Pa za početak problem je što očito ne poznaje elementarne stvari.Kako ljudi ne mogu da shvate da Bosanstvo ne isključuje Bošnjanstvo,Srpstvo i Hrvatstvo?Ja sam Bošnjak,Jovan Divjak je Srbin,a zajedno smo Bosanci i/ili Hercegovci.Upravo ovi koji propagiraju četvrti tor Bosnanstvo kao zaseban fenomen će više odbiti Srba i Hrvata od Bosanstva nego Bošnjaci.Jer ja kao Bošnjak kažem,osoba može biti ponosan Srbin,pravoslavac i sve što ide uz to,a ujedno i Bosanac,isto kao neki random Hrvat.Dok za genijalce poput dotičnog Bosanstvo je rezervisano samo za jednu odabranu ekipu,koji nisu ni Bošnjaci,ni Srbi,ni Hrvati.cadburry wrote: Poštujem tvoje mišljenje i argumente i razloge koje si iznio, iako se ne slažem s njima. Ali možeš li mi molim te objasniti ovo? Zašto je problem Damir "nisam ja nikakav Bošnjak" Hadžić? Mogu razumjeti da ga ne voliš jer ga smatraš kriminalcem ili jer vjeruješ glupostima koje je navodno Senad Avdić u kafani čuo. Ali, da je problem što Damir Hadžić nije Bošnjak? Jel problem Jovan "nisam ja nikakav Bošnjak" Divjak ili Dragan "nisam ja nikakav Bošnjak" Vikić?
Za koga cete glasati na izborima 2014?
- SkyLimit
#226 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
- cadburry
#227 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Opet, uz sve poštovanje tebi i tvojim teorijama sa kojima se ja ne slažem, zašto prosuđuješ nekoga na osnovu toga kako se nacionalno osjeća?SkyLimit wrote:Pa za početak problem je što očito ne poznaje elementarne stvari.Kako ljudi ne mogu da shvate da Bosanstvo ne isključuje Bošnjanstvo,Srpstvo i Hrvatstvo?Ja sam Bošnjak,Jovan Divjak je Srbin,a zajedno smo Bosanci i/ili Hercegovci.Upravo ovi koji propagiraju četvrti tor Bosnanstvo kao zaseban fenomen će više odbiti Srba i Hrvata od Bosanstva nego Bošnjaci.Jer ja kao Bošnjak kažem,osoba može biti ponosan Srbin,pravoslavac i sve što ide uz to,a ujedno i Bosanac,isto kao neki random Hrvat.Dok za genijalce poput dotičnog Bosanstvo je rezervisano samo za jednu odabranu ekipu,koji nisu ni Bošnjaci,ni Srbi,ni Hrvati.cadburry wrote: Poštujem tvoje mišljenje i argumente i razloge koje si iznio, iako se ne slažem s njima. Ali možeš li mi molim te objasniti ovo? Zašto je problem Damir "nisam ja nikakav Bošnjak" Hadžić? Mogu razumjeti da ga ne voliš jer ga smatraš kriminalcem ili jer vjeruješ glupostima koje je navodno Senad Avdić u kafani čuo. Ali, da je problem što Damir Hadžić nije Bošnjak? Jel problem Jovan "nisam ja nikakav Bošnjak" Divjak ili Dragan "nisam ja nikakav Bošnjak" Vikić?
I kakav identitet moraju, po tebi, da izgrade djeca iz mješanih brakova, poput Damira Hadžića?
U te genijalce pobroji i Jovana Divjaka, koji ne da reći da je Srbin, nego isključivo Bosanac.
- SkyLimit
#228 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Ja ti samo kažem da je to opasan fenomen za multietničare,imputirati da ne možeš biti ujedno Srbin i Bosanac,Hrvat i Bosanac,Bošnjak i Bosanac.cadburry wrote:Opet, uz sve poštovanje tebi i tvojim teorijama sa kojima se ja ne slažem, zašto prosuđuješ nekoga na osnovu toga kako se nacionalno osjeća?SkyLimit wrote:Pa za početak problem je što očito ne poznaje elementarne stvari.Kako ljudi ne mogu da shvate da Bosanstvo ne isključuje Bošnjanstvo,Srpstvo i Hrvatstvo?Ja sam Bošnjak,Jovan Divjak je Srbin,a zajedno smo Bosanci i/ili Hercegovci.Upravo ovi koji propagiraju četvrti tor Bosnanstvo kao zaseban fenomen će više odbiti Srba i Hrvata od Bosanstva nego Bošnjaci.Jer ja kao Bošnjak kažem,osoba može biti ponosan Srbin,pravoslavac i sve što ide uz to,a ujedno i Bosanac,isto kao neki random Hrvat.Dok za genijalce poput dotičnog Bosanstvo je rezervisano samo za jednu odabranu ekipu,koji nisu ni Bošnjaci,ni Srbi,ni Hrvati.cadburry wrote: Poštujem tvoje mišljenje i argumente i razloge koje si iznio, iako se ne slažem s njima. Ali možeš li mi molim te objasniti ovo? Zašto je problem Damir "nisam ja nikakav Bošnjak" Hadžić? Mogu razumjeti da ga ne voliš jer ga smatraš kriminalcem ili jer vjeruješ glupostima koje je navodno Senad Avdić u kafani čuo. Ali, da je problem što Damir Hadžić nije Bošnjak? Jel problem Jovan "nisam ja nikakav Bošnjak" Divjak ili Dragan "nisam ja nikakav Bošnjak" Vikić?
I kakav identitet moraju, po tebi, da izgrade djeca iz mješanih brakova, poput Damira Hadžića?
U te genijalce pobroji i Jovana Divjaka, koji ne da reći da je Srbin, nego isključivo Bosanac.
Mene zaboli,ja sam ionako nacionalista.
Last edited by SkyLimit on 01/11/2013 01:08, edited 1 time in total.
-
racionalista
#229 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Zašto bi Damir Hadžić koji se izjasnio kao jedan od "ostalih" zauzimao poziciju koja pripada Bošnjacima?
Zašto da mene kao Bošnjaka predstavlja neko ko ne pripada mom narodu?
- cadburry
#230 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Ma slobodno ti postavljaj stvari sebi kako želiš, imaš potpuno pravo na to. Međutim, kritikovati nekoga što nije Bošnjak, a posebno dijete miješanog braka, je ispod svake granice morala i pristojnosti.SkyLimit wrote:Ja ti samo kažem da je to opasan fenomen za multietničare,imputirati da ne možeš biti ujedno Srbin i Bosanac,Hrvat i Bosanac,Bošnjak i Bosanac.cadburry wrote:
Opet, uz sve poštovanje tebi i tvojim teorijama sa kojima se ja ne slažem, zašto prosuđuješ nekoga na osnovu toga kako se nacionalno osjeća?
- SkyLimit
#231 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
On ima pravo da se izjašnjava kako hoće,a ja ne bi ni znao kako se on izjašnjava,mada bi predpostavljao da je Bošnjak da nije onako ničim izazvan javno histerisao kako on neće da čuje da je Bošnjak,sasvim nepotrebno po njega.Kažem ti,za ideju multietnične Bosne,zemlje na granici svjetova,gdje Islamski poziv na molitvu se čuje zajedno sa crkvenim zvonima su potrebniji Jovani koji kažu da su ponosni Srbi,pravoslavci a ujedno i ponosni Bosanci,nego Jovani koji kažu da su samo Bosanci.Čini se da znam o multikulturi više od onih koji se u nju kunu,za mene su to sve postale isprazne floskule od kako Bošnjačka djeca više ne odrastaju uz Drinu.cadburry wrote:Ma slobodno ti postavljaj stvari sebi kako želiš, imaš potpuno pravo na to. Međutim, kritikovati nekoga što nije Bošnjak, a posebno dijete miješanog braka, je ispod svake granice morala i pristojnosti.SkyLimit wrote:Ja ti samo kažem da je to opasan fenomen za multietničare,imputirati da ne možeš biti ujedno Srbin i Bosanac,Hrvat i Bosanac,Bošnjak i Bosanac.cadburry wrote:
Opet, uz sve poštovanje tebi i tvojim teorijama sa kojima se ja ne slažem, zašto prosuđuješ nekoga na osnovu toga kako se nacionalno osjeća?
- cadburry
#232 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
1. Zato što tako naređuje član 6. Zakona u Vijeću ministara, usvojen i ispoštovan davno prije Damira Hadžića. Vjerovatno si mali, pa se ne sjećaš da je npr. Sven Alakalaj, kao jedan od "ostalih", također zauzimao poziciju koja "pripada Bošnjacima".racionalista wrote:Zašto bi Damir Hadžić koji se izjasnio kao jedan od "ostalih" zauzimao poziciju koja pripada Bošnjacima?
2. Nauči Ustav zemlje u kojoj živiš. Ministri nisu predstavnička, nego izvršna vlast. Oni te ne predstavljaju - to rade zastupnici u parlamentu. S druge strane, koncept Bošnjaci biraju Bošnjake, Hrvati biraju Hrvate je koncept HDZa protiv kojeg se SDP-SDA-SBB bore već godinama. Moram da kažem, ne samo oni, nego iole zdrava ličnost sa dovoljno fizičke aktivnosti u životu, zdravim seksualnim životom, obrazovana, zaposlena i sretna. Ja npr. sam jako puno puta odabirao da me predstavlja neko ko ne pripada "mom" narodu. Od predsjednika razreda u 7. razredu, pa do Željke Komšića, Svetozara Pudarića i Miroslava Živanovića.
-
racionalista
#233 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Dobro ja znam šta Ustav određuje, uređuje i kako ga neki iskorištavaju.
Samo nešto en znam da su se Srbi i Hrvati koji put odrekli ministarskog mjesta u VM koje ih sleduje na uštrb nekog od "ostalih". Ne očekujem i ne želim da Bošnjački predstavnici prave takve vratolomije.
Ako su poslanici zauzeli pozicije u Parlamentu zahvaljujući Bošnjačkim glasovima onda očekujem da izaberu Bošnjake na pripadajuće pozicije. Dosta su za nas drugi odlučivali i gradili karijere na leđima Bošnjačkog naroda. Mi moramo forsirati i obrazovati svoje kadrove a ne tamo nekakve "ostale"
Samo nešto en znam da su se Srbi i Hrvati koji put odrekli ministarskog mjesta u VM koje ih sleduje na uštrb nekog od "ostalih". Ne očekujem i ne želim da Bošnjački predstavnici prave takve vratolomije.
Ako su poslanici zauzeli pozicije u Parlamentu zahvaljujući Bošnjačkim glasovima onda očekujem da izaberu Bošnjake na pripadajuće pozicije. Dosta su za nas drugi odlučivali i gradili karijere na leđima Bošnjačkog naroda. Mi moramo forsirati i obrazovati svoje kadrove a ne tamo nekakve "ostale"
- cadburry
#234 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Ako su poslanici zauzeli pozicije u Parlamentu zahvaljujući glasovima zelenookih onda očekujem da izaberu zelenooke na pripadajuće pozicije. Dosta su za nas drugi odlučivali i gradili karijere na leđima nas zelenookih. Mi moramo forsirati i obrazovati svoje kadrove a ne tamo nekakve "plavooke".racionalista wrote:Dobro ja znam šta Ustav određuje, uređuje i kako ga neki iskorištavaju.
Mislim da bi ti trebao glasati za HDZ. Niti jedna druga stranka ni približno ne zastupa tvoje stavove. SDA imenuje Ivicu, Desnicu, SNSD Lejlu i Gorana, forsirajući tuđe, a ne vlastonarodske kadrove.
-
oakville
#235 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
U Bih će pobjediti samo jedna strankai to u formi koalicije, a njeni članovi pripadaju svim političkim partijama. Stranka odnosno koalicija se zove GSP - "gledaj svoja posla."
- astala_vistala
#236 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Iskreno volio bi da narod pruzi sansu nekim novim ljudima,jer sa ovima ocigledno nista ne ide i tapkamo u mjestu,bar da ne gledam iste face na tv kada nesto vaze.
Sto se tice mene kao bosnjaka moj glas ide onoj stranci koja konacno odluci stati na crtu genocidasima jednostavno puna mi je kapa ustupaka i alternativa.
Sto se tice mene kao bosnjaka moj glas ide onoj stranci koja konacno odluci stati na crtu genocidasima jednostavno puna mi je kapa ustupaka i alternativa.
- Dozer
#237 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Meni je , s druge strane, pun klinac preskupe drzave. A preskupa drzava je nastala upravo radi etno-nacionalista i etnickih podjela po kojima svaki konstitutivni narod mora imati "svoje".
Unikat smo na planeti, i to po nakaradnosti, a povrh svega - time se jos i ponosimo. Da nije tako, kompletna etno-nacionalisticka nomenklatura ne bi bila na vlasti vec 22 godine i odavno bi bili stvar maloumne proslosti.
Ali, to se ne desava i nece se sigurno desiti bar jos 10 godina, sto zorno pokazuje stanje svijesti vecine bosanskohercegovackih gradjana. A tu svijest ja cak ne bih ni tako nazvao, nego radije polusvijest ili cak nesvjest.
U svakom slucaju, 2014 moj glas ide DF-u. Cisto da vidim sta ce oni uraditi ako se probiju, ali i da se za bar taj jedan glas umanji kvota ovim postojecim idiotskim kleptokratama.
Unikat smo na planeti, i to po nakaradnosti, a povrh svega - time se jos i ponosimo. Da nije tako, kompletna etno-nacionalisticka nomenklatura ne bi bila na vlasti vec 22 godine i odavno bi bili stvar maloumne proslosti.
Ali, to se ne desava i nece se sigurno desiti bar jos 10 godina, sto zorno pokazuje stanje svijesti vecine bosanskohercegovackih gradjana. A tu svijest ja cak ne bih ni tako nazvao, nego radije polusvijest ili cak nesvjest.
U svakom slucaju, 2014 moj glas ide DF-u. Cisto da vidim sta ce oni uraditi ako se probiju, ali i da se za bar taj jedan glas umanji kvota ovim postojecim idiotskim kleptokratama.
-
zippoo87
#238 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
ovakav tip glasaca je potreban BiH,racionalan,koji pruza sansu svima,pa onda prati koliko je taj i taj uradio,ispostovao,slagao i onda na kraju vaga,da li opet za iste da glasa ili da pruzi sansu drugimaDozer wrote:Meni je , s druge strane, pun klinac preskupe drzave. A preskupa drzava je nastala upravo radi etno-nacionalista i etnickih podjela po kojima svaki konstitutivni narod mora imati "svoje".
znaci glasa po zasluzi a ne po predznaku stranke
najgori su mi ovi trvdokorasi,sto se vazda vracaju u period 92-95 i vrte u krug ...i da,nisam ja zaboravio nista sta su "Oni" radili u ratu,nego jednostavno ne moze se ici naprijed vracajuci se ...
zato bi ja puno vise volio da se koristi razum u odlucivanju umjesto nekih etnickih odredbi,da se ne glasa "za naseg" ili "za njihovog" nego da se glasa za "radnika,borca,koji zeli dobro svima,napredak,prosperitet" a ne po teoriji "samo neka je NAS,pa neka je i najgori"...stvarno neki "stariji" glasaci debelo sjebavaju buducnost mladjim generacijama
-
sv12
#239 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Nije nastala radi etnonacionalista, nego zbog srpskog i hrvatskog fasizma i ekspanzionizma, tacnije za apetitom za teritoriju BiH. DF bude li stvari prikazivao na identican nacin kao SDP, zavrsiti tamo gdje i SDP.Dozer wrote:Meni je , s druge strane, pun klinac preskupe drzave. A preskupa drzava je nastala upravo radi etno-nacionalista i etnickih podjela po kojima svaki konstitutivni narod mora imati "svoje".
Popu pop, bobu bob, bez kompromisa. Zna se vrlo dobro cija je zelja podjela. Zapravo nema tu nikakve etnicke podjele, jer granice u Bosni nisu etnicke, nego ratne i izmisljene, one koje nemaju veze sa realnoscu. Da su oni barem po etnickim mapama dijelili Bosnu, ne bi ona bila malo, malo pa u maltene predratnom stanju. Ne, Bosna nije podijeljena po etnicnom principu, nego po tome da su Milosevic i Tudjman isli na to da drpe sto vise bosanske teritorije i da ih sto vise naprave srpskim i hrvatskim, a to znaci da sve ostale sa te teritorije istrijebe. I racunali su ako odmah nece moci prikljuciti te teritorije zlim sestrama, da ce to uraditi kasnije srbizacijom i hrvatizacijom tih okupiranih prostora.
Znaci oni su racunali da ako ne odmah, onda kasnije prikljuce te teritorije Srbiji i Hrvatskoj, kad uniste za sva vremena tu bosansku izmijesanost. Zato i danas segrti tih primitivnih balkanskih fasista i dalje sprovode taj plan fasista Beograda i Zagreba, recimo potlacujuci bosnjacku djecu u Konjevic polju.
I DF ako ne bude narodu govorila istinu bez kompromisa, da tu nije bilo Alija, Karadzic i Boban djelili Bosnu, pa dosao SDP ili DF da spasava situaciju, nego se treba otvoreno reci da su za sve krivi "Beograd" i "Zagreb", plus njihove pudlice, petokolonasi iz BiH. Njihov izricit zahtjev je bio milijardu ministara, svako selo svoju administraciju itd, a sve da se nastavi sa fasistickim planovima Beograda i Zagreba, da se potlacuju Bosnjaci na teritorijama zamisljenim od Beograda i Zagreba da se jednog dana prikljuce primitivnim prezaduzenim zlim balkanskim sestrama.
Popu pop, bobu bob, bez kompromisa. Ako takav DF bude, imati ce sansu, ako se bude ponasao kao SDP, nista od toga.
- Dozer
#240 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Da, samo ima jedna sitna fulica ovdje - ovo sto si napisao se tice politika od prije 17-20 godina. I ne grijesis tu, jasno.
Medjutim, danas su te politike ipak drugacije na terenu i svode se na dogovorene tenzije bazirane na etnickim premisama, a jedini cilj je ostanak na vlasti etno-nacionalista, i naravno vladanje budzetima na istoj bazi.
Drugim rijecima - rat je odavno stao, a ovo danas je fabrikovani hladni rat koji se zasniva samo, jedino i iskljucivo na ekonomskoj koristi male grupe etno-nacionalistickih vlastodrzaca. A ti valstodrsci, u sustini, nisu cak ni etno-nacionalisti, nego najklasicniji kriminalci i lopovi koji taj famozni etno-nacionalizam koriste kao alat za manipulacije naivnim masama, pri cemu ih savrseno zaboli neka stvar i za Bosnjake i Srbe i Hrvate.
Njima je jedino bitno da ovo stanje vjestackih podjela traje sto duze, jer samo u takvom stanju taj polusvijet i moze vladati i biti gdje jeste.
Onog momenta kada se, i ako, pojavi neka politicka snaga koja ce jasno i bez kompromisa stati pred narod, ali i ove kriminalce, i reci da je zaista dosta, a onda to i djelima pokazati - takva politicka opcija ce sigurno moci vladati narednih 50 godina. Da li je to DF - ne znam. Ali, u svakom slucaju sam spreman dati im podrsku i na ovim, ali i na narednim izborima 2016, jer tek tada, nakon osvajanja bar dijela mandata na lokalnim nivoima mozemo poceti pricati o stvarnim kvalitetima i/ili nedostacima DF-a, ili bilo koje nove politike koja se pojavi. Ne smijemo zaboraviti da se na opstim izborima ne dobija nista osim negativnih hipoteka koje na naplatu dolaze na lokalnim izborima.
Nazalost, nas narod nije sposoban za dugorocno razmisljanje i planiranje, pa samim tim ni za potpuno razumijevanje trenutnog stanja i njegovih uzroka, a pogotovo ne mogucih projekcija stanja u slucaju davanja podrske promjeni u roku od 4 godine, pa ma kakva da je.
Medjutim, danas su te politike ipak drugacije na terenu i svode se na dogovorene tenzije bazirane na etnickim premisama, a jedini cilj je ostanak na vlasti etno-nacionalista, i naravno vladanje budzetima na istoj bazi.
Drugim rijecima - rat je odavno stao, a ovo danas je fabrikovani hladni rat koji se zasniva samo, jedino i iskljucivo na ekonomskoj koristi male grupe etno-nacionalistickih vlastodrzaca. A ti valstodrsci, u sustini, nisu cak ni etno-nacionalisti, nego najklasicniji kriminalci i lopovi koji taj famozni etno-nacionalizam koriste kao alat za manipulacije naivnim masama, pri cemu ih savrseno zaboli neka stvar i za Bosnjake i Srbe i Hrvate.
Njima je jedino bitno da ovo stanje vjestackih podjela traje sto duze, jer samo u takvom stanju taj polusvijet i moze vladati i biti gdje jeste.
Onog momenta kada se, i ako, pojavi neka politicka snaga koja ce jasno i bez kompromisa stati pred narod, ali i ove kriminalce, i reci da je zaista dosta, a onda to i djelima pokazati - takva politicka opcija ce sigurno moci vladati narednih 50 godina. Da li je to DF - ne znam. Ali, u svakom slucaju sam spreman dati im podrsku i na ovim, ali i na narednim izborima 2016, jer tek tada, nakon osvajanja bar dijela mandata na lokalnim nivoima mozemo poceti pricati o stvarnim kvalitetima i/ili nedostacima DF-a, ili bilo koje nove politike koja se pojavi. Ne smijemo zaboraviti da se na opstim izborima ne dobija nista osim negativnih hipoteka koje na naplatu dolaze na lokalnim izborima.
Nazalost, nas narod nije sposoban za dugorocno razmisljanje i planiranje, pa samim tim ni za potpuno razumijevanje trenutnog stanja i njegovih uzroka, a pogotovo ne mogucih projekcija stanja u slucaju davanja podrske promjeni u roku od 4 godine, pa ma kakva da je.
-
oakville
#241 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Po čemu ti je današnje stanje "vještačke podjele?" - u ratu i neposredno iza rata to je možda i bilo tako, danas to više nisu vještačke nego od većine u različitim djelovima zemlje vrlo željene podjele. Naravno saradjuje se, zidovi ne postoje, ali opet "svako za sebe."Dozer wrote:Da, samo ima jedna sitna fulica ovdje - ovo sto si napisao se tice politika od prije 17-20 godina. I ne grijesis tu, jasno.
A DF je ograničen na cc. 30% teritorije, kao i bilo što što ima neki "BiH" prizvuk. Ako i tu uspiju nešto značajnije da naprave, i to je minimalni napredak ali veliki u ovim uslovima. Kako bilo, mislim da je ŽK na čudan način izgubio privlačnost u svojoj glasačkoj bazi.
- Dozer
#242 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Vec sam negdje spomenuo nove generacije koje nazivam mozgojedi. A tako ih nazivam iz prostog razloga sto su mentalno ograniceni na 'znanja' i poimanja svijeta koja se ticu iskljucivo postojeceg nakaradnog stanja. Nazalost, ovo je vecina danasnjih mladih u BiH. A na njima svijet ostaje, kazu... Nazalost.
Ali, pad samo jedne od tri etno-nacionalistike oligarhije neminovno vodi i padu i ostale dvije. Zato, 30% teritorije na kojoj vlada bar ta jedna od dogovornih strana sasvim je dovoljan prostor za iniciranje promjene.
Ali, pad samo jedne od tri etno-nacionalistike oligarhije neminovno vodi i padu i ostale dvije. Zato, 30% teritorije na kojoj vlada bar ta jedna od dogovornih strana sasvim je dovoljan prostor za iniciranje promjene.
-
muzicar_iz_parka
#243 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Za ekološku stranku, kad je bal nek bude maskenbal.
-
oakville
#244 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Sumnjam. Ako se stalno potencira da su "tri oligarhije" povezane pa ako padne jedna pasce sve tri, onda bi neko morao pojasniti kako traje hrvatski i srpski nacionalizam u srbiji i hrvatskoj kao ogromnom većinom etnički čistim zemljama. Japan je etnički najhomogenija zemlja na svijetu s najvise rasizma, a Brazil etnički i rasno najviše izmješana zemlja na svijetu, opet sa hiperrasizmom.Dozer wrote:Vec sam negdje spomenuo nove generacije koje nazivam mozgojedi. A tako ih nazivam iz prostog razloga sto su mentalno ograniceni na 'znanja' i poimanja svijeta koja se ticu iskljucivo postojeceg nakaradnog stanja. Nazalost, ovo je vecina danasnjih mladih u BiH. A na njima svijet ostaje, kazu... Nazalost.
Nema "nakaradnog" ili "nenakaradnog," "prirodnog" ili "nepriprodnog" stanja - već samo ljudskih želja. Dakle ljudi ovo stanje žele bez obzira što se žale na njega. A da će inicijacija "promjena na 30%" imati širi utjecaj na cijelu BIH znamo sigurno da neće - srbi redovno putuju iz Ist. Sarajeva na posao u Sarajevu, primaju raznorazne naknade, i i dalje su protiv Bih (tačnije, ne protiv BiH nego slučajne većine Bošnjaka u BiH
- Dozer
#245 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Sumnjao ili ne, to treba probati. Testirati pa vidjeti da li ce funkcionisati ili ne. Ovako samo stojimo u mjestu.
I ves kada peres pa koristis Faks, a on ne opere kako ti hoces, odmah ces uzeti Persil. Pa ako ni on ne valja, ides na Ariel, pa Bonux, itd. itd. sve dok ne nadjes onaj koji ti odgovara.
I ves kada peres pa koristis Faks, a on ne opere kako ti hoces, odmah ces uzeti Persil. Pa ako ni on ne valja, ides na Ariel, pa Bonux, itd. itd. sve dok ne nadjes onaj koji ti odgovara.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#246 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Problem je što niko od njih ne pere. Zapravo svi se utrkuju da što više zaprljaju.Dozer wrote:Sumnjao ili ne, to treba probati. Testirati pa vidjeti da li ce funkcionisati ili ne. Ovako samo stojimo u mjestu.
- ZmaJ-BiH
#247 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
SDP-ovi i SDA-ovi fundamentalisti ce opet glasati za te stranke.
Neopredijeljeni ce mahom glasati za DF i dijelom za SDA.
SBB i SBiH ce biti pri dnu, kao i druge male stranke.
Na kraju, SDA ce ipak izaci kao siguran pobjednik.
-
zippoo87
#248 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
...i na kraju,sta je ovdje bolje za narod ?...sjahAo murta,uzjahao kurta ...opet istiZmaJ-BiH wrote:SDP-ovi i SDA-ovi fundamentalisti ce opet glasati za te stranke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
ušće
#250 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?
Samo za one koji pokažu i dokažu da imaju ostvariv program zapošljavanja 50 000 ljudi za vrijeme trajanja mandata ,ali ne ono mi možemo ni hoćemo već tačno decidno navedeno ...Za koga ce te glasati na izborima 2014?