Mister Yes wrote:OldMayor wrote:Toliko halabuke o posranom predsjedniku koji za obicne gradjane nema nikakve koristi.
Firme propadaju, racuni se zatvaraju, nikad vise nezaposlenih i evropi je sad najbitnije ovo pitanje.

Radi se o principima. Stvar je puno važnija nego što se čini na prvi pogled.
Ma znam, nego me nervira sto se ovo pitanje toliko potencira, kao da se bogati radi o ne znam ti cemu. A ustvari je jedna veoma trivijalna i gotovo nebitna stvar za drzavu i njene narode.Apsolutno je nebitno jel predsjednik Komsic ili Ivo Miro Jovic jer nijedan, a vala ni drugi niti mogu donijeti koristi, a ni stete hrvatskom narodu. Zna to i Covic, ali kad ce opet imati priliku za ovako nesto, da sebi na ovaj nacin osigura dozivotni tor. Znaju i SDA i SDP da im je ovo fina prilika da zarade koje poene pred izbore, jer je federacija totalno propala, nista nije uradjeno u protekle 4 godine. Ovo im dolazi ko kec na desetku, da ovcama kazu eto vidite uspjeli smo! A to sto nije nista radjeno 4 godine, ma hebo to.
"Predsjedništvo je ovlašteno za vođenje vanjske politike, imenovanje veleposlanika i drugih međunarodnih predstavnika, predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim organizacijama i institucijama, vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora i njihovu ratifikaciju, izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine, podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva i predlaganje godišnjeg proračuna Parlamentarnoj skupštini, te za koordinaciju rada tijela vlasti na državnoj razini. Predsjedništvo je ovlašteno i za Oružane snage Bosne i Hercegovine jer svaki član Predsjedništva, po službenoj dužnosti, vrši funkciju civilnog zapovjednika oružanih snaga. Predsjedništvo također ima pravo pomilovati osuđenike, na prijedlog Ministarstva pravde. Predsjedništvo mora provoditi sve odluke Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine."
Znaci, sto se mene tice zivo mi se hebe ko ce bit predsjednik, nek budu eto sejdic, finci i nek nadju jos nekog ostalog i nek predsjedavaju i rotiraju oni jedan mandat.
Pitajte vani ljude, pola ih nema pojma ko im je predsjednik. Ili evo kod nas pitajte raju ko je predsjednik njemacke, francuske, italije...ako jednog pogode svaka cast.