Dijaspora u Bosnu za popis

Locked
talić

#226 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by talić »

Sjećam se kad sam 1972. god. krenuo u prvi razred, otac mi reče: "Ako te u školi budu pitali za nacionalnost, reci da si neopredjeljen ".
Od tada pa do danas nikad ne osjetih koristi od nacionalnog izjašnjavanja nego samo štetu hraneći parazite koji se brinu za naše opredjeljenje.
Dovoljno je sjetiti se koliko je naše imovine propalo i pokradeno u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, sjetiti se značajnog povećanja broja nepismenih, sjetiti se nebrige nacionalista za narod koji živi van većih sredina i onda kažu: " Bitno je biti Bošnjak" ! Da bitno je njima ali meni nije.
Zato moja četiri člana domaćinstva će od sada i ubuduće biti Bosanci i vozdra !
akcid

#227 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by akcid »

talić wrote:... nikad ne osjetih koristi od nacionalnog izjašnjavanja nego samo štetu hraneći parazite koji se brinu za naše opredjeljenje....Zato moja četiri člana domaćinstva će od sada i ubuduće biti Bosanci i vozdra !
:thumbup:
BHCluster

#228 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by BHCluster »

Batal wrote:
Basvod wrote:
cyprus wrote:...

Da, čini mi se da zapošljavanje u administraciji zakonski ima veze sa popisom (iako se to ne poštuje)... Ipak, bez obzira na to, Bošnjaci ne mogu biti zakinuti za broj mjesta od strane Srba i Hrvata... Ova 'kampanjska bitka' na relaciji Bošnjaci - Bosanci je ni iz džepa ni u džep Srbima i Hrvatima... Ova bitka se u suštini svodi na pitanje: da li će u nekoj kancelariji u nekoj od opština sjediti Mujo Bošnjak, Suljo Bosanac ili možda Haso Musliman... I to je vrhunac političkih promjena koje ovaj popis može dostići...

Oni koji tvrde drugačije, to svoje trebaju potkrijepiti konkretnim objašnjenjem, a ne dezinformisati naivne čitaoce ispraznim floskulama...
Ustvari nije to to.
Ispravljam se.
Suljo Bosanac i Haso Musliman idu u ostale a onda na njihovom mjestu moze sjediti i Petar Crnogorac i Milorad Ukrajinac.
Činjenica je da uvođenjem nacionalnog izjašnjavanja u popis isti se sveo na politički rat a na njemu su upravo insistirali predstavnici srpskog pa i hrvatskog naroda nadajući se valjda da protjerani,prognani (sada dijaspora) neće biti popisanite da će se Bošnjaci podijeliti na bosance i muslimane te da će oni moči da upišu u grunt ono što su ratom stekli.Bošnjački predstavnici u ovoj nakaradnoj vlasti nisu bili za uvođenje nacije u popis ali na kraju je ipak uvedena.I štaš sada popis će ispasti nacionalno prebrojavanje a ne sagledavanje stvarnog stanja ekonomskog razvojnog itd. Ali za to se ne mogu optuživati Bošnjaci i ne trebamo se mi dokazivati da nismo nacionalisti ili šta več te otkrivati toplu vodu.Nacionalno izjašnjavanje su uveli oni koji zdušno rade na razgradnji Bosne i mi im trebamo zdušno odmoći u tome.
BHCluster

#229 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by BHCluster »

akcid wrote:
talić wrote:... nikad ne osjetih koristi od nacionalnog izjašnjavanja nego samo štetu hraneći parazite koji se brinu za naše opredjeljenje....Zato moja četiri člana domaćinstva će od sada i ubuduće biti Bosanci i vozdra !
Grijesite obadvojca mjesate izbore popisom stanovnistva.
Ripicipi

#230 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by Ripicipi »

Kakva bolest, kakvo pishanje po svim BOSANCIMA koji su dali zivote za ovu zemlju. :roll:

"Ma KAKAV Bosanac" :run:

Stidite se
BHCluster

#231 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:

Kakva bolest, kakvo pishanje po svim BOSANCIMA koji su dali zivote za ovu zemlju. :roll:

Stidite se
Tako ti je to u ruralinim djelovima.
muzicar_iz_parka

#232 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by muzicar_iz_parka »

Ripicipi wrote:

Stidite se

Gledaj i uči se.
cyprus

#233 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by cyprus »

Basvod wrote:

Da, čini mi se da zapošljavanje u administraciji zakonski ima veze sa popisom (iako se to ne poštuje)... Ipak, bez obzira na to, Bošnjaci ne mogu biti zakinuti za broj mjesta od strane Srba i Hrvata... Ova 'kampanjska bitka' na relaciji Bošnjaci - Bosanci je ni iz džepa ni u džep Srbima i Hrvatima... Ova bitka se u suštini svodi na pitanje: da li će u nekoj kancelariji u nekoj od opština sjediti Mujo Bošnjak, Suljo Bosanac ili možda Haso Musliman... I to je vrhunac političkih promjena koje ovaj popis može dostići...

Oni koji tvrde drugačije, to svoje trebaju potkrijepiti konkretnim objašnjenjem, a ne dezinformisati naivne čitaoce ispraznim floskulama...
Ustvari nije to to.
Ispravljam se.
Suljo Bosanac i Haso Musliman idu u ostale a onda na njihovom mjestu moze sjediti i Petar Crnogorac i Milorad Ukrajinac.
Može i Milan Bošnjak... Uglavnom, kako god, još jedan od dokaza da popis neće uticat ni na šta bitno...
BHCluster

#234 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
Može i Milan Bošnjak... Uglavnom, kako god, još jedan od dokaza da popis neće uticat ni na šta bitno...
Hoce
Basvod

#235 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by Basvod »

cyprus wrote:
Basvod wrote:

Ustvari nije to to.
Ispravljam se.
Na bitno nece al hoce na ove sitnice oko zaposljavanja. Milan ce se malo teze ugurati kao Bosnjak u neku instituciju, daleko lakse kao ostali. Trubili bi mediji danima o tome. Mada sto kazes i onako se to nigdje ni do sad nije postovalo,
BHCluster

#236 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by BHCluster »

Sta u prvanom smislu znaci odrednica Srbin, Hrvat Bosnjak a sta Bosanac?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#237 Re: Dijaspora u Bosnu za popis

Post by Chmoljo »

helou :D

gud baj :D
Locked