Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
razonoda

#226 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by razonoda »

Nije MILETIC, jedina u toj komisliji. I nije mi jasno kako Vasvija moze svjedociti , kad je ona bila njen 1 advokat.
muminovic

#227 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

razonoda wrote:Nije MILETIC, jedina u toj komisliji. I nije mi jasno kako Vasvija moze svjedociti , kad je ona bila njen 1 advokat.
Po ovom sto ima u medijima neko je Vasviji iz OSE javio da je presluskuju, ona je njoj dojavila OSA je nakon toga prestala da slusa, ali je sve preslo na SIPA. Ako je Vasvija postena sta ona ima sa nekim insajderom iz OSE da komunicira i bas je briga ko koga slusa !?!? ?

Odluke drugostepenog suda donose se nakon vijećanja glasanjem. Predsjednik vijeća rukovodi vijećanjem i glasanjem i glasa posljednji. Za svaku odluku vijeća potrebna je većina glasova, dakle 2 od 3 glasa.

Sudija moze naravno da ubijedi svoje kolege sudije, ili pak moze da pokusa da ubjedi - odluka koju donesu ne mora niti biti manja od one koju bi inace donijeli bez da je bilo ko primio mito, ali se bar moze reci da se pokusalo...

Sve su to kolege, ne sjedis sa nepoznatim sudijama.
Last edited by muminovic on 28/02/2015 17:27, edited 1 time in total.
razonoda

#229 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by razonoda »

muminovic wrote:
razonoda wrote:Nije MILETIC, jedina u toj komisliji. I nije mi jasno kako Vasvija moze svjedociti , kad je ona bila njen 1 advokat.
Po ovom sto ima u medijima neko je Vasviji iz OSE javio da je presluskuju, ona je njoj dojavila OSA je nakon toga prestala da slusa, ali je sve preslo na SIPA. Ako je Vasvija postena sta ona ima sa nekim insajderom iz OSE da komunicira i bas je briga ko koga slusa !?!? ?

Odluke drugostepenog suda donose se nakon vijećanja glasanjem. Predsjednik vijeća rukovodi vijećanjem i glasanjem i glasa posljednji. Za svaku odluku vijeća potrebna je većina glasova, dakle 2 od 3 glasa.

Sudija moze naravno da ubijedi svoje kolege sudije, ili pak moze da pokusa da ubjedi - odluka koju donesu ne mora niti biti manja od one koju bi inace donijeli bez da je bilo ko primio mito, ali se bar moze reci da se pokusalo...

Sve su to kolege, ne sjedis sa nepoznatim sudijama.
Briga je itekako ----buduci klijent. Sigurna sam da u BIH kakva je danas, da advokati, prijatelji, ''ukopavaju' svoje prijatelje, sve zbog koristi. Kome vjerovati -- ?
muminovic

#230 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

Nisu svi ljudi isti.

Ja nudim svoj broj da me svi koji zele presluskuju cijeli zivot, nece mi smetati, jer se ne bojim nit vrsim krivicna djela - da je suprotno, morao bih imati svoje ljude koje cu placati da mi otkrivaju da li mene slucaju ili nekog skim imam "zajednicki" interes.
razonoda

#231 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by razonoda »

Nazalost , kako ja stvari vidim, u trenutnoj BIH , je vrlo opasno biti ziv. Bio anoniman ili ne , opasnost vreba svake sekunde. Pogotovo , ljudi na polozajima, su izlozeni raznim pritiscima. Ja, vjerujem Fahri , kad prica o montiranim procesima i ucjenama, mada on nije tema, koji se sprovode,, ne pise on djaba o tome u Avazu, STITI sebe .Budes li uspjesan advokat, neces dati svoj tel. tek tako.
Danguba

#232 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by Danguba »

razonoda wrote:Nazalost , kako ja stvari vidim, u trenutnoj BIH , je vrlo opasno biti ziv. Bio anoniman ili ne , opasnost vreba svake sekunde. Pogotovo , ljudi na polozajima, su izlozeni raznim pritiscima. Ja, vjerujem Fahri , kad prica o montiranim procesima i ucjenama, mada on nije tema, koji se sprovode,, ne pise on djaba o tome u Avazu, STITI sebe .Budes li uspjesan advokat, neces dati svoj tel. tek tako.
:jbt:
JThomas

#233 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by JThomas »

a što nisi boldirao i ovo štiti sebe? pa ne misli niko da on to piše iz dobrih namjera. ali u zadnje vrijeme, više je istine nego laži, samo što mu se zbog minulog rada ne vjeruje ni kad piše istinu...
muminovic

#234 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

muminovic wrote:Mreža FTV

Korupcija pod togom. Advokatsko-sudijska zavjera - sve sumnjive odluke Azre Miletić.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/122937/27022015
Sve sumnjive odluke Azre Miletić

Stotinu hiljada razloga imala je sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić da oslobodi Ramu Brkića i Senada Šabića. Problem je što niti jedan nije po zakonu. Njenim hapšenjem načeta je gusto isprepletena mreža kriminala unutar pravosuđa. Neka se pripreme advokati, tužioci, političari. Od Brkića do Oksa - sloboda ima cijenu. Reforma pravosuđa, novo poglavlje. Amarildo Gutić

Image

Nekoliko sati dijelilo je optuženike za organizirani kriminal Ramu Brkića i Senada Šabića da budu oslobođeni. Polovina od obećanih 100.000 KM već je bila isplaćena predsjedavajućoj Apelacionog vijeća Suda BiH Azri Miletić. Postupajući tužilac Oleg Čavka naslutio je da se nešto čudno dešava i da se ročište odvija tek reda radi. Stoga je na ročištu upozorio: "Prije otvaranja glavnog pretresa Sud je, praktično, odbio sve dokaze Tužilaštva i odbrane i u dokaznom postupku kojeg, praktično, nije ni bilo Sud je izvršio uvid u tri presude Suda BiH od kojih su dvije u istom predmetu, a treća u direktnoj vezi s predmetom o kojem govorimo. Na ovaj način ovo Vijeće napravilo je puno veće povrede postupka nego Prvostepeno vijeće. Povrijedilo načelo ravnopravnosti stranaka u postupku, nije donosilo procesne odluke, oglušivalo se na prijedloge stranaka, davalo stajališta koja sud može donijeti samo u presudi, te je vijeće Suda BiH pretjerano široko tumačeći princip reformacije un peus, zauzimanjem stava da Tužilaštvo praktično treba biti ikebana u sudnici, odnosno da tužilac treba samo da bude prisutan kako bi se suđenje moglo završiti.“

Sve postaje jasnije nakon ročišta. Pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva hapse sutkinju Azru Miletić. Mjesecima su, po sudskom nalogu, prisluškivani njeni telefoni. Tražila je od Brkića i Šabića novac za njihovo oslobađanje u apelacionom postupku. Prvostepeno su bili osuđeni na 11, odnosno 10 godina zavora zbog proizvodnje i trgovine drogom, a Brkić kao bivši policijski komesar Unsko-sanskog kantona i za zloupotrebu položaja i korupciju.

Brkić je, tvrde izvori FTV-a, odbio ponudu, ali ju je Senad Šabić zdušno prihvatio. On problema s novcem, očito, nije imao, o čemu svjedoče i njegove fotografije iz kućne atmosfere i dekora od 150.000 eura.

Da je oslobađajuća presuda Brkiću i Šabiću donesena, ne bi mogla biti poništena, unatoč dokazima o podmićivanju sutkinje. Zato je hapšenje izvršeno prije donošenja presude. No, ono što je tek trebalo uslijediti još je drastičnije. Sljedeći na redu za oslobađajuću presudu bio je Haris Čaušević zvani Oks, prvostepenom presudom osuđen na 45 godina zatvora zbog terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu i ubistvo policajca Tarika Ljubuškića, te ranjavanje još nekoliko policajaca.

Apelacionim vijećem kojim je presjedavala, pogađate, sutkinja Azra Miletić ukinuta je prvostepena presuda i određeno novo suđenje. Razlozi za takvu odluku nisu bili finansijski. Iz praćenih telefonskih razgovora sutkinje Azre Miletić i advokatice Vasvije Vidović jasna je namjera diskreditacije predmetnog tužioca Dubravka Čampare kako bi bila intenzivirana medijska hajka koju već dugo protiv njega vodi dnevna novina Avaz. Tužilac Čampara vodi i predmet "Lutka", gdje Vidović zastupa prvooptuženog Bojana Cvijana. Još jedan razlog za diskreditaciju tužioca.

Slučajno ili ne, nakon što je u ovom predmetu optuženima više puta produžavan pritvor, dolaskom Azre Miletić u Apelaciono vijeće bivaju oslobođeni. Advokatica Vidović negira tu povezanost. “Što se tiče predmeta 'Lutka', ne znam uopće da je sudija Miletić bila u pitanju, u pitanju je bio sudija Debevec, ne mogu da se sjetim da je bila, to su zlobni komentari kolega iz Tužilaštva, potpuno sam sigurna“, tvrdi Vidović.

Za podsjećanje, u odluci o oslobađanju iz pritvora pet optuženih u predmetu Lutka, odnosno, Bojan Cvijan i drugi, predsjednik Apelacionog vijeća bila je sutkinja Azra Miletić.

Idemo dalje. Kada odbranu Jerka Ivankovića Lijanovića preuzima Vasvija Vidović, a u Apelacionom vijeću biva sutkinja Miletić, ukinuta je odluka o njegovom pritvoru. “Kada je u pitanju predmet Lijanović, prvostepeno vijeće je odredilo pritvor, mi smo se žalili kao odbrana i žalba je odbijena. Sudija Miletić je, dakle, bila u sudbenom vijeću koje je odbilo žalbu, a onda smo mi uložili apelaciju, pa je u Ustavnom sudu ona usvojena“, navodi Vidović.

Dokumenti kazuju nešto drugo. Azra Miletić bila je u Apelacionom vijeću koje je 24. oktobra 2014. oslobodilo pritvora Jerka Ivankovića Lijanovića. Tek dva mjeseca kasnije bit će Odluka Ustavnog suda koja je djelimično uvažila žalbu na mjeru pritvora.

Posebna je priča što se sutkinja Azra Miletić morala - a nije - sama izuzeti iz ovog predmeta jer je prva susjeda Jerka Ivankovića Lijanovića u zgradi "Lipa" u Sarajevu, gdje oboje imaju na raspolaganju takozvane funkcionerske stanove. Stanovati vrata do vrata s osumnjičenikom dovoljan je razlog za izuzeće, koje se, očito, nije dogodilo.

Iako se neposredno nakon hapšenja sutkinje Azre Miletić predstavila kao njen pravni zastupnik, advokatica Vidović to neće moći biti, jer se pojavljuje u presretnutim razgovorima sa sutkinjom Miletić. Imat će status svjedoka. „Postoji mogućnost - ali nije vezano za ovaj slučaj, jer ja o ovom slučaju ništa ne znam - navodno istrage protiv neke osobe koja je navodno odala državnu tajnu, a da sam ja razgovarala o tome sa sudijom Miletić. Mnogo nas je znalo da se slušamo, kako sudije tako i mi“, kaže Vidović.

Da pojasnimo o kojoj je istrazi riječ. Nakon što je odobreno prisluškivanje sutkinje Azre Miletić, visokopozicionirana osoba iz OSA-e, preko koje je vršeno snimanje telefonskih razgovora, to joj dojavljuje preko advokatice Vidović. Kako su u razgovorima zbijale šalu s prisluškivanjem, ono je prekinuto.

Iz OSA-e im javljaju da prisluškivanja više nema, no ono je nastavljeno preko SIPA-e. Potom se došlo do spoznaje o korupciji i drugim navedenim planovima za oslobađanje prvostepeno osuđenih u apelacionom postupku. Za oslobađanje je bila zadužena Azra Miletić, koja je, kažu izvori FTV-a iz Suda, neprikosnoveno upravljala Apelacionim odjelom, ne osporavajući joj pri tome stručnost.

Vratimo se predmetu "Lutka" i ulozi izvjesne Ajle Bešlagić. Mladu pravnicu u državni sud dovela je upravo Miletićeva. Ispostavit će se da Bešlagićeva, navodno u konekciji s Bojanom Cvijanom, kopira dokumentaciju i dostavlja je advokatici Vidović. Kada je otkrivena dobija otkaz, no nedugo potom Miletićeva i Vidovićeva joj pronalaze posao baš u Avaz-roto presu. Bešlagićeva je zvanično u Avazu zaposlena 21. novembra 2014. godine. Vidovićka to demantira. „Pokušali su povezati tu osobu na neki način s iznošenjem dokumenta u predmetu 'Lutka'. Nakon potvrđene optužnice iznošenje dokumenta ne bi imalo nikakve svrhe, ja sam osobu do tada vrlo površno poznavala, meni to ne treba kao braniocu“, kaže Vidović.

Hapšenje sutkinje državnog suda Azre Miletić aktueliziralo je neke njene presude iz prethodnog godina. Kao predsjedavajuća Apelacionog vijeća Miletićeva je prije tri mjeseca oslobodila Gorana Sarića za ratne zločine na području Sarajeva, iako je prvostepeno bio osuđen na 14 godina zatvora. No, posebno je sumnjivo i to što je, također kao predsjedavajuća Apelacionog vijeća, Azra Miletić 5. maja 2010. godine oslobodila Miloša Stupara, optuženog za genocid u Srebrenici, i to nakon što je prvostepeno bio osuđen na 40 godina zatvora. Ovakva drastična razlika u presudama izazvala je negodovanje srebreničkih žrtava i samo potakla sumnju u neke druge, a ne pravne razloge.

Prema obrazloženju oslobađajuće presude, tužilac nije dokazao da je Miloš Stupar bio u Kravicama kada je strijeljano više od 1.000 civila, iako je Haški tribunal u procesu protiv Ljuubomira Borovčanina to nepobitno utvrdio. Evo i dijela iskaza Borovčanina kojim je precizno potvrdio prisustvo Miloša Stupara u vrijeme zločina u Kravicama:

Haški istražitelj: „U to vrijeme, koje je područje pokrivao Goran Stupar?“
Ljubomir Borovčanin: „Nije to Goran Stupar, nego Miloš Stupar.“
Haški istražitelj: „Koje, koje je on, za koje je on područje bio zauzet, zadužen tada?“
Ljubomir Borovčanin, „Od Sandića do Kravice.“
Haški istražitelj: „Znači, on je taržio od Vas da se vratite?“
Ljubomir Borovčanin: „Ja sam rekao: Stižem odmah, okrenuli smo auto i krenuli prema njemu.“

Prisustvo Miloša Stupara dokazano je i u predmetu Trbić, no dokazi Haškog tribunala nisu bili relevantni te je Miletićeva zauvijek oslobodila Miloša Stupara odgovornosti za genocid u Srebrenici. Bilo kako bilo, sve kada bi bila dokazana nelegalnost i ove presude i uloge sutkinje Miletić, ona ne bi mogla biti poništena.

"Mogućnost ponavljanja postupka na štetu optuženog postoji samo ako je presuda kojom se optužba odbija donesena od odustanka tužitelja od optužbe, a dokaže se da je od odustanka došlo zbog krivičnog djela tužioca", pojasnila je predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso,

Kada je riječ o predmetima koji su u toku, suđenja u kojima je Azra Miletić bila član Vijeća bit će nastavljena, dok će oni u kojima je bila predsjedavajuća, poput predmeta Ramo Brkić i Senad Šabić - morati biti obnovljeni.

Obnovljeno teoretski može biti i suđenje Harisu Čauševiću Oksu za terorizam u Bugojno, no dodatni problem je što ističe zakonsko vrijeme za njegov pritvor, te bi Čaušević mogao biti pušten na slobodu prije kraja suđenja i otići neznano gdje. Sigurno će znati kome treba za to zahvaliti.
JThomas

#235 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by JThomas »

ako se dokaže krivično djelo postupajućeg sudije, postupak se može obnoviti na štetu optuženog. i jedino tad.
muminovic

#237 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

JThomas wrote:ako se dokaže krivično djelo postupajućeg sudije, postupak se može obnoviti na štetu optuženog. i jedino tad.

Thomas nije tacno, ne moze se ponovit u tom slucaju.

Zakon o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine „Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“, br. 3/03, br. 32/03, 36/03, 26/04, br. 63/04, 13/05,
48/05, 46/06, 76/06, 29/07, 32/07, 53/07, 76/07, 15/08, br. 58/08, br. 12/09, 16/09, 93/09, 72/13.

Član 328.
Ponavljanje postupka na štetu optuženog

(1) Krivični postupak se može ponoviti na štetu optuženog ako je presuda kojom se optužba odbija
donesena zbog odustanka Tužitelja od optužbe, a dokaže se da je do ovog odustanka došlo usljed
krivičnog djela korupcije ili krivičnog djela protiv službene i druge dužnosti Tužitelja.

(2) U slučaju iz stava 1. ovog člana primjenjuju se odredbe člana 327. stav 2. ovog zakona.

ne spominje se sudija.
razonoda

#238 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by razonoda »

JThomas wrote:a što nisi boldirao i ovo štiti sebe? pa ne misli niko da on to piše iz dobrih namjera. ali u zadnje vrijeme, više je istine nego laži, samo što mu se zbog minulog rada ne vjeruje ni kad piše istinu...
Samo se ti uzdaj u Bakira i njegovo tuzilastvo. Gdje je BIH u okruzenju, mozes saznati iz svojih pravih izvora. Sve moze--al ne moze korupcija--TU SMO NAJOSJETLJIVIJI. :-)
nevenkagaragic

#239 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by nevenkagaragic »

muminovic wrote:Nisu svi ljudi isti.

Ja nudim svoj broj da me svi koji zele presluskuju cijeli zivot, nece mi smetati, jer se ne bojim nit vrsim krivicna djela - da je suprotno, morao bih imati svoje ljude koje cu placati da mi otkrivaju da li mene slucaju ili nekog skim imam "zajednicki" interes.
Slazem se da nisu svi ljudi isti - srecom uvek ima izuzetaka (pozitivnih).
No, prateci godinama desavanja u BH pravosudju (kao i iz licnog iskustva), hvata me jeza od koga i kakvih sve likova gradjani ocekuju PRAVDU.
Posebno me iritira "medijski teror" Branka Perica, bivseg novinarcica koji nikako da shvati gde mu je radno mesto i gde treba da pametuje, umesto sto sa svojom seficom komunicira preko svojih kolumnica u "Nezavisnim novinama".
I opet se obrusio (iako sve stoji) na VSTV-e koji je prvi ON, pa naslednik mu Milorad Novkovic uhakao!
BLJAK!
muminovic

#240 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

Ovaj lik i Branko Peric, je najodgovorniji za lose stanje u BIH pravosudu, on licno je bio predsjednik VSTV BiH 2 mandata, i za to vrijeme nista nije uradio. Nevjerovatan lik...
vješalica

#241 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by vješalica »

muminovic wrote:Nisu svi ljudi isti.

dadni broj pa nek ti napakuju,šalim se :mrgreen:

ma ovo je samo kap u moru budalaština koje prave,ko je povezan sa pravosudjem zna vrlodobro o čemu pričam
stvarno sjest i plakat
muminovic

#242 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

Nadam se da ce doci dan, kada ce BiH pravosudni sistem biti jako dobar.

To me jako raduje, jer je moja struka, bit ce bolje i meni i svim mojim kolegama, a sto je najvaznije i obicnim gradanima BiH!!!

Image
O'zone
Globalni moderator

#243 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by O'zone »

Fino brate! Najlošiji pravni sistem al zato plaaaaaćen....

Evo dodaše im još malo da ne zafali

http://www.klix.ba/vijesti/bih/komisija ... /150304080
Ona je podsjetila da se izmjenama Zakona o plaćama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, provodi odluka Ustavnog suda BiH, te sudijama i tužiocima na nivou BiH uvode naknade za ishranu tokom rada, prevoza na posao i sa posla, te troškovi smještaja i odvojenog života.
O'zone
Globalni moderator

#244 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by O'zone »

I kaže što Tužioci ne rade svoj posao? Valjda zato što nemaju pojma kako!

http://www.justice-report.com/bh/sadr%C ... m-postupku
muminovic

#245 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

Najsmijesniji lik je uopste ovaj Branko Peric, covjek 8 godina bio na celu VSTV BiH, nista nije uradio a sad na svakom koraku govori protiv VSTV BiH.
O'zone
Globalni moderator

#246 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by O'zone »

Pa tip je insider :mrgreen:
BarbaDue

#247 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by BarbaDue »

Samo da prenesem jedan komentar na tekst:"Harmonizacija zakonodavstva BiH sa EU: Najvažnije je da se građani BiH osjećaju pravno zaštićeni" - buka
Da, biće zaista interesantno posmatrati kako će lokalni pravosudni ološ pokušavati da "uskladi" ove pravosudne prakse koje su krajnje pogan hibrid pravosuđa NDH, Somalije i srednjevijekovnih "pravnih običaja", sa pravosuđem i pravnim tijelima, odredbama i praksama EU. Ako trenutno na svijetu postoji nemoguća misija, onda to nije kolonizacija dalekih planeta, već "harmonizovanje pravosuđa i pravosudne prakse" kriminalaca u odorama u BiH sa njihovim tobož uzorima u EU.
walk_M-A-N

#248 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by walk_M-A-N »

Prikladan naziv teme za ovu vijest.
http://www.fokus.ba/85946/vijesti/bih/j ... u-stanicu/
– Kako nisam više htio da mi se prave bespotrebni uviđaji i te proceduralne budalaštine odlučio sam da potražim lopove. Nakon sat vremena pronašao sam jednog od njih. Ubacio sam ga u svoje vozilo i nakon deset minuta vaspitnog razgovora priznao mi je da je obio kuću i otkrio gdje su mi pokradene stvari. Pokupio sam i njega i stvari i ponovo otišao u policiju. Predao im i lopova i dokaze. Četiri mjeseca nakon pljačke dolazi mi presuda sa suda u kojoj se, između ostalog, navodi da su osuđeni na šest mjeseci uslovno, priča dalje ovaj Jablaničanin.

U presudi koju je donio sudija Nesib Mustafić mu je, kako kaže, zasmetalo što su obojica lopova pušteni na slobodu jer su priznali krivično djelo.
– Ono što mi je zasmetalo, to je da u u predstavljanju optuženih sudija Mustafić naveo da je prvoptuženi Arman Alikadić zaposlen, da je već jednom krivično osuđivan, dok za drugog optuženog, Rusmira Kovačića, osuđivanog nekoliko puta. Na kraju presude se navodi da je Sud u obzir uzeo da su optuženi priznali krivično djelo. Pitam se kako neće priznati kada sam ih našao, te i njih i ukradene stvari dovezao u policijsku stanicu. Još im je olakšavajuća okolnost bila što su se korektno držali pred Sudom i ono najšokantnije, da do sada nisu kažnjavani, iako to sigurno jesu, pita se ogorčeni Džino.

Posebno mu je, također, zasmetala odluka da je kriminalce Sud oslobodio troškova postupka zbog toga “što isti nisu zaposleni”, te troškove stavio na budžet građana FBiH”.
BarbaDue

#249 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by BarbaDue »

Mene postaje strah živjeti u ovoj državi, osjećam se skroz nesigurno!
muminovic

#250 Re: Pravosudje BiH - najlosiji pravni sistem na svijetu

Post by muminovic »

Ova slika govori vise o milion rijeci o BiH pravosudju

Image
Post Reply