ne bi trebala, tunel je predvidjen da ide ispod policijske akademije koja se nalazi nešto južnije (prema željinom stadionu).kurty wrote:i hocel ta "nova" zgrada smetati tunelu???
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- mali Ninja
#226 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
- kurty
#227 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
zar nije pravo iz Hamdije Cemerlica???mali Ninja wrote:ne bi trebala, tunel je predvidjen da ide ispod policijske akademije koja se nalazi nešto južnije (prema željinom stadionu).kurty wrote:i hocel ta "nova" zgrada smetati tunelu???
tako sam bar ja projektovao...
- mali Ninja
#228 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
to je to, kad izgrade novu zgradu, ona bi trebala biti malo dalje od te transferzale hamdije cemerlica, na to sam misliokurty wrote:zar nije pravo iz Hamdije Cemerlica???mali Ninja wrote:ne bi trebala, tunel je predvidjen da ide ispod policijske akademije koja se nalazi nešto južnije (prema željinom stadionu).kurty wrote:i hocel ta "nova" zgrada smetati tunelu???
tako sam bar ja projektovao...
- mayab
#229 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Da investitor ima imalo pameti i zelje da pomogne ovom gradu i gradjanima, prvo bi sredio kruzni tok kod pekare As i onda krenuo na jednu i (ili) drugu stranu sa cestom.Ovako, sto neko rece nece doci do pekare As za 5 godina, a gdje je dalje do Dobrinje
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- kurty
#230 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
mayab wrote:Da investitor ima imalo pameti i zelje da pomogne ovom gradu i gradjanima, prvo bi sredio kruzni tok kod pekare As i onda krenuo na jednu i (ili) drugu stranu sa cestom.Ovako, sto neko rece nece doci do pekare As za 5 godina, a gdje je dalje do Dobrinje
kakav je dolje rondo planiran???
petokraki ili cetverokraki??
- Hajvan
#231 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
4kurty wrote:mayab wrote:Da investitor ima imalo pameti i zelje da pomogne ovom gradu i gradjanima, prvo bi sredio kruzni tok kod pekare As i onda krenuo na jednu i (ili) drugu stranu sa cestom.Ovako, sto neko rece nece doci do pekare As za 5 godina, a gdje je dalje do Dobrinje
kakav je dolje rondo planiran???
petokraki ili cetverokraki??
http://youtu.be/aCiRIYiWdoU?t=3m3s
- rimac
#232 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ne rade uopće
Jučer popodne prolazim od Vrbanje, nigdje nikoga. O čemu se radi?
- holowey
#233 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
valjda praznik rada, prvi ponedjeljak u septembrurimac wrote:ne rade uopćeJučer popodne prolazim od Vrbanje, nigdje nikoga. O čemu se radi?
- vješalica
#234 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zar oni nisu dobili novac za izgradnju longitudinale?
- mali Ninja
#235 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
vješalica wrote:Zar oni nisu dobili novac za izgradnju longitudinale?
jesu, grade je upravo
- vješalica
#236 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mislim na Kanton.
Jer ovdje je neko pomenuo da novac izvođači radova nisu dobili,pa reko možda im nije isplaćeno jer nisu digli pare.Ko zna....
Jer ovdje je neko pomenuo da novac izvođači radova nisu dobili,pa reko možda im nije isplaćeno jer nisu digli pare.Ko zna....
- mali Ninja
#237 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ah, nema nase Bosne nigdje ...vješalica wrote:Mislim na Kanton.
-
Wind
#238 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bez obzira na sve ovo je strasno i zalosno da se ovako krupan projekat kroz grad radi sa 5 ljudi u jednoj smjeni!
Ako nisu dobili pare zasto su poceli? Ako su dobili pare zasto onda ne rade? To je trebalo uposliti 100 ljudi u tri smjene i da zvizdi na sve strane. A ne ko onda onu brzu cestu kroz Blazuj....ko se sjeca koje je to mrcvarenje bilo.....
Ma, nase planiranje i fuseraj na sve strane.....fuj
Ako nisu dobili pare zasto su poceli? Ako su dobili pare zasto onda ne rade? To je trebalo uposliti 100 ljudi u tri smjene i da zvizdi na sve strane. A ne ko onda onu brzu cestu kroz Blazuj....ko se sjeca koje je to mrcvarenje bilo.....
Ma, nase planiranje i fuseraj na sve strane.....fuj
-
The BEN10
#239 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Stvarno bezobrazluk! Nigdje nikoga danima i ništa se ne dešava. A ruševine na sve strane...Wind wrote:Bez obzira na sve ovo je strasno i zalosno da se ovako krupan projekat kroz grad radi sa 5 ljudi u jednoj smjeni!
- Comrad
#240 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa zavrsit ce oni to na vrijeme, jer ako sam dobro shvatio na ljeto iduce godine ce biti gotova prva faza.
A ta prva faza podrazumijeva izgradnju puta do raskrsnice sa ulicom Dervisa Numica. E sad meni nije jasna jedna stvar, oni ce znaci cca. 700m puta graditi godinu dana? Fino se sebi bogami rok napravili 365 dana za popisanih 700m puta, tj. pola metra puta ce na dan pravit. Vauuuu!!!
I nakon te godine necemo imati opet nista. Ostaje im jos oko 2.5 km do Svrakinog dokle su oni ovo planirali da rade, sto znaci ovim tempom za nekih 4-5 godina. A gdje je tu stambena zgrada + izgradnja kruznog toka. Od Svrakinog prema dalje mi sigurno necemo docekati, pa o tome nasa djeca neka vode brigu.
Meni je ovo smijesno, zapocinjati nesto sto neces nikad zavrsit. Ne vidim poentu, isto kao i onaj dio puta od zeljeznicke do malte, put koji vodi nigdje. Tako ce i ovdje biti.
Sve je lijepo, super je sto se nesto gradi pravi, ali ovo ce ici toliko sporo da ce se gradnja zaobilznice moci smatrati prebrzom (a znamo da se zaobilaznica pravi evo 10 godina i jos nije gotova).

A ta prva faza podrazumijeva izgradnju puta do raskrsnice sa ulicom Dervisa Numica. E sad meni nije jasna jedna stvar, oni ce znaci cca. 700m puta graditi godinu dana? Fino se sebi bogami rok napravili 365 dana za popisanih 700m puta, tj. pola metra puta ce na dan pravit. Vauuuu!!!
I nakon te godine necemo imati opet nista. Ostaje im jos oko 2.5 km do Svrakinog dokle su oni ovo planirali da rade, sto znaci ovim tempom za nekih 4-5 godina. A gdje je tu stambena zgrada + izgradnja kruznog toka. Od Svrakinog prema dalje mi sigurno necemo docekati, pa o tome nasa djeca neka vode brigu.
Meni je ovo smijesno, zapocinjati nesto sto neces nikad zavrsit. Ne vidim poentu, isto kao i onaj dio puta od zeljeznicke do malte, put koji vodi nigdje. Tako ce i ovdje biti.
Sve je lijepo, super je sto se nesto gradi pravi, ali ovo ce ici toliko sporo da ce se gradnja zaobilznice moci smatrati prebrzom (a znamo da se zaobilaznica pravi evo 10 godina i jos nije gotova).

- vješalica
#241 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa ja baš to napisah ovdje nije mi nešto logično da od Mosta Suade i Olge do raskrsnice za Vraca rade godinu dana!
Mogu shvatiti da imaju proces odvoženja otpada,izmještanja instalacija nadzemnih/podzemnih,pripremne radove i šta sve ne.Mislim stvarno nemaju konkretnu dinamiku radova,još kad počne zima,snijeg onda neće moći normalno raditi....
Pa treba se samo sjetiti da su na Drveniji bezrazložno odvukli radove u nedogled.
Mogu shvatiti da imaju proces odvoženja otpada,izmještanja instalacija nadzemnih/podzemnih,pripremne radove i šta sve ne.Mislim stvarno nemaju konkretnu dinamiku radova,još kad počne zima,snijeg onda neće moći normalno raditi....
Pa treba se samo sjetiti da su na Drveniji bezrazložno odvukli radove u nedogled.
- mali Ninja
#242 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
imam priliku pratiti gradnju autoputa 5c, tačnije gradilište lepenica-tarčin-vlakovo-rakovica i mogu reći da je ovo u sarajevu sprdnja u odnosu na ono tamo. ljudi rade sa tolikom logistikom da vam oči stanu, radi se u tri smjene bez prestanka, brda se pomjeraju..vješalica wrote:Pa ja baš to napisah ovdje nije mi nešto logično da od Mosta Suade i Olge do raskrsnice za Vraca rade godinu dana!
- mayab
#243 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jos je ova dionica prakticno najlaksa, jer de fakto tu su vec 4 trake i bile, ali u prekidima, tako da sve to samo treba "finalizirati" i obnoviti.Jadna li nam majkaComrad wrote:Pa zavrsit ce oni to na vrijeme, jer ako sam dobro shvatio na ljeto iduce godine ce biti gotova prva faza.
- holowey
#244 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
znas kad si kod brice na sisanju, brico stalno skljoca makazama "u prazno" pa ponekad i odreze nesto kose, ali stalno nesto skljoca kako bi ti stekao sliku da on konstantno nesto radi... e tako i ovi radovi, koji su tempirani da zavrse u sred predizborne kampanje iduce godine, radnici "skljocaju" malo u prazno, pa onda stvarno urade neki kvadrat ceste, pa opet skljocaju u prazno, pa sve tako do iduceg ljeta...mayab wrote:Jos je ova dionica prakticno najlaksa, jer de fakto tu su vec 4 trake i bile, ali u prekidima, tako da sve to samo treba "finalizirati" i obnoviti.Jadna li nam majkaComrad wrote:Pa zavrsit ce oni to na vrijeme, jer ako sam dobro shvatio na ljeto iduce godine ce biti gotova prva faza.
- mayab
#245 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Radim u blizini, tako da po nekoliko puta dnevno prodjem duz te dionice, i ono sta sam vidio i sto mogu primijetiti je da se "neke cijevi i kablovi zaista otkopavaju i kao izmjestaju ili sta god vec", i zanimljivo, dovezene su povelike hrpe novog šljunka kojim je onda to sve nasuto , sto meni izgleda kao da je gotovo, da se vec ravna i utabava podloga

- mayab
- vješalica
#247 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Može li neko pojasniti stvarne razloge zašto Direkcija mora biti izdvojena iz Ministarstva saobraćaja?
- P308
#248 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Meni je smijesno samo to sto je Avaza objavio navedenu vijest
-
dragonz
#249 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma oni iz EBRD-a postavili to kao uslov za odobravanje kredita jer ionako ima previše stranačkih talova, a ovi naši tokmaci na vlasti ionako misle da su NAŠE PARE OD POREZA njihove, direkciju ako izdvoje opet će stranke birati direktora koji njima odgovara.vješalica wrote: Može li neko pojasniti stvarne razloge zašto Direkcija mora biti izdvojena iz Ministarstva saobraćaja?
- vješalica
#250 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Znam ja da je to uslov,očito,bar ja pretpostavljam da nisu zadovoljni sa ministarstvom pa traže druge ljude,ali je i vidljivo da su stvarno nesposobni...ministar Bubica zreo za penzije,a omladina vapi za poslom....dragonz wrote:Ma oni iz EBRD-a postavili to kao uslov za odobravanje kredita jer ionako ima previše stranačkih talova, a ovi naši tokmaci na vlasti ionako misle da su NAŠE PARE OD POREZA njihove, direkciju ako izdvoje opet će stranke birati direktora koji njima odgovara.vješalica wrote: Može li neko pojasniti stvarne razloge zašto Direkcija mora biti izdvojena iz Ministarstva saobraćaja?