Ma znam ima tih slucaja koliko hoces, cak sam svjedocio kad policijsko vozilo upali rotaciju, prođe kroz raskrsnicu i onda ugasi rotaciju. Jedino sto mi mozemo jeste da to prijavimo, ne pije nogo vode ali je to sve sto mozemo uciniti.smak wrote:zateznistub wrote:Svakom vozilu koje ima ukljucenu "rotaciju" MORAS se skloniti.Gray wrote:A zašto bi im davao da prođu? Zašto bi se sklanjao? Oni nisu vozila pod pratnjom, nemaju nikakvo prvenstvo i nije niko dužan da im se sklanja jer se njima žuri.
I oni moraju poštovati saobraćajna pravila, a ovdje voze preko ograničenja i pretiču preko pune linije, što je apsolutno kršenje zakona. Slažem se da često rade i puno gore stvari ali i ovdje krše zakon.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
za prvi maj ja krenuo u hercegovinu i na ulazu u mostar profura neki crni BMW preko pune linije, i nakon par kilometara zaustavio se i kupuje mandarine pored ceste, zena i malo dijete u autu a on u sorcu. i malo u produzetku je bio udes ( samo materijalna steta), jedna traka obustavljena i stvorila se guzva. kad iza mene crni BMW onaj lik sto je kupovao mandarine ukljucio blinkere i trazi da mu se sklonim da on sa SLUZBENIM AUTOM ZA PRAZNIK moze izbjeci guzvu jer je krenuo sa zenom malo da se odmori. naravno nisam ga pustio da prodje ispred mene al me kasnije opet preticao i prekoracio brzinu... steta sto nemam video snimljen...
koji karinasi od politicara voze BMW?
@drndalo,
naravno kad imas gdje, pa necem sa mosta skakat ali kad mamo gdje onda moramo...