ne kontam sta je komplikovano, pokrenes na telefonu market, u search upises bluetooth ili odes na ono nokia collection, tap bt file transfer, tap install i to je to...betametazon wrote:hvala, pokusao sam skinuti ali komplikovano je, ionako sam izivciran, jednostavno cu vratiti tel i uzeti nekad polovan android kojem nista ne fali. to je toQuaresma wrote:jarane ti si fulo store, to je za symbian
ovde potrazi http://www.windowsphone.com/en-us/store
Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- Qler
#226 Re: Nokia Lumia
-
shandrprcSA
#227 Re: Nokia Lumia
e vala se i ti pravis lud, sve je to puno jednostavnije na androiduQler wrote:ne kontam sta je komplikovano, pokrenes na telefonu market, u search upises bluetooth ili odes na ono nokia collection, tap bt file transfer, tap install i to je to...betametazon wrote:hvala, pokusao sam skinuti ali komplikovano je, ionako sam izivciran, jednostavno cu vratiti tel i uzeti nekad polovan android kojem nista ne fali. to je toQuaresma wrote:jarane ti si fulo store, to je za symbian
- Qler
#228 Re: Nokia Lumia
samo ti lozi
ja koliko znam ti si se trceci rijesio androida
na symbian presao 
-
betametazon
#229 Re: Nokia Lumia
htio sam to da uradim preko kompjutera, ali prvo se moras registrovat, pa kad sam to uradio pise da moram registrovat telefon, nesta...nemam pojma, uglavnm cinjenica je da sa symbianom nisam imao problema sa instalacijom bilo cega, onooliko koliko sam primjetio cak je i PC Suite laksi od Zunea a na stranu sto sam slike i muziku mogao da prebacujem kao sam USB-a. Mob sam prikljucivao na komp ali kad upalim Zune pise da trebam da spojim tel (a tel spojen, dakle kao da ga nema...) pokusao sam i sa iskljucenjem pa ukljucenjem opet tel na komp ali nista , za Zune on ne postoiji...a veceras sam na istoj Lumiji kod jednog jarana koji je instalirao WhatsApp ili kako se vec zove, pa u sklopu toga kao ima bluetooth pokusao da se uparim sa mojom E71 i nista, nemoguce uparivanje...Qler wrote:ne kontam sta je komplikovano, pokrenes na telefonu market, u search upises bluetooth ili odes na ono nokia collection, tap bt file transfer, tap install i to je to...betametazon wrote:hvala, pokusao sam skinuti ali komplikovano je, ionako sam izivciran, jednostavno cu vratiti tel i uzeti nekad polovan android kojem nista ne fali. to je toQuaresma wrote:jarane ti si fulo store, to je za symbian
- Qler
#230 Re: Nokia Lumia
Ma ne ide to tebi nesto od ruke 
Ali jeste cinjenica da je WP7.x los, mislim pre pre ogranicen...
Ali jeste cinjenica da je WP7.x los, mislim pre pre ogranicen...
- mobile9
#231 Re: Nokia Lumia
lumia 610 ili 710?
- Qler
#232 Re: Nokia Lumia
620 
Inace 610 je sa 256MB RAM-a pa ne moze dosta aplikacija na nju...
- mobile9
#233 Re: Nokia Lumia
nemam ja 400km za mobitelQler wrote:620
-
betametazon
#234 Re: Nokia Lumia
ako je pitanje sta da odaberes niposto 610mobile9 wrote:lumia 610 ili 710?
@Qler, pa eto i to sto kazes da "mani to slabo ide" govori donekle o svemu, nisam neko kome je tehnoligija bas strana (nisam ni expert, istina) ali ako sa normalnog koristenja Symbiana i PC Suite imam problema sa ovim onda i to govori o tome koliko su bespotrebno zakomplikovali...
- mobile9
#235 Re: Nokia Lumia
ja trenutno koristim N82 i telefon je extra samo dotrajobetametazon wrote:ako je pitanje sta da odaberes niposto 610mobile9 wrote:lumia 610 ili 710?samo WP 8 minimum, procito sam desetke foruma na temu Lumie610 i svi su ogorceni zbog ovih par stvari koje se jednoj nokiji nisu smjele desiti (cuj ukinuti BT, korisnici smatraju da je to ridicilous i sl)...
@Qler, pa eto i to sto kazes da "mani to slabo ide" govori donekle o svemu, nisam neko kome je tehnoligija bas strana (nisam ni expert, istina) ali ako sa normalnog koristenja Symbiana i PC Suite imam problema sa ovim onda i to govori o tome koliko su bespotrebno zakomplikovali...
- Qler
#236 Re: Nokia Lumia
Kad napravi acc na MS-u store je daleko jednostavniji i puuuuno brzi neko na nokia store. A sto se tice PC suite - Zune. Tu je PC Suite miljama, milionima milja ispred, jedini ko mu moze parirati je mozda iTunes...
-
betametazon
#237 Re: Nokia Lumia
ne znam, rewievs kazu da je to pametni telefon za pocdetnike, za nekoga ko tek prelazi na pametni telefon...meni u odnosu na E71 nije dobar izbor, ogranicena je, za dosta aplikacija ti treba internet konekcija, kome to nije problem onda je ok. Ono sto mi se svidja je dizajn i dimenzije, nekako je bas taman, dobro lezi u ruci i nije kao da nosas LCD od 32 incha uza se kojeg jedva i u torbicu u narodu poznatu kao pederushu (sto sebi nikad necu dozvoliti da nosimmobile9 wrote: ja trenutno koristim N82 i telefon je extra samo dotrajotreba mjenjati oklop, display, zvucnik, mislim da se ne isplati ali je stv najbolji telefon ikada!
tako da razmisljam o lumiji sad kojoj...
![]()
- Qler
#238 Re: Nokia Lumia
Ti si skroz pogresno shvatio poentu smartphone-a
nema ga danas da na trazi konekciju na net. Sve se svodi na to. Facebook, viber, whatsapp, sinhronizacija imenika, bookmarksa, poruka, slika... sve bas sve ide na ili preko neta...
Sto se tice N82
strasan telefon
imao je i nosao dok nije izasla N8. Svi mi govorili sto ne uzmes N96, pa N97... reko samo vi munje svoj poso' znam ja sta nosam
Tek sa N8 sam je zamijenio
ima sve sto treba. Odlicna kamera, fizicke tipke, baterija traje 3 dana, wifi, samo fali aplikacija ako koga zanimaju 
Sto se tice N82
-
betametazon
#239 Re: Nokia Lumia
pa normalno za fb, viber i slicno ali tamo za mnogo stosta drugo trazi, jbg vratio sam ga pa se sad ne mogu sjetit za sta sve, uglavnom mislim da ima stvari za koje ne bi trebalo da traziQler wrote:Ti si skroz pogresno shvatio poentu smartphone-anema ga danas da na trazi konekciju na net. Sve se svodi na to. Facebook, viber, whatsapp, sinhronizacija imenika, bookmarksa, poruka, slika... sve bas sve ide na ili preko neta...
Sto se tice N82strasan telefon
imao je i nosao dok nije izasla N8. Svi mi govorili sto ne uzmes N96, pa N97... reko samo vi munje svoj poso' znam ja sta nosam
Tek sa N8 sam je zamijenio
ima sve sto treba. Odlicna kamera, fizicke tipke, baterija traje 3 dana, wifi, samo fali aplikacija ako koga zanimaju
- Qler
#240 Re: Nokia Lumia
Ma aamo symbian ne trazi net za sve, jednostavno jer je star
na androidu ne mozes prnuti bez google acc, na ios bez itunes, tako i na wp bez ms acc... Svako gura svoje... I na symbianu za store ti treba nokia acc...
-
betametazon
#241 Re: Nokia Lumia
treba, dobro si, nedavno sam skidao fb chat i jos nesto...sad mi naumpadeQler wrote:Ma aamo symbian ne trazi net za sve, jednostavno jer je starna androidu ne mozes prnuti bez google acc, na ios bez itunes, tako i na wp bez ms acc... Svako gura svoje... I na symbianu za store ti treba nokia acc...
-
SA 071
#242 Re: Nokia Lumia
Qler, evo za Lumiu 920 Amber update će sadržavati poboljšanje za kameru (oštrina i manje žarke boje). Ali slike uslikane naveče u noćnom modu su kao sa profesionalne kamera. Pored ovoga Amber bi trebao donijeti notifikacijski centar, digitalni sat na displeju kad je telefon zaključan, "buđenje" telefona uz dvostruko tapkanje, flip to silent i još neke stvari... Zadovoljan sam.
Prebacio sam regional settings na UK i stvarno mi daje više aplikacija u ponudu (pogotovo ekskluzivnih) i imam više ljudi koji su ocjenjivali aplikacije, pa su mi ocjene relevantnije...
Prebacio sam regional settings na UK i stvarno mi daje više aplikacija u ponudu (pogotovo ekskluzivnih) i imam više ljudi koji su ocjenjivali aplikacije, pa su mi ocjene relevantnije...
- Qler
#243 Re: Nokia Lumia
Primjetio sam da su boje previse zarke. Double tap je iz n9, a sat imaju i symbian i n9. Uaput, imam luna 8600, ako neko hoce da kupi neka se javi 
- mobile9
#244 Re: Nokia Lumia
hakujes ga sto je vrlo lahko i mozes sve s njim!betametazon wrote:ne znam, rewievs kazu da je to pametni telefon za pocdetnike, za nekoga ko tek prelazi na pametni telefon...meni u odnosu na E71 nije dobar izbor, ogranicena je, za dosta aplikacija ti treba internet konekcija, kome to nije problem onda je ok. Ono sto mi se svidja je dizajn i dimenzije, nekako je bas taman, dobro lezi u ruci i nije kao da nosas LCD od 32 incha uza se kojeg jedva i u torbicu u narodu poznatu kao pederushu (sto sebi nikad necu dozvoliti da nosimmobile9 wrote: ja trenutno koristim N82 i telefon je extra samo dotrajotreba mjenjati oklop, display, zvucnik, mislim da se ne isplati ali je stv najbolji telefon ikada!
tako da razmisljam o lumiji sad kojoj...
![]()
) jedva utrpas, takodjer i ekran reaguje lijepo, dosta je protocna kod koristenja aplikacija ali nazalost zbog tih par stvari smatram da nije dobro rjesenje za kupovinu...
-
betametazon
#245 Re: Nokia Lumia
dobro stari sybian...malo debeo telefon za sadasnje standarde ali zato fotoaparat od 12 mpx...brdo tehnickih mogucnosti, ne znam, kako rekoh ja sam i sa svojim Symbianom zadovoljan a na N8 se moze nadograditi na Belle Refersh, sigurno nije los telefon ... bas za lupat glavom o zid 
- Qler
#246 Re: Nokia Lumia
Ako ces symbian, i ako ti bas nije bitno kamera ili nemas love za 808, uzmi 701. Odlican telefon, 1.3GHz, 512MB RAM-a. Puno bolje radi od N8. Naravno, kamera nije ni blizu, ali je u odnosu na konkurenciju dobra.
- mobile9
#247 Re: Nokia Lumia
nisam ni znao za ovu nokiuQler wrote:Ako ces symbian, i ako ti bas nije bitno kamera ili nemas love za 808, uzmi 701. Odlican telefon, 1.3GHz, 512MB RAM-a. Puno bolje radi od N8. Naravno, kamera nije ni blizu, ali je u odnosu na konkurenciju dobra.
- Qler
#248 Re: Nokia Lumia
Eno kazu EOS (1020) ce imati 2GB RAM-a
kazu vjerovatno zbog velikih slika. Symbian je majka optimizacije resursa 
A valjda ce slikati u isto vrijeme 32 i 5 MP slike... sta li... u glavnom, izgleda da ce biti dobra kao 808 PV
A valjda ce slikati u isto vrijeme 32 i 5 MP slike... sta li... u glavnom, izgleda da ce biti dobra kao 808 PV
- Asana
#249 Re: Nokia Lumia
Moze li mi neko od korisnika Nokia Lumie reci nesto o tome kako hvata signal, da li je dovoljno jak I jasan zvuk ?
Mislim, ipak je to - telefon, pa bih voljela znati kakav je u tom pogledu, u odnosu na druge
Mislim, ipak je to - telefon, pa bih voljela znati kakav je u tom pogledu, u odnosu na druge
- Qler
#250 Re: Nokia Lumia
Ma nokia ko nokia, kad svi izgube signal ti imas jos dvije crtice