Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
modem33

#226 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by modem33 »

All Apologies wrote:Ima li neko da je presao iz Unicredit u Intesu da malo uporedi te dvije banke?

Ja vec duze hocu da zatvorim sve racune u unicredit banci, ali na koju god pomislim nakon malo raspitivanja ispadne da je puno gora od unicredit iako mi se cinilo da to nije moguce. Ono sto me najvise smeta je odavanje mojih podataka trecim licima, a do svojih podataka ni ja ne mogu bez licne karte i preko toga im ne mogu preci, a s druge strane i to sto sam klijent banke 12 godina i radi toga sto imam ugovor na odredjeno (radim svaku godinu, ali imam 15 dana prekida staza u augustu-prosvjeta) nemam nikakva prava, kao da ni nisam klijent. Sada sasvim slucajno posredstvom jedne auto kuce otvorila mi se mogucnost da prebacim racun u intesu koja bi mi u vidu kredita izmirila dugovanja u unicredit banci i isplatila ostatak novca radi kupovine boljeg auta. Nije velika svota, a ni period (2 godine), ali bi puno znacilo s obzirom na to da u unicredit recimo u ovom trenutku mogu podici kredit na samo 4 mjeseca sto mi apsolutno nista ne znaci. Kredit bi bio osiguran polisom osiguranja sto mi se bas svidja.

Razmisljala sam i o vakufskoj banci buduci da je prijateljica sa istim ugovorima podigla stambeni kredit kod njih, medjutim muz joj je bio suduznik. U mom slucaju bi mozda trazili ziranta, ako bi uopce i dali, pa sam vise naklonjena intesi radi polise osiguranja.

malo pojasni to "odavanje podataka" ? Sta to konkretno odaju ? Ako je kreditni rejting .... onda te svi nagledaju preko CRK al ako je tracevi iz banke nekim nezaposlenim licima .... eeeeeeeee to je vec opasnost.
All Apologies

#227 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by All Apologies »

Odavanje stanja mog racuna i uplata telefonskim putem racunovodji ustanove u kojoj radim, bila je jedna greska u uplati. (To je mogla i da bude, dakle, bilo koja druga osoba koja bi se predstavila kao racunovodja jer nikakvu identifikaciju nisu trazili. Osim toga, ista je kasnije optuzena i izgubila je pravo na rad radi raznih malverzacija koje je radila, a ljudi cije je podatke zloupotrebljavala mahom otplacuju kredite za nju i onu s kojom se udruzila.) Isto se desilo i kolegici neki dan, ona je presla u Vakufsku banku.

Prvobitno sam namjeravala u raiffeisen, medjutim tamo imam stednju i nazalost orocih je odmah na 10 godina. ima masu stvari koja mi kod njih smeta, ali njihovi agenti koji zivkaju ljude u svaka doba su najveca stavka radi koje ne zelim da imam nikakva posla s njima.
zatim sam namjeravala u BBI radi islamskog bankarstva, ali sam se raspitala i vidim da je to samo drugi naziv za to, dakle nigdje veze s islamom ni islamskim bankarstvom.
Zatim sam namjeravala u sparkasse dok se mojoj prijateljici nije desilo da im je bila duzna par KM da zatvori racun na kojem dugo nije imala nikakvih uplata ni isplata i oni su joj zvali muza s kojim se u medjuvremenu rastala pa bivseg djevera, svekra da im kazu da nju ne mogu dobiti i da ona dodje i uplati tih par KM da zatvore racun.
Razmisljala sam i o Vakufskoj banci, medjutim u gradu gdje sam ja odnos prema klijentima je bezveze, jedino je jos gori u nekadasnjoj volksbanci. Osim toga muz je imao problema oko nekih uplata i rasknjizavanja jer stara gospodja koja je radila na salteru nije znala svoj posao, vise je puta isao i zena svaki put pogrijesi u broju opcine.

Do sad nisam imala iskustva s intesom mada mi se preko telefona cine super, a i ne znam nikog ko je njihov klijent pa eto hajd da ovdje pitam.
Last edited by All Apologies on 23/03/2016 13:47, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#228 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

U Intesi imam otvoren racun, te jos nekih kamaru usluga i nisam imao slicnih problema. To traje nekih 10-ak godina.
All Apologies

#229 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by All Apologies »

Hvala tomahawk :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#230 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

opet su mi počeli slati ponude za kredit iako sam na pola otplate prethodnog kredita
vjerojatno to rade po automatizmu
rayman90

#231 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by rayman90 »

hm dobio sam visu inspire, jel moram nesto uradit da omogucim shopping varijantu putem nje ili :? :-D
Truba

#232 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

ne razumijem pitanje ali mislim da ne :D
dobar osjecaj

#233 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by dobar osjecaj »

All Apologies wrote:Ima li neko da je presao iz Unicredit u Intesu da malo uporedi te dvije banke?
Sve je to slicno. Imam prijateljicu koja radi u Intesi koja mi je u vise navrata pricala o prevarama u banci u kojoj radi i sluzbenicima koji vode i pljackaju racune fizickih lica po nekim razradjenim semama. Jedna o sema je kad vide da racuni duze vrijeme miruju (periodi kad neki penzici odu na nekoliko mjeseci kod djece u USA, Australiju ili sta znam gdje). Kad sam je pitala sta se desi s tim sluzbenicima za koje se otkrije da su krali, rekla je da se samo prebace na neko drugo mjesto u banci i da se te informacije kriju od javnosti radi ugleda banke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#234 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

dobar osjecaj wrote:
Sve je to slicno. Imam prijateljicu koja radi u Intesi koja mi je u vise navrata pricala o prevarama u banci u kojoj radi i sluzbenicima koji vode i pljackaju racune fizickih lica po nekim razradjenim semama. Jedna o sema je kad vide da racuni duze vrijeme miruju (periodi kad neki penzici odu na nekoliko mjeseci kod djece u USA, Australiju ili sta znam gdje). Kad sam je pitala sta se desi s tim sluzbenicima za koje se otkrije da su krali, rekla je da se samo prebace na neko drugo mjesto u banci i da se te informacije kriju od javnosti radi ugleda banke.
Ja znam za covjeka koji je ''posudio'' nekih 2000 KM i zbog toga dobio otkaz. Poslije toga vise nije sav svoj. Hoda sa koznom torbom, kao da je zapeo u vremenu.
Doduse, druga banka je u pitanju.
Ma ne ide to bas tako jednostavno. Ako se i zastiti neko, taj mora biti neciji, imati debelu zaledjinu (kao i sve drugo u ovoj nasoj drzavi).
Inace, kontrole su rigorozne i placaju debele penale za sve neregularnosti.
Naravno da ima svega, u pitanju je rad s lovom, ali to ne bi trebalo da brine fizicko lice koje ima otvoren racun u banci.
dobar osjecaj

#235 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by dobar osjecaj »

Tomahawk11 wrote:Ja znam za covjeka koji je ''posudio'' nekih 2000 KM i zbog toga dobio otkaz. Poslije toga vise nije sav svoj. Hoda sa koznom torbom, kao da je zapeo u vremenu.
Ma ne ide to bas tako jednostavno. Ako se i zastiti neko, taj mora biti neciji, imati debelu zaledjinu (kao i sve drugo u ovoj nasoj drzavi).
Naravno da ima svega, u pitanju je rad s lovom, ali to ne bi trebalo da brine fizicko lice koje ima otvoren racun u banci.
Svejedno. Mislim da je u svim bankama slicna situacija. Ne kontam nesto zasto naglasavas da bilo ko mora imati debelu zaledjinu da bi ostao na poslu poslije neke malverzacije, obzirom da sam stekla utisak da se i po bankama (kao i svuda) zaposaljavaju prijatelji, rodbina, podobni itd.
Tomahawk11
Globalni moderator

#236 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

dobar osjecaj wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja znam za covjeka koji je ''posudio'' nekih 2000 KM i zbog toga dobio otkaz. Poslije toga vise nije sav svoj. Hoda sa koznom torbom, kao da je zapeo u vremenu.
Svejedno. Mislim da je u svim bankama slicna situacija. Ne kontam nesto zasto naglasavas da bilo ko mora imati debelu zaledjinu da bi ostao na poslu poslije neke malverzacije, obzirom da sam stekla utisak da se i po bankama (kao i svuda) zaposaljavaju prijatelji, rodbina, podobni itd.
Recimo da ima i onih koji ne spadaju ni u jednu grupu. Evo ovaj sto je dobio nogu nije spadao.
No, dobro, odosmo od onog o cemu je rijec bila, a to je usluga banke.
rayman90

#237 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by rayman90 »

Black swan wrote:ne razumijem pitanje ali mislim da ne :D
placat na rate :? :D jer je visa inspire ujedno i soping kartica :-D hvala :D :D
Truba

#238 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

ostao nekom izvještaj na blankomatu
volim virnuti u papirić

12000+ :thumbup: fino bome
nia3

#239 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by nia3 »

rayman90 wrote:
Black swan wrote:ne razumijem pitanje ali mislim da ne :D
placat na rate :? :D jer je visa inspire ujedno i soping kartica :-D hvala :D :D

Ako imaš odobren limit po tekucem racunu i shadow limit, da.
Mislim da se shadow limit odobrava nakon 3 mjeseca od odobravanja limita po tekucem racunu.
isx

#240 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by isx »

Misle li oni radit apdejt iOS aplikacije? Ono je katastrofa.
Truba

#241 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

zasto me uvijek pegla blankomat za jezik :roll:
Pandakonda

#242 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Pandakonda »

Pozdrav, da li je neko imao iskustva sa ovim studentskim računom i kako vraćam pare ako potrošim ovih 215 km ?

http://www.intesasanpaolobanka.ba/txt.php?ID=90
ado_7

#243 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by ado_7 »

Ima li neko u ovoj banci ovu slobodnu stednju?

Zanima me da li ima ogranicenja na podizanje novca, kao sto ima u nekim bankama do 20% mjesecno....ili nekog drugog...
:run: :bih:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#244 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Entropio »

Ako dizem gotovinu na bankomatima PBZ banke u HR (koja je dio Intesa Sanpaolo grupacije) sa karticom nase Intesa Sanpaolo banke, da li ima provizije?

Unicredit ima ovu opciju gdje nema provizije na svim Unicredit bankomatima sirom Evrope.
Arslan_11

#245 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Arslan_11 »

Ja sam podizao i nije bilo provizije.
drug_profi

#246 Re: RE: Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by drug_profi »

Entropio wrote:Ako dizem gotovinu na bankomatima PBZ banke u HR (koja je dio Intesa Sanpaolo grupacije) sa karticom nase Intesa Sanpaolo banke, da li ima provizije?

Unicredit ima ovu opciju gdje nema provizije na svim Unicredit bankomatima sirom Evrope.
Podizao. Nema provizije sto cak daje i bolji kurs nego u SA. Placao na salteru u SA 100 kuna 26.9 podizao na PBZ bankomatu 26.2 a placao robu u prodavnicama HR 26.1

Poslano sa Tipfeler mašine
Tomahawk11
Globalni moderator

#247 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Nema provizije za Intesa grupaciju. Dizao sam ja u Budimpesti, rega sve.
channel10

#248 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by channel10 »

Evo da ne bude da ljudi pljuju samo po RB banci, sa malo refreshujemo stanje kod Intesa banke.

Danas sam dobio mjesecni izvjestaj gdje vidim da su povecali mjesecnu naknadu za odrzavanje racuna sa 1,50 na 2,50KM!

Dalje, ovo je znaci samo jedan mjesecni mail i naplate ga 2,50 dok je recimo sms usluga ostala 2,50 :shock: . Znaci isto placam ja koji dobijem jedan mjesecni mail i drugi koji imaju i sms uslugu.

Dalje, ne znam da li je ovo prije bilo (mislim da nije), izgleda da su uveli mjesecnu naknadu za vodjenje kreditnog racuna (sve vrste kredita) u visini od 2KM. Ako to ima veze (a trebalo bi) sa podignutim kreditom, znaci da ce od svakog ko je digao kod njih kredit godisnje uzimati dodatnih 24KM. Mnozite sa brojem godina na koliko ste digli kredit i dobit cete konacnu cifru naguza.

Dalje, uveli su godisnju naknadu za obnavljanje redovnog prekoracenja po tekucem racunu (limit) u visini od 5KM!!!

Znaci, covjek koji kod njih ima otvoren racun i podignut kredit godisnje ce biti oglobljen sa njihove strane za 2,5x12= 30KM + 5 KM (limit) =35KM + 12KM (godisnja naknada za koristenje kartice)= 47KM + (12x 2KM- za odrzavanje kreditnog racuna) 24KM= 71KM

I sta da im covjek uradi?!
Last edited by channel10 on 06/08/2016 15:09, edited 1 time in total.
Truba

#249 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by Truba »

a vidio sam to
konstantno su slali neke obavijesti o promjeni naknade
ne moze cvovjek nista protiv njih
modem33

#250 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT

Post by modem33 »

All Apologies wrote:Odavanje stanja mog racuna i uplata telefonskim putem racunovodji ustanove u kojoj radim, bila je jedna greska u uplati. (To je mogla i da bude, dakle, bilo koja druga osoba koja bi se predstavila kao racunovodja jer nikakvu identifikaciju nisu trazili. Osim toga, ista je kasnije optuzena i izgubila je pravo na rad radi raznih malverzacija koje je radila, a ljudi cije je podatke zloupotrebljavala mahom otplacuju kredite za nju i onu s kojom se udruzila.) Isto se desilo i kolegici neki dan, ona je presla u Vakufsku banku.

Prvobitno sam namjeravala u raiffeisen, medjutim tamo imam stednju i nazalost orocih je odmah na 10 godina. ima masu stvari koja mi kod njih smeta, ali njihovi agenti koji zivkaju ljude u svaka doba su najveca stavka radi koje ne zelim da imam nikakva posla s njima.
zatim sam namjeravala u BBI radi islamskog bankarstva, ali sam se raspitala i vidim da je to samo drugi naziv za to, dakle nigdje veze s islamom ni islamskim bankarstvom.
Zatim sam namjeravala u sparkasse dok se mojoj prijateljici nije desilo da im je bila duzna par KM da zatvori racun na kojem dugo nije imala nikakvih uplata ni isplata i oni su joj zvali muza s kojim se u medjuvremenu rastala pa bivseg djevera, svekra da im kazu da nju ne mogu dobiti i da ona dodje i uplati tih par KM da zatvore racun.
Razmisljala sam i o Vakufskoj banci, medjutim u gradu gdje sam ja odnos prema klijentima je bezveze, jedino je jos gori u nekadasnjoj volksbanci. Osim toga muz je imao problema oko nekih uplata i rasknjizavanja jer stara gospodja koja je radila na salteru nije znala svoj posao, vise je puta isao i zena svaki put pogrijesi u broju opcine.

Do sad nisam imala iskustva s intesom mada mi se preko telefona cine super, a i ne znam nikog ko je njihov klijent pa eto hajd da ovdje pitam.

S Intesom nisam imao problema sto se tice koristenja usluga , a jesam imao problemcic jedan jer mi nisu htjeli dati listing mog izvoda mog "starog tekuceg racuna koji sam koristio" .... al dao sam to svom odvjetniku da im zaprijeti tuzbom posto se prave budale.

A ovo sa bankama .... da ti ja kazem sve je to "jedan velika rodbina" => Intesa, Unicredit, BBI, itd..itd. ... tj. radnici iz jedne banke .... prelaze u drugu banku .... i tako u krug. Ti u banku ne mozes uci bez "interne pozivnice". To je zatvoren krug ljudi. Nesto u fazonu mafije .... ali nije mafija.

8-)
Post Reply