Naježih se. Zamišljam, mi i Brazil otvaramo SP. Marakana puna. 20.000 naših. Iz grla se ori "Jedna si jedina". Naši Zmajevi pucaju od ponosa. Gledanost širom svijeta. NEK CRKNU DUŠMANI!It_is_a_Leclerc wrote:Iz nekog razloga sam u zadnjih 10 pokušaja 6 puta dobio Australiju s nama, a od tih 6 puta čak 3 puta je s nama bila i Njemačka.
Jednom je bio Brazil s nama, i sama pomisao da otvaramo SP na Marakani, sa Brazilom ledi krv u žilama.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Styling
#226 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
-
Mustang1
#227 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ne znam za vas ali ja jos ne mogu doci sebi.. Svako jutro kada se probudim pomislim da li sam sanjao ili smo prosli u Brazil 
- ultima_palabra
#228 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Moguće je da je to jedini dan sa 4 utakmice na rasporedu, pa da sve mogu stati u različite termine.drugi profil wrote:Prvo sam mislio da je tipfeler na wikipediji, ali potvrdila je i FIFA.
http://www.fifa.com/worldcup/matches/
Nemam pojma zasto je to, osim ako nije zbog prevelike vlage u Amazoniji ili zbog neceg drugog izvan kontrole. Prvi match u grupi u Manousu. Ostali u istom gradu pocinju kao i u drugim grupama.
- shalla
#229 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Upravo tako, to je drugi dan prvenstva i jedino taj dan se igraju 4 tekme, 13, 16, 18 i 21h po lokalnom vremenu (+5 ili +6 kod nas, zavisi koji je grad u Brazilu u pitanju). Tabirio sam jučer satnice i definitivno su IDEALNE jer će utakmice biti (po našem vremenu) u rasponu od 18h do ponoći (sem te jedne) što je kažem idealno jer mi ne kači ni posao a nisu ni u gluho doba noćiultima_palabra wrote:Moguće je da je to jedini dan sa 4 utakmice na rasporedu, pa da sve mogu stati u različite termine.drugi profil wrote:Prvo sam mislio da je tipfeler na wikipediji, ali potvrdila je i FIFA.
Nemam pojma zasto je to, osim ako nije zbog prevelike vlage u Amazoniji ili zbog neceg drugog izvan kontrole. Prvi match u grupi u Manousu. Ostali u istom gradu pocinju kao i u drugim grupama.
Ma sve nam se poklopilo hvala Bogu, još samo da dočekamo aBd taj 12.06.2014
-
Itakoto
#230 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:
Brazil
Portugal
BiH
USA
ili
Argentina
Holandija
BiH
Japan
Brazil
Portugal
BiH
USA
ili
Argentina
Holandija
BiH
Japan
- ultima_palabra
#231 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seedingItakoto wrote:Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:
Brazil
Portugal
BiH
USA
ili
Argentina
Holandija
BiH
Japan
Ovdje piše da ne možemo završiti u tom special pot... samo ove ekipe koje igraju baraž.
Znači ekipe s kojima sigurno nećemo igrati u grupi su Italija, Rusija, Engleska, Portugal, Francuska, Hrvatska i Grčka.
- hrle1976
#232 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Koje god pisao na WIKI je isto neki sto voli da nagadja. Visak timova iz Europe ide u special pot! I bice plasirani u grupe gdje nije moguce da je vise od 2 tima iz Europe. Na fifinoj stranici se sve mozete procitati. I nema nikakve veze da li timovi dolaze iz baraza ili direktno. Da napomenem, ko god se kvalifikuje iz braza (osim Islanda (iz Europe)) ce prestici BiH na rank listi.ultima_palabra wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seedingItakoto wrote:Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:
Brazil
Portugal
BiH
USA
ili
Argentina
Holandija
BiH
Japan
Ovdje piše da ne možemo završiti u tom special pot... samo ove ekipe koje igraju baraž.
Znači ekipe s kojima sigurno nećemo igrati u grupi su Italija, Rusija, Engleska, Portugal, Francuska, Hrvatska i Grčka.
Bosni kao debitantu i slabije rangiranom (nebitan je rank ako se Island ne plasira) na dan izvlacenja ce samo pomoci A: da Uruguay propane ili B: da Island izbori plasman. 2006 je Srbija i Crna gora izborila direktan plasman a Spaniju poslal u baraz, te je bila imala bolji rank plasman od Ukraine, i opet je zavrsila u special pot = jer SCG je debitirala s novim imenom.
U slucaju special pot.
BiH ima 25% vjerovatnocu da bude u istoj grupi sa domacinom. A 100% da ce biti u grupi sa jednim timom iz Juzne Amerike. A oko 33% da ce zavrsiti u najtezoj grupi.
Last edited by hrle1976 on 18/10/2013 14:26, edited 1 time in total.
- Lakat Jebić
-
Itakoto
#234 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ehrle1976 wrote:Koje god pisao na WIKI je isto neki sto voli da nagadja. Visak timova iz Europe ide u special pot! I bice plasirani u grupe gdje nije moguce da je vise od 2 tima iz Europe. Na fifinoj stranici se sve mozete procitati. I nema nikakve veze da li timovi dolaze iz baraza ili direktno. Da napomenem, ko god se kvalifikuje iz braza (osim Islanda (iz Europe)) ce prestici BiH na rank listi.ultima_palabra wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seedingItakoto wrote:Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:
Brazil
Portugal
BiH
USA
ili
Argentina
Holandija
BiH
Japan
Bosni kao debitantu i slabije rangiranom (nebitan je rank ako se Island ne plasira) na dan izvlacenja ce samo pomoci A: da Uruguay propane ili B: da Island izbori plasman. 2006 je Srbija i Crna gora izborila direktan plasman a Spaniju poslal u baraz, te je bila imala bolji rank plasman od Ukraine, i opet je zavrsila u special pot = jer SCG je debitirala s novim imenom.
U slucaju special pot.
BiH ima 25% vjerovatnocu da bude u istoj grupi sa domacinom. A 100% da ce biti u grupi sa jednim timom iz Juzne Amerike. A oko 33% da ce zavrsiti u najtezoj grupi.
- plagijator1975
#235 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ma možemo igrati sa svima, pa valjda smo to i pokazali?

- ultima_palabra
#236 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Zaboravljaš da se za ovaj žrijeb koristi rang lista iz oktobrahrle1976 wrote:Koje god pisao na WIKI je isto neki sto voli da nagadja. Visak timova iz Europe ide u special pot! I bice plasirani u grupe gdje nije moguce da je vise od 2 tima iz Europe. Na fifinoj stranici se sve mozete procitati. I nema nikakve veze da li timovi dolaze iz baraza ili direktno. Da napomenem, ko god se kvalifikuje iz braza (osim Islanda (iz Europe)) ce prestici BiH na rank listi.ultima_palabra wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seedingItakoto wrote:Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:
Brazil
Portugal
BiH
USA
ili
Argentina
Holandija
BiH
Japan
U slucaju special pot.
-
Itakoto
#237 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Nebitno mozemo li igrati protiv jacih ili ne ali ovo fakat dodje kao kazna. Zasto samo mi iz Evrope moramo igrati sa dvije vjerovatno jake ekipe iz Juzne Amerike i Evrope? Zasto ne neka losije rangirana evropska ekipa ili jedna iz baraza?
- Lakat Jebić
#238 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
zato sto pravilo "novog kolacica" vazi i na visim nivoima od mahale 
-
Itakoto
#239 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Rang lista je irelevantna ukoliko mi budemo jedini debitanti iz Evrope.ultima_palabra wrote:Zaboravljaš da se za ovaj žrijeb koristi rang lista iz oktobrahrle1976 wrote:Koje god pisao na WIKI je isto neki sto voli da nagadja. Visak timova iz Europe ide u special pot! I bice plasirani u grupe gdje nije moguce da je vise od 2 tima iz Europe. Na fifinoj stranici se sve mozete procitati. I nema nikakve veze da li timovi dolaze iz baraza ili direktno. Da napomenem, ko god se kvalifikuje iz braza (osim Islanda (iz Europe)) ce prestici BiH na rank listi.ultima_palabra wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seeding
U slucaju special pot.
BiH ima 25% vjerovatnocu da bude u istoj grupi sa domacinom. A 100% da ce biti u grupi sa jednim timom iz Juzne Amerike. A oko 33% da ce zavrsiti u najtezoj grupi.To ko će nas prestići nakon baraža je samim tim nebitno. Ako se plasira Island on će biti taj specijalni, ako ne onda će biti Rumunija, ako se ne plasira nijedan od njih onda Švedska, odnosno Francuska ili Ukrajina.
Samo mi nije jasno kako dodje do ovih 33% da cemo zavrsiti u najtezoj grupi!? I sta je to "najteza" grupa?
-
Itakoto
#240 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
E onda nam ne preostaje nista drugo vec da bodrimo Island u barazu. Pa kad nam se pridruze u "raji", mi im prvi klempu opalimo.Lakat Jebić wrote:zato sto pravilo "novog kolacica" vazi i na visim nivoima od mahale
- alanx
#241 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Kad smo bili neko vece u Titovoj i kad su se Zmajevi pojavili i kad se desetine baklji zapalilo:
Na umu mi je bila samo ova scena gdje Will Smith kaze
http://www.youtube.com/watch?v=YK-4SgpAJRs#t=00m48s
The people who are trying to make this world worse are not taking a day off. How can I? LIGHT UP THE DARKNESS.
Jer pobjeda je bukvlano znacila to.
Na umu mi je bila samo ova scena gdje Will Smith kaze
http://www.youtube.com/watch?v=YK-4SgpAJRs#t=00m48s
The people who are trying to make this world worse are not taking a day off. How can I? LIGHT UP THE DARKNESS.
Jer pobjeda je bukvlano znacila to.
Last edited by alanx on 18/10/2013 14:52, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#242 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ma kakve veze ima to ko je debitant?
Dajte ljudi uozbiljite se malo... znam da ovaj Čeh lupa na svakom topicu, ali ne morate i vi ostali.
-
Itakoto
#243 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Zasto si tako iskljuciv? Forum je ovo. Ako ti je covjek dao primjer SiCG i Ukrajine, onda to treba provjeriti. Najkasnije 6. decembra cemo znati vise.
- ultima_palabra
#244 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Zato što:Itakoto wrote:Zasto si tako iskljuciv? Forum je ovo. Ako ti je covjek dao primjer SiCG i Ukrajine, onda to treba provjeriti. Najkasnije 6. decembra cemo znati vise.
http://www.nytimes.com/2013/10/18/sport ... WUdfTkbETAFIFA recently changed its seeding formula, ditching a team’s past performance in the World Cup finals and relying solely on its own world rankings.
Ne može se sve bazirati na FIFA rankingu, a onda da ubace neki proizvoljan kriterij tipa koji si put na SP ili kolika ti je proizvodnja krompira po glavi stanovnika.
- Havatar
#245 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Sigurno su domacini i njihova televizija trazili taj termin za tu prvu utakmicu u tom gradu posto je to vazan dogadjaj za taj grad.Prvo sam mislio da je tipfeler na wikipediji, ali potvrdila je i FIFA.
drugi profil
-
Itakoto
#246 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ma ne bi me cudilo da nije tako. Recimo da baraz prodju Portugal, Grcka, Hrvatska i Francuska. Da li to znaci da ce Francuska u special pot a ne mi?ultima_palabra wrote:Zato što:Itakoto wrote:Zasto si tako iskljuciv? Forum je ovo. Ako ti je covjek dao primjer SiCG i Ukrajine, onda to treba provjeriti. Najkasnije 6. decembra cemo znati vise.http://www.nytimes.com/2013/10/18/sport ... WUdfTkbETAFIFA recently changed its seeding formula, ditching a team’s past performance in the World Cup finals and relying solely on its own world rankings.
Ne može se sve bazirati na FIFA rankingu, a onda da ubace neki proizvoljan kriterij tipa koji si put na SP ili kolika ti je proizvodnja krompira po glavi stanovnika.
- ultima_palabra
#247 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
E za Francuze možda izmijene sve u zadnji trenutakItakoto wrote:Ma ne bi me cudilo da nije tako. Recimo da baraz prodju Portugal, Grcka, Hrvatska i Francuska. Da li to znaci da ce Francuska u special pot a ne mi?
-
Itakoto
#248 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Eto vidis. Odjednom vise ne vaze ta postavljena pravila. O cemu onda raspravljamo? 
- kako to
#249 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ko god da dodje, jebacemo im mamu 
- guber90
#250 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Prije svega ovo stavljam da se budali posteno ismijemo, a ne da neko pizdi zbog doticnog
, ako krene diskusija u pogresnom smijeru neka moderator brise.
Covjek pokusava glumiti veceg Srbina od Srba koji zive u Srbiji, da mu se isti smiju, tacno mu se zena odvalila od smijeha
.
Covjek pokusava glumiti veceg Srbina od Srba koji zive u Srbiji, da mu se isti smiju, tacno mu se zena odvalila od smijeha