Imam isti problem i to rijesavam limunom prije pranja autaQler wrote:Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
-
mali_balon
#226 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
- Altsa
#227 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
pomaze i polir pastamali_balon wrote:Imam isti problem i to rijesavam limunom prije pranja autaQler wrote:Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
- Qler
#228 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
xamp wrote:A da te puknu koji put na ulici onda bi rekao "odoh u garazu, makar i stalka sjebao"Qler wrote:Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
Prije par godina, lakiram ja forda, komplet lakiranje, milja maraka, odem po auto, odem u nabavku u interex na pofalicima, parkiram, pored mene se parkira covjek, zena izlazi iz auta i paf po vratima, ogrebe ga. Znaci nekih 10min od kako je sam ga preuzeo kompletno lakiranog, poliranog i sredjenog... i sta cu sad. Poce covjek zeni da jebe znanje, glavu glupu, oci slijepe.. reko neka, jebaji ga sad.. kad je auto vani na parkingu 10 godina, ne mozes ocekivati da se nece takve stvari desavati...
Garaza jeste dobra stvar, odlicna, ali ono dole je nazalost katastrofa. Odi jednom, pregledaj, i reci da li bi ti ostavio auto
ispod npr. odvaljene betonske grede, koja vidsi na jednom sipki armature... ili sto je prijasni korisnik tog mjesta zakovao sa dvije daske komad najlona, da se slijeva ispred auta, da ne kapa po njemu, pa onda se odvalilo pola daske i visi iznad auta... ili taj beton curi pa ga vise ni polianje ne moze oprati nego ponovno lakiranje, a staklu samo zamjena pomaze...
U garazi od nekih cca 250 mjesta, najveca na dobrinji dole na petici, imas u vrh glave 20 dobrih mjesta, koja ljudi ja mislim ne bi napustili ni pod prijetnjom oruzjem.
da dodam na ovo limun, probao, i polir pastom, isao kod dvojce lakirera, masinama polirali stakla, nista ne pomaze. Jednostavno je "sagorilo" tu staklo i mozes ga jebat...
-
mali_balon
#229 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
ja polir pastom ne dam jer u toj mrlji ima sitnog "pijeska" koji moze ostetiti lakAltsa wrote:pomaze i polir pastamali_balon wrote:Imam isti problem i to rijesavam limunom prije pranja autaQler wrote:Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
- Qler
#230 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Kod nas su auta prosjecno 10 godina stara, tako da to ostecenje laka je najmanji problem, ostecen je on vec...
- starii
#231 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
vidim ovih dana pojacano pisu kazne za parkiranje, sinoc su u mojoj ulici uredno podijelili cestitke 
- Dr. Kuca
#232 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Jebem ja njima mater u picku lesinarsku, izgradili svaki milimetar betona pred zgradama gdje su bili parkinzi gdje da se covjek parkira? Nacelnici opstina bi trebali zabraniti pisanje kazni jer se naprosto nema gdje parkirati.
-
kakavdanakneiskustvu
#233 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
ne mogu to nacelnici opština zabraniti
- Dr. Kuca
#234 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Valjda moze neko. Gdje se parkirati na ciglanama kad je krcato? Meni napise kaznu a dvojici bmw djipova ne napise, i ja se krenem svadjat i on hoce da me hapsi. Korumpirane svinje.
- Tercius
#235 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ma ima parkinga samo treba ponekad i noge protegnut jer koristiti vozilo podrazumjeva da se i ne mozes uvijek uparkirati u ulaz.U vecim gradovima ljudi vozila parkiraju van grada te presjedaju na metro tramvaj bus kako bi dosli do ebenog centra.Ja recimo zadnjih par mjeseci uopste ne koristim vozilo kad trebam do grada vec idem komercijalom, lagano wi fi, muzika, ne mislim hocel mi ko zaljepit 20 km ili nece ili jos gore hocel mi ga pauk odnjeti ili ne, a ispred zgrade uvijek nadjem parking a ponekad ga nadjem i ispred susjedne zgrade, jeste da je udaljena nekih 50tak metara al bolje i to nego da placam kazne.Helem zakljucak, parkinga ima a to sto smo mi lafo sve nekakva gospoda plave krvi a u sustini smo papcine bjelosvjetske je vec neka druga tema.
- holowey
#236 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
ista prica ali ne zvuci vise fino:Dr. Kuca wrote:Valjda moze neko. Gdje se parkirati na ciglanama kad je krcato? Meni napise kaznu a dvojici bmw djipova ne napise, i ja se krenem svadjat i on hoce da me hapsi. Korumpirane svinje.
"svi kradu, pa kradem i ja...mene uhvate i hoce da hapse...korumpirane svinje"
sta tebe briga sta drugi rade, kako u tome nalazis opravdanje za vlastito krsenje propisa?
- jazzer
#237 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ista stvar..starii wrote:vidim ovih dana pojacano pisu kazne za parkiranje, sinoc su u mojoj ulici uredno podijelili cestitke
Neka se meni ovi iz PU Novi Grad napasu dlakavih jaja za one kazne od neku noc.
Ulica u koju ulaze samo stanari jer iz nje ne mozes nigdje, parkira se tu sto godina, uvijek
prohodna..
Neku noc dosli i na svako auto napisali kaznu. I to ih pisali u vrijeme
kada nikoga nije bilo od stanara blizu, znaci u toku noci, da se ne bi valjda a rajom raspravljali.
- karanana
#238 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
nece tebi niko zalijepit 20 KM niti ce ga pauk odvesti. provjere oni cije je prije nego zalijepe i odnesu.
- Tercius
#239 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Naplaco sam se kazni za parkiranje i naplaco pauka sto ti neces za 2 zivota.
-
kakavdanakneiskustvu
#240 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
holowey wrote:ista prica ali ne zvuci vise fino:Dr. Kuca wrote:Valjda moze neko. Gdje se parkirati na ciglanama kad je krcato? Meni napise kaznu a dvojici bmw djipova ne napise, i ja se krenem svadjat i on hoce da me hapsi. Korumpirane svinje.
sta tebe briga sta drugi rade, kako u tome nalazis opravdanje za vlastito krsenje propisa?
-
kakavdanakneiskustvu
#241 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
jazzer wrote:Ista stvar..starii wrote:vidim ovih dana pojacano pisu kazne za parkiranje, sinoc su u mojoj ulici uredno podijelili cestitke
Neka se meni ovi iz PU Novi Grad napasu dlakavih jaja za one kazne od neku noc.
Ulica u koju ulaze samo stanari jer iz nje ne mozes nigdje, parkira se tu sto godina, uvijek
prohodna..
Neku noc dosli i na svako auto napisali kaznu. I to ih pisali u vrijeme
kada nikoga nije bilo od stanara blizu, znaci u toku noci, da se ne bi valjda a rajom raspravljali.
a jesu li ta vozila propisno parkirana?
- Dr. Kuca
#242 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Trebali bi pred zakonom biti svi isti zar ne? Neka vrate parking mjesta. Natrpali trzne centre, auto salone, dzamije i opet pise obican narod. Svinje korumpirane i nista vise!kakavdanakneiskustvu wrote:holowey wrote:ista prica ali ne zvuci vise fino:Dr. Kuca wrote:Valjda moze neko. Gdje se parkirati na ciglanama kad je krcato? Meni napise kaznu a dvojici bmw djipova ne napise, i ja se krenem svadjat i on hoce da me hapsi. Korumpirane svinje.
-
kakavdanakneiskustvu
#243 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
nije policija narpala trzne centre,auto salone,džamije
- Dr. Kuca
#244 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Nije, ali ne trebaju ni pisati pred stambenim zgradama, jednostavno se nema prostora za parkirati upravo zbog tih stvari nije niko retardiran da parkira na trotoar a da ima parking normalan. To je cisti bezobrazluk, a da ne pricamo o tome kako ne smiju pisati malo zajebanija auta jer znaju il da ce dobit neku usranu rutu ili da ce ih namlatiti neko na sred ulice.
-
kakavdanakneiskustvu
#245 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Dr. Kuca wrote:Nije, ali ne trebaju ni pisati pred stambenim zgradama, jednostavno se nema prostora za parkirati upravo zbog tih stvari nije niko retardiran da parkira na trotuar a da ima parking normalan. To je cisti bezobrazluk, a da ne pricamo o tome kako ne smiju pisati malo zajebanija auta jer znaju il da ce dobit neku usranu rutu ili da ce ih namlatiti neko na sred ulice.
ljudi samo rade svoj posao,otkud oni znaju ko je parkirao,stanar zgrade ili neko ko je dosao u kafanu,mislim ako cemo cjepidlaciti,i stanaru zgrade treba pisati kaznu ako je nepropisno parkirao,zagradio nekog,a najcesce dođu na neciji poziv,nekog od stanara koji se zali na ta parkirana vozila i sta ce nego lijepiti kazne,ako to ne urade ovaj ce ponovo zvati,zvati sefove,sef im naredi da to urade i tako to obicno ide
- holowey
#246 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
https://www.google.ba/maps/@43.8410791, ... a=!3m1!1e3
evo primjera, parking izmedju ive andrica i bosanske, izmedju safeta hadzica i semira fraste poluprazni, parking ispod olimpijske prazan ali se parkira po trgovima i trotoarima i onda se svadja sa policijom sto pisu naloge
evo primjera, parking izmedju ive andrica i bosanske, izmedju safeta hadzica i semira fraste poluprazni, parking ispod olimpijske prazan ali se parkira po trgovima i trotoarima i onda se svadja sa policijom sto pisu naloge
- tataćusak
#247 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
kako primiše ovih novih drotova ne mozes parkirati nigdje, valda ih istjeraju da hodaju i pisu, a parkinge stavili 2km, jebem im familiju kompletnu, ne mislim na drotove mislim na politiku koja to odreduje
- Tercius
#248 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
holowey wrote:https://www.google.ba/maps/@43.8410791, ... a=!3m1!1e3
-
kakavdanakneiskustvu
#249 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
holowey wrote:https://www.google.ba/maps/@43.8410791, ... a=!3m1!1e3
cudan smo mi narod
- bach
#250 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Važno je da je auto "na oku" i da se vidi iz kuhinje, ako ga kakav klošar počne obijati da se na vrijeme uzme palica i izleti iz stana...kakavdanakneiskustvu wrote:holowey wrote:https://www.google.ba/maps/@43.8410791, ... a=!3m1!1e3
cudan smo mi narod