Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka

Locked
Hafis

#226 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Hafis »

babo_reuf wrote: Ti si lud čovjek, a ujedno i provokator.
Ne miješaj Srbe i Hrvate, jer nisu niti će kad biti isti. Većina Hrvata su stradalnici kao i Bošnjaci i nemaju namjeru da prave saveze sa četnicima (pusti sad one pokatoličene Srbe iz Hrecegovine i njihove Joviće i Čoviće).
Pa gdje žive ti stradalnici, i za koga glasaju. kako su politički organizovani? Jedino ako ne misliš na Komšića i još par likova čijih se imena trenutno ne mogu sjetiti.
Sezam

#227 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Sezam »

Gdje Muadib da nam objasni kako je ovaj dedo iz Zvornika u stvari provocirao Srbina?

Zvornik jutros je najbolji dokaz srpske spremnosti na suzivot.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#228 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by odesveuhonduras »

_mufljuz_ wrote:
odesveuhonduras wrote:Jah, jah.. jest, do Mevlida je garant. Tek su tad naši kompleksi počeli.

Mevlid je jedan od produkata 20-godišnjeg samoponižavanja.
nisam rek'o da je do Mevle - al ga nam je zavuk'o do stoca - tacno ga je trebalo izbatinat javno
a ti u tom o cemu ti pricas drug moj imas bruku faktora politickih, gangsterskih i mafijaskih....
Kad nam ga je Mevlid zavukao mi smo već bili taraba, smiješno je Mevlida spominjati u raspravama o našem mentalnom stanju. Mevlid se dogodio 10-ak godina nakon što smo se mi mentalno predali.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#229 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by odesveuhonduras »

Sezam wrote:Gdje Muadib da nam objasni kako je ovaj dedo iz Zvornika u stvari provocirao Srbina?

Pa evo objasniše nam iz zvorničke policije - "došlo je do prepirke između 3 lica srpske nacionalnosti i dva bošnjačke. Nije bilo planirano već spontano."

Poznavajući Muadiba, on bi "izdao slično saopćenje."
Last edited by odesveuhonduras on 08/08/2013 17:37, edited 1 time in total.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#230 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by slogabn »

Hafis wrote:
babo_reuf wrote: Ti si lud čovjek, a ujedno i provokator.
Ne miješaj Srbe i Hrvate, jer nisu niti će kad biti isti. Većina Hrvata su stradalnici kao i Bošnjaci i nemaju namjeru da prave saveze sa četnicima (pusti sad one pokatoličene Srbe iz Hrecegovine i njihove Joviće i Čoviće).
Pa gdje žive ti stradalnici, i za koga glasaju. kako su politički organizovani? Jedino ako ne misliš na Komšića i još par likova čijih se imena trenutno ne mogu sjetiti.
Eno ih u okolini Prijedora razbacani po sekundarnim grobnicama.
Eno ih ukopani diljem Posavine braneci svoju grudu od velikosrpske cizme.
Eno ih razbucani diljem dunajluka zbog izdaje Posavine.
Eno ih u Sarajevu gdje jos uvijek brane BiH od velikosrba i srbocetnickog HDZ-a.
babo_reuf

#231 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Tako ti je to kad je u vecine Bosnji na prvom mjestu religija, pun stomak pa drzava. Pati se Bosnjo i za prvo i za drugo, dok mu trece pred nosom nestaje. Umjesto da si prvo sredi drzavu, ojaca zakonske poluge, vojsku i policiju, ojaca privredu, industriju, poljuprivredu i stocarstvo, poveca izvoz svojih dobara, - jednom rijeci omoguci sam sebi prosperitet. U takvoj drzavi onda nek klanja i po deset puta na dan (ali ne tokom radnog vremena), i sigurno mu niko nece smjeti praviti docekuse. A ovako, kako radi nema mu buducnusti, cekaju ga nova samaranja, nova klanja, nova ponizenja i nestanak.
Bošnjama ili prosječnim Mošnjama da ne kažem Balijama je na prvom mjestu LIČNI iliti OSOBNI interes. Lova i sex na prvom mjestu, a onda malo glumatanje da je musliman. Žene su im još gore prodane duše - čast izuzecima. :(

Kad je lova u pitanju ili ako nađe neku žensku tipa Slobodanka iz Čačka, a ti mu s pravom prigovoriš da je Slobodankin stric klao bošnjačku djecu, a on s njim rakija ko s najrođenijim - ako mu staneš na put - ubiće te namrtvo (za pare) ili barem namarisat sa grupom mafijaša (za čkapi). Znam iz ličnog iskustva. :cry:

Kad pokolju Srebrenicu i Istočnu Bosnu - ko ga hebe - odoh ja u Dansku, ja sam ižbjeglica. Kad marišu Fatu Orlović ko je hebe, imal se šta za ukrast i pohebat. Kad premlate dedu od 73 godine - ko ga hebe, danas je prvi dan Bajrama odo se ja napit.
Ti Hrvati stradalnici žive po Slavoniji i slavonskim bombardovanim gradovima gdje su im srušili Vukovar, a njih protjerali i pobili. Al oni nisu bili Mošnje nego 1995 pamti pa vrati.
Oni žive u Dubrovniku koji je bio pod opsadom i četničkim granatama dok su neke Mošnje pjevale o Titu i Jugoslaviji i slušali Yutel.
Ima njih dosta, i ne zovu se Jović i Čović...
Oni žive po Dalmaciji gdje je god četnička ruka tzv. srpske Krajine dospjela.
Last edited by babo_reuf on 08/08/2013 17:41, edited 2 times in total.
tesanj

#232 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by tesanj »

odesveuhonduras wrote:
Sezam wrote:Gdje Muadib da nam objasni kako je ovaj dedo iz Zvornika u stvari provocirao Srbina?

Pa evo objasniše nam iz zvorničke policije - "došlo je do prepirke između 3 lica srpske nacionalnosti i dva bošnjačke. Nije bilo planirano već spontano."
Vjerovatno ozlijedenih na obje strane....Muadib ce to objasnit.
Hafis

#233 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Hafis »

babo_reuf wrote: Ti Hrvati stradalnici žive po Slavoniji i slavonskim bombardovanim gradovima gdje su im srušili Vukovar, a njih protjerali i pobili. Al oni nisu bili Mošnje nego 1995 pamti pa vrati.
Oni žive u Dubrovniku koji je bio pod opsadom i četničkim granatama dok su neke Mošnje pjevale o Titu i Jugoslaviji i slušali Yutel.
Ima njih dosta, i ne zovu se Jović i Čović...
Oni žive po Dalmaciji gdje je god četnička ruka tzv. srpske Krajine dospjela.
A o tim Hrvatima pričaš, iz susjedne države.
Ja sam mislio ti pričaš o BiH Hrvatima, pošto je tema o suživotu u ovoj državi, kad ono ništa.
_mufljuz_

#234 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

nema saloniziranih kvazi sarajlija cetnikofila po izdavanju ove vijesti....
CungaLunga

#235 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by CungaLunga »

tesanj wrote:
odesveuhonduras wrote:

Vjerovatno ozlijedenih na obje strane....Muadib ce to objasnit.
Načelnik Stanice javne bezbjendosti Zvornik Stanimir Vidović je rekao da se ne radi o pripremljenom već izolovanom incident.

"Radom na navedenoj prijavi utvrdili smo da je došlo do prepirke u kojoj su učestvovala tri lica srpske nacionalnosti i četiri Bošnjaka. Nakon prepirke došlo je do tuče prilikom koje su dva lica dobila povrede. Pripadnici Policijske stanice Zvornik su identifikovale učesnike incidenta i tom prilikom lišili slobode Z.R., dok su druga dva lica privedena radi dalje kriminalističke obrade. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva iz Bijeljine", rekao je Vidović.
Nacelnik stanice srpske bezbjednosti nam govori da nije bio napad nego preprika i tuca. Tri Srbina i cetiri Bosnjaka su
ucestvovala, elem se i dedo tukao. Tri protiv cetiri, ali su se srbi opet herojski suprostavili mudzahedinima.
Nije pripremljena preprika, nego se slucajno nasli. Kakav peh.
Načelnik Općine Zvornik Zoran Stevanović najoštrije je osudio pomenuti događaj.

"Kakvi god da su motivi bili za ovo što se desilo tim ljudima nije mjesto u Zvorniku. Ko nije znao znao da je danas Bajram, a napravio je taj incident, to ne može da bude opravdanje za ono što se desilo", rekao je on.
Najostrija izjava ove godine, moze metal da sjece. Napadaci nisu znali da je danas Bajram, inace ne bi bilo incidenta,
ali to svakako ne moze biti opravdanje. Nacelnik ih je osobno pitao znaju li za Bajram.
Sezam

#236 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Sezam »

Genocidna tolerancija i uvazavanje.
_Sarajevka_

#237 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _Sarajevka_ »

Pitanje je sta drugo za ocekivati od jednog Zvornika? Procitajte transkripte ICTYa o ratnim dogadjajima u tvom gradu...da vam se dize kosa na glavi...ne samo sto su vojnici silovali djevojcice od 13 god vec sto su ih zarobili u sportskim dvoranama i cak u privatnim kucama: komsije su culi i znali sta se sve desava a niko nista nije uradio....ni u Zvorniku ni u Visegradu ni u Foci....
zateznistub

#238 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by zateznistub »

Nejma djeco ovdje spremnih na suzivot, na sve tri strane Venišom izaprani mozgovi...
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#239 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by slogabn »

zateznistub wrote:Nejma djeco ovdje spremnih na suzivot, na sve tri strane Venišom izaprani mozgovi...
Nije istina.

Ovdje se samo jednom narodu ispira mozak zadnjih 150+ godina. Danasnji napad na vjernike je bezobrazno okarakterisan kao sukob, te se navodi da je i jedna i druga strana lakse ozljedjena, a u stvari je bio napad. Jedna strana je verbalno napadnuta dabi se nakon toga rijeci djelomicno pretvorile u djelo, tu je napadac zadobio ostecenje shake jer mu se na putu nasla tvrda boshnjina glava.
zateznistub

#240 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by zateznistub »

slogabn wrote:
zateznistub wrote:Nejma djeco ovdje spremnih na suzivot, na sve tri strane Venišom izaprani mozgovi...
Nije istina.

Ovdje se samo jednom narodu ispira mozak zadnjih 150+ godina. Danasnji napad na vjernike je bezobrazno okarakterisan kao sukob, te se navodi da je i jedna i druga strana lakse ozljedjena, a u stvari je bio napad. Jedna strana je verbalno napadnuta dabi se nakon toga rijeci djelomicno pretvorile u djelo, tu je napadac zadobio ostecenje shake jer mu se na putu nasla tvrda boshnjina glava.
Sto se tice ovog cetalja koji napade dedu koji je posao u dzamiju od mene mu zelja za teskom boescu i dugim zivotom...kako njemu tako i njegovim istomisljenicima.

Ali taj slucaj nema veze sa temom, oni koji danas traze suzivot su u manjini...vecina bi suzivot ali po pravilima njegovog tora. A gospoda politicari takve cekaju rasirenih ruku.
RATM56

#241 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by RATM56 »

babo_reuf wrote:
Pomirili smo se mi sa genocidom 9 puta do rata, a sad evo i 10ti put. Nije pomoglo. Američka demokratija koja je najjača na svijetu takve genocidaše vješa i ubija na električnoj stolici.

U 2 svjetskom ratu su sve Nijemce i Japance stavili u logore na teritoriju SAD, sa naređenjem FBI-ju da ih porokaju ako Amerika počne gubiti rat. Pa bomba na Hirošimu i Nagasaki, pa bombardovanje Drezdena...

Isto su postupili braća Hrvati - pa danas uživaju mir i slobodu...

Samo nama se nameće tolerancija prema koljačima i ubicama.

NDH je bila najbolja, a?
MuaDib

#242 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by MuaDib »

babo_reuf wrote:
Pomirili smo se mi sa genocidom 9 puta do rata, a sad evo i 10ti put. Nije pomoglo. Američka demokratija koja je najjača na svijetu takve genocidaše vješa i ubija na električnoj stolici.

U 2 svjetskom ratu su sve Nijemce i Japance stavili u logore na teritoriju SAD, sa naređenjem FBI-ju da ih porokaju ako Amerika počne gubiti rat. Pa bomba na Hirošimu i Nagasaki, pa bombardovanje Drezdena...

Ovako su pričali i velikosrpski nacionalisti pred rat, samo tada su u pitanju bili Srbi.
Po tvoj logici bili su upravu, preventivni rat i dobiše republiku, da im se ne ponovi.
Logika, nema šta.
_mufljuz_

#243 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

slogabn wrote:
Nije istina.

nema sta jos samo da vazelin podijele bosnjacima pa da ih se moze jebat za svih ovih 150-200 godina od berlinskog kongresa pa naovamo.....
jebo mater sami smo sebi najvise krivi izgleda sto nas se klalo.... jer se nismo dovoljno saginjali
_mufljuz_

#244 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

zateznistub wrote: Sto se tice ovog cetalja koji napade dedu koji je posao u dzamiju od mene mu zelja za teskom boescu i dugim zivotom...kako njemu tako i njegovim istomisljenicima.

pravo si ga kaznio nema sta - pozeli mu i upalu mokracnih kanala
massacre

#245 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by massacre »

Mi smo Bosnjaci spremni na bratstvo i jedinstvo ko i 1945 i onda nas zamanjka jedno 50.000-100.000 pa nedodjemo pameti.Vec je neko spominjao " Podrinje pitajte nas uz Drinu a bogami i Savu dal nas je zafalilo, pitajte Sarajlije i svu djecu koja zaplatise. Sto se tice " gospodina Spirica i hanume mu u njega znamo mi koji smo se vratili svojim kucama da prkosimo tamo gdje smo bili vecina a sada manjina kako je. Opet nam pricaju pricu koju misle da zelimo cuti sve sam kuhar,i slucajno mobilisan i nedo bog sutra opet zapuca opet smi mi oni koji ce da zaplate. Koliko bi zeljeli suzivot da....da.. zaplaka Zvornik i danas prvi dan Bajrama, a isto tako to bijese i 92 kad zaplaka i Bijeljina kao prvi grad u Bosni i Hercegovini koji bijese okupiran...za par godina bicemo ovom politikom manjina u svojoj zemlji...sta cemo reci djeci ...gdje smo bili mi svi kad su nas u ime bratstva i jedinstva opet ubijali... Hvala vam naprocitanom komentaru !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#246 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by PipiDugaDevetka »

RATM56 wrote:NDH je bila najbolja, a?
Nemaju Bošnjaci ništa sa parolom KAMA-KOLAC-JASENOVAC. Bošnjaci su pogrešna adresa za preventivni srebrenički genocid.
ZV Keli

#247 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by ZV Keli »

MuaDib wrote:
babo_reuf wrote:

Ovako su pričali i velikosrpski nacionalisti pred rat, samo tada su u pitanju bili Srbi.
Po tvoj logici bili su upravu, preventivni rat i dobiše republiku, da im se ne ponovi.
Logika, nema šta.
Jok eto treba se miriti,neka im Bosnjak opet bude rob.Evo danas napadose u Zvorniku covjeka,dokaz prijateljstva,sloge i mira,bratsva i jedinstva.Nema sta :roll:
RATM56

#248 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by RATM56 »

PipiDugaDevetka wrote:
RATM56 wrote:NDH je bila najbolja, a?
Nemaju Bošnjaci ništa sa parolom KAMA-KOLAC-JASENOVAC. Bošnjaci su pogrešna adresa za preventivni srebrenički genocid.
Pipi, ja to babi reufu, a ne Bošnjacima.
zateznistub

#249 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by zateznistub »

_mufljuz_ wrote:
zateznistub wrote: Sto se tice ovog cetalja koji napade dedu koji je posao u dzamiju od mene mu zelja za teskom boescu i dugim zivotom...kako njemu tako i njegovim istomisljenicima.

Sta je pisac htio kazat'?
Bodkin

#250 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by Bodkin »

zateznistub wrote:
_mufljuz_ wrote:

Sta je pisac htio kazat'?
da si trebao svima tamo jebati sve, pozeliti nuklearku na srbiju, pozvati na oruzje, pozvati da sda odvoji i kupi 400 tenkova itd itd
Locked