Čevljanovići
- avantgarde
#226 Re: Čevljanovići
Boze ove pameti,zdravlja i stogod para u dzepu,odeh ja dogodine u Cevljanovice da odmorim dusu moju ovu bosansku..

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#228 Re: Čevljanovići

joj jel ovo onaj lik stalno ga po gradu vidjam
ima i sina isti on samo manja verzija
vidi dobre trebe ispred holidej ina pa izleti iz tramvaja u pokretu da ih prati
- uglavnomja
#229 Re: Čevljanovići
pusti lika, vidi tHetovaza 
- Zatamnjena stakla
#230 Re: Čevljanovići
Ufffff 
- lavorpunvode
#232 Re: Čevljanovići
kako li jufku razvuce ovim kandjama

- uglavnomja
#233 Re: Čevljanovići
petokraka iznad lenjinove celenke 
- pirmin
#234 Re: Čevljanovići
Mami je rekla da napusta Moldaviju, ide u Njemacku, ceka je posao sekretarice. Imace i svoj radni sto.
- Zatamnjena stakla
#235 Re: Čevljanovići
Jooj. Odo malo prošetat.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#236 Re: Čevljanovići
ja bih volio, a ko ima macu, cuku, bika i ostale pitome zivotinje nek povede da se svi druzimoplain vanilla wrote:predlazem iduce godine druzenje forumasha na koridi![]()
hejteri nek ostanu na asfaltu
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#237 Re: Čevljanovići
konto da je na Kosevu kao Celo Bajramovicdječak sa šibicama wrote:lavorpunvode wrote:to je taj akademski gradjanin grada SarajevaMatijevic_Vlado wrote:![]()
![]()
pao mi je u ocima
-
klej
#238 Re: Čevljanovići
drug, rodio sam se, odrastao i zivim u muvekita ulici, gdje se okuplja ova "kao gradska elita". sve sto mogu reci: ne d'o Bog nikome one kulture, koju prosipa ta"gradska elita". galama, vriska, hihotanje, kleberenje, urlikanje... u cevljanovicima, na toj koridi, nikad nisam bio... ali, kako kontam, tamo se sve zavrsi za vida i prvim mrakom se svi razidju. ovi "kulturnjaci" k'o vampiri, pocinju zivot s prvim mrakom, a kulminaciju dozivljaju s nastupom ponoci i orgijanje se nastavlja do prvih zraka sunca.chupacabra wrote:Tesko je iz mikrokosmosa koji se proteze od Marin Dvora do Dobrinje vidjeti sta se desava u ostatku zemlje, to jest koje su to aktivnosti i historijske tradicije koje popunjavaju stanovnici van ovog mikrokosmosa. Samo u BiH se bjezi od historije, porijekla i tradicije, dajuci istim epitet "seljakluka i krkanluka". Tako su nam teferici, Ajvatovica, kestenijade, borbe bikova i ostale tradicije postali sinonim za nazadnost. Mi smo naravno u nas spomenuti mikrokosmos doneseni od vanzemaljaca i nemamo nikakvog dodira sa ovim ljudima koji se bave tim "seljaklukom".
Ja mogu samo reci da svaki vikend idem na Romaniju medju gorstake koji nemaju ni asfalta da nesto pametno cujem i naucim i da se odmorim od ovih pseudo-civilizovanih gradjana. Istih tih, zbog kojih za prvi dana Bajrama ne smijem izaci navece da prosetam Ferhadijom sa porodicom iz straha od zalutalog metka od "gradske raje". Gradske raje koja pljacka i maltretira starce po tramvaju, puca po kafanama, vrijedja po stadionima, pisa po haustorima i izvaljuje klupe iz novih parkova. Sofisticiranih profesora koji za ocjenu traze seksualne usluge studenticama. I onda mi nadjemo sebi za pravo da seremo o tefericima ljudi od kojih smo i sami potekli a od kojih se sad kao stidimo. Mi, malogradjanski papci cemo moralisati i drzati predavanja nekome o seljakluku i krkanluku.
I jest, moj je dedo jeo meso ispod satora na tefericu, igrao kolo drzeci se za maramicu (nema diranja dok babo gleda) i tukao se za cure. Naucio sam zivotnih lekcija od tog istog seljaka dede koje mi nije mogao dati ni jedan "civilizovani" stanovnik mog da ga tako nazovem sad jadnog rodnog grada.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#239 Re: Čevljanovići
a moze i one lutalice sto nas smaraju, pa da ih ostavimo goreMatijevic_Vlado wrote:ja bih volio, a ko ima macu, cuku, bika i ostale pitome zivotinje nek povede da se svi druzimoplain vanilla wrote:predlazem iduce godine druzenje forumasha na koridi![]()
- Matijevic_Vlado
#240 Re: Čevljanovići
ja odustajem, bojim se mozda i mene ostavite goreplain vanilla wrote:a moze i one lutalice sto nas smaraju, pa da ih ostavimo goreMatijevic_Vlado wrote:ja bih volio, a ko ima macu, cuku, bika i ostale pitome zivotinje nek povede da se svi druzimoplain vanilla wrote:predlazem iduce godine druzenje forumasha na koridi![]()
-
laly
#241 Re: Čevljanovići
uglavnomja wrote:sljedece godine, uoci sff-aZoya wrote:Opet okasnih na koriduKad je tacan datum ovog desavanja?
Oj oplakah
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#242 Re: Čevljanovići
Imal' ove zabave ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#243 Re: Čevljanovići
o jebote kako se ismija fakat su debili

-
muzicar_iz_parka