VARANJE !
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Great Cornholio
#226 Re: VARANJE !
Ma nije se ba rodio ko je narodu ugodio

- fantom slobode
#227 Re: VARANJE !
uuuu...o tome bi se moglo posebno popricati...leet wrote:Seks je više nagon nego 'emocija' i zato se lagano oduprijeti i naravno da sam ja u onomE postu mislio o toj nekoj ljubavi bla bla, vidiš i sam da se slažeš da tu nema razuma.
Fantom, pogotovo za ove control freak budale.
a za pivu i prijedlog...
- fantom slobode
#228 Re: VARANJE !
leet...da mi nastavimo sa pivom...
pojacati do daske...i uzivati u momentima...
hej, ne zelim horizonte da ti suzim...
pojacati do daske...i uzivati u momentima...
hej, ne zelim horizonte da ti suzim...
- alchak.ba
#229 Re: VARANJE !
Ovdje ispada, ne po tebi, da samo muskarci varaju, a da zene ne varaju.Great Cornholio wrote:Ovo je generaliziranje, i to nije dobro, nije dobro generalizirati. Postoji konkretan muškarac i konkretna žena, ne postoje dva identična muškarca ili dvije identične žene ( čak i kad su u pitanju jednojajčani blizanci), i ako tako posmatramo stvari onda ovo što si ti naveo kao razlog zašto neki muškarci i žene varaju može biti istina, a i ne mora, ima i drugih razloga.alchak.ba wrote:
Muskarci varaju jer im fali ljubavi, paznje, njeznosti itd. Dok zene varaju jer su nezasitne i iskljucivo zbog strasti i zelje za sexom.
Po ovome u Sarajevu je toliko pedera za nepovjerovat.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- alchak.ba
#231 Re: VARANJE !
tako mlad a tako pametan.leet wrote:Seks je više nagon nego 'emocija' i zato se lagano oduprijeti i naravno da sam ja u onomE postu mislio o toj nekoj ljubavi bla bla, vidiš i sam da se slažeš da tu nema razuma.
Fantom, pogotovo za ove control freak budale.
- fantom slobode
#232 Re: VARANJE !
leet wrote:![]()
- eluna
#233 Re: VARANJE !
biti zaljubljen i voljeti nije jedno te istoGreat Cornholio wrote:Zaljubljenost i seksualno uzbuđenje su dva različita osjećanja, većina nas je razumno kad je u pitanju seksualno uzbuđenje, tome se možemo oduprijeti, ne povesti se trenutnim impulsom, a zaljubljenost je nešto čemu se čovjek teško može oduprijeti, i zbog toga ja mislim da jedino Bog može sačuvati budale il' zaljubljene.leet wrote:Pa koja je tu emocija u pitanju boga ti?
Voljeti nekoga i biti 'razuman' je nemoguća misija, veće šanse su da ja sutra napravim koloniju na Marsu.
-
Great Cornholio
#235 Re: VARANJE !
Postoji više vrsta ljubavi, postoji ljubav prema roditeljima, postoji bratska ljubav... postoji romantična ljubav a nešto bez čega je romantična ljubav nemoguća je sposobnost duge osobe da u tebi probudi osjećaj zaljubljenosti.eluna wrote:biti zaljubljen i voljeti nije jedno te istoGreat Cornholio wrote:Zaljubljenost i seksualno uzbuđenje su dva različita osjećanja, većina nas je razumno kad je u pitanju seksualno uzbuđenje, tome se možemo oduprijeti, ne povesti se trenutnim impulsom, a zaljubljenost je nešto čemu se čovjek teško može oduprijeti, i zbog toga ja mislim da jedino Bog može sačuvati budale il' zaljubljene.leet wrote:Pa koja je tu emocija u pitanju boga ti?
Voljeti nekoga i biti 'razuman' je nemoguća misija, veće šanse su da ja sutra napravim koloniju na Marsu.
- fantom slobode
#236 Re: VARANJE !
Kad smo vec dosli do nivoa umjetnosti...evo mali prilog...
wunderkind...Mocart danasnjice...
Nego gdje covjek koji je u problemu...da se vratimo na konkretan slucaj.
wunderkind...Mocart danasnjice...
Nego gdje covjek koji je u problemu...da se vratimo na konkretan slucaj.
-
Great Cornholio
#237 Re: VARANJE !
Moj buraz kad je završavao gimnaziju za diplomski je dobio temu iz Psihologije pod nazivom "Teorija ljubavi", i dobio je peticu iz tog rada.valter033 wrote:Seks nije emocija, seks je nagon!!! Nagon i emocije nemaju veze jedno s drugim, niti su uslovljeni medjusobno.
Bez uvrede, ali nekolicina vas mora ponoviti gradivo Biologije za 8. razred osnovne i 2. srednje skole, da ne zaboravim, i Psihologije za srednju skolu.
Cisto informativno, emocije su subjektivna iskustva pojedinca oznacena bioloskim procesima i mentalnim stanjem. Urodjeno ponasanje (nagon, instinkt) je skup bezuslovnih refleksa. Iako predstavljaju isto, razlika je sto je nagon podlozan volji i razumu, dok su instintki skup refleksa koji se ne mogu sprijeciti..
E tu sam ja pročitao nešto interesantno, pročitao sam da su nekom istraživanju na grupi studenata koji su bili "do ušiju zaljubljeni", prilikom analize krvi tih studenata utvrdili da je hemijski sastav krvi zaljubljenih veoma sličan hemijskom sastavu osoba koje pate od opsesivno-kompulsivne neuroze.
Za svaku emociju mora postojati urođena predispozicija za njeno javljanje, pa tako i za emociju zaljubljenosti, koja je, sudeći prema rezultatima gore navedenog istraživanja, neka vrsta "ludila", a svi oni koji su nekada bili zaljubljeni složiće se da u tome ima puno istine, da je zaljubljen čovjek "lud" čovjek, radi nešto što razum nikada ne bi podržao.
-
Great Cornholio
#238 Re: VARANJE !
Jesam, kad sam bio jako mlad i nisam imao hrabrosti da joj to priznam, vjerovatno se to mnogima dešavalovalter033 wrote:Ti vjerovatno nikad nisi bio zaljubljen u nekoga, a da ta osoba to ne zna...Great Cornholio wrote: Postoji više vrsta ljubavi, postoji ljubav prema roditeljima, postoji bratska ljubav... postoji romantična ljubav a nešto bez čega je romantična ljubav nemoguća je sposobnost duge osobe da u tebi probudi osjećaj zaljubljenosti.
Kasnije sam možda imao i previše hrabrosti, pa su neke pobjegle glavom bez obzira,vjerovatno pomislivši da sam lud
- ho oponopono
#239 Re: VARANJE !
Great Cornholio wrote:Da ne postoji onda bi čovjek "zaskočio" svaku osobu koja ga seksualno uzbudi, i to na bilo kojem mjestu, i onda bi se čovjek pretvorio u životinju.leet wrote:Emocije kontrolisane razumom
Ovo ne postoji.
...koja sam ja životinja onda!
...ma neka me!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#240 Re: VARANJE !
Šta, zaskačeš sve redom?
- alchak.ba
#241 Re: VARANJE !
samo onog ko je seksualno uzbudi.leet wrote:Šta, zaskačeš sve redom?
- tendzera
#242 Re: VARANJE !
Kuda najcesce hodiš?ho oponopono wrote:Great Cornholio wrote:Da ne postoji onda bi čovjek "zaskočio" svaku osobu koja ga seksualno uzbudi, i to na bilo kojem mjestu, i onda bi se čovjek pretvorio u životinju.leet wrote:Emocije kontrolisane razumom
Ovo ne postoji.
...koja sam ja životinja onda!![]()
...ma neka me!
- ho oponopono
#243 Re: VARANJE !
leet wrote:Šta, zaskačeš sve redom?
...samo koga ja poželim!
...pobogu gdje ćeš razumom kontrolisati emocije ili odlijepim ili pak ne!
...ma nisam ja normal!
- ho oponopono
#244 Re: VARANJE !
...ma kuća-posao, gore nego Ekrem!tendzera je napisao/la:
Kuda najcesce hodiš?![]()
- tendzera
#245 Re: VARANJE !
E jesi mi puno rekla.ho oponopono wrote:...ma kuća-posao, gore nego Ekrem!tendzera je napisao/la:
Kuda najcesce hodiš?![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#246 Re: VARANJE !
Dakle u mnogim si trofejnim salama ili pak ne?ho oponopono wrote:leet wrote:Šta, zaskačeš sve redom?
...samo koga ja poželim!![]()
...pobogu gdje ćeš razumom kontrolisati emocije ili odlijepim ili pak ne!![]()
...ma nisam ja normal!
- ho oponopono
#247 Re: VARANJE !
...pak ne! 
-
Great Cornholio
#248 Re: VARANJE !
Ne znam stvarno kako ti, iz ovog što ja napisah izvuče ovakav zaključak. Ja sam htio reći da ne treba generalizirati, jer ako ne generaliziraš moći ćeš objektivno da utvrdiš uzroke neke konkretne prevare. Ja prevaru ne dijelim na mušku i žensku, prevara je prevara, i uvijek konkretno neka osoba vara.alchak.ba wrote:Ovdje ispada, ne po tebi, da samo muskarci varaju, a da zene ne varaju.Great Cornholio wrote:Ovo je generaliziranje, i to nije dobro, nije dobro generalizirati. Postoji konkretan muškarac i konkretna žena, ne postoje dva identična muškarca ili dvije identične žene ( čak i kad su u pitanju jednojajčani blizanci), i ako tako posmatramo stvari onda ovo što si ti naveo kao razlog zašto neki muškarci i žene varaju može biti istina, a i ne mora, ima i drugih razloga.alchak.ba wrote:
Muskarci varaju jer im fali ljubavi, paznje, njeznosti itd. Dok zene varaju jer su nezasitne i iskljucivo zbog strasti i zelje za sexom.
Po ovome u Sarajevu je toliko pedera za nepovjerovat.
Ne znam koliko pedera ima u Sarajevu, ali ako neko navodi kao razlog prevare to što ga njegova žena više seksualno ne privlači a nije se promijenila puno od dana kad su ušli u brak, ili što mu je teško naći neku žensku osobu koja ga može sesksualno uzbuditi, onda taj može biti, što bi rekao Mentor iz serije " Lud, zbunjen, normalan", ljatetni homoseksualac.
- alchak.ba
#249 Re: VARANJE !
opet i na ovoj temi filozofiras, odnosno puno napises, a malo kazes
-
Great Cornholio
#250 Re: VARANJE !
I znači, tvoj zaključak je da u Sarajevu ima puno pederaalchak.ba wrote:opet i na ovoj temi filozofiras, odnosno puno napises, a malo kazes