Zid bosnjackog srama

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Gojeni H

#226 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Gojeni H »

trocadero wrote:Током 1994 мувао сам се по тим неким брдима око Сапне! Причало се тад како неке наше групе упадају у дубину и врше диверзантске акције и по Тузли! Ми из Сарајева смо били помало изненађени јер је то на нашем ратишту било скоро па непојмљиво! Познавао сам једног бившег Брнетовог што је био са њима! Зајебавали смо се да следећи пут поведу нас стотињак да не морамо у нападу ићи им право на нишан!
Mislim da su to lovacke price. Da su prolazili iza linija, to mogu da povjerujem jer su Teocak i Sapna bili prilicno "porozni". Jebi ga, takav teren. Ali, da bi dosli do Tuzle, prvo morali su imati muda Gojenog Halila, drugo i da ih niko nije primijetio pocrkali bi dok bi prevalili taj put. :lol:

Tog ubacivanja je bilo dosta vise s nase strane. Znam ekipu iz te Sapne koja je ostetila jednu i zarobila drugu 105 mm haubicu i dovukla je do nas. Na vecini mjesta gdje sam ja bio, to bi bilo naucna fantastika, dok nisam vidio teren tamo. Oko Olova i prema Ilijasu je bilo slicno.
Gojeni H

#227 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Gojeni H »

theTruePath wrote:
OpusDei wrote:Jasko Gazdic - otac Bosnjak majka Srpkinja. VRSovac koji je zajedno sa drugim srpskim vojnicima u Foci silovao Bosnjakinje.
Kako to da u mjesanim brakovima vecinom su bosnjacki geni ti koji "popuste?
Jel' me to lozis da otvorim temu o bosnjackoj snishodljivosti i razvlacenju pameti od AU do crvenih? :D
Skupljam materijal, ba. Joj, kad opletem po Silvanama, Senadama i Fahretama. 8-)
radostan dan

#228 Re: Zid bosnjackog srama

Post by radostan dan »

a ovaj? jači se u svojoj naučnoj oblasti nije rodio u bošnjaka.

Image
BatoS

#229 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

radostan dan wrote:a ovaj? jači se u svojoj naučnoj oblasti nije rodio u bošnjaka.

Image
Esad Cimic: "Stovise, ja bar tako interpretiram Webera, on misli da, sto je narod vise civiliziran, u naciji vecu ulogu igra kulturno, a manju etnicko. Dokaz su moderne nacije, koje su, takorekuc, jedan koktel. Ja sam u Beogradu na jednoj seriji predavanja uvjeravao Srbe da su oni nacija sa najvise primjesa druge krvi. Recimo, koliko ima, haj'mo reci, turske krvi unutar srpske nacije? Mnogo vise nego sto bi se na prvu reklo. Iako ja nisam pristalica nikakve teorije antropoloskog izgleda, cinjenica je da neki Srbi fizionomijom mnogo vise lice na Turke nego mnogi Bosanci."

http://www.bhdani.com/arhiva/145/inter.htm
sinuhe

#230 Re: Zid bosnjackog srama

Post by sinuhe »

Mora da je kod njega u Zadru i Tudjman doktorirao :lol:
Cybernetic

#231 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 15:32, edited 1 time in total.
Halcyon

#232 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Halcyon »

theTruePath wrote:
OpusDei wrote:Jasko Gazdic - otac Bosnjak majka Srpkinja. VRSovac koji je zajedno sa drugim srpskim vojnicima u Foci silovao Bosnjakinje.
Fino. Naši furaju multi-kulti fazone i trude se što više udaljiti se od vlastite kulture, naroda i tradicije kako bi nekome dokazali da su cool, moderni i nacionalno neopterećeni. S druge strane, ljudi svoje poštuju maksimalno i ne pada im na pamet toga se odricati zbog bilo koga, pa, u konačnici, dobiješ ovakve poput Gazdića. Naravno, takvi maloumnici (zločinci) su (na sreću) izuzeci.
BatoS

#233 Re: Zid bosnjackog srama

Post by BatoS »

theTruePath wrote:
Geni? :roll:

Nisu geni, problem je kompleks inferiornosti i nedostatak nacionalne svijesti koji rezultira inferiornim polozajem Bosnjaka u mjesovitim brakovima gdje oni nemaju znacajniji uticaj na odgoj djece. To je narocito bio slucaj za vrijeme Jugoslavije... danas nadam se da nismo vise toliki beskicmenjaci.

Evo i ovom Gordanu Babicu iz Grbavice koji se zali na diskriminaciju je majka Bosnjakinja... on upao u skolu i hvalio se pred učiteljicama i pedagogom škole da je njegov rođeni brat bio mitraljezac u VRS na Grbavici... unio se direktoru u lice i rekao "ovo je srpska škola, sada je vaša, al opet će biti naša"... pa ti razmisli kakav je to multi-kulti brak njegovih roditelja bio ako su ovakvog cetu uspjeli da odgoje...
radostan dan

#234 Re: Zid bosnjackog srama

Post by radostan dan »

sinuhe wrote:Mora da je kod njega u Zadru i Tudjman doktorirao :lol:
bez obzira, jak je u okviru soc. religije. radove i stavove od 91. pa na ovamo nisam pratio.
theTruePath

#235 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

Nisu geni, problem je kompleks inferiornosti i nedostatak nacionalne svijesti koji rezultira inferiornim polozajem Bosnjaka u mjesovitim brakovima gdje oni nemaju znacajniji uticaj na odgoj djece. To je narocito bio slucaj za vrijeme Jugoslavije... danas nadam se da nismo vise toliki beskicmenjaci.
Nije tacno da je nedostatak nacionalne svjesti,jer u prijasnja vremena nije bilo tako,a nije ni danas vise...rekao bih da je za vrijeme yuge bosnjacima bilo jako tesko jer su se osjecali iz nekog razloga inferiorni,ne znam zasto jer Yuga nije vodila neku antibosnjacku politiku koliko znam?

Bosnjaci su bili jako ponosni i cvrsti za vrijeme austro ugarske i neko vrijeme Yuge,ali kasnije(po gradovima) nastaje haos..taj trend je dozivio svoj vrh u 70-im i pocetak 80-ih,tada i cisto bosnjacki brakovi pocinju djeci davati srpska ili hrvatska imena

krajem 80-ih se vraca nacionalni ponos
slucajni prolaznik

#236 Re: Zid bosnjackog srama

Post by slucajni prolaznik »

BatoS wrote:Evo i ovom Gordanu Babicu iz Grbavice koji se zali na diskriminaciju je majka Bosnjakinja... on upao u skolu i hvalio se pred učiteljicama i pedagogom škole da je njegov rođeni brat bio mitraljezac u VRS na Grbavici... unio se direktoru u lice i rekao "ovo je srpska škola, sada je vaša, al opet će biti naša"... pa ti razmisli kakav je to multi-kulti brak njegovih roditelja bio ako su ovakvog cetu uspjeli da odgoje...

Nisam shvatio da se Babic zalio na diskriminaciju, vec na jednostranu ideologizaciju malodobne djece unosom netrpeljivosti u njihove nerazvijene osjecaje prema Srbima pokazivanjem traumaticnih ratnih slika i situacija u sarajevskom muzeju. Ko danas normalan moze posegnuti za djecjim mozgom s namjerom infiltracije svojih ideja i interesa. Ranije je to pokusala ona avet od zene - Arzija Mahmutovic u vrticima, pa ju je sarajevsko drustvo otjeralo. I ovog direktora skole takodje treba protjerati, ukoliko je smisljeno i organizirano odveo djecu na "bistrenje mozga" :x

Dakle, na spisak ove teme treba postaviti jos jedno bosnjacko ime - Omer Begovic, dir. o.s. Grbavica I :oops:
cindrlimindrli

#237 Re: Zid bosnjackog srama

Post by cindrlimindrli »

Ma treba tog direktora na zid srama, ne zato sto je djecu vodio u muzej vec zbog toga sto doticnog lafo ugrozenog majmuna nije opalio nogom u dupe i izbacio iz skole.
theTruePath

#238 Re: Zid bosnjackog srama

Post by theTruePath »

cindrlimindrli wrote:Ma treba tog direktora na zid srama, ne zato sto je djecu vodio u muzej vec zbog toga sto doticnog lafo ugrozenog majmuna nije opalio nogom u dupe i izbacio iz skole.
:thumbup:
smijesni_ste

#239 Re: Zid bosnjackog srama

Post by smijesni_ste »

Gdje su dokazi da je to rekao??
OpusDei

#240 Re: Zid bosnjackog srama

Post by OpusDei »

BatoS wrote: "ovo je srpska škola, sada je vaša, al opet će biti naša"... pa ti razmisli kakav je to multi-kulti brak njegovih roditelja bio ako su ovakvog cetu uspjeli da odgoje...
:shock: :shock: :shock: Je li stvarno to rekao?
OpusDei

#241 Re: Zid bosnjackog srama

Post by OpusDei »

Ako je to rekao onda zaista nemam rijeci. Fuj fuj fuj. Povraca mi se :-?
slucajni prolaznik

#242 Re: Zid bosnjackog srama

OpusDei wrote:Ako je to rekao onda zaista nemam rijeci. Fuj fuj fuj. Povraca mi se :-?

Povraca li ti se od perfidne indoktrinacije mladih djecijih shvatanja i podlog sijanja mrznje prema Srbima, zapravo - monstruozno smisljenu generalizaciju Srba kao kolektivnih krivaca za ratne zlocine, pokazivanjem slika i ratnih uzasa? Ne vjerujem, stavise - ubijedjen sam da zagovaras takvu nehumanost i podrzavas "zapisavanje svoje" teritorije :-)
Sta ce dijete zakljuciti gledajuci krvava lica, nozne ili patrljke ruku, obezglavljena tijela, lokve krvi i ljudsku dzigericu zalijepljenu na kucni zid, uz istovremeno "objasnjenje" uciteljice kojoj svakako vjeruje :-) :(

Ne moze se jedno zlo izbijati drugim. Nas bosanski rat, bar u Sarajevu, osim tragedija i stete, nadgradio je fasizam i povampirio ideologe sovinizma. I ovaj forum prepun je sljedbenika te nadgradnje :(
insomnia78

#243 Re: Zid bosnjackog srama

Post by insomnia78 »

Ma ja najbolje da im kazemo da su krivi NATO i Vatikan, jbg oni nas zavadise jer su se bojali Jugoslavije.
Niposto im ne spominjati izdaju dojucerasnjih komsija, prijatelja, kumova, koji samo osvanuse za haubicama i snajperima.
Niposto ne spominjati genocid, podrinje, Srebrenicu jer to smeta srbima a mi se ipak trebamo njima izvinuti sto nas nisu sve pobili i jedini mi se trebamo zalagati za neki posrani suzivot, o kojem uzgred budi receno jedino mi pricamo i u koji jedino mi naivno vjerujemo a komsije nam svakog dana pokazuju suprotno
Ubjedljivo smo najdebilniji narod na planeti

s' moje sokocalo
OpusDei

#244 Re: Zid bosnjackog srama

Post by OpusDei »

slucajni prolaznik wrote:
OpusDei wrote:Ako je to rekao onda zaista nemam rijeci. Fuj fuj fuj. Povraca mi se :-?

Povraca li ti se od perfidne indoktrinacije mladih djecijih shvatanja i podlog sijanja mrznje prema Srbima, zapravo - monstruozno smisljenu generalizaciju Srba kao kolektivnih krivaca za ratne zlocine, pokazivanjem slika i ratnih uzasa? Ne vjerujem, stavise - ubijedjen sam da zagovaras takvu nehumanost i podrzavas "zapisavanje svoje" teritorije :-)
Sta ce dijete zakljuciti gledajuci krvava lica, nozne ili patrljke ruku, obezglavljena tijela, lokve krvi i ljudsku dzigericu zalijepljenu na kucni zid, uz istovremeno "objasnjenje" uciteljice kojoj svakako vjeruje :-) :(

Ne moze se jedno zlo izbijati drugim. Nas bosanski rat, bar u Sarajevu, osim tragedija i stete, nadgradio je fasizam i povampirio ideologe sovinizma. I ovaj forum prepun je sljedbenika te nadgradnje :(
Ne trolaj, softly. Nisi dzaba banovan 5-10 puta na ovom forumu.
slucajni prolaznik

#245 Re: Zid bosnjackog srama

insomnia78 wrote:Ma ja najbolje da im kazemo da su krivi NATO i Vatikan, jbg oni nas zavadise jer su se bojali Jugoslavije.
Niposto im ne spominjati izdaju dojucerasnjih komsija, prijatelja, kumova, koji samo osvanuse za haubicama i snajperima.
Niposto ne spominjati genocid, podrinje, Srebrenicu jer to smeta srbima a mi se ipak trebamo njima izvinuti sto nas nisu sve pobili i jedini mi se trebamo zalagati za neki posrani suzivot, o kojem uzgred budi receno jedino mi pricamo i u koji jedino mi naivno vjerujemo a komsije nam svakog dana pokazuju suprotno
Ubjedljivo smo najdebilniji narod na planeti
Djecu ne smijemo lagati generalizacijom i kolektivnom krivnjom za ratna stradanja. Tacno je da su Sarajlije stradale od srpskih granata, ali su stradavale i od "bosnjackih". Tacno je da su mahom Srbi bili vojnici koji su ubijeli Sarajlije, ali je u njihovim redovima bilo i muslimana, Bosnjaka. Tacno je da su Srbi prvi zapoceli pucanje po Sarajevu, ali su mnogo prije toga oruzje imali i Bosnjaci, tada Muslimani, i to potpuno ilegalno oruzje i orudje. Tacno je da je za rat potrebno dvoje, ali rata mozda ne bi bilo da Bosnjak nije ponistio svoj potpis na mirovnom sporazumu...

Najbitnije je djetetu reci istinu, i tek onda kada intelektualno bude sposobno da samo procijeni uzroke i krivce rata, odvesti ga "u muzej".

Nismo mi najdebilniji narod na planeti, vec imamo najpodlije interesne grupe i pojedince na planeti, samoizgradjene i ideoloski nadgradjene fasiste, zlokobne kleronacionaliste, koji kroz ratne stete i stradanja, kroz ratne okolnosti koriste priliku za sovinizam, za generalizaciju i kolektivitet krivca, za prevlast i dominaciju nad drugim :-) :(
Nebitan32

#246 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Nebitan32 »

ultima_palabra wrote:Mersad Berber. Čovjek je 1993. uputio otvoreno pismo Aliji Izetbegoviću u kojem ga poziva da prekine agresiju i zločine nad Hrvatima u BiH :-)
Ima li neki pisani trag toga?
Imas li neki link. Volio bih procitati tu nebulozu
Opetja033

#247 Re: Zid bosnjackog srama

Post by Opetja033 »

slucajni prolaznik wrote: Djecu ne smijemo lagati generalizacijom i kolektivnom krivnjom za ratna stradanja. Tacno je da su Sarajlije stradale od srpskih granata, ali su stradavale i od "bosnjackih". Tacno je da su mahom Srbi bili vojnici koji su ubijeli Sarajlije, ali je u njihovim redovima bilo i muslimana, Bosnjaka. Tacno je da su Srbi prvi zapoceli pucanje po Sarajevu, ali su mnogo prije toga oruzje imali i Bosnjaci, tada Muslimani, i to potpuno ilegalno oruzje i orudje. Tacno je da je za rat potrebno dvoje, ali rata mozda ne bi bilo da Bosnjak nije ponistio svoj potpis na mirovnom sporazumu...

Najbitnije je djetetu reci istinu, i tek onda kada intelektualno bude sposobno da samo procijeni uzroke i krivce rata, odvesti ga "u muzej".

Nismo mi najdebilniji narod na planeti, vec imamo najpodlije interesne grupe i pojedince na planeti, samoizgradjene i ideoloski nadgradjene fasiste, zlokobne kleronacionaliste, koji kroz ratne stete i stradanja, kroz ratne okolnosti koriste priliku za sovinizam, za generalizaciju i kolektivitet krivca, za prevlast i dominaciju nad drugim :-) :(
Naravno da postoji kolektivna krivica jer 3/4 Srba i dan danas glasa za stranke koje:
1) ili negiraju genocid
2) ili negiraju agresiju na moju drzavu
3) ili smatraju da RS nije nastala na genocidu

Bosnjaci nisu pocinili genocid, Bosnjaci se nisu bavili etnickim ciscenjem, Bosnjaci nisu sistematski rusili tudje bogomolje, Bosnjacki politicki i vojni vrh nije zavrsio u Haagu.

Prema tome tu pricu gdje maltene banalizujes razlike izmedju dzelata i zrtve mozes prosipati na svojim sumskim, salonskim i kamenjarskim forumima.

Nasa djeca znaju i itekako ce znati ko je pocinio prvi genocid u Europi nakon 2 svj. rata, nasa djeca znaju i znace ko je najduze drzao pod zvjerskom opsadom jedan grad u modernoj historiji, nasa djeca znaju i znace da ni Aladzu ni Ferhadiju nije vjetar porusio, nasa djeca znaju i znace ko bi im i dan danas to ponovio samo da je u prilici - to pokazuju rezultati izbora, tj za koga glasaju. Nasa djeca znaju i znace kome ne treba vjerovati nikada. Licno odgajam svoju djecu na taj nacin i apsolutna vecina ljudi iz mog okruzenja takodje svoju djecu odgaja na taj nacin. A radi se o uglavnom visokoobrazovanim ljudima, svi su rodjeni u Sarajevu, simpatizeri i clanovi raznih stranaka (zaprepastio bi se koliko glasaca i clanova SDP-a razmislja na ovakav nacin).

Prodavanje muda pod bubrege Bosnjacima od strane komsija - davno proslo vrijeme.
OpusDei

#248 Re: Zid bosnjackog srama

Post by OpusDei »

Opetja, molim te ne odgovaraj ovom trolu. Banovan je X puta prije, bice opet.
smijesni_ste

#249 Re: Zid bosnjackog srama

Post by smijesni_ste »

Pa zašto se onda forsira suživot sa tim istim Srbima ako su oni neprijatelji i svim budućim generacijama? Stvarno mi nije jasno...može li neko objasniti fino? Šta je onda toliko loše u podijeljenoj državi ako je već zacementiran stav da im se ne treba vjerovati?

Taj stav sigurno neće promijeniti ukidanje RS-a..niti će se masovni povratak ostvariti njenim ukidanjem ..čemu onda njeno ukdianje??? I nemojte samo o pravdi ...da ima pravde RS ne bi postojala, ali je realnost drugačija....a u hagu je krivica individualizirana...

Dakle, hoćemo zajedničku državu bez entiteta, ali oni su svi koljači.
Hoćemo da igraju i navijaju svi za BiH, ali i dalje ostaju koljači.

Stvarno ne razumijem...
OpusDei

#250 Re: Zid bosnjackog srama

Post by OpusDei »

smijesni_ste wrote:Pa zašto se onda forsira suživot sa tim istim Srbima ako su oni neprijatelji i svim budućim generacijama? Stvarno mi nije jasno...može li neko objasniti fino? Šta je onda toliko loše u podijeljenoj državi ako je već zacementiran stav da im se ne treba vjerovati?

Taj stav sigurno neće promijeniti ukidanje RS-a..niti će se masovni povratak ostvariti njenim ukidanjem ..čemu onda njeno ukdianje??? I nemojte samo o pravdi ...da ima pravde RS ne bi postojala, ali je realnost drugačija....a u hagu je krivica individualizirana...

Dakle, hoćemo zajedničku državu bez entiteta, ali oni su svi koljači.
Hoćemo da igraju i navijaju svi za BiH, ali i dalje ostaju koljači.

Stvarno ne razumijem...
Jednostavno - zato sto je veliki broj Bosnjaka iz teritorije danasnje Republike Srpske i osjecaju da je taj dio zemlje jos uvijek bosnjacki, njihov, koliko je i srpski. Primijetio sam da Srbi cesto to pisu "sta hocete sa nama" ako mislite da smo koljaci. Nije RS samo vasa, skontajte to.

A usput bilo bi lijepo da nekad napises nesto sto ima veze sa temom.
Post Reply