Pa u ovoj poziciji slabo da će crni prihvatiti remi, jer ipak je njegov manevarski prostor manje blokiran, i moguće je da može dobiti.Black swan wrote:začudo remi neće niko prihvatiti u to sam se uvjerio i kad sam bolji nemam živaca remi neće niko
meni je remi sasvim ločičan kad se s nekim mučim 60 poteza recimo i ništa mu ne mogu
što se tiče one gore situacije zanimalo me postoji li neko već poznato rješenje za spasneki položaj pijuna i tako
Ja nisam neki šahista, nemam ja strpljenja da puno razmišljam o tome koji potez je najbolji, povučem neki koji mi se učini najboljim, pa kasnije uglavnom čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi.
Moj amidža se ozbiljnije bavio šahom, došao je do titule majstorkog kandidata, falilo mu je malo do postane majstor, često sam znao s njim odigrati par partija, i redovno gubio. On mi je rekao da se remijima napreduje na rang listi, zato je na turnirima mnogo dogovorenih remija, i najviše su to radili ruski šahisti, i zbog toga je njemu Bobi Fišer bio najbolji šahista svih vremena, jer on je i pod takvim uslovima, kad je bio sam protiv mase ruskih velemajstora koji su međusobno remizirali i čuvali snagu za njega, uspio da postane svjetski prvak.
Bobi je uvijek igrao do "golih kraljeva" remi je prihvatao samo onda kad nisu postojale ni teoretske šanse da može pobijediti.