SONY_91 wrote:drndalo wrote:Samo jos kod nas ljudi vjeruju da auta sa TDI, HDI, dCi, CDTI motorima u razvijenim zemljama prelaze oko 12-15.000 km godisnje u prosjeku... I da ih gore voze samo babe, casne sestre, i dede sa kracom desnom nogom... Pa polete na nezagrnut mezar sa "original" 147.000km iz 2001... I onda auto ne valja jer se pocne kvariti na 153.000km...

Donekle si upravu. Teško je pronaći auto koje je prelazilo tu kilometražu, ali da je i nemoguće to nije tačno. Međutim, nama ulavnom dolaze auta sa 300k+ koja na 'satu' imaju upola manje. Nije kilometraža presudan faktor, ali naravno da je bolje uzeti automobil koji ima 100k nego onaj sa 300k. Ali se auto da 'ubiti' i za 100k ako se ne pazi na isto. Evo ja sam uzeo auto u maju u Njemačkoj sa 286.000 a prva registracija auta decembar 2005. godine. Ali sam prilikom kupovine računao na ulaganja. U startu auto je bilo jeftino ali evo nakon 8000 pređenih kilometara ustanovljeno da moram raditi kočioni sistem, čeljusti i diskovi i da je potrebna nova remenica radilice (trenutno ova proizvodi zvuk dok je auto hladno). Ali to je normalno za očekivati, nisam kupio novo auto. Motor ide fino, unutra ništa ne škripi, ima dosta opreme. Ja prezadovoljan za sad autom iako znam da moram spremati 1500 KM za proljeće kada auto istjeram iz garaže nakon zimskog sna ako budem mijenjao kočioni sistem i remenicu radilice u ovlaštenom servisu.
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
"Nikakav" je problem kilometraza, ukoliko znas sta znaci (spremi pare). Kada imas slaganu kilometrazu, "placas" vise odmah da bi placao manje kasnije... Kada te prevare i slazu kilometrazu placas i sad i kasnije... A tome smo i sami krivi, jer ocekujemo da za manje para nego u Njemackoj benzinca ovdje kupimo dizela, i to sa manje kilometara nego benzinac "gore"... Ko je malo gledao ili bio u Njemackoj, zna da Nijemac ne da takav auto (dobar, malo kilometara) jeftino, takav se ne moze uvesti ovdje, a da se sve plati i pristojno zaradi, pri prodaji istog za 8-9-10.000 KM... Dakle platis 8000KM za 2001 TDI sa "147.000 km", ne racunajuci da Nijemac tu kilometrazu nabije za 3 godine, a ostalo se zvizdi, i onda bude problem jer uskoro dodju jos 3000 KM servisa, pa total bude 11.000 KM... Jos je kod nas dobro jer su servisi jeftini, posto bi takvi zahvati u Njemackoj kostali bar 6000 KM za taj auto...
Nedavno sam imao slucaj "domaceg" auta, 4 god. = 200.000 km... TDI... Ulazna cijena prilagodjena tom podatku, "pola" auta promijenjeno, i sada je dosao na neku normalnu cijenu. Ali je u startu svjesno toliko placen racunajuci da ga ceka sve ovo (turbina ukljucena) za mijenjanje... Nema besplatnog rucka, posebno kod Nijemaca, sto ne platis na mostu, saceka te na cupriji... A ko voli sebe da laze da mu je auto presao u Njemackoj 12.000 km/god. neka se laze... Pa ja toliko prelazim sa Feliciom 1.3 karburator/plin u BiH...