Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lusteruzraku

#226 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

tnt-tunja wrote:Pozzdrav!

Zanima me kako ste vi vrsili placanje? Je li uredno prihvata nase kartice UniCredit banke i Raiffeisena??? I sta mu znaci ono preko web-a da se kao check in to je besplatno, a na aerodromu se kao treba platiti jos 10€.

Pitam ovo sve jer trebam prvi puta letiti ali iz Njemacke za Tuzlu, ne bi mi bio neki problem da sam u BiH...
i jos jedna stvar karta se dobije, je li nakon sto platim pa ju sam sebi isprintam,ili?

hvala lijepa
Placanje bankovnom karticom , i naravno da prima bh kartice. Prvo lijepo odaberete datume polaska / povratka popunite podatke koje traze i platite . Check in uradite nakon toga ili dan/dva pred polazak-i tada ne placate nista , ukoliko to ne uradite preko web-a , onda morate uraditi check in na aerodromu 8 i pri tome gubite vrijeme i novac ) i tada vam tu uslugu naplacaju.
Kada napravite check in na e mail dobijete " Boarding pass , i to nosite sa sobom , i na zahtjev osoba koje vam traze pokazete na aerodromu i stjuardesama pri ulasku u avion.
avantgarde

#227 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

bez da sad dugo trazim u netu htjedoh pitat zna li neko iz kojih sve gradova leti ova "aviokompanija" za Tuzlu?
drndalo

#228 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Da tesko je to brzo na www.wizzair.com provjeriti:

-Basel/Mulhouse/Freiburg
-Dortmund
-Eindhoven
-Malmo
-Gothenburg
avantgarde

#229 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

hvala drug,ma ti se brze snalazis nego ja ;-)
staradis

#230 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by staradis »

Koliko je uopšte siguran ovaj wizz air
amra67

#231 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by amra67 »

staradis wrote:Koliko je uopšte siguran ovaj wizz air
u kojem smislu siguran? povjerljiv ili u vezi sigurnosti aviona?? letila sam vise puta mislim 10ak puta sa wiz airom i nikakvih problema nije bilo..znaci pouzdan i siguram kao i sve ostale evropske i svjestske avio kompanije koje lete.jer da nisu bezbjedni ne bi im se dala dozvola da lete..mozes da kupujes sve u avionu od mjesta gdje hoce da sjednes pa na dalje.zadnji put sam se ismijala zena kupuje mjesto odmah pored vrata za u slucaju da se mora avion hitno napustiti tj. nuzni izlaz..bila sa dvije starije kcerke..meni je to bilo smijesno ali hajd svako svoje..
Last edited by amra67 on 20/08/2014 21:05, edited 1 time in total.
drndalo

#232 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

avantgarde wrote:hvala drug,ma ti se brze snalazis nego ja ;-)
Joj ti fola... Ljenost je najgora bolest... :wink:
avantgarde

#233 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

drndalo wrote:
avantgarde wrote:hvala drug,ma ti se brze snalazis nego ja ;-)
Joj ti fola... Ljenost je najgora bolest... :wink:
nesh vjerovat,al nisam crnogorac,al eto,desi se :wink:
hvala,bilo je tako jednostavno
:thumbup:
tnt-tunja

#234 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by tnt-tunja »

lusteruzraku wrote: Placanje bankovnom karticom , i naravno da prima bh kartice. Prvo lijepo odaberete datume polaska / povratka popunite podatke koje traze i platite . Check in uradite nakon toga ili dan/dva pred polazak-i tada ne placate nista , ukoliko to ne uradite preko web-a , onda morate uraditi check in na aerodromu 8 i pri tome gubite vrijeme i novac ) i tada vam tu uslugu naplacaju.
Kada napravite check in na e mail dobijete " Boarding pass , i to nosite sa sobom , i na zahtjev osoba koje vam traze pokazete na aerodromu i stjuardesama pri ulasku u avion.
Hvala ti na brzom odgovoru! Znaci najprije kupim kartu, pa onda radim taj check in? Znaci ulogujem se na svoj account pa cu imati opciju za check in? Jos jedno pitanje, kartu? Da li ce mi doci na email da sebi isprintam ili samo idem na aerodrom sa pasosom?

I jos jedno pitanje, koliki je zapravo onaj prostor ispod sjedista za koje se kofer kao ne placa? Sta moze tu odprilike stati?

LP
amra67

#235 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by amra67 »

tnt-tunja wrote:
lusteruzraku wrote: Placanje bankovnom karticom , i naravno da prima bh kartice. Prvo lijepo odaberete datume polaska / povratka popunite podatke koje traze i platite . Check in uradite nakon toga ili dan/dva pred polazak-i tada ne placate nista , ukoliko to ne uradite preko web-a , onda morate uraditi check in na aerodromu 8 i pri tome gubite vrijeme i novac ) i tada vam tu uslugu naplacaju.
Hvala ti na brzom odgovoru! Znaci najprije kupim kartu, pa onda radim taj check in? Znaci ulogujem se na svoj account pa cu imati opciju za check in? Jos jedno pitanje, kartu? Da li ce mi doci na email da sebi isprintam ili samo idem na aerodrom sa pasosom?

I jos jedno pitanje, koliki je zapravo onaj prostor ispod sjedista za koje se kofer kao ne placa? Sta moze tu odprilike stati?

LP
kupis kartu , kad kupis kartu moras ubaciti svoje podatke i eventualno osoba koje idu sa tobom..tu DOBRO pazi da se ne zajebes pri ispunjenju da ne napravis ni jednu gresku !!!!! Znaci cetir puta dobro prekontrolisi sta ispunis jer ako gresku napravis i moras ispravljati kosta! kad ispunis onda se mozes chekirati online koliko znam sedam dana prije putovanja ne prije..kad se cekiras imas opscije da kartu spremis sebi na kompjuter i da je sacuvas i u svakom momentu da je isprintas ..sa tom printanom kartom i putujes..na emailu dobijes samo potvrdu da je karta kupljena i broj koji ti je potreban uz korisnicko ime da se logujes na njiovu stranicu i na kojoj nakon logovanja mozes da nadjes svoj buking..na dan letenja kad dodjes na aerodrom predas kofer ako je veliki (naravno to treba da platis extra ili za vrijeme kupovanja karte on line ili na aerodromu gdje te oderu posteno) ako imas mali prtljag onda se samo prijavis tamo i nakon toga ides na gate i prtljag stavljas iznad glave u prtljaznik a ispod nogu moze samo mala kesa velicine laptopa mada ne bih tireporucila jer u avionu je jako malo prostora za noge jer zbog toga i jeste tako jeftino i sve moras da kupujes i placas ako zelis nesto extra.sretan put ..
Bosanac sa dna kace

#236 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Bosanac sa dna kace »

Placanje prtljaga na aerodromu nekad moze da bude skuplje i od same karte :)
romeooooo

#237 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by romeooooo »

Imam jedno pitanje,uvezi parkinga na aerodromu Tuzla.Zna li neko ,kako stoje stvari ,ako zelis da ostavis auto na duze vrijeme,koliko kosta parking po danu .

Unaprijed vam hvala
drndalo

#238 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Mislim da je nedavno neko u ovoj temi pisao bas o tome... Pa budi slobodan procitati zadnjih 4-5 strana...
romeooooo

#239 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by romeooooo »

ok hvala ti,procitao sam,ali nije tacna informacija,zato sam i pitao dali neko zna
drndalo

#240 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Nema problema, reko' da ti nije mrsko citat'... ;-)

Jesi li probao nazvati aerodorom i pitati ?

http://www.tuzla-airport.ba/
emir24

#241 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by emir24 »

Treba mi mala pomoc. U subotu ako Bog da letim iz Tuzle za Dortmund, a idem autobusom iz Sarajeva do Tuzle.

Najvjerovatnije cu uzeti ovu liniju, jer mi let polazi u 10:25

Sarajevo - Tuzla
[Jedan smjer: 20,00 KM]
[Povratna: 30,00 KM]
› Svaki dan u 05:00/15:00 (dolazak 08:00/18:00)
Semizovac, Srednje, Nišići, Bakići, Olovo, Ol.Luke, Kladanj, Stupari, Đurđevik, Živinice, Šićki Brod

Sada su moja pitanje, posto nikada nisam bio u tim krajevima:

- na kojem od ovih mjesta je najbolje da izadjem (koje je najblize aerodromu ili koje ima najbolju vezu sa aerodromom sa taxijem)
- koliko je aerodrom daleko od tog mjesto otrpilike (cuo sam da moze i pjeske, mozda ne iz Tuzle, ali da li moze iz nekog od ovih drugih mjesta. 5 km pjeske sa malim ruksakom je meni skroz O.K.)

Hvala na svakom savjetu
weltschmertz

#242 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by weltschmertz »

emir24 wrote:Treba mi mala pomoc. U subotu ako Bog da letim iz Tuzle za Dortmund, a idem autobusom iz Sarajeva do Tuzle.

Sarajevo - Tuzla
Semizovac, Srednje, Nišići, Bakići, Olovo, Ol.Luke, Kladanj, Stupari, Đurđevik, Živinice, Šićki Brod

- na kojem od ovih mjesta je najbolje da izadjem (koje je najblize aerodromu ili koje ima najbolju vezu sa aerodromom sa taxijem)
- koliko je aerodrom daleko od tog mjesto otrpilike (cuo sam da moze i pjeske, mozda ne iz Tuzle, ali da li moze iz nekog od ovih drugih mjesta. 5 km pjeske sa malim ruksakom je meni skroz O.K.)

Hvala na svakom savjetu
Emire druže.. Obzirom da bus staje na glavnoj stanici u Živinicama, tebi bi bilo dobro da zamoliš šofera da ti stane kod nadvožnjaka na Križaljci u Živinicama i da tu negdje safataš kakav taxi da te odbaci do aerodroma koji je na Dubravama..

https://maps.google.ba/maps?saddr=Kri%C ... s&t=m&z=14
funeral blues

#243 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by funeral blues »

emir24 wrote:Treba mi mala pomoc. U subotu ako Bog da letim iz Tuzle za Dortmund, a idem autobusom iz Sarajeva do Tuzle.

Sarajevo - Tuzla

Hvala na svakom savjetu
Predlažem ti da kupiš kartu do Živinica, a ne do Šićkog ili Tuzle. S obzirom da ne poznaješ taj dio, mislim da ti je najsigurnija opcija izlazak na glavnoj stanici u Živinicama, jer ćeš se lakše snaći za prevoz do aerodroma.
lusteruzraku

#244 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by lusteruzraku »

funeral blues wrote:

Sarajevo - Tuzla

Hvala na svakom savjetu
Predlažem ti da kupiš kartu do Živinica, a ne do Šićkog ili Tuzle. S obzirom da ne poznaješ taj dio, mislim da ti je najsigurnija opcija izlazak na glavnoj stanici u Živinicama, jer ćeš se lakše snaći za prevoz do aerodroma.
Definitivno najbolja preporuka.Ja sam tako po prvi put kada sam dolazio na taj aerodrom , i slabo poznajem taj kraj.Tako da ti je najbolja opcija Zivinice , i onda odmah na Bus stanici imas taxi.
Jednom jedva stigao na check in , zahvaljujuci i uzdajuci se prevozu u privatnoj reziji.
Drugi put dosao dan ranije i spavao u Zivinicama :izet: :)
Ako ti treba broj taxiste koji mene drajva mogu ti proslijediti. Covjek je fer , korektan , pravi profesionalac. ( inace vise imam losija iskustva sa taxistima :) :run: )
adinc

#246 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by adinc »

cesto vozim do ajrodroma u tuzli ako ko putuje iz sarajeva ili obratno dolazi u TZ nek se javi za dogovor 061 500-500
littlejedi

#247 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Vjerovatno letim ponovo 18tog decembra,pa ako ima jos neko da putuje taj dan da podijelimo troskove za taxy ili da idemo busem do aerodroma da ne idem sama,jer nemam pojma gdje se sta nalazi :) Peace
littlejedi

#248 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by littlejedi »

Pozdrav svima,imam jedno pitanje,mozda je glupo,ali ne mogu nigdje naci informaciju o tome,pa mozda neko od vas zna.
Da li body piercing prolazi metal detektore na aerodromu ili se moraju skidati i da li se u slucaju aktiviranja moze traziti detaljni pregled umjesto vadjenja piercinga i hvala :)
Danguba

#249 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

littlejedi wrote:Pozdrav svima,imam jedno pitanje,mozda je glupo,ali ne mogu nigdje naci informaciju o tome,pa mozda neko od vas zna.
Da li body piercing prolazi metal detektore na aerodromu ili se moraju skidati i da li se u slucaju aktiviranja moze traziti detaljni pregled umjesto vadjenja piercinga i hvala :)
Za svaki slucaj ti njega izvadi na vrijeme da ja ne moram glavu okretati dok ga na licu mjesta vadis. :D
moke_017

#250 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by moke_017 »

http://www.posao.ba/#!searchjobs;page=1 ... ;job=84323
Evo dočekasmo i ovo, da počne zapošljavanje kabinskog osoblja(wizz air), ako neko ima info, plate uslovi, primaju li muške, i koliko tečno engleski se mora znati :-D :-D :-D :run:
Post Reply