All Apologies wrote:Ima li neko da je presao iz Unicredit u Intesu da malo uporedi te dvije banke?
Ja vec duze hocu da zatvorim sve racune u unicredit banci, ali na koju god pomislim nakon malo raspitivanja ispadne da je puno gora od unicredit iako mi se cinilo da to nije moguce. Ono sto me najvise smeta je odavanje mojih podataka trecim licima, a do svojih podataka ni ja ne mogu bez licne karte i preko toga im ne mogu preci, a s druge strane i to sto sam klijent banke 12 godina i radi toga sto imam ugovor na odredjeno (radim svaku godinu, ali imam 15 dana prekida staza u augustu-prosvjeta) nemam nikakva prava, kao da ni nisam klijent. Sada sasvim slucajno posredstvom jedne auto kuce otvorila mi se mogucnost da prebacim racun u intesu koja bi mi u vidu kredita izmirila dugovanja u unicredit banci i isplatila ostatak novca radi kupovine boljeg auta. Nije velika svota, a ni period (2 godine), ali bi puno znacilo s obzirom na to da u unicredit recimo u ovom trenutku mogu podici kredit na samo 4 mjeseca sto mi apsolutno nista ne znaci. Kredit bi bio osiguran polisom osiguranja sto mi se bas svidja.
Razmisljala sam i o vakufskoj banci buduci da je prijateljica sa istim ugovorima podigla stambeni kredit kod njih, medjutim muz joj je bio suduznik. U mom slucaju bi mozda trazili ziranta, ako bi uopce i dali, pa sam vise naklonjena intesi radi polise osiguranja.
malo pojasni to "odavanje podataka" ? Sta to konkretno odaju ? Ako je kreditni rejting .... onda te svi nagledaju preko CRK al ako je tracevi iz banke nekim nezaposlenim licima .... eeeeeeeee to je vec opasnost.