Nastavimo da saburamo i cekajmo da nam neko sprovede pravdu u nase ime. Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo podrzavati tzv. proBiH blok kojem je samo vlastiti interes u pitanju, koji ce se zadovoljiti sa onoliko Bosne sa koliko mogu da diktiraju kako oni zele. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.zavrzlama wrote:Na djelu rezultati 200 godisnjeg ispiranja mozgova....srbi,neznaju/nece/nesmiju da se ponasaju kao sav civilizirani svijet...oni koji se drznu da se suprostave bolesnoj ideologiji,zavrse u krecanama,snajperskim metkom,ili u najboljem slucaju u prekookeanskim zemljama....nema nazad...davno sam pisao da ih ceka sudbina tarabica,e sad sto ce patiti i drugi koji zive sa njima ili pored njih dok odumre ova bolesna i fasisticka ideologija,boze moj.......nista rahat patnja se nastavlja,po meni veca korist za BIH sto je mrcina na teretu malom ausvicu,onako radi imidza istih i dodatnih finacijskih troskova oko istog....skontali ljudi na zapadu da njegovo lezanje u Hagu,nije urodilo plodom da srbi u BIH nesto nauce iz toga,pa odlucili da im vrate na teret istog,jer njegova osuda nije urodila plodom...
Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#226 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
- muha_sa
#227 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
jel morao sjest u istu kancelariju sa zlikovcemWalther wrote:Tako nesto je moguce samo kad si jaci na vojnom polju... Sto ARBiH u to vrijeme nije bila. Sami pregovori su bili obavezni za sve strane, pa tako i sam "dogovor". Sam Alija je odmah nakon povratka vise nego jasno rekao da je to MORAO uraditi. Alternativa je znacila kraj BiH.Prpa.ba wrote:Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu.
jel morao pristat na ucjene zlikovca da se sjednica predsjedništva održi u birtiji pa kasnije u muzeju
najmanje što je mogo ucinit je da se povuce iz predsjedništva jer je zlikovac iz SDS-a izabran u isto al........................................
-
Manix
#228 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Vec ih je prekrsioIt_is_a_Leclerc wrote:Mogao im je i zanijetiti jaciju, kad tokmaci i notorne budaletine opijene rakijom, trubama i četničkom ikonografijom, nemaju ni gram čestite inteligencije da nešto probaju skontati.
Izjave Krajišnika su očekivane. Njegova sloboda je uslovna, i u svakom trenutku može biti ukinuta, ako prekrši njene odredbe.
Svima onima kojima smo učinili zlo, treba da tražimo da nam oproste. Samo tako ćemo biti pravi. Ne smijemo da imamo mržnju, trebamo pružiti ruku svakome onome ko hoće pomirenje - rekao je Momčilo Krajišnik u svom večerašnjem obraćanju okupljenim građanima na Palama.
On je, između ostalog, rekao da Srbi moraju imati dva puta: put rada i put patriotizma.
- Patriotizam nije kada mrzimo druge - poručio je Krajišnik koji je govor je završio riječima "Živjela RS, živjela Srbija", nakon čega su se i građani polako počeli razilaziti.
- kokakolas
#229 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Aferim.slogabn wrote: Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.
- Cherry-Cherry
#230 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
slogabn wrote: Nastavimo da saburamo i cekajmo da nam neko sprovede pravdu u nase ime. Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo podrzavati tzv. proBiH blok kojem je samo vlastiti interes u pitanju, koji ce se zadovoljiti sa onoliko Bosne sa koliko mogu da diktiraju kako oni zele. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.
- JohnnyS
#231 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Šta im rade u Haagu, svi govore ko Dalaj lama kad izađu, ne znaš koji je pomirljiviji u izjavama Gotovina ili Krajišnik 
-
Manix
#232 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Walther je napisao/la:
Prpa.ba je napisao/la:
Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu.
Prpa.ba je napisao/la:
Dejton je samo personifikacija piljarske politike koju je vodilo Republicko rukovodstvo od samog pocetka rata. Sa pravoslavnim vjerskim ekstremistima nije nikad trebalo biti pregovora, ni po koju cijenu.
Kakva bestijalna laz . Da li ,,MORAO ,, doci iz Daytona bez imena Republika Bosna i Hercegovina . Taj socijalisticki ,, prefiks je ostavio republici genocidnoj a on se vratio u Sa sa imenom BiH . To su trazili od njega srpski i hrvtaski predstavnici u dogovoru . Holbruk i treca strana to SIGURNO nije trazila . Samo mi odgovori na to ! Cuj MORAO i jos nam crtas velika slova da bi opravdao tog maloumnika A . Izetbegovica koji je svojim potezima unistio jednu drzavu i jedan narod .Tako nesto je moguce samo kad si jaci na vojnom polju... Sto ARBiH u to vrijeme nije bila. Sami pregovori su bili obavezni za sve strane, pa tako i sam "dogovor". Sam Alija je odmah nakon povratka vise nego jasno rekao da je to MORAO uraditi. Alternativa je znacila kraj BiH.
-
Manix
#233 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Cherry-Cherry wrote:slogabn wrote: Nastavimo da saburamo i cekajmo da nam neko sprovede pravdu u nase ime. Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo podrzavati tzv. proBiH blok kojem je samo vlastiti interes u pitanju, koji ce se zadovoljiti sa onoliko Bosne sa koliko mogu da diktiraju kako oni zele. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.![]()
-
Manix
#234 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Manix wrote:Cherry-Cherry wrote:slogabn wrote: Nastavimo da saburamo i cekajmo da nam neko sprovede pravdu u nase ime. Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo podrzavati tzv. proBiH blok kojem je samo vlastiti interes u pitanju, koji ce se zadovoljiti sa onoliko Bosne sa koliko mogu da diktiraju kako oni zele. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zavrzlama
#235 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
neka..bez kicme odbranismo drzavu od 100x jaceg agresora,sad nam rastu kosti na kicmi ,gdje ce nam kasnije kraj biti,samo saburslogabn wrote:Nastavimo da saburamo i cekajmo da nam neko sprovede pravdu u nase ime. Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo podrzavati tzv. proBiH blok kojem je samo vlastiti interes u pitanju, koji ce se zadovoljiti sa onoliko Bosne sa koliko mogu da diktiraju kako oni zele. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.zavrzlama wrote:Na djelu rezultati 200 godisnjeg ispiranja mozgova....srbi,neznaju/nece/nesmiju da se ponasaju kao sav civilizirani svijet...oni koji se drznu da se suprostave bolesnoj ideologiji,zavrse u krecanama,snajperskim metkom,ili u najboljem slucaju u prekookeanskim zemljama....nema nazad...davno sam pisao da ih ceka sudbina tarabica,e sad sto ce patiti i drugi koji zive sa njima ili pored njih dok odumre ova bolesna i fasisticka ideologija,boze moj.......nista rahat patnja se nastavlja,po meni veca korist za BIH sto je mrcina na teretu malom ausvicu,onako radi imidza istih i dodatnih finacijskih troskova oko istog....skontali ljudi na zapadu da njegovo lezanje u Hagu,nije urodilo plodom da srbi u BIH nesto nauce iz toga,pa odlucili da im vrate na teret istog,jer njegova osuda nije urodila plodom...
- It_is_a_Leclerc
#236 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Jesu li, gospodo, ovo riječi pomirenja iz srpskog entiteta ?! Bošnjaci treba da proklinju do Sudnjeg dana one od nas koji sa ovakvima sjedaju za stol i "dogovaraju se".U zapaljivom govoru predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da su građani RS došli da odaju poštovanje Momčilu Krajišniku, ali ne samo njemu već i ''Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću čiji je grijeh stvaranje RS''.
Ništa ne može da uzdrma RS, kazao je Bosić, ni oluje, a ni NATO bombardiranja, provukavši da će RS sigurno dočekati svoj konačni cilj.
- muha_sa
#237 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
zajebali ste se malo--ocevi vam nisu bili beskicmenjaci
ocevi su imali muda da se suprostave zlocinackoj J(N)A i raznoraznim paravojskama koje su dolazile iz Srbije i ovim domacim petokolonašima.
Samo da se zna.
Samo da se zna.
-
Manix
#238 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Zavrzlama , covjek ( slogbn ) ti je odgovorio onako kako je umio . Nije nista slagao . Nisi ni ti . Obojica ste u pravu . Ne moras se naci uvrijedjen . Ubi nas servilnost i pravdanje teskim fasistima i ubicama djece.
-
dragan.s
#239 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Reko na jednoj temi pa je hitro izbrisaše (ne zbog mene) pa da ponovim:
Vremena se mijenjaju. Momčilo Krajišnik je bio najviše omraženi političar među pripadnicima VRS (a i narodom) u toku rata. Toliko je bilo priča o njegovom bogaćenju i švercu dok narod (a i borci) nisu imali skoro ništa. Druga po redu omražena figura je bila Karadžićeva žena (nešto se motala po Crvenom Krstu tada), a treći onaj Ostojić što je bio ministar obrazovanja u predratnoj BH vladi. Doduše, on se nije mnogo pojavljivao, držao se Foče valjda.
Ali Krajišnik je vedrio i oblačio u RS u ratnom periodu. Čak i u vojsci. Ako mu neki lokalni komandant nije bio po volji ni Mladić ga nije mogao spasiti.
Nakon rata se sjećam jednog njegovog razgovora na TV-u (valjda pred prve izbore) u kojem se pravi siromašak pa kaže nešto ovako: "Kad imam koji dinar dam djeci da kupe sebi slatkiše", a svi znamo da je "pun ko brod".
I sada, vraćam se kući, na radiju slušam doček ko da je ne znam ko došao, rodoljubive pjesme, da ti se zgadi život.
O tempora, o mores!
Vremena se mijenjaju. Momčilo Krajišnik je bio najviše omraženi političar među pripadnicima VRS (a i narodom) u toku rata. Toliko je bilo priča o njegovom bogaćenju i švercu dok narod (a i borci) nisu imali skoro ništa. Druga po redu omražena figura je bila Karadžićeva žena (nešto se motala po Crvenom Krstu tada), a treći onaj Ostojić što je bio ministar obrazovanja u predratnoj BH vladi. Doduše, on se nije mnogo pojavljivao, držao se Foče valjda.
Ali Krajišnik je vedrio i oblačio u RS u ratnom periodu. Čak i u vojsci. Ako mu neki lokalni komandant nije bio po volji ni Mladić ga nije mogao spasiti.
Nakon rata se sjećam jednog njegovog razgovora na TV-u (valjda pred prve izbore) u kojem se pravi siromašak pa kaže nešto ovako: "Kad imam koji dinar dam djeci da kupe sebi slatkiše", a svi znamo da je "pun ko brod".
I sada, vraćam se kući, na radiju slušam doček ko da je ne znam ko došao, rodoljubive pjesme, da ti se zgadi život.
O tempora, o mores!
Last edited by dragan.s on 30/08/2013 21:30, edited 1 time in total.
-
Manix
#240 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
It_is_a_Leclerc wrote:Jesu li, gospodo, ovo riječi pomirenja iz srpskog entiteta ?! Bošnjaci treba da proklinju do Sudnjeg dana one od nas koji sa ovakvima sjedaju za stol i "dogovaraju se".U zapaljivom govoru predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da su građani RS došli da odaju poštovanje Momčilu Krajišniku, ali ne samo njemu već i ''Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću čiji je grijeh stvaranje RS''.
Ništa ne može da uzdrma RS, kazao je Bosić, ni oluje, a ni NATO bombardiranja, provukavši da će RS sigurno dočekati svoj konačni cilj.
-
CungaLunga
#241 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
zavrzlama wrote:neka..bez kicme odbranismo drzavu od 100x jaceg agresora,sad nam rastu kosti na kicmi ,gdje ce nam kasnije kraj biti,samo saburslogabn wrote:Nastavimo da saburamo i cekajmo da nam neko sprovede pravdu u nase ime. Nastavimo kriti svoj kukavicluk sa njihovim primitivizmom. Nastavimo podrzavati tzv. proBiH blok kojem je samo vlastiti interes u pitanju, koji ce se zadovoljiti sa onoliko Bosne sa koliko mogu da diktiraju kako oni zele. Nastavimo da zivimo kao beskicmenjaci, jer to jesmo, to su nam i ocevi bili, to ce nam i djeca biti.zavrzlama wrote:Na djelu rezultati 200 godisnjeg ispiranja mozgova....srbi,neznaju/nece/nesmiju da se ponasaju kao sav civilizirani svijet...oni koji se drznu da se suprostave bolesnoj ideologiji,zavrse u krecanama,snajperskim metkom,ili u najboljem slucaju u prekookeanskim zemljama....nema nazad...davno sam pisao da ih ceka sudbina tarabica,e sad sto ce patiti i drugi koji zive sa njima ili pored njih dok odumre ova bolesna i fasisticka ideologija,boze moj.......nista rahat patnja se nastavlja,po meni veca korist za BIH sto je mrcina na teretu malom ausvicu,onako radi imidza istih i dodatnih finacijskih troskova oko istog....skontali ljudi na zapadu da njegovo lezanje u Hagu,nije urodilo plodom da srbi u BIH nesto nauce iz toga,pa odlucili da im vrate na teret istog,jer njegova osuda nije urodila plodom...![]()
..tema je obrvas is back
-
Manix
#242 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
On misli na na kuvicku , lopovovsku , izdajnicku , lazljivu ....SDA stranku koja je krala pare dok se neko borio .muha_sa wrote:zajebali ste se malo--ocevi vam nisu bili beskicmenjaciocevi su imali muda da se suprostave zlocinackoj J(N)A i raznoraznim paravojskama koje su dolazile iz Srbije i ovim domacim petokolonašima.
Samo da se zna.
OK jaro
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#243 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Hajde tjesi se muha, borio si se uzalud kao i ja, dobili smo kurac da jedan drugom izbijamo oci. Da se svakodnevno prepucavamo ko je vise hapio, da svaljujemo jedni na druge koje veci udbas, - drzavu nismo odbranili. Samo da se zna.muha_sa wrote:zajebali ste se malo--ocevi vam nisu bili beskicmenjaciocevi su imali muda da se suprostave zlocinackoj J(N)A i raznoraznim paravojskama koje su dolazile iz Srbije i ovim domacim petokolonašima.
Samo da se zna.
-
Manix
#244 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
dragan.s wrote:Reko na jednoj temi pa je hitro izbrisaše (ne zbog mene) pa da ponovim:
Vremena se mijenjaju. Momčilo Krajišnik je bio najviše omraženi političar među pripadnicima VRS (a i narodom) u toku rata. Toliko je bilo priča o njegovom bogaćenju i švercu dok narodnisu imali skoro ništa. Druga po redu omražena figura je bila Karadžićeva žena (nešto se motala po Crvenom Krstu tada), a treći onaj Ostojić što je bio ministar obrazovanja u predratnoj BH vladi. Doduše, on se nije mnogo pojavljivao, držao se Foče valjda.(a i borci)
O tempora, o mores!
-
archi_a
#245 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Sajkaca, kokarda, trobojka i "piva", a sve to upakovano u "orginal" adidas. Oleoleooooo. U pozadini "mrs na Drinu". Mjesto dogadjaja u Palama, pardon, na Palama. Pa daj, majku vam, dogovorite se jel selo il je grad. A dje je prenos? Toliko pompe i ukidose prenos kad je najjace. Bas smo htjeli da vidimo delirijum uzivo. A mozda je dodo zabranio posle danasnjeg pocetka specijala i debakla organizatora emisije. Jeba ga Tadic u njegovom mediju. Sad nam ne gine da pogledamo frizirani snimak obracanja, nakon sto prodje procjenu dodinog nacistickog ministarstva za medije.
Joj, pa i nismo mi gradjani iste zemlje. Ovi su divljaci, nema ovo kod nas. Ovo se ne desava 20 km od sehera.
Highlight: Sa bine OBRVA upita: Cemu docek??? Ja sam ipak ratni zlocinac!!! Rulja odgovara u delirijumu: NISIIIII,NISIIIII !!!
Oj zivote.....
Joj, pa i nismo mi gradjani iste zemlje. Ovi su divljaci, nema ovo kod nas. Ovo se ne desava 20 km od sehera.
Highlight: Sa bine OBRVA upita: Cemu docek??? Ja sam ipak ratni zlocinac!!! Rulja odgovara u delirijumu: NISIIIII,NISIIIII !!!
Oj zivote.....
-
Manix
#246 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Ti bas u kost ali imas mojeslogabn wrote:Hajde tjesi se muha, borio si se uzalud kao i ja, dobili smo kurac da jedan drugom izbijamo oci. Da se svakodnevno prepucavamo ko je vise hapio, da svaljujemo jedni na druge koje veci udbas, - drzavu nismo odbranili. Samo da se zna.muha_sa wrote:zajebali ste se malo--ocevi vam nisu bili beskicmenjaciocevi su imali muda da se suprostave zlocinackoj J(N)A i raznoraznim paravojskama koje su dolazile iz Srbije i ovim domacim petokolonašima.
Samo da se zna.
-
CungaLunga
#247 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Zahvaljujući bezkičmenjacima četnici slave u šumskom ambijentu,muha_sa wrote:zajebali ste se malo--ocevi vam nisu bili beskicmenjaciocevi su imali muda da se suprostave zlocinackoj J(N)A i raznoraznim paravojskama koje su dolazile iz Srbije i ovim domacim petokolonašima.
Samo da se zna.
a ne u vekovno srpskom Sarajevu, kakav im je plan i bio
Sudeći po slikama, što veći četnik to manje zuba, teorija još stoji
-
zavrzlama
#248 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Odukd ti ideja da sam se ja uvrijedioManix wrote:Zavrzlama , covjek ( slogbn ) ti je odgovorio onako kako je umio . Nije nista slagao . Nisi ni ti . Obojica ste u pravu . Ne moras se naci uvrijedjen . Ubi nas servilnost i pravdanje teskim fasistima i ubicama djece.
- kokakolas
#249 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
Znaš li onu staru zavrzlama... Kakav narod - takva vlast?zavrzlama wrote: Odukd ti ideja da sam se ja uvrijedio...nije nista slagao,samo poredao stvri pogresnim redom...bezkicmenjaci su probih politicari ,a ne probih gradjani..ne volim defetizam na mala vrata i u pogresnoj formi
- slogabn
#250 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi
i sda i sbih i sdp i sbb, sve ista govna, u pet deka su za njima i sdu i nasa stranka samo sto nemaju velikog utjecaja.Manix wrote:Ti bas u kost ali imas mojeslogabn wrote:Hajde tjesi se muha, borio si se uzalud kao i ja, dobili smo kurac da jedan drugom izbijamo oci. Da se svakodnevno prepucavamo ko je vise hapio, da svaljujemo jedni na druge koje veci udbas, - drzavu nismo odbranili. Samo da se zna.muha_sa wrote:zajebali ste se malo--ocevi vam nisu bili beskicmenjaciocevi su imali muda da se suprostave zlocinackoj J(N)A i raznoraznim paravojskama koje su dolazile iz Srbije i ovim domacim petokolonašima.
Samo da se zna.![]()
zato sto govoris istinu , nisi nista slagao ali pazi SDA nas je izdala .