Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
romeomoraprezivjeti
#226 Re: Citroen C5 All About
Ti fakat nisi dobar,kakav njemacki dizajn, izgled???? Mozes pricati o konvenciónalnom,al' ne o njemackom dizajnu,pa ne dizajniraju samo oni na taj način.
-
ado-šampion
#227 Re: Citroen C5 All About
Iskren da ti budem meni C5 izgleda ko kakav Svabo, da nema znak Citroen zakleo bi se da je Svabo.romeomoraprezivjeti wrote:Ti fakat nisi dobar,kakav njemacki dizajn, izgled???? Mozes pricati o konvenciónalnom,al' ne o njemackom dizajnu,pa ne dizajniraju samo oni na taj način.
S druge strane, jedno je konvencionalno koje nema nikakvog sarma, na primjer Japanci iz 90-ih, a drugo je konvencionalno koje ima nekog sarma i na nesto lici, recimo Passat od 5 pa gore, Audi A4, BMW 3, ako ces tu klasu... Dakle, Njemci.
To jesam li dobar il nisam... jbga hoce me nesto na ovoj temi... Izgleda da se uvijek moram podsjetiti da sam na nekom bosanskom forumu i da je nivo kulture komunikacije dosta nizi nego u bilo kojoj civilizovan(ij)oj zemlji.
- sema911s
#228 Re: Citroen C5 All About
ado sta fali japancima sa pocetka 90i malo prije,., meni nekako nema ljepsih avtica,. sve ravno kockasto, znas sta je i kako(ako ga slupas ogrebes lahko popravit,. pod presu komad lima i udri 90 i vari)
hebes one obline koje idu u nedogled i sluze samo da lijepo auto izgleda
al u limburgu a sto nesluze nicemu to samo mama mia i mona de la paris zna sto ce na autu,.,
hebes one obline koje idu u nedogled i sluze samo da lijepo auto izgleda
- golfiista
#229 Re: Citroen C5 All About
C5 je odlican automobil, ali je prilicno glupo porediti isti sa BMW serije 5, a ne tvrditi da je isti jos i kvalitetniji i to duplo.
BMW, Mercedes i Audi su vozila koja, svaki na svoj nacin, imaju ono nesto sto ih i cini u kontinuitetu premium vozilima. To potvrđuju i prodajne brojke koje su i pored visoke cijene takvih vozila, impresivne. Dakle, danas svi prave vozila ali ova trojka je,u najmanju ruku, prva među jednakim.
Napomena. c5 u startu dolazi sa popustom od 10.000 KM, dok drugi proizvodjaci ti za popust uvale masu nepotrebne opreme. pametnom dosta.
BMW, Mercedes i Audi su vozila koja, svaki na svoj nacin, imaju ono nesto sto ih i cini u kontinuitetu premium vozilima. To potvrđuju i prodajne brojke koje su i pored visoke cijene takvih vozila, impresivne. Dakle, danas svi prave vozila ali ova trojka je,u najmanju ruku, prva među jednakim.
Napomena. c5 u startu dolazi sa popustom od 10.000 KM, dok drugi proizvodjaci ti za popust uvale masu nepotrebne opreme. pametnom dosta.
-
romeomoraprezivjeti
#230 Re: Citroen C5 All About
Kad je popust kod citroena u pitanju,davno smo vec konstatovali da je to samo obicni marketinski trik,suplja k'o i sve suplje.golfiista wrote:C5 je odlican automobil, ali je prilicno glupo porediti isti sa BMW serije 5, a ne tvrditi da je isti jos i kvalitetniji i to duplo.
-
ado-šampion
#231 Re: Citroen C5 All About
Ne fali nista, i sam vozim jednog takvog, ali da su bezlicni - bezlicni su. Ne trazim ni ja neku ekstravaganciju i neke u nedogled zakrivljene linije, ali makar da ima malo sarma.sema911s wrote:ado sta fali japancima sa pocetka 90i malo prije,., meni nekako nema ljepsih avtica,. sve ravno kockasto, znas sta je i kako(ako ga slupas ogrebes lahko popravit,. pod presu komad lima i udri 90 i vari)
hebes one obline koje idu u nedogled i sluze samo da lijepo auto izgledaal u limburgu a sto nesluze nicemu to samo mama mia i mona de la paris zna sto ce na autu,.,
Ruku na srce, ne bih imao nista protiv da nekad ako se ukaze prilika imam jednu jacu Imprezu s pocetka devedesetih kao drugo auto.
-
romeomoraprezivjeti
#232 Re: Citroen C5 All About
Kod tebe je stvarno auto bezlican,k'ó sporet koncar.ado-šampion wrote:Ne fali nista, i sam vozim jednog takvog, ali da su bezlicni - bezlicni su. Ne trazim ni ja neku ekstravaganciju i neke u nedogled zakrivljene linije, ali makar da ima malo sarma.sema911s wrote:ado sta fali japancima sa pocetka 90i malo prije,., meni nekako nema ljepsih avtica,. sve ravno kockasto, znas sta je i kako(ako ga slupas ogrebes lahko popravit,. pod presu komad lima i udri 90 i vari)
hebes one obline koje idu u nedogled i sluze samo da lijepo auto izgledaal u limburgu a sto nesluze nicemu to samo mama mia i mona de la paris zna sto ce na autu,.,
Ipak, draze mi je i to, nego da uzmu nekog jeftinog dizajnera koji trazi neku satro ekstravaganciju, pa auto ispadne ni na sta nalik, ko balon, ko ovaj Citoren sto sam postavio slike.
Ruku na srce, ne bih imao nista protiv da nekad ako se ukaze prilika imam jednu jacu Imprezu s pocetka devedesetih kao drugo auto.No to nije tema.
-
ado-šampion
#233 Re: Citroen C5 All About
Ako te fakat zanima... Da mi se voziti jer sam dosad za 12 godina promijenio 3 selena i zavario cijev od klime, nista drugo. Sve ostalo je bilo redovno odrzavanje, koje dosta veliki period nije bilo sjajno ni redovno. Presao samo 125k. Auto po gradu i na magistrali pravo udobno, strasno lagano i ugodno za voziti. Sve potrosne dijelove nadjem bez problema. Stvari kao diskovi se moraju naruciti ali stignu i to po dosta povoljnijim cijenama nego na zapadu. Za dijelove koji se ne rade zamjenski nazalost moram do najblizeg servisa a to je Zagreb. Pomenute selene sam uzeo u Becu. Na kraju, auto je toliko jeftino i zahvalno za odrzavanje da sa svojim primanjima mogu odrzavati 3 ovakva.romeomoraprezivjeti wrote: Kod tebe je stvarno auto bezlican,k'ó sporet koncar.Kako ti se da voziti ono " čudo" od auta?! Kako uspijevas servisirati auto,odrzavati ???????
Realno, jedine zamjerke koje imam na auto su buka na autoputu (ko u kabiroletu
Eto, nije tema, ali posto si uporan s prozivanjem, da ti jednom odgovorim.
-
romeomoraprezivjeti
#234 Re: Citroen C5 All About
Posto ima jedan takav auto u gradu,lahko te prepoznati.
Ne znam k'o te nagovori da ga kupis, ne zvivis u Osaki.
-
condy
#235 Re: Citroen C5 All About
Tako je, pa to je općepoznato da izgleda poput Njemačkih vozilaado-šampion wrote:Iskren da ti budem meni C5 izgleda ko kakav Svabo, da nema znak Citroen zakleo bi se da je Svabo.romeomoraprezivjeti wrote:Ti fakat nisi dobar,kakav njemacki dizajn, izgled???? Mozes pricati o konvenciónalnom,al' ne o njemackom dizajnu,pa ne dizajniraju samo oni na taj način.Valjda mi se zato i svidja.
I nisam jedini koji ima taj dojam.
I jedinu inovativnost koju su uveli da bi bili drugačiji od švaba, napravili su glupi volan sa fiksiranim centralnim dijelom. Kome se ono može sviđati
Dakle, opravdano da je reći da je C5 poptuno germaniziran, on je naš odavno
-
romeomoraprezivjeti
#236 Re: Citroen C5 All About
Bila je neka reklama kad je tek izasao,nisam siguran da je isla ovako,no glasila je; citroen C5 najbolji njemacki auto iz Francuske.:-Pcondy wrote:Tako je, pa to je općepoznato da izgleda poput Njemačkih vozilaado-šampion wrote:Iskren da ti budem meni C5 izgleda ko kakav Svabo, da nema znak Citroen zakleo bi se da je Svabo.romeomoraprezivjeti wrote:Ti fakat nisi dobar,kakav njemacki dizajn, izgled???? Mozes pricati o konvenciónalnom,al' ne o njemackom dizajnu,pa ne dizajniraju samo oni na taj način.Valjda mi se zato i svidja.
I nisam jedini koji ima taj dojam.
I jedinu inovativnost koju su uveli da bi bili drugačiji od švaba, napravili su glupi volan sa fiksiranim centralnim dijelom. Kome se ono može sviđati![]()
Dakle, opravdano da je reći da je C5 poptuno germaniziran, on je naš odavno
-
ado-šampion
#237 Re: Citroen C5 All About
Jbg tad nas je bilo cetvero u porodici i ispalo je od rodjaka i povoljno. Sad kad imam svoju porodicu samo Bembara.romeomoraprezivjeti wrote:Posto ima jedan takav auto u gradu,lahko te prepoznati.Ne znam k'o te nagovori da ga kupis, ne zvivis u Osaki.
-
citroen xm
#238 Re: Citroen C5 All About
Volan sa fiksnim centralnim dijelom je sjajna stvar. Šteta što ga izbaciše.
-
romeomoraprezivjeti
#239 Re: Citroen C5 All About
Taj sadasnji lici na bumbara,a ABD da ga zamijenis za bembaru,to ti od srca zelim.
-
AdnanSA
#240 Re: Citroen C5 All About
Vozio prije par dana C5 sa tim čudnim volanom. Preporuka mora se držati pravilno i motati pravilno tj. samo sa vanjske strane. Ono iznutra motanje brzinski ne ide. Udariš se u ruke odmah. Inače auto sasvim ok. Baš onako njemački masivan. Gledam ga neki dan parkiran pored starog A6 iz 2000-2001 godine i izgleda puno veći i masivniji od Audija.citroen xm wrote:Volan sa fiksnim centralnim dijelom je sjajna stvar. Šteta što ga izbaciše.
-
zux1
#241 Re: Citroen C5 All About
Ima li tko iskuskustava sa Intergaj ovlaštenim servisom za Citroen iz Bijeljine? Kakav je vaš utisak, jesu li stručni, kakave su im cijene servisiranja? Ovo sve pitam jer se radi o relativno novom servisu koji je osnovan mislim 2011. god.
-
condy
#242 Re: Citroen C5 All About
Taj volan meni nije lijep a očigledno nije ni najpraktičniji u vožnji. Šteta jer ovaj C5 je dobra limuzina, koja je meni najbolja limuzina od francuskih proizvođača.AdnanSA wrote: Vozio prije par dana C5 sa tim čudnim volanom. Preporuka mora se držati pravilno i motati pravilno tj. samo sa vanjske strane. Ono iznutra motanje brzinski ne ide. Udariš se u ruke odmah. Inače auto sasvim ok. Baš onako njemački masivan. Gledam ga neki dan parkiran pored starog A6 iz 2000-2001 godine i izgleda puno veći i masivniji od Audija.
Inače, kakvo je to motanje sa unutrašnje strane
To motanje je bezveze i nekad se koristilo kad nije bilo serva zbog težine volana....ako mislimo na isto
- Ringhio
#243 Re: Citroen C5 All About
Meni je volan s centralnom konzolom koja se ne pomjera bas fora.
Kako sam primjetio volan je dosta dobro napravljen i vrlo lijepo lezi u ruci, ima ispupcenja na " normalnim " i uobicajnim hvatnim mjestima da ti volan ljepse legne u ruku.
Kako sam primjetio volan je dosta dobro napravljen i vrlo lijepo lezi u ruci, ima ispupcenja na " normalnim " i uobicajnim hvatnim mjestima da ti volan ljepse legne u ruku.
-
AdnanSA
#244 Re: Citroen C5 All About
Pa i meni je taj volan interesantan i poseban ali da nešto specijalno nudi i ne nudi. Mislim šta je prednost osim što je poseban. Ne možeš ga motati iznutra nego baš moraš dodavati sa vanjske strane po školski.
-
citroen xm
#245 Re: Citroen C5 All About
Osnovna namjena i zamisao tog volana je bila da se fiksnim centralnim dijelom obezbjedi ugradnja bolje oblikovanog jastuka i samim tim bolja zaštita vozača. Na običnom volanu je to nemogue jer se ne zna pod kojim uglom će biti volan u vrijeme sudara. Druga dobra stvar je bitno lakše komandovanje sa tipkama na volanu jer stoje uvijek u istom mjestu. A ne znam koja je po vama mana sem što je "čudno". Bilo koji volan isto držiš i isto motaš, dakle ne motaš držeći za centralni dio već za obruč volana.
-
ado-šampion
#246 Re: Citroen C5 All About
Mislim da si u pravu sto se tice zracnog jastuka, to je bila namjera, da jastuk uvijek bude u istom polozaju.
Sto se tice dugmadi, iskreno nekako je logicki meni lakse kad se pomice i centralni dio jer ako drzis skolski mozes recimo pojacati/smanjiti radio i kad skreces, ili si u krivini, dok kod fiksnog centralnog dijela moras skinuti jednu ruku s volana.
Sto se tice dugmadi, iskreno nekako je logicki meni lakse kad se pomice i centralni dio jer ako drzis skolski mozes recimo pojacati/smanjiti radio i kad skreces, ili si u krivini, dok kod fiksnog centralnog dijela moras skinuti jednu ruku s volana.
-
citroen xm
#247 Re: Citroen C5 All About
Sve je stvar navike, meni bi bilo lakše sa centralnim fiksnim dijelom. 
- Ringhio
#248 Re: Citroen C5 All About
Dok tema ponovo nije zamrla
Gdje i posto bi se mogle nabaviti celicare 16-ke za C5 2010.
I koje bi mu zimske cipelice najbolje pasale ?
Gdje i posto bi se mogle nabaviti celicare 16-ke za C5 2010.
I koje bi mu zimske cipelice najbolje pasale ?
- em11r
#249 Re: Citroen C5 All About
Hos kupit jos jedan set aluminijskih 
- corsa
#250 Re: Citroen C5 All About
Imam ti i ja aluminijske 17", dao bi ih povoljno. 
Edit: Pardon, nisam vidio da je 2010. Ja imam za onog starijeg, 4x108.
Edit: Pardon, nisam vidio da je 2010. Ja imam za onog starijeg, 4x108.