Zasto se zene u braku zapuste?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
spacek
#226 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ne zapuštaju se samo zene, vec i muskarci. Po meni je jednak procenat...
Problem je u ljenosti i inertnosti, a ne u krivici jednog ili drugog partnera. Izgovora je mali milion, a najveci je problem ishrana i ljenost...odatle pocinje gubitak volje za drzanjem linije, fit izgleda, frizure, nokata itd...itd...
Parovi najcesce udare po brzoj kaloricnoj hrani, jeftinoj hrani koja deblja...po slatku itd...Parovima je draze s posla otici negdje u restoran, fast food, ili naruciti hranu i onda to gutati (ne zvakati) u porcijama za troje, a onda se izvale na kauc i gledaju tv...setnja ili bilo kakva aktivnost im dobije izgovor tipa umorni smo, slomljeni smo, moram odmoriti itd...itd...
Na poslu se stalno nesto zvace, kod kuce se stalno nesto zvace (grickalice, slatko)...pa majku mu kad stuces teglu nutele za 3 dana i tako ponovis 10x u mjesecu, onda se nemoj pitati otkud ti kile...i sto kvasas oko guzova, butina i stomaka...
Takodjer je problem u shopingovanju, jer sta god uzmes od artikala da kod kuce spremis to su za porcije od 3-4 osobe i mladi parovi tesko da se odluce da visak ne naprave ili cak bace...vec ono - steta je da se baci/ostavi, nek se pojede...pa naspi po jos jedan tanjir...citam ovdje one izgovore tipa: ona oko djece, oko coeka, oko rucka...nema vremena za sebe - je tipican izgovor, jer ako je tako - kako od silne frke-trke da se stigne udebljati, a za ritual u 24hx7dana=168h da se ne moze naci 2h vremena za sebe tipa odlazak na frizuru, manikir, depilacija je vise nego smijesno...nego je lakse se izvaliti sa colom i kokicama i nutelom i gledati turske serije, nego cak izaci i prosetati 4-5km...koliko samo neke skrse love na te kvazi-fitnese...sve pocinje od ishrane, gdje coek ne moze odoliti stvarcicama koje debljaju...isto vazi i za musko...daj pivkane uz tekmu utorak-srijeda-cetvrtak, daj grickalica...pa fol termin fudbala i opet zalije pivom poslije termina...i tako u krug do savrseno oblikovanog bojler trbuha!
Problem je u ljenosti i inertnosti, a ne u krivici jednog ili drugog partnera. Izgovora je mali milion, a najveci je problem ishrana i ljenost...odatle pocinje gubitak volje za drzanjem linije, fit izgleda, frizure, nokata itd...itd...
Parovi najcesce udare po brzoj kaloricnoj hrani, jeftinoj hrani koja deblja...po slatku itd...Parovima je draze s posla otici negdje u restoran, fast food, ili naruciti hranu i onda to gutati (ne zvakati) u porcijama za troje, a onda se izvale na kauc i gledaju tv...setnja ili bilo kakva aktivnost im dobije izgovor tipa umorni smo, slomljeni smo, moram odmoriti itd...itd...
Na poslu se stalno nesto zvace, kod kuce se stalno nesto zvace (grickalice, slatko)...pa majku mu kad stuces teglu nutele za 3 dana i tako ponovis 10x u mjesecu, onda se nemoj pitati otkud ti kile...i sto kvasas oko guzova, butina i stomaka...
Takodjer je problem u shopingovanju, jer sta god uzmes od artikala da kod kuce spremis to su za porcije od 3-4 osobe i mladi parovi tesko da se odluce da visak ne naprave ili cak bace...vec ono - steta je da se baci/ostavi, nek se pojede...pa naspi po jos jedan tanjir...citam ovdje one izgovore tipa: ona oko djece, oko coeka, oko rucka...nema vremena za sebe - je tipican izgovor, jer ako je tako - kako od silne frke-trke da se stigne udebljati, a za ritual u 24hx7dana=168h da se ne moze naci 2h vremena za sebe tipa odlazak na frizuru, manikir, depilacija je vise nego smijesno...nego je lakse se izvaliti sa colom i kokicama i nutelom i gledati turske serije, nego cak izaci i prosetati 4-5km...koliko samo neke skrse love na te kvazi-fitnese...sve pocinje od ishrane, gdje coek ne moze odoliti stvarcicama koje debljaju...isto vazi i za musko...daj pivkane uz tekmu utorak-srijeda-cetvrtak, daj grickalica...pa fol termin fudbala i opet zalije pivom poslije termina...i tako u krug do savrseno oblikovanog bojler trbuha!
- una_bo
#227 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
@spacek, potpisujem od a do ž 
-
seksan
#228 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ovo je zaista fenomen mejdu vecinom zena, kako zena tako i muskaraca!
U kuci se oblace zadnje "skule",, a kada se krene u kiosk iza ugla sredjuje se aman zaman! I dodju i kazu znas sexualni zivot mi je narusen, znas bracni zivot takodjer! Ne id emi u glavu kako se neko moze sredjivati kada dodju svekar i djever a ne sredjuje se rodjenom muzu! Zasto pred svekrom i djeverom ne hodaju u skulama?
Isto tako i muskarci! Ako je neko muskarac to ne znaci da ne treba voditi brigu o sebi, d ane treba voditi brigu kako ce se obuci.
Isto ima jedan fenomen cim se vjencaju pocnu se debljati!
Cim se vjencaju zaborave misliti na svoj sexualni zivot. Na svoj izgled i higijenu. Vjerujte moj muz je meni pricao da mu je nakav trazio savjet kako da kaze zeni da smrdi!?
Nemam bas ama nista protiv debelih osoba, ali nije u redu da s eljudi debljaju cim se vjencaju! Ja se ni 100 grama nisam udebljala otkako sam se udala! Ne radi muza, vec radi sebe! Radi svog zdravlja! Nekad imam utisak da mi se gadi debljina.... onda sta je jos fenomen...
Kod zena..
Svog muza smatra najvecem neprijateljem i bliza sa "komsijom" nego sa muzem! ( u figurativnom smislu) neke stvari, tajne prije sazna komsija-od komsinice muz nego rodjeni muz!
Ili sta je jos trend kada vidim prica NE MORA MUZ SVE ZNATI! danas majke svoje kcerke udate tako savjetuju! Van pameti!
Isto cudna mi je politika zena koje ne zele da ugadjaju svojim muzevima! Vjerujte ono sto vi ugodite njemu on ce i vama!
Npr. eto sta ja znam moja majka je mene naucila da pravim krompirusu na nacin da krompir rendam. moj muz voli krompirusu sa krompirom isjeckanim na kockice.. kad aje to vidjela moja majka da ja extra ulazem trud da bi on jeo krompirusu sa krompirom isjeckanim u kockice za nju je to bilo van pameti!
Ona se nije pitala da li JA TAKO ZELIM! Da li je meni DRAGO, sto ga mogu uciniti sretnim! Mislim zasto bi bio problem ako se vec jednom mjesecno jede krompirusa da to bude na nacin kako je draze muzu? Nebi on rendanu bacio, on bi i nju jeo, ali ipak vec ako covjek voli na kockice...sta fali?
Isto mi je interesantna stvar sto ima jedan trend kod zena kofol svi poznaju svoje muskarce a cim se vjencaju zale se da on po kuci nista ne radi, ne kuha, djeca su na njoj, on kad se vrati s posla hoce da spava hoce svoj mir..vjerujte za mene su te zene same krive! Umjesto da su vodile brigu koliko im je debel novcanik trebali su se raspitivati oko BTINIJIH stvari! ja ne mogu da dodjem sebi da ima muzeva koji ne znaju skuhat grah a kamo li nesta drugo! Koji smatraju da su djeca zenina briga.. Koji dodju s posla i hoce da spavaju! Ne mogu da dodjem sebi da ima takvih muskaraca!
Ona umjesto da se raspitivala o urednosti, ispitivala ko mu je poslodavac! pa dodje i zali se eh kad se skine carape u jendom cosku kosulja u drugom, hlace u kupatilu, gace na ormaru ovo ono..a kao mora hodati iza njega i kupiti.. van pameti! iako s druge strane sve to ima veze koliko je muskarac pomagao majci oko kuce...
Onaj ko je pomagao majci on je ostao uredan. Uzimam primjer svog muza. pedantan!
Cak carape pegla!
Ili ima jos jedan primjer jedne osobe koja se zalila sto joj muz ne ocisti iza sebe kada pisa!
Van pameti!
U kuci se oblace zadnje "skule",, a kada se krene u kiosk iza ugla sredjuje se aman zaman! I dodju i kazu znas sexualni zivot mi je narusen, znas bracni zivot takodjer! Ne id emi u glavu kako se neko moze sredjivati kada dodju svekar i djever a ne sredjuje se rodjenom muzu! Zasto pred svekrom i djeverom ne hodaju u skulama?
Isto tako i muskarci! Ako je neko muskarac to ne znaci da ne treba voditi brigu o sebi, d ane treba voditi brigu kako ce se obuci.
Isto ima jedan fenomen cim se vjencaju pocnu se debljati!
Cim se vjencaju zaborave misliti na svoj sexualni zivot. Na svoj izgled i higijenu. Vjerujte moj muz je meni pricao da mu je nakav trazio savjet kako da kaze zeni da smrdi!?
Nemam bas ama nista protiv debelih osoba, ali nije u redu da s eljudi debljaju cim se vjencaju! Ja se ni 100 grama nisam udebljala otkako sam se udala! Ne radi muza, vec radi sebe! Radi svog zdravlja! Nekad imam utisak da mi se gadi debljina.... onda sta je jos fenomen...
Kod zena..
Svog muza smatra najvecem neprijateljem i bliza sa "komsijom" nego sa muzem! ( u figurativnom smislu) neke stvari, tajne prije sazna komsija-od komsinice muz nego rodjeni muz!
Ili sta je jos trend kada vidim prica NE MORA MUZ SVE ZNATI! danas majke svoje kcerke udate tako savjetuju! Van pameti!
Isto cudna mi je politika zena koje ne zele da ugadjaju svojim muzevima! Vjerujte ono sto vi ugodite njemu on ce i vama!
Npr. eto sta ja znam moja majka je mene naucila da pravim krompirusu na nacin da krompir rendam. moj muz voli krompirusu sa krompirom isjeckanim na kockice.. kad aje to vidjela moja majka da ja extra ulazem trud da bi on jeo krompirusu sa krompirom isjeckanim u kockice za nju je to bilo van pameti!
Ona se nije pitala da li JA TAKO ZELIM! Da li je meni DRAGO, sto ga mogu uciniti sretnim! Mislim zasto bi bio problem ako se vec jednom mjesecno jede krompirusa da to bude na nacin kako je draze muzu? Nebi on rendanu bacio, on bi i nju jeo, ali ipak vec ako covjek voli na kockice...sta fali?
Isto mi je interesantna stvar sto ima jedan trend kod zena kofol svi poznaju svoje muskarce a cim se vjencaju zale se da on po kuci nista ne radi, ne kuha, djeca su na njoj, on kad se vrati s posla hoce da spava hoce svoj mir..vjerujte za mene su te zene same krive! Umjesto da su vodile brigu koliko im je debel novcanik trebali su se raspitivati oko BTINIJIH stvari! ja ne mogu da dodjem sebi da ima muzeva koji ne znaju skuhat grah a kamo li nesta drugo! Koji smatraju da su djeca zenina briga.. Koji dodju s posla i hoce da spavaju! Ne mogu da dodjem sebi da ima takvih muskaraca!
Ona umjesto da se raspitivala o urednosti, ispitivala ko mu je poslodavac! pa dodje i zali se eh kad se skine carape u jendom cosku kosulja u drugom, hlace u kupatilu, gace na ormaru ovo ono..a kao mora hodati iza njega i kupiti.. van pameti! iako s druge strane sve to ima veze koliko je muskarac pomagao majci oko kuce...
Cak carape pegla!
Ili ima jos jedan primjer jedne osobe koja se zalila sto joj muz ne ocisti iza sebe kada pisa!
-
mumy
#229 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Sto nam nafali co'jeka neofirno 
- MedenoSrce
#230 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
dje ba ovo neofirno

-
seksan
#231 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Jednostavno niko ne trazi da svaki dna zena stavlja 1kg sminke da bi muzu bila lijepa, ali jednostavno moje misljenje je da samo jedan obican kreon na oci zenu ucine mnogo lijepsom.. i sve to vidi muskarac! pogotovo kada se njemu sredjujes!
Danas se nekako desava kada se zena sredi a u kuci je, odmah je pitjau- gdje ces to?!
Nekako postalo je abnormalno da zena bude sredjena u kuci.
Danas se nekako desava kada se zena sredi a u kuci je, odmah je pitjau- gdje ces to?!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#232 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
MedenoSrce wrote:dje ba ovo neofirno![]()
cuj carape pegla
- lavorpunvode
#233 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
cuj peglaladyblue18 wrote:MedenoSrce wrote:dje ba ovo neofirno![]()
![]()
cuj carape pegla
- aux
#235 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Zato se meni i ne zeni a sad poslije procitanih ovdje postova sad sam definitivno ubjeđen u to,gledam okolo sebe i sve djevojke koje su bile i lijepe,prijatne,zgodne nakon braka su se pretvorile u nekakve cudakinje pa hodaju okolo neuredne,rascupane ne sve ali ima slucajeva...a ni za sebe nisam bas nesto siguran tako da cu vjerovatno biti vjecni nezelja,ali ne brinem se 
-
febo_acm
#236 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Moja žena smršala nakon udaje par kila, ne znam za vaše 
-
seksan
#237 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Uredna osoba nadje urednu osobu!
Iskrneo za mene ni u od urednosti i cistoce nije ono sto neke zene i muzevi smatraju da je cisto! Svako ima svoje. malo dublja je to tematika..mogu se romani i romani pisati.
Iako danas sta se desava zene misle ako se zaposle da ne moraju obavljati kucanske poslove! Iako moraju! Ti mozes raditi 8-10-14 sati ali tebe kao zenu/domacicu/majku i dalje cekaju obaveze kuce!
Ili se desava nesta kao sta ja znam pad sistema gdje zena ne moze da stigne nista! Jednostavno prevelika obaveza kuca,posao,djea,muz! Kada sve to zavrsi inekako..smlati kada muz hoce "svoje" ona ne moze! I krivi njega kako nju ne razumije, ona jadnica radila!
I onda dolazi do pada sexualnog zivota, muzevi pocnu da gledaju za tudjim guzicama i slicno..
Iskrneo za mene ni u od urednosti i cistoce nije ono sto neke zene i muzevi smatraju da je cisto! Svako ima svoje. malo dublja je to tematika..mogu se romani i romani pisati.
Iako danas sta se desava zene misle ako se zaposle da ne moraju obavljati kucanske poslove! Iako moraju! Ti mozes raditi 8-10-14 sati ali tebe kao zenu/domacicu/majku i dalje cekaju obaveze kuce!
Ili se desava nesta kao sta ja znam pad sistema gdje zena ne moze da stigne nista! Jednostavno prevelika obaveza kuca,posao,djea,muz! Kada sve to zavrsi inekako..smlati kada muz hoce "svoje" ona ne moze! I krivi njega kako nju ne razumije, ona jadnica radila!
I onda dolazi do pada sexualnog zivota, muzevi pocnu da gledaju za tudjim guzicama i slicno..
- MedenoSrce
#238 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Zhìxin wrote:Moja žena smršala nakon udaje par kila, ne znam za vaše
i ovo je ofiran epp no svakako cestitam
ma ti si do 2015 gotov, eto javi kako je prosloaux wrote:cu vjerovatno biti vjecni nezelja,ali ne brinem se
tito si i partijaseksan wrote:Uredna osoba nadje urednu osobu!
-
seksan
#239 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
najgore je sto ce je 90% smatrati jadnicom sto je smrsala! pomislit ce sta ova sve trpi pa je smrsala! nekako je postalo "normalno" da se zena deblja i siri!Zhìxin wrote:Moja žena smršala nakon udaje par kila, ne znam za vaše
kada zena/muz u braku smrsa odmah to etiketirjau kao bracni problemi i sikiracija!
-
febo_acm
#240 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ne znam zašto to misliš, ali dobroMedenoSrce wrote:
i ovo je ofiran epp no svakako cestitam![]()
-
seksan
#241 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketiraju ROSPIJOM!
A muskarca koji se u godinama kada sijedi farba smatraju bolesnikom!
- MedenoSrce
#242 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
hajed Zhixi ne glumi mi sada naivnost, izgleda da si je uputio kako se ispravno drzi dijeta - bitno je vise kalorija potrositi nego sto se unese
ali ti si tu radi motivacije, ne
- lavorpunvode
#243 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
hmmm...? gdje to? koliko ja znam, etiketiraju je lijepom i sredjenom, zenom koja drzi do sebe i svog izgleda...seksan wrote:Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketirjau ROSPIJOM!
-
seksan
#244 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Samo se krivci pravdaju!MedenoSrce wrote:hajed Zhixi ne glumi mi sada naivnost, izgleda da si je uputio kako se ispravno drzi dijeta - bitno je vise kalorija potrositi nego sto se unese
- MedenoSrce
#245 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
seksan wrote:
muskarac koji se farba je feminiziran bez obzira na godine
-
seksan
#246 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Neki ljudi na balkanu..lavorpunvode wrote:hmmm...? gdje to? koliko ja znam, etiketiraju je lijepom i sredjenom, zenom koja drzi do sebe i svog izgleda...seksan wrote:Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketirjau ROSPIJOM!
A muskarci koji farbaju svoje sijede su "bolesnici".
kako i na koji nacin? ispade muskarac koji se maze kremom je feminiziran, koji se farba je feminiziran, koji se tusira 5 puta na dan je feminiziran..koji drzi do sebe je feminiziran!MedenoSrce wrote:seksan wrote:
muskarac koji se farba je feminiziran bez obzira na godine![]()
i to je nasa realnost!
treba da smrdi, da bude neuredan, da hod apoguzvan! To su nacela balkanskih muskaraca! Ah da i da podriguje!
- MedenoSrce
#247 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
kako farbanje i kupanje(osnovnu higijenu) mozes dovesti u vezu
ako se djevojak ne farba onda se ne kupa ili sta
- lavorpunvode
#248 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
vjeruj mi da takve jos nisam srela.. takve balkance. al hajdseksan wrote:Neki ljudi na balkanu..lavorpunvode wrote:hmmm...? gdje to? koliko ja znam, etiketiraju je lijepom i sredjenom, zenom koja drzi do sebe i svog izgleda...seksan wrote:Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketirjau ROSPIJOM!iako ne svi!
-
febo_acm
#249 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Sad malo šalu na stranu... Odlučili smo se da se ne debljamo
, i ona i ja smo smršali po nekoliko kilograma. Ono živimo skupa 3 mjeseca, vjenčali se prije 14 dana. Jedemo zdravo, uzeli smo cuku i svako veče šetamo po 5-10 kilometara, odemo na planinu... Ko zna šta će biti kasnije 
-
seksan
#250 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
a gdje ti u mom komentaru procita klasifikacija sta spada a sta ne spada u l.higijenu?MedenoSrce wrote:kako farbanje i kupanje(osnovnu higijenu) mozes dovesti u vezu