su u Ukrajini 41-44 ubijali Jevreje i Ruse. Tako da vjerujem da niko od tih 'poslanih u smrt ' nije bio neduzan ,isto koliko znam a i vidim da su se mnogi krivi i te kako izvukli od zasluzene kazne Crvene Armije.
Pa da sam ja sin, brat, otac, suprug tih ubijenih ljudi - prijavio bih se kao dobrovoljac u najgore SS postrojbe samo da ruskim imperijalistima jebem pedeseto koljeno.
Puna podrska slobodarskom narodu Ukrajine u njegovoj iskonskoj borbi protiv ruskog imperijalizma. Vecina Ukrajinaca zele da se odmaknu od genocidne Moskve. Toliko im je puta nanesena bol i patnja od Rusa da ih ne vole vidjeti ni na mapi. Ukrajina mora krenuti stazama prosperiteta, kao i balticke zemlje. Ruski imperijalisti im donese samo stagnaciju, intelektualno mrtvilo i bijedu.
- cyprus
#232 Re: Ukrajina
Meni su smješni svi koji kaže ukrajnski narod želi bilo šta... Nijedan narod, pa ni ukrajinski nije monolitno tijelo, dakle narod ne može želiti ništa... Prošlo je vrijeme jednoumlja i zatiranja individualnosti... Svaki čovjek ima svoj jedinstven stav... Ti stavovi se onda generalizacijom mogu razvrstati u grupe, pa bismo tako došli do 'revolucionarnog' zaključka da dio Ukrajinaca želi u EU, dio da ostane uz Rusiju, dio bi balansirao, dio boli qrac, a dio ne razumije tu priču...banderulka wrote:Kako su meni smjesni ovi koji kazu da je ukrajinski narod "sa Rusijom"))
-
banderulka
#233 Re: Ukrajina
Ne sva, ali vecina.muhafuca wrote:Smijesno - kad gledas vijesti rekao bi covjek to sva Ukraina ustala a Ruska cizma ih gazi
Haj ba bolan, nemoj meni, ukrajinci, pricati kakvi su stavovi ljudi prema Rusiji u mojoj zemli i sta se u stvari desava. Tvoja statistika pokazuje da vecina ukrajinaca su za EU.
A evo video gdje se vidi kako jucer je bilo "nekoliko stotina ljudi na Majdani" (kao sto to kaze ruska televizija)
Ovaj ko je bio u Kijevu zna koliko je velika ulica Hrescatik i Majdan Nezaleznosti, tako da moze procjeniti koliko ima ljudi
-
banderulka
#234 Re: Ukrajina
Evo istrazivanje o stavovima ukrajinaca prema rusiji (od augusta 2013) http://news.liga.net/ua/news/politics/8 ... vannya.htm
Odavdje:
samo 16% ukrajinaca smatraju rusiju kao prijateljsjku drzavu i samo 22% smatraju njih kao "bratski" narod.
Odavdje:
samo 16% ukrajinaca smatraju rusiju kao prijateljsjku drzavu i samo 22% smatraju njih kao "bratski" narod.
- nosara
#235 Re: Ukrajina
Jah, samo ih jebe to sto opstaju zahvaljujuci tom neprijatelju...banderulka wrote:Evo istrazivanje o stavovima ukrajinaca prema rusiji (od augusta 2013) http://news.liga.net/ua/news/politics/8 ... vannya.htm
Odavdje:
Nista, samo zavrnut pipe...
-
banderulka
#236 Re: Ukrajina
Haj reci cime se to oni trebaju da zahvaljuju? Znas li ti koliko, recimo, Ukrajina plati za plin Rusiji? Jer ja znam - 510$ za kubni metar.nosara wrote:Jah, samo ih jebe to sto opstaju zahvaljujuci tom neprijatelju...banderulka wrote:Evo istrazivanje o stavovima ukrajinaca prema rusiji (od augusta 2013) http://news.liga.net/ua/news/politics/8 ... vannya.htm
Odavdje:
Ima jos samo tri drzave u Europi koje plate skuplje: Makedonija (564$) , Poljska (526$) i BiH (515$).
-
The 51st State
#237 Re: Ukrajina
nije ta pipa za badza, ima i ukrajina sta zavrnuti, tipa crnomorska flota, malo vise nato infrastrukture da dozvoli..., sa cime bi projektovan uticaj rusije bio na nivou zadnje metro stanice u moskvi.nosara wrote:Jah, samo ih jebe to sto opstaju zahvaljujuci tom neprijatelju...banderulka wrote:Evo istrazivanje o stavovima ukrajinaca prema rusiji (od augusta 2013) http://news.liga.net/ua/news/politics/8 ... vannya.htm
Odavdje:
- nosara
#238 Re: Ukrajina
Ma sve u redu... Neka zavrne ko sta ima, ja sam za...
Ne treba ogranicavat ljudske slobode... Sto su oni bolji od, na primjer, nas...?
Ne treba ogranicavat ljudske slobode... Sto su oni bolji od, na primjer, nas...?
-
flexibila
#239 Re: Ukrajina
Par stotina hiljada na 42 miliona stanovnika.banderulka wrote:Ne sva, ali vecina.muhafuca wrote:Smijesno - kad gledas vijesti rekao bi covjek to sva Ukraina ustala a Ruska cizma ih gazi
Haj ba bolan, nemoj meni, ukrajinci, pricati kakvi su stavovi ljudi prema Rusiji u mojoj zemli i sta se u stvari desava. Tvoja statistika pokazuje da vecina ukrajinaca su za EU.
A evo video gdje se vidi kako jucer je bilo "nekoliko stotina ljudi na Majdani" (kao sto to kaze ruska televizija)
Ovaj ko je bio u Kijevu zna koliko je velika ulica Hrescatik i Majdan Nezaleznosti, tako da moze procjeniti koliko ima ljudi
- Tomos
#240 Re: Ukrajina
zamisli ljudi sve razvališe, kod nas narod spava li spava ovi se političari bogate ponaročito iz sda to su gramzivi ljudi nemaju granica samo da oni najviše jer su najviše u vlasti pa svi ostali, a kod nas narod šuti li šuti sve fino i ekstra.
-
banderulka
#241 Re: Ukrajina
Hocemo li pobrojiti i drugi gradovi gdje idu proteste? Jer u Kijevu je najveci, ali skoro u svim ostalim gradovima ide proces.flexibila wrote: Par stotina hiljada na 42 miliona stanovnika.
-
flexibila
#242 Re: Ukrajina
Moze, daj nam slike linkove da se uvjerimo..banderulka wrote:Hocemo li pobrojiti i drugi gradovi gdje idu proteste? Jer u Kijevu je najveci, ali skoro u svim ostalim gradovima ide proces.flexibila wrote: Par stotina hiljada na 42 miliona stanovnika.
-
banderulka
#243 Re: Ukrajina
Evo pregledne slike

Jos Lutsk

Uzhorod

Odesa

Jos treba?

Jos Lutsk

Uzhorod

Odesa
Jos treba?
-
banderulka
#244 Re: Ukrajina
Kirovograd

Cerkasy

Zaporizja

Harkiv

Cak i Doneck
(ako razumjete o cemu ja
)

Cerkasy

Zaporizja
Harkiv

Cak i Doneck
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#246 Re: Ukrajina
jbt iste zgrade ko dijelovi sarajeva
eto prilike za referendum ili nove izbore
to je najpoštenije
a ovako ispade ko je veći luđak i pristalica svojih ideja da stoji na hladnoći
eto prilike za referendum ili nove izbore
to je najpoštenije
a ovako ispade ko je veći luđak i pristalica svojih ideja da stoji na hladnoći
- hrle1976
#247 Re: Ukrajina
Izasla vojska sa dugim vatrenim oruzijem te policija sa pendrecima. Ima da prebiju demonstarnte na mrtvo.
Diktatura je majka. U svakom domacinstvu se zna tko je domacin / gazda. Demokratija je kao prvo ne efikasna po pitanju ekonomije (spor sistem donosenja odluka) a kao drugo je blaza vrsta anarhije. Dok je Tito bio gazda dalo se zajebavati i dobro ziviti. Dosla demokratija i donjela jeben zivot a covjek se samo smije sam sebi.
A ona pletenica od one kurve (iz Urkaine) muz joj ober lopov, vec ga i Ceske vlasti uzele pod lupu zbog sumljive firme u sjevernoj Ceskoj. Firma bez imena, bilo cega, na crno radila. Tko ce kurvi stat u kraj, nego po kratrom postupku da se pitam pa ako treba poslat sliku Angelini Merak za veceru.
A ona pletenica od one kurve (iz Urkaine) muz joj ober lopov, vec ga i Ceske vlasti uzele pod lupu zbog sumljive firme u sjevernoj Ceskoj. Firma bez imena, bilo cega, na crno radila. Tko ce kurvi stat u kraj, nego po kratrom postupku da se pitam pa ako treba poslat sliku Angelini Merak za veceru.
-
banderulka
#248 Re: Ukrajina
Sad milicija je blokirala sve u centru Kijeva. Kazu da je moguce da je moguce jos jedno brutalno rastjerivanje protesta...
Kome je interesantno mozete na engleskom pratiti ovdje http://www.kyivpost.com/content/ukraine ... 32341.html
Kome je interesantno mozete na engleskom pratiti ovdje http://www.kyivpost.com/content/ukraine ... 32341.html
Sta je to tebi tako smjesno?Ima da prebiju demonstarnte na mrtvo
- hrle1976
#249 Re: Ukrajina
Neki ih izudaraju. Rulja hoce anarhiju eto sta hoce. Nisam za nasilje ali nekad je nuzno. Da mene caca nije ponekad lupijo preko labrlje nebi se nikada naucio nekim stvarima. Dozvolis jednom ovo stanje eto ti isto svako malo.banderulka wrote:Sad milicija je blokirala sve u centru Kijeva. Kazu da je moguce da je moguce jos jedno brutalno rastjerivanje protesta...
Kome je interesantno mozete na engleskom pratiti ovdje
-
banderulka
#250 Re: Ukrajina
Malo je lupio, trebao je vise da imas vise pametihrle1976 wrote:Neki ih izudaraju. Rulja hoce anarhiju eto sta hoce. Nisam za nasilje ali nekad je nuzno. Da mene caca nije ponekad lupijo preko labrlje nebi se nikada naucio nekim stvarima. Dozvolis jednom ovo stanje eto ti isto svako malo.banderulka wrote:Sad milicija je blokirala sve u centru Kijeva. Kazu da je moguce da je moguce jos jedno brutalno rastjerivanje protesta...
Kome je interesantno mozete na engleskom pratiti ovdje
Last edited by banderulka on 09/12/2013 13:59, edited 1 time in total.