Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

Styling

#226 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Styling »

It_is_a_Leclerc wrote:Iz nekog razloga sam u zadnjih 10 pokušaja 6 puta dobio Australiju s nama, a od tih 6 puta čak 3 puta je s nama bila i Njemačka.

Jednom je bio Brazil s nama, i sama pomisao da otvaramo SP na Marakani, sa Brazilom ledi krv u žilama. :D
Naježih se. Zamišljam, mi i Brazil otvaramo SP. Marakana puna. 20.000 naših. Iz grla se ori "Jedna si jedina". Naši Zmajevi pucaju od ponosa. Gledanost širom svijeta. NEK CRKNU DUŠMANI! :bih: :bih:
Mustang1

#227 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Mustang1 »

Ne znam za vas ali ja jos ne mogu doci sebi.. Svako jutro kada se probudim pomislim da li sam sanjao ili smo prosli u Brazil :D
ultima_palabra

#228 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

drugi profil wrote:Prvo sam mislio da je tipfeler na wikipediji, ali potvrdila je i FIFA.

http://www.fifa.com/worldcup/matches/

Nemam pojma zasto je to, osim ako nije zbog prevelike vlage u Amazoniji ili zbog neceg drugog izvan kontrole. Prvi match u grupi u Manousu. Ostali u istom gradu pocinju kao i u drugim grupama.
Moguće je da je to jedini dan sa 4 utakmice na rasporedu, pa da sve mogu stati u različite termine.
shalla

#229 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by shalla »

ultima_palabra wrote:
drugi profil wrote:Prvo sam mislio da je tipfeler na wikipediji, ali potvrdila je i FIFA.

Nemam pojma zasto je to, osim ako nije zbog prevelike vlage u Amazoniji ili zbog neceg drugog izvan kontrole. Prvi match u grupi u Manousu. Ostali u istom gradu pocinju kao i u drugim grupama.
Moguće je da je to jedini dan sa 4 utakmice na rasporedu, pa da sve mogu stati u različite termine.
Upravo tako, to je drugi dan prvenstva i jedino taj dan se igraju 4 tekme, 13, 16, 18 i 21h po lokalnom vremenu (+5 ili +6 kod nas, zavisi koji je grad u Brazilu u pitanju). Tabirio sam jučer satnice i definitivno su IDEALNE jer će utakmice biti (po našem vremenu) u rasponu od 18h do ponoći (sem te jedne) što je kažem idealno jer mi ne kači ni posao a nisu ni u gluho doba noći :mrgreen:

Ma sve nam se poklopilo hvala Bogu, još samo da dočekamo aBd taj 12.06.2014 :bih:
Itakoto

#230 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:

Brazil
Portugal
BiH
USA

ili

Argentina
Holandija
BiH
Japan
ultima_palabra

#231 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Itakoto wrote:Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:

Brazil
Portugal
BiH
USA

ili

Argentina
Holandija
BiH
Japan
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seeding
Ovdje piše da ne možemo završiti u tom special pot... samo ove ekipe koje igraju baraž.

Znači ekipe s kojima sigurno nećemo igrati u grupi su Italija, Rusija, Engleska, Portugal, Francuska, Hrvatska i Grčka.
hrle1976

#232 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by hrle1976 »

ultima_palabra wrote:
Itakoto wrote:Posto cemo 99% zavrsiti u special pot, u kojoj god grupi mi budemo bili, to ce s velikom vjerovatnocom biti takozvana grupa smrti. Zamisljam ovako nesto:

Brazil
Portugal
BiH
USA

ili

Argentina
Holandija
BiH
Japan
Ovdje piše da ne možemo završiti u tom special pot... samo ove ekipe koje igraju baraž.

Znači ekipe s kojima sigurno nećemo igrati u grupi su Italija, Rusija, Engleska, Portugal, Francuska, Hrvatska i Grčka.
Koje god pisao na WIKI je isto neki sto voli da nagadja. Visak timova iz Europe ide u special pot! I bice plasirani u grupe gdje nije moguce da je vise od 2 tima iz Europe. Na fifinoj stranici se sve mozete procitati. I nema nikakve veze da li timovi dolaze iz baraza ili direktno. Da napomenem, ko god se kvalifikuje iz braza (osim Islanda (iz Europe)) ce prestici BiH na rank listi. ;-)

Bosni kao debitantu i slabije rangiranom (nebitan je rank ako se Island ne plasira) na dan izvlacenja ce samo pomoci A: da Uruguay propane ili B: da Island izbori plasman. 2006 je Srbija i Crna gora izborila direktan plasman a Spaniju poslal u baraz, te je bila imala bolji rank plasman od Ukraine, i opet je zavrsila u special pot = jer SCG je debitirala s novim imenom.

U slucaju special pot.

BiH ima 25% vjerovatnocu da bude u istoj grupi sa domacinom. A 100% da ce biti u grupi sa jednim timom iz Juzne Amerike. A oko 33% da ce zavrsiti u najtezoj grupi.
Last edited by hrle1976 on 18/10/2013 14:26, edited 1 time in total.
Itakoto

#234 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

hrle1976 wrote:
ultima_palabra wrote:

Brazil
Portugal
BiH
USA

ili

Argentina
Holandija
BiH
Japan

Koje god pisao na WIKI je isto neki sto voli da nagadja. Visak timova iz Europe ide u special pot! I bice plasirani u grupe gdje nije moguce da je vise od 2 tima iz Europe. Na fifinoj stranici se sve mozete procitati. I nema nikakve veze da li timovi dolaze iz baraza ili direktno. Da napomenem, ko god se kvalifikuje iz braza (osim Islanda (iz Europe)) ce prestici BiH na rank listi. ;-)

Bosni kao debitantu i slabije rangiranom (nebitan je rank ako se Island ne plasira) na dan izvlacenja ce samo pomoci A: da Uruguay propane ili B: da Island izbori plasman. 2006 je Srbija i Crna gora izborila direktan plasman a Spaniju poslal u baraz, te je bila imala bolji rank plasman od Ukraine, i opet je zavrsila u special pot = jer SCG je debitirala s novim imenom.

U slucaju special pot.

BiH ima 25% vjerovatnocu da bude u istoj grupi sa domacinom. A 100% da ce biti u grupi sa jednim timom iz Juzne Amerike. A oko 33% da ce zavrsiti u najtezoj grupi.
E :izet: ga sada. Ja se taman ponadao da je ovo na wikipediji tacno. :sad:
plagijator1975

#235 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by plagijator1975 »

Ma možemo igrati sa svima, pa valjda smo to i pokazali?

:bih: :bih: :bih:
ultima_palabra

#236 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

hrle1976 wrote:
ultima_palabra wrote:

Brazil
Portugal
BiH
USA

ili

Argentina
Holandija
BiH
Japan

U slucaju special pot.

Zaboravljaš da se za ovaj žrijeb koristi rang lista iz oktobra ;-) To ko će nas prestići nakon baraža je samim tim nebitno. Ako se plasira Island on će biti taj specijalni, ako ne onda će biti Rumunija, ako se ne plasira nijedan od njih onda Švedska, odnosno Francuska ili Ukrajina.
Itakoto

#237 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

Nebitno mozemo li igrati protiv jacih ili ne ali ovo fakat dodje kao kazna. Zasto samo mi iz Evrope moramo igrati sa dvije vjerovatno jake ekipe iz Juzne Amerike i Evrope? Zasto ne neka losije rangirana evropska ekipa ili jedna iz baraza?
Lakat Jebić

#238 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Lakat Jebić »

zato sto pravilo "novog kolacica" vazi i na visim nivoima od mahale :D
Itakoto

#239 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

ultima_palabra wrote:
hrle1976 wrote:
ultima_palabra wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... up_seeding

U slucaju special pot.

Zaboravljaš da se za ovaj žrijeb koristi rang lista iz oktobra ;-) To ko će nas prestići nakon baraža je samim tim nebitno. Ako se plasira Island on će biti taj specijalni, ako ne onda će biti Rumunija, ako se ne plasira nijedan od njih onda Švedska, odnosno Francuska ili Ukrajina.
Rang lista je irelevantna ukoliko mi budemo jedini debitanti iz Evrope. :roll:
Samo mi nije jasno kako dodje do ovih 33% da cemo zavrsiti u najtezoj grupi!? I sta je to "najteza" grupa?
Itakoto

#240 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

Lakat Jebić wrote:zato sto pravilo "novog kolacica" vazi i na visim nivoima od mahale :D
E onda nam ne preostaje nista drugo vec da bodrimo Island u barazu. Pa kad nam se pridruze u "raji", mi im prvi klempu opalimo. :D
alanx

#241 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by alanx »

Kad smo bili neko vece u Titovoj i kad su se Zmajevi pojavili i kad se desetine baklji zapalilo:

Na umu mi je bila samo ova scena gdje Will Smith kaze

http://www.youtube.com/watch?v=YK-4SgpAJRs#t=00m48s

The people who are trying to make this world worse are not taking a day off. How can I? LIGHT UP THE DARKNESS.

Jer pobjeda je bukvlano znacila to.
Last edited by alanx on 18/10/2013 14:52, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#242 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Ma kakve veze ima to ko je debitant? :-) Dajte ljudi uozbiljite se malo... znam da ovaj Čeh lupa na svakom topicu, ali ne morate i vi ostali.
Itakoto

#243 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

Zasto si tako iskljuciv? Forum je ovo. Ako ti je covjek dao primjer SiCG i Ukrajine, onda to treba provjeriti. Najkasnije 6. decembra cemo znati vise.
ultima_palabra

#244 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Itakoto wrote:Zasto si tako iskljuciv? Forum je ovo. Ako ti je covjek dao primjer SiCG i Ukrajine, onda to treba provjeriti. Najkasnije 6. decembra cemo znati vise.
Zato što:
FIFA recently changed its seeding formula, ditching a team’s past performance in the World Cup finals and relying solely on its own world rankings.
http://www.nytimes.com/2013/10/18/sport ... WUdfTkbETA
Ne može se sve bazirati na FIFA rankingu, a onda da ubace neki proizvoljan kriterij tipa koji si put na SP ili kolika ti je proizvodnja krompira po glavi stanovnika.
Havatar

#245 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Havatar »

Prvo sam mislio da je tipfeler na wikipediji, ali potvrdila je i FIFA.

drugi profil
Sigurno su domacini i njihova televizija trazili taj termin za tu prvu utakmicu u tom gradu posto je to vazan dogadjaj za taj grad.
Itakoto

#246 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

ultima_palabra wrote:
Itakoto wrote:Zasto si tako iskljuciv? Forum je ovo. Ako ti je covjek dao primjer SiCG i Ukrajine, onda to treba provjeriti. Najkasnije 6. decembra cemo znati vise.
Zato što:
FIFA recently changed its seeding formula, ditching a team’s past performance in the World Cup finals and relying solely on its own world rankings.
http://www.nytimes.com/2013/10/18/sport ... WUdfTkbETA
Ne može se sve bazirati na FIFA rankingu, a onda da ubace neki proizvoljan kriterij tipa koji si put na SP ili kolika ti je proizvodnja krompira po glavi stanovnika.
Ma ne bi me cudilo da nije tako. Recimo da baraz prodju Portugal, Grcka, Hrvatska i Francuska. Da li to znaci da ce Francuska u special pot a ne mi?
ultima_palabra

#247 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Itakoto wrote:Ma ne bi me cudilo da nije tako. Recimo da baraz prodju Portugal, Grcka, Hrvatska i Francuska. Da li to znaci da ce Francuska u special pot a ne mi?
E za Francuze možda izmijene sve u zadnji trenutak :mrgreen: Mada bi ih vjerovatno ostavili u special potu a naštelili im slabiju grupu na samom žrijebu...
Itakoto

#248 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

Eto vidis. Odjednom vise ne vaze ta postavljena pravila. O cemu onda raspravljamo? :D
kako to

#249 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by kako to »

Ko god da dodje, jebacemo im mamu :D
guber90

#250 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by guber90 »

Prije svega ovo stavljam da se budali posteno ismijemo, a ne da neko pizdi zbog doticnog :), ako krene diskusija u pogresnom smijeru neka moderator brise.

Covjek pokusava glumiti veceg Srbina od Srba koji zive u Srbiji, da mu se isti smiju, tacno mu se zena odvalila od smijeha :lol: :lol: .
Post Reply