100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Moderator: _BataZiv_0809
- Edin H.
#226 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Ne valja ovaj spisak nista, nema Pekinske Patke.
Conta prekuco, Jugoton morao dostampavati Plitku poeziju, puko cijeli tiraz za dan, ploca koje su dostavili u u Sarajevo.
Sad ce Betterman reci da se ne radi o rock, nego punk bandu i da pjevaju "Poderimo rock"
Conta prekuco, Jugoton morao dostampavati Plitku poeziju, puko cijeli tiraz za dan, ploca koje su dostavili u u Sarajevo.
Sad ce Betterman reci da se ne radi o rock, nego punk bandu i da pjevaju "Poderimo rock"
- Izmedju CVile i DMalte
#227 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Osim Idola na prvom mjestu i mozda jos par uleta do 20 mjesta - lista je u najmanju ruku smijesna....daleko najzakinutiji grad je Novi Sad, nema Lune sa "Nestvarnim Stvarima", nema Obojenog Programa a prvim albumom, nema Boya....al je zato tu svakakvo smece tipa Bajage, PIL-a (he he John Lidon), Kamen Na Kamen, Cuture....dje Laibach u prvih 10, zasto nema Miladoyke, dje Padot Na Vizantija, dje su Majke, dje KBO....Rolling Stone sam kupovao dok nisu izabrali Obamu, nakon tog vise nije bilo smisla, a ovo nase izdanje je uhljebilo sve prepisivace od Zagreba do Beograda....
-
julisiz es grant
#228 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Uz dužno poštovanje, to su većinom bendovi za uži krug poklonika. Mnoge ni kritika nije primijećivala, pa kako da glasaju za njih. To što neko pravi mainstream muziku ne čini ga nekvalitetnim (treba li bliži primjer od Bitlsa).Izmedju CVile i DMalte wrote:Osim Idola na prvom mjestu i mozda jos par uleta do 20 mjesta - lista je u najmanju ruku smijesna....daleko najzakinutiji grad je Novi Sad, nema Lune sa "Nestvarnim Stvarima", nema Obojenog Programa a prvim albumom, nema Boya....al je zato tu svakakvo smece tipa Bajage, PIL-a (he he John Lidon), Kamen Na Kamen, Cuture....dje Laibach u prvih 10, zasto nema Miladoyke, dje Padot Na Vizantija, dje su Majke, dje KBO....Rolling Stone sam kupovao dok nisu izabrali Obamu, nakon tog vise nije bilo smisla, a ovo nase izdanje je uhljebilo sve prepisivace od Zagreba do Beograda....
Bajaga je pravio kvalitetan power pop i rok više srednje struje i 80-ih je bio jedan od najkompletnijih autora Yu scene. Svaki od prva 4 albuma itekako zaslužuje da se nađe među najboljih 100 one scene (koja ipak nije napravila toliko kvalitetnih albuma da bi bio neki problem sastaviti 100 najboljih).
- Better Man
#229 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
.....
Last edited by Better Man on 23/09/2015 18:40, edited 1 time in total.
- Better Man
#230 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
A šta je duet sa Nadom Obrić? I jeste čisti pop-folk, a ne pop rock.Izmedju CVile i DMalte wrote:za kolegu Better Man-a: Soldatski Bal je teenage pop-rock, ali opet spada u isti kos k'o i Poslednja Igra Leptira ili Bijelo Dugme (koje je opet plagijat svih mogucih zanrova, bendova i cega sve ne....) ...i da, to je ipak najprodavaniji album, a da nije narodnjak...pozz
- Izmedju CVile i DMalte
#231 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Osnovni smisao kriticara je da ne povladjuje masovnom ukusu i velikim tirazima (+100k...)....moji favoriti nisu nikad imali tiraze vec beskompromisan stav u muzici, a vjerujem i u zivotu....dok je Bajaga gudio o "pilulama za lilule" i prodavao maglu "jahacima" bivsa drzava se raspadala i na kraju je zavrsilo kako jeste...uzmi bilo koju plocu iz razdoblja 87-91 koje su izasle za Franjica, Blind Dog, NSK, ili "samizdate" i poslusaj o cemu se sviralo i pjevalo, u samo jednoj pjesmi Majki sa prvog albuma ima vise r'n'r-a nego sto je Bregovic cuo u zivotu (ili Bajaga ili bilo ko....)....na kraju, najbolja ploca ikad, Odbrana, prodata je u tirazu od 20 milja, toliko o uzem krugu publike
....u zemlji dje Serif Konjevic, Saban i Brena prodaju milione, svi koji su kupovali Dzuboks ili Rock bili su "uzi krug"....
-
julisiz es grant
#232 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Sve ja to poštujem, al rokenrol je zabava prije svega.
Ništa mudro, rekao bi Bregović.
It's only rock'n'roll, rekao bi Džeger.
...but I like it.
Ništa mudro, rekao bi Bregović.
It's only rock'n'roll, rekao bi Džeger.
...but I like it.
- Izmedju CVile i DMalte
#233 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Zabava je ok, al' nekad su i Stonesi zauzimali stranu
usput, dobra tema na forumu, fino je slusati ljude i diskutovati o (manje vise) nevaznim stvarima..."ooo, mladosti moooja" sto bi rek'o rahmetli Arsen
usput, dobra tema na forumu, fino je slusati ljude i diskutovati o (manje vise) nevaznim stvarima..."ooo, mladosti moooja" sto bi rek'o rahmetli Arsen
- Ommadawn
#234 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Ne spominjete da je umro Boris Arandjelovic
? Bar na ovoj temi zasluzuje da se spomene.
Plavi Orkestar? Rock? Jeste koliko i ja Sarajlija. Imam jedan album od njih na vinilu, kad mi je zena donosila neke ploce iz BiH, nasla se i ta. Hajde, neka stoji, ne pije vode. Medjutim nije za moj ukus.
Sta reci za Casio-rock koji se pojavio sredinom osamdesetih, najzastupljeniji u BiH? Mozda najzasluzniji za njegovu pojavu je Bijelo Dugme sa albumom "Kosovka djevojka". Tad se pokrenula lavina pa je rezultiralo: Zeljko Bebek i Armija B, Bolero, Valentino, Kerber (Nis), Legija, Gorki Secer, Merlin, Omar i Mjesecari, Radio, Crna Udovica...
Plavi Orkestar? Rock? Jeste koliko i ja Sarajlija. Imam jedan album od njih na vinilu, kad mi je zena donosila neke ploce iz BiH, nasla se i ta. Hajde, neka stoji, ne pije vode. Medjutim nije za moj ukus.
Sta reci za Casio-rock koji se pojavio sredinom osamdesetih, najzastupljeniji u BiH? Mozda najzasluzniji za njegovu pojavu je Bijelo Dugme sa albumom "Kosovka djevojka". Tad se pokrenula lavina pa je rezultiralo: Zeljko Bebek i Armija B, Bolero, Valentino, Kerber (Nis), Legija, Gorki Secer, Merlin, Omar i Mjesecari, Radio, Crna Udovica...
-
radostan dan
#235 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
ajmo stručnjaci...15 uvodnih sekundi pjesme je vrijeme za koje treba da pogodite- ko je producent?
- Edin H.
#236 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
radostan dan wrote:ajmo stručnjaci...15 uvodnih sekundi pjesme je vrijeme za koje treba da pogodite- ko je producent?![]()
Goran Bregovic, istina morao sam procitati komentare
- Edin H.
#237 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Nema Boe medju prvih pet, pardon sto(l)
-
julisiz es grant
#238 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Boris Aranđelović...Ommadawn wrote:Ne spominjete da je umro Boris Arandjelovic? Bar na ovoj temi zasluzuje da se spomene.
Čovjek sa glasom Ian Gillana, stasom i pojavom Nikole Kalabića i dušom Lesija (psa).
Najveća nesreća mu je bila što je kasno započeo karijeru, sa punih 25 godina. I što ju je započeo u Smaku, grupi u kojoj je pjevač u startu imao sporednu ulogu. Prije toga je zarađivao krvavi bauštelski hljeb u Australiji, odakle je ponio mnoga gorka iskustva (o kojima je pričao detaljno u Džuboksu, u rubrici "Tako su počeli...", što mu je vjerovatno jedini samostalni intervju koji je dao kao aktivni rocker). Zbog svega toga nikada se nije razvio u tipičnu rock zvijezdu, nikada se nije sasvim oslobodio, na sceni je bio previše statičan. Njegovo najjače oružje, visok, banšijevski glas, za posljedicu je imao čestu nerazumljivost riječi pjesama (što, obzirom na kvalitet mnogih tekstova Mirka Glišića, Tucakovićke i Točka, i nije bio neki gubitak za slušatelja, ali svako voli da pjeva na koncertu za pjevačem, a kako da pjevaš kad ne znaš šta pjeva). Osim moćnog glasa, krasila ga je iskrenost i dobroćudnost, koliko se može suditi po rijetkim intervjuima i anegdotama.
Sve su ovo razlozi što nije ozbiljno pokušao napraviti solo karijeru nakon prvog, neprimijetnog odlaska iz Smaka 1981. (njegov solo album koji je tada izdao nikako se ne može nazvati prilogom za ozbiljnu karijeru), niti su se druge grupe otimale za njega. On jednostavno ni po čemu, osim po glasu, nije bio predodređen za rock pjevača. Da se bavio nečim drugim, vjerovatno bi bolje prošao u životu (u materijalnom smislu). Ovako je ipak ušao u istoriju kao pjevač jedne važne grupe sa ovih prostora. A i to je poprilično dostignuće.
- Ommadawn
#239 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Imaš lepa kola stranče sigurno si sretan ti..."
Kako jedan moj prijatelj reče "Smak je imao sve samo nikad tekst" iako Epitaf i Šumadijski bluz me nekako uvijek naježe.
Kako jedan moj prijatelj reče "Smak je imao sve samo nikad tekst" iako Epitaf i Šumadijski bluz me nekako uvijek naježe.
-
radostan dan
#240 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene

zadnji foto...
Bela noc
jek i razvejan glas
zasto ne volim sneg
zasto ne volim sneg
Nocas smrznut bol
dize snezni hram
jeca sve sto znam
svuda leden sjaj
beli sum i kraj
Beli se kroz noc
moja snezna laz
kao budan san
dize leden raj
beli sum i kraj
Zasto ne volim sneg
zasto ne volim sneg
-
julisiz es grant
#241 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Prije nekoliko dana sam ponovo poslušao ovaj album, dva puta uzastopce, a neke sam pjesme i više puta ponavljao.john smith wrote:Lisce prekriva Lisabon - Elektricni orgazam - jedan od najboljih albuma ex YU. Mracan ali fenomenalan album.
Uzgred, Bregovic je jednom prilikom izjavio - bili smo prvi u Jugi ali uvijek drugi u Sarajevu - mislio je pritom da su uvijek bili iza Indexa.
I moj sud nakon svega je...da mogu da se složim sa gornjom konstatacijom. 17 prilično raznovrsnih, tematski različitih pjesama, iako često otpjevanih nerazumljivo, ali ipak privlačnih. Najinteresantnije su pjesme o otuđenju i nesnalaženju urbanog mladog čovjeka. Npr. "Leptir", o jednoličnosti malograđanskog života, za koji protagonista želi da prođe kroz sve normirane faze (odrastanje, škola, ženidba, posao) i da se završi što prije, kao kod leptira. "Podstanar", o usamljeniku koji ima "podstanara" u glavi (moguća šizofrenija, ili tek imaginarni prijatelj?) i sa njim komunicira, jer se okolinom, očito, ne može. "Odelo", inače najpitkija od nabrojanih pjesama, o mladiću koji traži mjesto pod suncem, ali ne može da ga nađe, jer "njegovog broja nema u konfekciji".
Ostali aduti su "Dokolica", jedna od dinamičnijih pjesama sa albuma, pa bolja obrada Brehtove "Alabame" nego kod Morrisona, pa "Četvoro", "Pođimo", "Afrika"...ili krajnji minimalizam, kao što je "Bomba" (prema kojoj su i neke Kojine pjesme epovi).
Danas, u vrijeme sveopšte banalizacije svega, teško je pojmiti da je ove pjesme pisao Gile, koji je tada imao tek 20 godina (na onoj sceni jedino je još Houra u tim godinama bio tako kreativan, ako gledamo samo na tekstove, ali ga Gile "šije" po pitanju muzičkih rješenja).
Muzički je težište na klavijaturama (i to sintisajzeru), ritam gitari i ritam sekciji, dakle sasvim u skladu sa trendovima ranih 80-ih.
Konačno, mislim da je "Lisabon" uspjelije djelo (u čisto kreativnom smislu) i od "Distorzije" (koja mi nikad nije legla, iako sam poklonik nepretencioznog bazičnog rocka, valjda su pjesme previše ujednačene za moj ukus) i od prvog albuma, koji je samo za "Nebo" i "Konobara" bolji od Orgazmovog učešća na "Paket aranžmanu" (ali na LP nema "Zlatnog papagaja", a i verzije druge dvije pjesme sa PA na debi albumu su slabije). A činjenicu da se na listi najboljih 100 umjesto "Lišća" našao "Kako bubanj kaže", njihov najslabiji album iz predratne karijere, neću komentarisati, samo navesti činjenicu da je tu dospio jer mu je najvišu ocjenu dao pisac čiji je jedan tekst iskorišten na tom albumu.
- k3ngur
#242 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Nemogu se sjetit imena benda iz Zenice koji su imali dobar album ljubav malog werthera, sjajan album, drugi im je onako, ima dosta baladi.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#243 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
k3ngur wrote:Nemogu se sjetit imena benda iz Zenice koji su imali dobar album ljubav malog werthera, sjajan album, drugi im je onako, ima dosta baladi.
nemoguce vruce
-
radostan dan
#244 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
-lišće- je, koliko se sjećam proglašeno najboljim albumom u evropi, po ocjenama ino kritičara...koga ne mrzi, nek gugla o tome. mislim da nisam pogriješio.
-
radostan dan
#245 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Edin H. wrote:Nema Boe medju prvih pet, pardon sto(l)![]()
kasniš momče, kasniš...
radostan dan » 26/11/2014 12:59
i duga stvar, kad smo već zagazili u ove vode, vaše određenje prema zagrebačkoj grupi -boa-?
moj lični sud, spram ostalih tog pravca - ozbiljno i fenomenalno.
-
julisiz es grant
#246 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Za Lišće nisam siguran, ali znam da im je prvi album dobio povoljnu recenziju u "Melody Makeru", jer je Gile kad je išao u London ponio nekoliko komada svježe izašle ploče i tamo podijelio, pa je to došlo i do novinara.radostan dan wrote:-lišće- je, koliko se sjećam proglašeno najboljim albumom u evropi, po ocjenama ino kritičara...koga ne mrzi, nek gugla o tome. mislim da nisam pogriješio.
-
radostan dan
#247 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
to sam ja negdje pročitao i ostalo mi u glavi...džuboks, rock, itd...bog će ga sad znati je li prvi ili drugi album, i ko ga je proglasio najboljim...
meni se čini da je u pitanju lisabon, jer je ovdje doživio fijasko, uz jako loš tiraž, a vani uspjeh.
al moguće je i ovo što ti tvrdiš...
meni se čini da je u pitanju lisabon, jer je ovdje doživio fijasko, uz jako loš tiraž, a vani uspjeh.
al moguće je i ovo što ti tvrdiš...
- Better Man
#248 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
Imam ploču Lišće prekriva Lisabon. Zaista odličan i antologijski album. Nadam se da će Croatia Records konačno reizdati na cd-ima sve Albume Orgatzma koje su oni objavili. Jedan su reizdali i to prvi album Koji je dobio naslov po istoimenoj pjesmi Električni Orgazam.
-
mfeed
#249 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
to jedino ako su bili na nekim mnogo losim drogama i trudili se da budu nesto kao vrlo ekskluzivni kao i 9/10 vas sto je javilo na ovu temu, boze sacuvaj da ko slusa dugme il' bajagu, naravno samo termiti, mizar, borghesia, miladojka, sch i malo nesto orgazam ali vrlo malo posto je to nesto kao dismr na komercijalu. mislim fino je to furat se na domace ali porediti neki prosjecan engleski bend sto tristo puta bolje pjeva I jedno sedamsto puta bolje svira sa ovim domacim je meni zesce smjesno. sjecam se da na mtv-ju Europe 89e ili 90e jedan video dj do iznemoglosti vrtio disciplinu I naravno bilo mi je godra. ja sam osamdesetih gutao dzuboks, rock magazin I slicno I tu se vrtila ta prica kako je nasa rock scena nesto kao treca u evropi pa kad sam hodao po evropi, bio 90e u londonu I ni jednu osobu nisam sreo da ista zna o tome I da je uopste zainteresovana za nasu muziku. spisak je, btw, tuga trodnevna, nema par pjesama da valjaju sa tih albuma. jedan od dva najpopularnija benda, pola enciklopedije od janjetovica je posveceno ribljoj corbi I kad poslusas njihov greatest hits osim andjela I eventualno bajagine kad hodas ostalo je dan tmuran ja mamuran, ti si kriva zbog mog piva, avionu slomicu ti krila I slicno, jbt nivo drugi osnovne za ponavljace. al shvatam, bio sam I ja u tom filmu. ovdje u usa kad su djeca krenula u osnovnu skolu na nekoj proslavi dosao bend iz lokalnog high schooola - djeca deru hendriksa u notu. ja sam odgledao komplet yu scenu u sarajevu, u domu mladih subotom razvaljivalo sa koncertima i osim smaka sto je odrokao jedno 20 mocnih minuta tobacco roada te slovenacknog benda boomerang i yu grupe, ovi drugi nisu znali ni svirati (leb i sol su imali basistu sa basom bez pragova tako da je to za nase prilike cisti dzez). kad je corba imala prvi koncert u domu mladih, ugasili svijetlo i krenu sa rnr za kucni savjet. onaj odron od basiste sa naocalama im ne zna odsvirat to u mraku, napravio jedno tri greske u osam tonova, zavalili se od smijeha. btw, ovu listu na pocektu su napravili beogradski kriticari sa par gostiju i oni su se vazda lozili na te domace beogradske likove, pola ih je sviralo zajedno sa glavim protagonistima u nekim anonimnim bendovima prije nego sto ovi drugi postali poznati. pojam rock benda im je bila pop masina, likovi preslusali deset puta child in time i jos deset puta hajvej star i otkrili kako funkcionise bending na gitari pa su imali one osmorazredne kopije blekmurovih solaza, za njih je bodo kovacevic bio hendriks, klepton i beck u jednom. pojam alternativnog benda su im idoli, o toj gluposti stvarno nisam u stanju da ista napisem da si ne kvarim dan. kakva je scena bila najbolje govori da su mene pitali da budem bubnjar u sch jer nikog nisu mogli da nadju. par vas da se sa foruma sakupi, da preslusate malo kraut rocka i progresive te sa jos kojom mrvom samopouzdanja napravili bi isti ili bolji bend od sch. mozda bas ne bi imali veci hit od tableta ili romanije ali bi bolje odsvirali i otpjevali. sa pocetka teme je u par momenata iskazana tuga i zaljenje sto je azra nije gledala uzivo. pa nista bas spektakularno nije propusteno. koncert je bio tehnicki apsolutna karna. ko su bili ti likovi sto su radili u osamdesetim za miks pultevima ne znam ali vece antitalente u zivotu nisam vidio. bilo da je koncert u domu mladih ili velikoj skenderiji zvuk je bio dno dna uz iznimne kolicine eha. dakle koncert azre je zaista bio nesto posebno, nikad vise ljudi nije stalo u taj dom mladih, popeti se uz stepenice do gornjeg sprata ti je trebalo bar jedno 25 minuta ali ne figurativno nego doslovno. azra je derala zestoko, jedino sto je jedva ista culo a zvuk je bio ko iz horror filmova. ko nije bio na tom koncertu nije ama bas nista propustio, ja dzonija ni jednu jedinu rijec nisam razumio. posto na mojoj listi nisu satan panonski i slicni etablirani umjetnici evo neki moj spisak najvaznijih albuma u ex yu. najvazniji u smislu da su izazvali neke tektonske poremecaje svojevremeno na sceni i uticali da drugu koji su, kao sto bregovic rece, skontali da tako mozes mlatnut vise treba nego kao automehanicar. bulldozer - pljuni istini u oci - jesam star ali bas ne toliko tako da bi bio savremenik ovog alternativnog sranja. taj album je nesto apsolutno najvise spominjano u toj muzickoj kritici okupljenog oko casopisa dzuboks. toliko da sam za dobre pare kupio to sranje i slusao neprestano nebil skontao sta ima toliko dobro u tome i u neko doba jednostavno odustao. zelio sam da mi se to dopadne te da i ja budem kul i alternativan ali ni dan danas ne znam sta tu ima dobro i nikome ne preporucujem osim ako ne znate sta cete sa sobom i vremenom. neki trecerazredni folovi koji su valjda u to doba bili smijesni ili ja jednostavno ne kontam. debi azre. nesto najnevjerovatnije sto se ikad pojavilo. nakon hop cup poskociju, bekrija sam cijelo selo vice pojavljuje se lik sa nekim urbanim plus politicki obojenim pjesmama. jedini domaci album koji sam preslusao u dahu i na kraju rekao wau, what the fuck is this. u tom trenutku ravno dolasku marsovaca. ko ga danas slusa vjerovatno tu nista ne moze naci posto je lik u medjuvremenu nastampao tri hiljade slicnih pjesama i bio iskopiran isto toliko puta ali meni najmocnija ploca na prvo slusanje ikad. dino dvornik debi. nasa muzika je uvijek bila u nekom zaostatku za svima a pogotovo sto se tice tog nekog dance fazona. odlican album, u svoje vrijeme bas interesanto za poslusati. partibrejkersi debi. ako je lou reed najuticajnih svjetski roker i velvet underground band koji je potakao formiranje najvise novih bendova onda je to kod nas prvi album partibrejkersa. zesto, dobro, zestoko i dobro. zanimljivo da pet godina nakon toga nisu mogli snimiti drugi album jer je tiraza prvog bila mizerna ali u svoje doba jebeno dobra ploca. debi prljavo kazaliste. kod nas su se muzicari navodno i drogirali, oblacili svakojaku odjecu ali isto tako isli po radnim akcijama te docekivali stafetu. kazaliste je valjda prvi bend koji je snimio zapazenu plocu a da su bili pravi pravcati ulicari i nisu gledali prenos doceka stafete i nisu mastali kako ce oni jednog dana predavati stafetu. iz danasnje perspective album je karna ali je onda bio osvjezenje, nekad ulicare nisi mogao vidjeti na tv. Rambo Amadeus debi. kad se pojavio mislio sam da se ukazao svjetski megacar ali je radovanje bilo kratkog daha. tip je neizmjerno dosadan i svaki album mu je apsolutno isti ali je taj prvi bio sjajan. svakog cuda tri dana dosta pa ga vise ni ne slusam a taj prvi album jedno mjesec dana nije silazio sa gramofona Tosca 20, naprave koja je nakon toliko preslusanih ploca postala dio mene i moga zivota. sad imam technics 1200 ali toska je toska.... spisak omiljenih ne bi stavljao jer sam premalo alternativan za ovu temu, jebiga, ne znam da sam cuo bolji tekst od loseg vina niti cuo bolji solo od plime. vjerovatno je cokolada bolji tekst a solo na kiselini zesci od bilo cega sto je bodo odsvirao ali ima nas sto ne kontamo.radostan dan wrote:-lišće- je, koliko se sjećam proglašeno najboljim albumom u evropi, po ocjenama ino kritičara...koga ne mrzi, nek gugla o tome. mislim da nisam pogriješio.
-
radostan dan
#250 Re: 100 najboljih sa ex jugoslovenske muzičke scene
jesam li ja namjerno pikiran kao kapiten ili je metod slučajnog izbora u pitanju?