DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
- asurbanipal
#226 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Moguće je da dođe do međumuslimanskog sukoba. Sve nekako ide u tom pravcu.
- LBVIEW
#227 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pitam se gdje nestadose "nacionalno neoptereceni", kosmopolitski orijentirani, nadasve objektivni pojedinci koji se, otkako su se registrirali na ovaj forum, protiv generaliziranja "bore" relativizacijom i ravnomjernom raspodjelom krivice?Ovakvo kolektivno velicanje sopstvenog zlocina i morbidno ruganje ztrvama istog je zabiljezeno samo u zna se cijem dvoristu kojeg vise nista oprati ne moze.ulciscorr wrote:Veličanje Mladića i Karadžića na slavi u srebreničkoj crkvi
U poslijepodnevnim satima u Srebrenici u dvorištu Pravoslavne crkve Pokrova presvete Bogorodice obilježen je pravoslavni praznik Preobraženja Gospodnjeg.
Iz dvorišta crkve čule su se pjesme sadržaja:
„Stara majka traži sina svoga. Otišla je đeneralu Draži, đeneralu đe je moje dijete, čuvaju ga Srpske bajonete“. Između ostalog vrijeđane su žrtve genocida i nazivane raznoraznim pogrdnim imenima.
"To je uvrijedilo žrtve genocida i dobar je pokazatelj Međunarodnoj zajednici gdje mi živimo, što i dan danas nagrađuju zločince",kazala je za Agenciju Fena Hatidža Mehmedović predsjednica udruženja "Majke Srebrenice".
http://www.klix.ba/vijesti/bih/velicanj ... /130819090
Na narodnom veselju u Bratuncu odjekivalo: Oj, Sjenice nova Srebrenice
Na video servisu YouTube objavljen je sramotan snimak načinjen u Bratuncu tokom općenarodnog veselja povodom praznika Svete Makivije. "Oj, Pazaru novi Vukovaru, a Sjenice druga Srebrenice", su riječi "pjesme" uz koju je u kolu plesalo više desetina Bratunčana.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-narod ... /130819104
Last edited by LBVIEW on 20/08/2013 10:02, edited 1 time in total.
-
dede merdzane
#228 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
I onda se pitaju sto normalni politicari ne traze glasove medju ovom stokom. Pa ja bi se ubio da glasam za istu osobu kao ove zivotinjice.LBVIEW wrote: A glede "teme ove emisije", pitam se i ma li iko ko s trunkom sive mase u glavi,nakon sto vidi ovo narodno "veselje" gore organizirano od strane "svestenika" SPC-a, ikakvih dvojbi o tome da li je moguc novi rat na ovim prostorima, .
- SmokingMan
#229 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Evo dijasporci potrebni su nam ova,veoma efektivna vozila x100 komada 2S25 Sprut-D Tank Destroyer,cijena po komadu - $4.5 million Dollars,budite sada izdašniji u svojim donacijama...rajvoSa0 wrote:Vole ovi iz 205 malme sjeverne brigade da nam sole pamet.. mada nisu daleko ni ovi 202 stokholmske udarne brigade sto redovno gnoje po forumu, tu su i ovi iz 201 brigade iz juzne norveske. samo ne znam dokle.
e bijedo moja, ti se zanimas za novi rat, de reci narodu kako ste se vi dokopali svedske (platili da izadju iz BIH u Hrvatsku, isli minibusevima do litvanije i poljske, gdje su potplatili ove na trajektima da ih bez papira prebace u svedsku)
to bi bio recimo malo korisniji savjet.. mani se ti price o ratu, ti koji si 1500 kilometara udaljen..
sram te i stid bilo.
-
seksan
#230 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
i to sto kazesasurbanipal wrote:Moguće je da dođe do međumuslimanskog sukoba. Sve nekako ide u tom pravcu.
-
Hafis
#231 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Možda bi ipak trebalo odvojiti lovu za kupnju jednoga polovnog kanadera. Eno onaj požar u okolini Jablanice se neće ugasiti prije dobre kiše - znači čekaj oktobar-novembar. A inače je na Prenju ostala pustoš još od prošlogodišnjeg požara.z1xter wrote: Evo dijasporci potrebni su nam ova,veoma efektivna vozila x100 komada 2S25 Sprut-D Tank Destroyer,cijena po komadu - $4.5 million Dollars,budite sada izdašniji u svojim donacijama...![]()
A u vanpožarnoj sezoni bi mogao koristiti za izviđanje ''neprijateljskih'' položaja ili dopremu novčanih sredsrtava iz dijaspore, a i pokojeg hrabrijeg gazije iz EU-a
-
zduhac
#232 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Zdraviji dio BiH jeste jer je demokraticniji od RS-a. Ali je daleko komplikovaniji zbog te demokratije, jer moras zadovoljiti apetite Hrvata i Bosnjaka kroz instutucije i tu se odljeva mnogo novca. Tvrdim da je FBiH uredjena kao RS da bi federacija ostvarivala rezultate za 100% bolje nego RS...a i federacija ima vecu podrsku zapada od RS-a. Samo me strah da u ne znanju ne blokiraju preustroj federacije i tu se otvaraju mnogo povoljnije karte po rs jer je ovakva federacija ne izdrziva zbog prevelikog odliva novca. U ne znanju mogu blokirati ovaj preustroj jer ce biti u mislima u dejtonskom sporazumu i mislit da ako preustroje federaciju ode i dejton.Hafis wrote:A inače je federacija zdraviji i prosperitetniji dio BiH, sređena k'o zapadna Njemačka, tako da mu je taj posao neće uspjeti.
A Bosnjak koji misli da je dobro zaratiti je glup covjek. Vise nismo potlaceni kao onda pa da dodje 93godine SAD i natjera nas na saveznistvo sa hrvatima da bi se srbi smirili, sada smo u istim kosevima kao i oni sto se tice pozicija ali smo u daleko nezgodnijem polozaju od njih.Oba ta naroda imaju svoje neke velike sjene iza ledja u vidu HR i SRB koji su im od velike pomoci. Drugo mi nemamo ni novac ni mozak. Hrvati imaju oboje, ekonomski su najmocniji daleko u BiH. Srbi sa trenutnim genocidnim RS-om imaju drzavu u drzavi i ponasaju se kako hoce tako da bi s eu ratnim okolnostima tamo uvozilo sta se hoce i kako hoce. Mi bi nagrabusili ko djeca na roditeljskom. Njih se treba lomiti (mislim na RS) politikom, ekonomijom, podmetanjem nogu u vidu usluga za uslugu ali sa dubokim pozadinama koje nam ostvaruju neke dugorocne pogodnosti na koje oni nece biti svjesni da primijete u pocetku odma itd itd...
-
ulciscorr
#233 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Niko ne govori da ce Bosnjaci zapoceti rat. Ali ako neko pokusa da dijeli Bosnu onda mi nemamo izbora. Ako treba poginucemo svi, ali u "palestinskoj" Bosni ziveti necemo, jer nam u njoj opstanka ionako nema.zduhac wrote:Mi bi nagrabusili ko djeca na roditeljskom. Njih se treba lomiti (mislim na RS) politikom, ekonomijom, podmetanjem nogu u vidu usluga za uslugu ali sa dubokim pozadinama koje nam ostvaruju neke dugorocne pogodnosti na koje oni nece biti svjesni da primijete u pocetku odma itd itd...
- Hajvan
#234 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Mah, odavno sam rasčistio s laganjem samoga sebe.LBVIEW wrote: A glede "teme ove emisije", pitam se i ma li iko ko s trunkom sive mase u glavi,nakon sto vidi ovo narodno "veselje" gore organizirano od strane "svestenika" SPC-a, ikakvih dvojbi o tome da li je moguc novi rat na ovim prostorima, .
Stoga, REALNO pitanje nije "Da li je moguć novi rat?" nego je REALNO pitanje kako moja porodica i ja možemo taj rat izbjeći bez gubitaka!?!
-
ulciscorr
#235 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Dobro tvoja porodica, ali zbog cega ti? Ako si vojno sposoban zbog cega bi bjezao?Hajvan wrote:Mah, odavno sam rasčistio s laganjem samoga sebe.LBVIEW wrote: A glede "teme ove emisije", pitam se i ma li iko ko s trunkom sive mase u glavi,nakon sto vidi ovo narodno "veselje" gore organizirano od strane "svestenika" SPC-a, ikakvih dvojbi o tome da li je moguc novi rat na ovim prostorima, .
Stoga, REALNO pitanje nije "Da li je moguć novi rat?" nego je REALNO pitanje kako moja porodica i ja možemo taj rat izbjeći bez gubitaka!?!
-
Hafis
#236 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Glupo je i razmišljati ko će početi rat. Niko ovdje nema ekskluzivitet za to i danas ne vidim lidera koji ima ''muda'' za tako nešto. Počevši od Dodika i njegove bleferske politike, pa sve do ovih federalnih kokošara i sjecikesa.
Jedina konstanta je volja MZ-a, i bit će kako oni odluče, a ne internet eksperti i geostratezi.
Bosna i Hercegovina je država koja može imati svoju budućnost, ali ta budućnost ne može biti ni srpska ni hrvatska ni bošnjačka. To je moguće postići, ali za to je prije svega neophodna volja međunarodne zajednice a tek onda političkih elita svih naroda.
U suprotnom prijeti joj raspad, a onda možda i još jedan rat.
Jedina konstanta je volja MZ-a, i bit će kako oni odluče, a ne internet eksperti i geostratezi.
Bosna i Hercegovina je država koja može imati svoju budućnost, ali ta budućnost ne može biti ni srpska ni hrvatska ni bošnjačka. To je moguće postići, ali za to je prije svega neophodna volja međunarodne zajednice a tek onda političkih elita svih naroda.
U suprotnom prijeti joj raspad, a onda možda i još jedan rat.
-
motorola01
#237 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Molim moderatore da zatvore ovu temu jer se stvarno vise ne moze citati. Ne znam samo ni zasto je dopusteno razvijanje ove teme.
- moranadruga
#238 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
a racun? da li su nam lideri otvorili racune da dijaspora moze uplatiti?z1xter wrote:
Evo dijasporci potrebni su nam ova,veoma efektivna vozila x100 komada 2S25 Sprut-D Tank Destroyer,cijena po komadu - $4.5 million Dollars,budite sada izdašniji u svojim donacijama...![]()
-
ulciscorr
#239 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ne mozda, nego sigurno... ako joj bude "prijetio raspad".Hafis wrote:U suprotnom prijeti joj raspad, a onda možda i još jedan rat.
-
Bodkin
#240 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ti fino u skandinaviju i salji pare i taktike kako da raja koja ostane oslobadja lukavicu i vojkovice. Isto tako im govori da je rat neizbjezan i da se spreme, uz coronu u ruci naravnoHajvan wrote:Mah, odavno sam rasčistio s laganjem samoga sebe.LBVIEW wrote: A glede "teme ove emisije", pitam se i ma li iko ko s trunkom sive mase u glavi,nakon sto vidi ovo narodno "veselje" gore organizirano od strane "svestenika" SPC-a, ikakvih dvojbi o tome da li je moguc novi rat na ovim prostorima, .
-
Objektivni navijac
#241 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Spavajte mirno,rata nece biti
1991-1992 SRBiH je bila suverena ,samostalna,ekonomski i vojno jaka drzava,sami smo odlucivali sta hocemo i kako hocemo, a sa obzirom da smo se 45 godina spremali za rat,bio je rat. Danas je BiH unistena banana drzava,bez mrvice suverenosti i samostalnosti. Nas vishe niko ne pita sta hochemo i sta zelimo. Sto je koliko loshe,toliko i dobro. Da se nas narod pita,mi ne bi sutra zaratili,nego odmah veceras. Narod je pun divlje mrznje,nacionalizma,vjerskoga ludila,primitivizma. Neobrazovan i zaludjen. Nama je rat ,najljepsa stvar na svijetu,bolji i od sexa. No,srechom nas niko ne pita nista. Mi smo toliko jadni i bijedni da nemamo kapaciteta za vodjenje rata. Potpuno smo ekonomski i politicki ovisni o volji EU mocnika a i ostalih doduse ,ali su nas oni uglavnom prepustili ovima iz EU na upravljanje. Nasi gospodari ne vole kada se djeca tuku po dvoristu. Stoga nejma rata
Sto smo
ratovali,ratovali smo
Mozemo samo ponekad nasim gospodarima poslati koju ornamentalnu chetu,bataljon,gdje oni ratuju,kao Irak,Afghanistan i to ce biti sav nas rat do kraja vremena. U stvari do kraja nase izumiruche nacije,nekih 100-ak godina,otprilike.
ratovali,ratovali smo
Mozemo samo ponekad nasim gospodarima poslati koju ornamentalnu chetu,bataljon,gdje oni ratuju,kao Irak,Afghanistan i to ce biti sav nas rat do kraja vremena. U stvari do kraja nase izumiruche nacije,nekih 100-ak godina,otprilike.
-
dudlov
#242 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Neka teme. Dobra je za ubijanje vremena na kafe i puš pauzi. Niko nikoga ne vrijeđa, nego samo ljudi izose svoje gledište mogućeg scenarija.motorola01 wrote:Molim moderatore da zatvore ovu temu jer se stvarno vise ne moze citati. Ne znam samo ni zasto je dopusteno razvijanje ove teme.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
- Hajvan
#243 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Prvo, odakle ti zaključak da sam pisao o odlasku:ulciscorr wrote:Dobro tvoja porodica, ali zbog cega ti? Ako si vojno sposoban zbog cega bi bjezao?Hajvan wrote:Mah, odavno sam rasčistio s laganjem samoga sebe.LBVIEW wrote: A glede "teme ove emisije", pitam se i ma li iko ko s trunkom sive mase u glavi,nakon sto vidi ovo narodno "veselje" gore organizirano od strane "svestenika" SPC-a, ikakvih dvojbi o tome da li je moguc novi rat na ovim prostorima, .
Napisah da je meni jedio realno pitanje kako sačuvati sebe i porodicu od gubitaka.
No, svakom normalnom (phvale tebi i tvom zaključku) se na ovo pitanje nametne prvo ideja odlaska jer sledeća pitanja koje sebi postaviš, ako si u odličnom tajmingu pa procjeniš da će u bliskoj buddućnosti desiti se rat su
1. A zašto bih ja ratovao?
2. Koje su komparativne prednosti mojeg ostanka i ratovanja u odnosu na odlazak?
3. Da li se bolje boriti u tuđini za ekonomski i svaki drugi prosperitet vlastite porodice ili ostati i s puškom se boriti za porodicu i neku imaginarnu skupinu ljudi zvanu vlastiti narod?
4. Da li je pametnije otići , pa ako vi koji ostanete izvojevate pobjedu vratiti se natrag? (ukoliko bude zabrane povratka tzv. dezerterima u takvom državnom uređenju svakako neće biti sreće i života ni za one koji su ostali- jer takvi režimi nisu baš demokratska i sretna društva. No, kadbolj skontam, zašto vbi neko mene moga i pravno i moralno prozvati dezerterom ako bio dovoljno itelelgwenta da nanjušim nadplazeći rat i dovoljno pamtan da iznađem način da odem na vrijeme, prije bilo kakve mobilizacije?!?)
Hvala.
Ne tražim da odgovriš na pitanja meni, već samom sebi.
- fantom slobode
#244 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ne nadjoh slikicu sa raznim kapicama i znackicama...ali eto zamislite...onako zajedno u toru...
7 stranica nebuloze...smisljeno pokrenute od pokretaca teme kojeg nigdje nema...ccccc...pa bas se nema nicim drugim baviti...dobro se valjda zivi.

7 stranica nebuloze...smisljeno pokrenute od pokretaca teme kojeg nigdje nema...ccccc...pa bas se nema nicim drugim baviti...dobro se valjda zivi.

-
PM72
#245 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Jebo vas rat i razmišljanje o njemu.Bliže se izbori a na čemu će idioti dobiti izbore ako ne zaoštre situaciju? na ekonomiji? Privredi? Koji rat? Čime? pa nemamo ni mi ni "oni" metaka za vojnu vježbu,nemamo konzervi da jede onih par hiljada vojnika.
Omladina neka ne sere i tumači o ratu.Ne znaju pušku rasklopiti a oni bi kao pucali.Dijasporu neću ni da pominjem,valjao im je prošli rat kao nikome i neka ne trune bez veze.Ova država i treba da ode u vražiju mater jer ne valja nikome.ne samo država nego neka se raspadnu i kantoni,nisam mogao izvaditi ni ličnu kartu (ne valja mi JMBG) a rođen u Sarajevu,ne samo ja nego i moj otac,dedo...kad su me trebali naći za izbore ili da malo pucam,vadio sam rodni list kao od šale,da sam sanžaklija dobio bi ličnu za par dana a ovako me handdre mjesec dana.
Prema tome,neka ide u vražiju mater i opština i kanton i država.
Molim moderatore da ukinu ovu temu.
Omladina neka ne sere i tumači o ratu.Ne znaju pušku rasklopiti a oni bi kao pucali.Dijasporu neću ni da pominjem,valjao im je prošli rat kao nikome i neka ne trune bez veze.Ova država i treba da ode u vražiju mater jer ne valja nikome.ne samo država nego neka se raspadnu i kantoni,nisam mogao izvaditi ni ličnu kartu (ne valja mi JMBG) a rođen u Sarajevu,ne samo ja nego i moj otac,dedo...kad su me trebali naći za izbore ili da malo pucam,vadio sam rodni list kao od šale,da sam sanžaklija dobio bi ličnu za par dana a ovako me handdre mjesec dana.
Prema tome,neka ide u vražiju mater i opština i kanton i država.
-
ulciscorr
#246 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa ti ako nemas identitet i ako ne znas kojem narodu pripadas ti mozes i sad da se pokrstis i da se preselis u Srbiju ili Hrvatsku... i da zivis kao Srbin, odnosno Hrvat. Tamo ces ti i tvoja porodica sigurno biti sigurniji nego ovdje.Hajvan wrote:3. Da li se bolje boriti u tuđini za ekonomski i svaki drugi prosperitet vlastite porodice ili ostati i s puškom se boriti za porodicu i neku imaginarnu skupinu ljudi zvanu vlastiti narod?
A inace dobra si pitanja postavio... mogao bi skoknuti i do Izraela i Jevrejima objasniti da ni oni nemaju za sta da se bore... da je taj njihov identitet nebitan... da mogu da predju preko Holokausta i sve muke kroz koju prodjose u zadnjih 2000 godina... sve je to nebitno... bitno je samo da ima da se pije i da se zdere i da se zivi od danas do sutra... to sto je nepravda i genocid prema tvom narodu pocinjen to nije bitno... samo da si ti ziv i zdrav.
- fantom slobode
#247 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
I meni se isto desilo...rekoh otkud ovo, ja ovdje stalno...nisam doselio...kaze, eto desava se...rekoh pa evo mi na staroj licnoj maticni broj...kaze, imate li kakav drugi dokumentPM72 wrote:nisam mogao izvaditi ni ličnu kartu (ne valja mi JMBG) a rođen u Sarajevu,ne samo ja nego i moj otac,dedo...
a boldirano...ne kontam samo kako se mogu ovoliko napaliti, tema vlada ima dan...totalna nebuloza...izgleda nema se sta drugo raditi, ima se para ima se s cim, pa tipkaj i odgovaraj.
-
tesanj
#248 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
1991-1995 niko nas(Bosnjake) nije pitao sta hocemo sta necemo, tad su nas trijebili ko zeceve. Na tvoju zalost danas se ipak nesto pitamo.Objektivni navijac wrote:Spavajte mirno,rata nece biti1991-1992 SRBiH je bila suverena ,samostalna,ekonomski i vojno jaka drzava,sami smo odlucivali sta hocemo i kako hocemo, a sa obzirom da smo se 45 godina spremali za rat,bio je rat. Danas je BiH unistena banana drzava,bez mrvice suverenosti i samostalnosti. Nas vishe niko ne pita sta hochemo i sta zelimo. Sto je koliko loshe,toliko i dobro. Da se nas narod pita,mi ne bi sutra zaratili,nego odmah veceras. Narod je pun divlje mrznje,nacionalizma,vjerskoga ludila,primitivizma. Neobrazovan i zaludjen. Nama je rat ,najljepsa stvar na svijetu,bolji i od sexa. No,srechom nas niko ne pita nista. Mi smo toliko jadni i bijedni da nemamo kapaciteta za vodjenje rata. Potpuno smo ekonomski i politicki ovisni o volji EU mocnika a i ostalih doduse ,ali su nas oni uglavnom prepustili ovima iz EU na upravljanje. Nasi gospodari ne vole kada se djeca tuku po dvoristu. Stoga nejma rata
Sto smo
ratovali,ratovali smo![]()
-
Objektivni navijac
#249 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ne znam kolega,koliko je tebi godina. Mozda si ti i tvoji bili nalik na zeceve,moju porodicu samo sa kurjacima mozes porediti. Osim toga mene su pitali i to doslovno. Ja sam bio za rat, od marta se utoka nosila,od aprila puska. Da se razumijemo,ja sam kao i vecina naroda i sada za rat. Nema nista ljepse od dobroga rata,ni brige ni pameti,drzava hrani ,sve free u zivotu,jos uz to zanimljivo, zabavno,ma superica. Ali mi vishe nemamo drzave,pa ni mogucnosti za rata,htjeli ne htjeli,nas niko vishe nista ne pita. Rat je skup sport samo za bogatu raju a mi smo fukara i to ona zadnja. Suplja pricha o ratu ,odgovara samo politicarima,da dobijaju glasove igrajuci na sigurnu kartu a to je nacionalna i vjerska zasljepljenost Bosanaca.tesanj wrote:1991-1995 niko nas(Bosnjake) nije pitao sta hocemo sta necemo, tad su nas trijebili ko zeceve. Na tvoju zalost danas se ipak nesto pitamo.Objektivni navijac wrote:Spavajte mirno,rata nece biti1991-1992 SRBiH je bila suverena ,samostalna,ekonomski i vojno jaka drzava,sami smo odlucivali sta hocemo i kako hocemo, a sa obzirom da smo se 45 godina spremali za rat,bio je rat. Danas je BiH unistena banana drzava,bez mrvice suverenosti i samostalnosti. Nas vishe niko ne pita sta hochemo i sta zelimo. Sto je koliko loshe,toliko i dobro. Da se nas narod pita,mi ne bi sutra zaratili,nego odmah veceras. Narod je pun divlje mrznje,nacionalizma,vjerskoga ludila,primitivizma. Neobrazovan i zaludjen. Nama je rat ,najljepsa stvar na svijetu,bolji i od sexa. No,srechom nas niko ne pita nista. Mi smo toliko jadni i bijedni da nemamo kapaciteta za vodjenje rata. Potpuno smo ekonomski i politicki ovisni o volji EU mocnika a i ostalih doduse ,ali su nas oni uglavnom prepustili ovima iz EU na upravljanje. Nasi gospodari ne vole kada se djeca tuku po dvoristu. Stoga nejma rata
Sto smo
ratovali,ratovali smo![]()
Mozemo samo ponekad nasim gospodarima poslati koju ornamentalnu chetu,bataljon,gdje oni ratuju,kao Irak,Afghanistan i to ce biti sav nas rat do kraja vremena. U stvari do kraja nase izumiruche nacije,nekih 100-ak godina,otprilike.I jedno pitanje tko unisti BIH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#250 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
U Sarajevu čovjek sa bradom pogleda djevojku poprijeko iz auta a na ovom forumu se danima "bali" kao o dokazu netolerancije i vjerske zaluđenosti u "Teheranu". Diljem RS-a već gotovo dvije decenije (kao i ovo zadnje) se otvoreno veličaju zločini i zločinci, te se pritom poziva na nova klanja, ali o tome ti isti šute k'o zaliveni. Da li je moguć novi rat? Da, samo što je za sada vjerovatnoća još uvijek mala.