GrčkaKrizzia wrote:A koje je to mjesto gdje je bolje?area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Sent from my HTC Desire HD A9191
hrvatska-more
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#226 Re: hrvatska-more
-
DZONPI
#227 Re: hrvatska-more
Smijem li ja sta iz Holandije ponijet posto ja idem direkt otanoma na plazu.Mozda da ponesem Gaude sira ili Holandskog margarina pa kad ga trehnem na onaj njihov bjeli primorac dernek ce da bude.
- area51
#228 Re: hrvatska-more
AntalijaKrizzia wrote:A koje je to mjesto gdje je bolje?area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Grčka je recimo ove godine bagatela,jeste malo dalja i oni koji idu na odmor 10 i više dana ne trebaju se dvoumiti sekunde
Last edited by area51 on 13/06/2013 20:06, edited 1 time in total.
- Qler
#229 Re: hrvatska-more
I ja sam vise godina ljetovao u Supetru, pravo blizu studenca kod PliveWarashii wrote:NEko je vec postavio link Lidl-a u Hrvatskoj.
Ja sam se prosle godine zabezeknuo cijenama.
Neke kojih se sjecam su kila piletine je bila 20-22 ( eno na akciji 1,5kg = 21 kuna ) kune, hljeb oko 5-6 kuna, cokolade oko 5-6 kuna ( naravno da ima i sklupljih ), skoljka jaja eno sad 30 kuna, banane i breskve nisu bile skuplje od 10 kuna. Tako da sam vec prosle godine odlucio da necu sljedece ljetovanje vuci sa sobom hrane nista vise nego li sto mi treba za dan dva.
Radi se o Lidlu u Supetru koji je meni bio poprilicno blizu ( 3-4 km ) s tim da smo hljeb u Studencu placali cini mi se 11 kuna a ne moze se porediti sa onim iz Lidla a kamo li tek francuski hljeb koji je pravo dobar.
1 kg teletine smo placali 80 kuna isto toliko je orada dok su lignje 100-110 kuna. Litar domaceg vina je od 10-12 kuna a litar maslinovog je 70 kuna.
Iskreno neke cjene su bile povoljnije u Lidlu nego li ovdje kod nas prosle godine.
- se7en84
#230 Re: hrvatska-more
jedini izvor zabave na moru i razlog odlaska na more uz igranje sa dijetetomBodkin wrote:Mohikanacc wrote:Kad idem iz Švedske u HR na more, u auto pakujem samo hrane i vode, u hrvatskoj kupujemo sve, nema svrhe nositi i gurati u auto stvari.
Bio sa komšijom iz Švedske u Makarskoj (i nikad više), pričamo sa nekom konom iz Sarajeva, kaže Šveđanin kako on na plaži bude od 9 do 1, pa od 5 do 7... Kaže kona iz Sarajeva, pa propada vam aranžman, što ne budete više, sve ste to platili.![]()
![]()
![]()
ja svojoj curi ne mogu to iz glave da izbijem
dakle cura stvarno voli more kao malo ko. ne izlazi iz vode i pliva kao delfin ali jeboga odmor ako se moram dva puta dnevno dovlaciti sa torbetinom iz sobe samo da uhvatim sunce i da plivam. pa majku mu nekome je dobro i samo da gleda more iz hlada uz vopi
Last edited by se7en84 on 13/06/2013 20:51, edited 1 time in total.
- Krizzia
#231 Re: hrvatska-more
Lajavikrelac wrote:GrčkaKrizzia wrote:A koje je to mjesto gdje je bolje?area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Nisam bila, al mislim da mi ni Grcka ni Antalija ne bi mogli zamjeniti Dugi otok i Komizu na Visuarea51 wrote:AntalijaKrizzia wrote:A koje je to mjesto gdje je bolje?area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Grčka je recimo ove godine bagatela,jeste malo dalja i oni koji idu na odmor 10 i više dana ne trebaju se dvoumiti sekunde
Makrsku mozda da, al tamo ipak svoj novac ne bih ni ostavljala
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#232 Re: hrvatska-more

Nei Pori
- Mohikanacc
#233 Re: hrvatska-more
Poenta svega.. Ima mjesta koja su mnogo, mnogo bolja od hrvatske za taj novac. Isto tako ima mjesta koja su jedno troduplo bolja naravno, za troduplo više novca..area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Grčka je pravo jeftina ove godine, za Tursku ima finih aranžmana isto. Istražujte ljudi, gledajte ponude, uspoređujte, slušajte malo i druge, nemojte da vam vrhunac ljetovanja za života bude 10 dana u Makarskoj ili nekom okolnom selu, kad za iste pare možete vidjeti i nešto drugo, po meni i ljepše..
- area51
#234 Re: hrvatska-more
Mohikanacc wrote:Poenta svega.. Ima mjesta koja su mnogo, mnogo bolja od hrvatske za taj novac. Isto tako ima mjesta koja su jedno troduplo bolja naravno, za troduplo više novca..area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Grčka je pravo jeftina ove godine, za Tursku ima finih aranžmana isto. Istražujte ljudi, gledajte ponude, uspoređujte, slušajte malo i druge, nemojte da vam vrhunac ljetovanja za života bude 10 dana u Makarskoj ili nekom okolnom selu, kad za iste pare možete vidjeti i nešto drugo, po meni i ljepše..
Jasno ko dan
- Danguba
#235 Re: hrvatska-more
Krizzia wrote:A koje je to mjesto gdje je bolje?area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
i ti nisi dalje od hrvatske...
budimo realni, Hrvatska ima divno more koje je priroda dala ali moraju i galebovi sta uraditi a ne sjediti u hladu i brojati goste i zaradu. mi bosanci smo lijeni ali oni su gori i od crnogoraca.
uredite plaze, poboljsajte komfor na plazama, oprezno sa cijenama u marketima i restoranima...i to bi bilo to.
p.s. sve bi to oni uradili kada bi to za njih zene odradile...
- Krizzia
#236 Re: hrvatska-more
Svi mi imamo razlicito vidjenje idealnog odmoraDanguba wrote:Krizzia wrote:A koje je to mjesto gdje je bolje?area51 wrote:Kome je u Hrvatskoj odlično taj ne zna za bolje
Sent from my HTC Desire HD A9191![]()
![]()
i ti nisi dalje od hrvatske...![]()
![]()
budimo realni, Hrvatska ima divno more koje je priroda dala ali moraju i galebovi sta uraditi a ne sjediti u hladu i brojati goste i zaradu. mi bosanci smo lijeni ali oni su gori i od crnogoraca.
uredite plaze, poboljsajte komfor na plazama, oprezno sa cijenama u marketima i restoranima...i to bi bilo to.
p.s. sve bi to oni uradili kada bi to za njih zene odradile...
- area51
#237 Re: hrvatska-more
Da se razumijemo,ja potpuno shvatam ljudi koji imaju dole u HR ili CG besplatan
smještaj(familija,prijatelji,kumovi...).Shvatam ljude koji su slabijeg imovinskog stanja pa zbog zdravlja djece i slično ide dole pa se "stišće" u kojekakvim bungalovima pichkama materinama i sl nebi li djeci ugodili .Jbga ,teška su vremena i takvu vrstu "ljetovanja" potpuno razumijem
Ali otići u HR,plaćati hotele ili kakve apartmane +
onakve cijene vanpansionske ponude...
smještaj(familija,prijatelji,kumovi...).Shvatam ljude koji su slabijeg imovinskog stanja pa zbog zdravlja djece i slično ide dole pa se "stišće" u kojekakvim bungalovima pichkama materinama i sl nebi li djeci ugodili .Jbga ,teška su vremena i takvu vrstu "ljetovanja" potpuno razumijem
Ali otići u HR,plaćati hotele ili kakve apartmane +
onakve cijene vanpansionske ponude...
- uglavnomja
#238 Re: hrvatska-more
da ne ulazimo u kvalitet plaze, mentalitet itd ...
cinjenica je da se u hrvatsku moze otici kad ti prahne, sjedis s rajom u kafani, hajmo loma da se okupamo, spavacemo kod jarana i vratimo se za par dana.
dalje, nigdje ne mozes stici za 3-4 sata, mislim iz kuce do plaze.
i jos, nisi vezan za polazak u 10.25 niti povratak u 16. 40, nego kad se spakujes, istusiras, sat dva gore dole, bez stresa i frke.
ili ode zena sa djecom, a muz nema godisnji, ali dodje svaki vikend.
postoje prednosti blizine
cinjenica je da se u hrvatsku moze otici kad ti prahne, sjedis s rajom u kafani, hajmo loma da se okupamo, spavacemo kod jarana i vratimo se za par dana.
i jos, nisi vezan za polazak u 10.25 niti povratak u 16. 40, nego kad se spakujes, istusiras, sat dva gore dole, bez stresa i frke.
- rajvoSa0
#239 Re: hrvatska-more
Koliko vremena treba od Sarajeva do mora (Makarska) autom? Nisam nikad išao autom, stalno busom + stajanja, pa ne mogu baš procjeniti. 
- Danguba
#240 Re: hrvatska-more
sve i jednu plazu u eu mozes za to vrijeme ugledati...(pa cak i do antalije i kusadasija doci)uglavnomja wrote:da ne ulazimo u kvalitet plaze, mentalitet itd ...
nisam zahtjevan samo trazim da kada izadjem iz hotela ili pansiona ne razmisljam gdje cu sjesti, hocu li se nazuljati, ima li hlada, gdje cu pice popiti, sladoled, voce...a kada idem kuci da osjetim da sam dobio za te pare fin ugodjaj a ne do kuce razmisljam kako sam prevaren i opljackan.
- area51
#241 Re: hrvatska-more
U tom slučaju samo Antalija,ono što sam do sada upoznao u životuDanguba wrote:sve i jednu plazu u eu mozes za to vrijeme ugledati...(pa cak i do antalije i kusadasija doci)uglavnomja wrote:da ne ulazimo u kvalitet plaze, mentalitet itd ...
postoje prednosti blizine![]()
nisam zahtjevan samo trazim da kada izadjem iz hotela ili pansiona ne razmisljam gdje cu sjesti, hocu li se nazuljati, ima li hlada, gdje cu pice popiti, sladoled, voce...a kada idem kuci da osjetim da sam dobio za te pare fin ugodjaj a ne do kuce razmisljam kako sam prevaren i opljackan.
Možda ima negdje i bolje ali ja ne znam (naravno da ima
- uglavnomja
#243 Re: hrvatska-more
izvinjavam se, nemam iskustvo sa antlijom, ali ako moze informacija, je li aerodrom na plazi pored hotela?
a uz to moras doci sat ranije na aerodrom na medjunarodne letove, pa cekas prtljag u prosjeku pola sata, pa dok nadjes prevoz do tamo gdje ides itd ...
kad uzmes u obzir "ugledavanje" mora, iz osla do mora je cca 2 sata, da ga ugledas, ali doci do aerodoma, pa otici sa aerodoma, racunaj da je tzv. aerodrom spli bar 40 minuta do splita, a ako ces dalje
a uz to moras doci sat ranije na aerodrom na medjunarodne letove, pa cekas prtljag u prosjeku pola sata, pa dok nadjes prevoz do tamo gdje ides itd ...
kad uzmes u obzir "ugledavanje" mora, iz osla do mora je cca 2 sata, da ga ugledas, ali doci do aerodoma, pa otici sa aerodoma, racunaj da je tzv. aerodrom spli bar 40 minuta do splita, a ako ces dalje
- area51
#244 Re: hrvatska-more
Zavisi u koji dio ideš.Ja sam recimo bio u Lari, autobusom nekih 15-tak minuta od aerodroma u Antaliji.Išao sam preko "Fibule"(agencija) i nemam niti jednu najmanju zamjerku.Imaš recimo hotela koji su udaljeni i po 60,70 km od aerodromauglavnomja wrote:izvinjavam se, nemam iskustvo sa antlijom, ali ako moze informacija, je li aerodrom na plazi pored hotela?![]()
I još nešto,po meni vrlo bitno.U Antaliji nema kiše od maja do oktobra
-
rasuta_riza
#245 Re: hrvatska-more
Kad smo već kod mora i ljeta, pro et contra za isto, a sam imam posla preko glave ovoga ljeta, preporučujem ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=t5Ktynn-YdY
yebeš more.
http://www.youtube.com/watch?v=t5Ktynn-YdY
yebeš more.
Last edited by rasuta_riza on 13/06/2013 22:02, edited 1 time in total.
-
ludacha
-
ludacha
#247 Re: hrvatska-more
Budalastina.. Cime se bavite. Jel tema odakle sam i "cija sam" i kakvo prezime imam? Nije.Desnik wrote:Ludacha je hrvatica iz Travnika ,crnoplavo wrote:da ne nosis mozda hrvatsko ime, vidim koristis izraz "osobna" mozda te zbog toga nisu maltretirali...ludacha wrote: Cak nisu skenirali osobnu sto me iznenadilo. Pogledase, neki upitali da im pokzem prometnu i vozacku, zraknu i to je to.
Hvala i dovidjenja.
svi muslimani nek proimjene imena i nece ih niko zajebavat ( i prezimena, oni koji trebaju) u po evrope arapska imena nema smisla
zadužena da na ovom forumu reklamira "čuvene" travničke fakultete.
![]()
![]()
Uglavnom, rekoh 'javiti' kaksv je tretman bio pri povratku u BiH. vrlo brzo, sa klimanjima glave i mahanjem da prodjem. Nevjerojatno, ali odlicno. Vidjet cemo kako ce biti od 1.7. Nesto mu se ne veselim...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
-
ludacha
#248 Re: hrvatska-more
Jedno teoretsko pitanje. Kako se tretira hrana kupljena u hrvatskoj recimo u splitu/metkovicu (recimo da postoji racun), prilikom prelaska granica u neumu? Krajnja destinacija Ston, Dubrovnik..
Da li je to problematicno? I ako je _ jel svima ili su hrvatski gradjani izuzetak..jer na kraju krajeva, to im je jedini kopneni put.
Da li je to problematicno? I ako je _ jel svima ili su hrvatski gradjani izuzetak..jer na kraju krajeva, to im je jedini kopneni put.
Last edited by ludacha on 13/06/2013 22:09, edited 1 time in total.
-
El malagueño
#249 Re: hrvatska-more
][/quote]
pa jeboga ti, smijem li molim te iznijeti svoje misljenje? Cuj ako ti se ne svidja koji K ides dolje :S wtf. Bio, vidio, i ne pada mi na pamet vise ici u HR. Nije problem toliko ni u sljunku, nije problem ni u ponudi, koliko je problem u nacinu na koji nas bosance gledaju U KOMBINACIJI SA SVIM STO SAM SPOMENUO - kao da smo cigani, a u biti imamo svi vise kinte od njih. Jebo ja mater ako je iko koga znam iz BiH bio primoran da ustupa kucu tudjinu da bi mogao koju kintu da zaradi. A to na nas gleda s visine kao da mi moramo dolje doci i ostaviti im sve sto imamo. Jebem im mater u usta. A sto se tice restorana, izlazaka, putovanja, i klopanja i koliko se sta placa, mogli bi ja i ti do sutra pricati, jer nije bas da sam ja samo bio u Makarskoj ili na Balkanu uopce. Dosta sam toga proptuovao ali bezobrazluka i ciganluka kao u Dalmaciji nisam sreo ni u sred Indije. Fuj Fuj Fuj. Znam ja da se za dobru klopu treba platiti. Ali jebo te to mjesto dje ja moram lampom traziti dje je pristojan lokal. To nije pruzanje usluge turistu. Turista hoce da mu je sve na gotovz. Turista hoce da se tretira kao gost a ne kao uzurpator. A to da li ja hocu hamburgere ili palacinke na ulici da jedem - jeo sam toga svukuda po svijetu kad nemam vremena, ili kad zurim, svugdje je to sve bilo uredjenije nego dolje i gotovo. kad hocu jednostavno fucking hamburger a ne da moram cekati ribu ili kurac palac, hocu hamburger i gotovo. Ribu cu jesti navece oko 7, 8 kad se osvjezim i kad je vrijeme za to. Pasa moj, prije svega je RUZNO VIDJETI ono ruglo od mehanike koju oni postavljaju na sred puta, razdrkane nekakve sporete u pm. I na kraju krajeva: zasto moram ici u restoran svaki cas? Hocu da se odmorim, to jest: lezaljka, palme vesela mjuza neka dobar ritam, ne preglasan, hocu da mogu naruciti koktel na plazi, hocu da mogu naruciti svjezeg voca na plazi, sladoled, hocu da mogu naruciti sta da klopam oko 1 po podne, bez da moram ustajat, oblacit se, trazit restoran, jesti, vracati se itd itd. itd. Hocu plazu koja nije siroka bjednih 5 metara. Ima jos pun kurac toga sto mi se ne svidja dolje, pa jebote, nemozes dolje navece otici ni na ples nedje. jebote nemas dje izvesti djevojku / zenu. Nije izlazak samo restoran i setanje i nije ponuda samo jeftina kineska roba koju oni nude za 10000% od nabavne cijene. Ako hoce da im ostavimo para, neka porade na ponudi, pa nek na kraju krajeva dovuku pjesak sitni na vise mjesta, nek prosire plaze, nek natrpaju malo jos sljunka pri obali da bude duza plaza itd. Treba malo ulozit ako hoces da budes faca i ako hoces da zahtjevas nesto od gosta.
a nemoj sad samo onu retoriku kao, pa eto ako je toliko kurcu sto onda idete dolje blablabla. Cinjenica je da smo mi u BiH u jako jebenoj situaciji. Ne moze svako dobiti slobodno 20 dana i reci, eh, odoh ja malo na Arubu, i sta ja znam. Jebiga, ljudi su ograniceni jer imamo lose pasose, koji se haman nidje ne priznaju, nemamo neke infrastrukture da uzmemo let i spicimo nedje tek tako. Ima, ali ti treba dosta zivaca, i trebas bas naumiti krkacenje, presjedanje po 2 3 puta i tako dalje tako blize. I normalno je da ljudi onda uzmu najblizu i najlaksu rutu, a to je HR (ili CG).
Meni je malo lakse nego prosjecnom Bosancu/Hercegovcu sto se tice putovanja. Ali to ne znaci da ne vidim probleme na koje nailaze moji ljudi i nacin na koji nas pljuju dolje. Mater im jebem fasisticku. Treba ih handrit kad ulaze u BiH zimi da idu na Vlasic. Pa ta djubrad ne da nose klopu, nego NOSE CAJ U TERMOSKAMA HALO? a ko njih handri na granici? niko jer su sve hrvati na granicnim prelazima.
Alfons Kauders wrote:Pa jarane ako ti ne valja kamenje, koji k ides u Dalmaciju na odmor? To je haman isto kao da se zalis sto je na Jahorini padao snijeg, pa ti magla sjebala 2 dana skijanja. Budi hadzija i plati onda neki alpski glecer gdje nema magle, ili avion za pjescanu plazu. Btw. pjescanih plaza ima i na Jadranu, samo treba malo hodati i znati. Doduse nema u Makarskoj, koja je haman mnogim na ovoj temi jedino mjesto koje su posjetili na Jadranu... Ikad.El malagueño wrote:Jadrnsko More je lijepo, pogotovo u sjevern dijeli hr. Al to je to. Plaze su zesca karina ( jebem ti kamenje sav se izubijam dok dodjem do tog mora). Cak da imas svu plazu saaam skroz za sebe gdje da se izvalis i suncas k'o hadzija? Udobnije golf kecu lezat. A dalmatince posebno nabijem na qrac jer satro nas gledaju s visine a vamo daju svakome da im kucu koristi da bi imali sta jest tokom godine. I bosanci fukara jeli? Sto se tice klope nek mi neko samo kaze kakvu to oni ponudu imaju osim kukuruza i krofne? Ako je kome mrsko vucarat klopu, pravit sendvice, kuhat spremat handrit se- onda sam ja. Al se volim najesti. A cinjenica je da dole pogotovu u makarskoj i okolini, ne mozes naci dobar hamburger kamo li sta drugo. Riba? Pa meni je bolje spreme bosanski kuhari na zaru nego oni le(hr)vati pa mi jos glume da su nesto bog zna sta iznijeli. Njihova ponuda je zesci ciganluk,
Kineske igracke na standovima, palacinci na raspalim mobilnim kojekakvim sporetima, itd itd itd. A izlazak isto tako karina. Ni jedna prava dobra diskoteka ili nesto. U 11 sati schluss. Cuj hrvatska i turizam c c cJa volim sljunak, ne volim pijesak u starkama, al nejse.
![]()
Sto se tice ponude, to stoji. Trazi se previse za malo - ali i tu ima caka. Ako odes u restoran gdje je kisela 20kn, kurac ce ti posluziti krs ribu kakvu mozes pojesti u svakom restoranu u Bosni i kontinentalnoj Hrvatskoj. To kosta care, i to ce svako masno naplatiti, niko nije vesla siso. Jedno je kupiti japansku smrzotinu upecanu u onom mileniju, a nesto sasvim deseto imati svjezu ribu (koju nema ni 5% restorana u Dalmaciji, a vala ni drugdje)... Ako hoces da jedes palacinke i hamburgere na ulici, naravno da ces dobiti smece, sta ocekujes? Ako hoces da rucas za 4 eura, neces se usreciti - ali isto vazi za Sarajevo.
Ja znam pristojnih lokala gdje je tocena piva 0.3 samo 10 kuna, gdje je stolno vino 60kn... A moze se solidno najesti za 40kn... Bio sam i u nekim skupljim varijantama, gdje bi platio nekoliko puta vise i dobio dosta vise, ali cak i da imam takve pare, to mi nije furka - vise volim nerazvikane porodicne konobe i lokale koji imaju razumne cijene i solidan kvalitet.
Doduse ja ne ljetujem u Makarskoj. Niti mi pada na pamet.
pa jeboga ti, smijem li molim te iznijeti svoje misljenje? Cuj ako ti se ne svidja koji K ides dolje :S wtf. Bio, vidio, i ne pada mi na pamet vise ici u HR. Nije problem toliko ni u sljunku, nije problem ni u ponudi, koliko je problem u nacinu na koji nas bosance gledaju U KOMBINACIJI SA SVIM STO SAM SPOMENUO - kao da smo cigani, a u biti imamo svi vise kinte od njih. Jebo ja mater ako je iko koga znam iz BiH bio primoran da ustupa kucu tudjinu da bi mogao koju kintu da zaradi. A to na nas gleda s visine kao da mi moramo dolje doci i ostaviti im sve sto imamo. Jebem im mater u usta. A sto se tice restorana, izlazaka, putovanja, i klopanja i koliko se sta placa, mogli bi ja i ti do sutra pricati, jer nije bas da sam ja samo bio u Makarskoj ili na Balkanu uopce. Dosta sam toga proptuovao ali bezobrazluka i ciganluka kao u Dalmaciji nisam sreo ni u sred Indije. Fuj Fuj Fuj. Znam ja da se za dobru klopu treba platiti. Ali jebo te to mjesto dje ja moram lampom traziti dje je pristojan lokal. To nije pruzanje usluge turistu. Turista hoce da mu je sve na gotovz. Turista hoce da se tretira kao gost a ne kao uzurpator. A to da li ja hocu hamburgere ili palacinke na ulici da jedem - jeo sam toga svukuda po svijetu kad nemam vremena, ili kad zurim, svugdje je to sve bilo uredjenije nego dolje i gotovo. kad hocu jednostavno fucking hamburger a ne da moram cekati ribu ili kurac palac, hocu hamburger i gotovo. Ribu cu jesti navece oko 7, 8 kad se osvjezim i kad je vrijeme za to. Pasa moj, prije svega je RUZNO VIDJETI ono ruglo od mehanike koju oni postavljaju na sred puta, razdrkane nekakve sporete u pm. I na kraju krajeva: zasto moram ici u restoran svaki cas? Hocu da se odmorim, to jest: lezaljka, palme vesela mjuza neka dobar ritam, ne preglasan, hocu da mogu naruciti koktel na plazi, hocu da mogu naruciti svjezeg voca na plazi, sladoled, hocu da mogu naruciti sta da klopam oko 1 po podne, bez da moram ustajat, oblacit se, trazit restoran, jesti, vracati se itd itd. itd. Hocu plazu koja nije siroka bjednih 5 metara. Ima jos pun kurac toga sto mi se ne svidja dolje, pa jebote, nemozes dolje navece otici ni na ples nedje. jebote nemas dje izvesti djevojku / zenu. Nije izlazak samo restoran i setanje i nije ponuda samo jeftina kineska roba koju oni nude za 10000% od nabavne cijene. Ako hoce da im ostavimo para, neka porade na ponudi, pa nek na kraju krajeva dovuku pjesak sitni na vise mjesta, nek prosire plaze, nek natrpaju malo jos sljunka pri obali da bude duza plaza itd. Treba malo ulozit ako hoces da budes faca i ako hoces da zahtjevas nesto od gosta.
a nemoj sad samo onu retoriku kao, pa eto ako je toliko kurcu sto onda idete dolje blablabla. Cinjenica je da smo mi u BiH u jako jebenoj situaciji. Ne moze svako dobiti slobodno 20 dana i reci, eh, odoh ja malo na Arubu, i sta ja znam. Jebiga, ljudi su ograniceni jer imamo lose pasose, koji se haman nidje ne priznaju, nemamo neke infrastrukture da uzmemo let i spicimo nedje tek tako. Ima, ali ti treba dosta zivaca, i trebas bas naumiti krkacenje, presjedanje po 2 3 puta i tako dalje tako blize. I normalno je da ljudi onda uzmu najblizu i najlaksu rutu, a to je HR (ili CG).
Meni je malo lakse nego prosjecnom Bosancu/Hercegovcu sto se tice putovanja. Ali to ne znaci da ne vidim probleme na koje nailaze moji ljudi i nacin na koji nas pljuju dolje. Mater im jebem fasisticku. Treba ih handrit kad ulaze u BiH zimi da idu na Vlasic. Pa ta djubrad ne da nose klopu, nego NOSE CAJ U TERMOSKAMA HALO? a ko njih handri na granici? niko jer su sve hrvati na granicnim prelazima.
-
El malagueño
#250 Re: hrvatska-more
Jedno 4,5 / 5 sati. Preporucujem ti da ides Sarajevo - Novi Travnik - Rostovo - Bugojno - Kupres - Livno - Makarska. 10 puta bolji put nego preko Mostara.rajvoSa0 wrote:Koliko vremena treba od Sarajeva do mora (Makarska) autom? Nisam nikad išao autom, stalno busom + stajanja, pa ne mogu baš procjeniti.