Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#226 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PipiDugaDevetka »

anonimus0007 wrote:
sinuhe wrote:Sarajevo je drzano pod blokadom da bi se terorom prinudila bosnjacka strana na mir po srpskim uslovima.
taman tako, i isključivo zbog toga.
Nema problema što ste povlačili kanafu, pitanje je je li bilo s merakom i uz pjesme (podvriskivanje) + kijaRa?
Uživanje radost prava kada kome geleri ''prođu'' kroz glavušu!
:x
kojetou

#227 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

muha_sa wrote: ne znam da li si skonto šta sam htio rec ovim postom :?
-toliko silno naoružanje od JNA su ti isti paljani imali--JNA ukopala artiljeriju oko Sarajeva i sve im predala--u gradu imali svoje naoružane ljude--u gradu imali kasarne pune vojske i rezervista na spram maltene golorukih branioca i ne uzeše grad a ti bi sad ko eto nešto osvajo jal "oslobadjo" :-)
-hajd-živi bili pa vidjeli--al ja sa sigurne distance :lol:
Neznam dali ti razmisljas svojom glavom? Pravi si Bosanski romanticar. Srbi su zauzeli sve sto zu selijeli u Sarajevu:

1)Ilidzu
2) Blazuj
3)Osijek
4) Brezu
6)Vogoscu
7)Grbavicu
8)Nedzarice
9) Hadzice
10) Igman

+Istocno Sarajevo i sve vazne kote.

Ja neznam sta su oni trebali jos zauzeti? To im je i bio cilj i to su i ostvarili. Ako malo pogledas za koliko dana je recimo Hrvatska vojska dosla tenkovima do Banja Luke ravnajuci cetnike u Jajce, Mrkonjic Gradu, Glamocu, Sipovu itd. onda ces shvatiti da se rat u modernom vremenu dobiva tehnikom a ne puskicama cuceci u rovu. Kasnije je se to sto je HV osvojila TEHNIKOM samo zamjenilo za te dijelove Sarajeva i to je to. Nikakvi hrabri Bosanci nisu vratili ni Grbavicu ni Ilidzu ni Vogoscu.

Isto pravilo vrijedi i sada kada su uloge zamjenjene tj. kada su Bosanci nadmocni u ljudstvu i tehnici i kada bi izvukli topove na ove kote koje sam opisao; nema sanse da bi se to odbranilo. Evo pitaj ovog srbina dali sam u pravu.
skuterista

#228 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by skuterista »

Srbi nisu nista s tog spiska zauzeli , klocu , jel znas npr u Osjeku koji ti je treci na spisku , kolko je zivjelo Srba ,a kolko Bošnjaka ? cetvrto Brezu nisu nikad zauzeli i tako dalje i tako dalje ...a bas sam se pitao gdje nam je dijaspora da se opet malo zabavljamo , samo naprijed , cekamo dalje plan , kolko vidim , Trebević je uzet , kako dalje do Drine ? :-)
salter071

#229 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

kojetou wrote:To sto su oni uradili je u neku ruku prirodno. Nemojte me pogresno shvatiti; ali toliku predmoc u teskom naoruzanju su imali; imali su ljude na terenu (istina manjina su bili) i imali su zelju da uzmu sto vise.
Ja bih vas slagao kada bi rekao, u slucaju da se u Srbiji nalazi 1,5 miliona Bosnjaka i da je Bosna superiorna u odnosu na Srbiju, da nebih zelio vecu Bosnu stvoriti u tom slucaju. Ja bih to zelio itekako. Podrzavao bih predjsednika i politicare u Bosni koji bi bili za slanje tenkova da "Zastite" manjinske Bosnjake u Srbiji itd

Zato je glupo i ocekivati da u nekom imaginarnom ratu u kojem bi neke vukojebine poput Vojkovica i Sokolca stajale izmedju Drine i Bosne; da bi se jedan grad poput Sarajeva nesto ustrucavao i moralizirao umjesto da to vojno porazi. To je prirodno: Snaga jaceg. Uvijek je to tako bilo i uvijek ce biti. Zato ja da sam Srbin nikada nebi zelio da odgajam svoju djecu u nekim Vojkovicima. Uvijek na balkanu kada je neko rekao da rata nece biti i da je to nemoguce; vrijeme je potrvrdilo da je neistina.
kojetou wrote:Sada cete mi opet reci da sam ekstremista i nacionalista i rato huskac ali neka mi neko onda fino kaze gdje grijesim? U slucaju nekog sukoba (kojeg naravno nikada nece biti jer rat je zlo i za rat je potrebno dvoje) kako u tom imaginarnom nemogucem ratu da ova flekica istocno od ove plave linije gdje se nalaze kucice na jedan ili dva sprata sa tu i tamo nekom rijetkom manjom zgradicom opstane pored ovolikog grada koji je samo za pola uspijeo da stane u ovu sliku pun cijelih kwartova gdje nema nebudera manjeg od 14 spratova? .
Sve si sam rekao. I uspio pri tome sam sebi skociti u usta.
kojetou

#230 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

skuterista wrote:Srbi nisu nista s tog spiska zauzeli , klocu , jel znas npr u Osjeku koji ti je treci na spisku , kolko je zivjelo Srba ,a kolko Bošnjaka ? cetvrto Brezu nisu nikad zauzeli i tako dalje i tako dalje ...a bas sam se pitao gdje nam je dijaspora da se opet malo zabavljamo , samo naprijed , cekamo dalje plan , kolko vidim , Trebević je uzet , kako dalje do Drine ? :-)
Dobro eto Osijek nisu zauazeli.

U Vogosci na popisu iz 1991. je bilo 12.500 Muslimana i 4500 Srba.
U Hadzicima je bilo 15.392 Muslimana i 6362 Srba
Ilidza: 29500 Mslimana i 25.000 Srba
Ilijas: Muslimani i Hrvati su skupa cinili vecinu
Breza: 13.000 Muslimana i 2000 Srba

Trebamli dalje da nastavim? Malo o Drini? Zepa, Foca, Visegrad, Zvornik, Srebrenica, Prijedor, Doboj, Bratunac, Rogatica cak i Kalinovik je bio 40% Bosnjacki

http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_stan ... ovini_1991.
skuterista

#231 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by skuterista »

kako uzeše Brezu majku im , tako ih malo bilo ? ti iz Breze Bošnjaci i Hrvati se predali samo tako..pih :-D
kojetou

#232 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

skuterista wrote:kako uzeše Brezu majku im , tako ih malo bilo ? ti iz Breze Bošnjaci i Hrvati se predali samo tako..pih :-D
Zato kazem tehnikom se dobiva rat. Zato su ovi srbi u istocnom sarajevu historijski zavavljeni. Sve ovo su oni zauzeli zato sto su imali predmoc u tehnici i nista drugo.
sumirprimus

#233 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by sumirprimus »

kojetu, pazi ti za to drugo poluvirjme drug, da mi opet ne primimo go kod kuce :wink:
kojetou

#234 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

sumirprimus wrote:kojetu, pazi ti za to drugo poluvirjme drug, da mi opet ne primimo go kod kuce :wink:

Nevjerujem da ce biti drugog poluvremena .
salter071

#235 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

kojetou wrote: Nevjerujem da ce biti drugog poluvremena .
Crk'o ti PlayStation?
sumirprimus

#236 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by sumirprimus »

pa sto onda djabe ljudima habas temu?
kojetou

#237 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

Pa tema je napad na ilidzu :D
muha_sa

#238 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

kojetou wrote:
muha_sa wrote: ne znam da li si skonto šta sam htio rec ovim postom :?
-toliko silno naoružanje od JNA su ti isti paljani imali--JNA ukopala artiljeriju oko Sarajeva i sve im predala--u gradu imali svoje naoružane ljude--u gradu imali kasarne pune vojske i rezervista na spram maltene golorukih branioca i ne uzeše grad a ti bi sad ko eto nešto osvajo jal "oslobadjo" :-)
-hajd-živi bili pa vidjeli--al ja sa sigurne distance :lol:
Neznam dali ti razmisljas svojom glavom? Pravi si Bosanski romanticar. Srbi su zauzeli sve sto zu selijeli u Sarajevu:

1)Ilidzu
2) Blazuj
3)Osijek
4) Brezu
6)Vogoscu
7)Grbavicu
8)Nedzarice
9) Hadzice
10) Igman

+Istocno Sarajevo i sve vazne kote.

Ja neznam sta su oni trebali jos zauzeti? To im je i bio cilj i to su i ostvarili. Ako malo pogledas za koliko dana je recimo Hrvatska vojska dosla tenkovima do Banja Luke ravnajuci cetnike u Jajce, Mrkonjic Gradu, Glamocu, Sipovu itd. onda ces shvatiti da se rat u modernom vremenu dobiva tehnikom a ne puskicama cuceci u rovu. Kasnije je se to sto je HV osvojila TEHNIKOM samo zamjenilo za te dijelove Sarajeva i to je to. Nikakvi hrabri Bosanci nisu vratili ni Grbavicu ni Ilidzu ni Vogoscu.

Isto pravilo vrijedi i sada kada su uloge zamjenjene tj. kada su Bosanci nadmocni u ljudstvu i tehnici i kada bi izvukli topove na ove kote koje sam opisao; nema sanse da bi se to odbranilo. Evo pitaj ovog srbina dali sam u pravu.
znaš šta sinak :? pun je meni kurac vas stratega koji ste pišali u pelene dok smo mi krvarili :-) pun mi je kurac stratega koji su, ne docekavši prvi ispaljen metak s okolnih brda, se noge uhvatili :-) onda kad dodjem u jebenu ŠveCku da provedem mjesec dana igrajuci se sa svoja dva unuka naletim na nekog ko ce mi pojasnit gdje smo se zajebali prilikom deblokade i kuda smo trebali udarit dok su oni hodali i kupovali namještaj po "Ikei"
-ne zamjeram nikom ko je otišo--daleko od toga, nikad mi nije na pamet palo da nekom prigovorim jer ne uzimam to sebi za pravo al imajte bar trunku obraza pa cutite o onom o cemu pojma nemate. najmanje što možete ucinit je da cutite i uživate u svojim Štokholmima, Geteborzima, Kopenhagenima i ostalim gradovima širom svijeta. uživajte u životu-jebo vas rat-koji vam je kurac :-)
salter071

#239 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

muha_sa wrote:znaš šta sinak :? pun je meni kurac vas stratega koji ste pišali u pelene dok smo mi krvarili :-) pun mi je kurac stratega koji su, ne docekavši prvi ispaljen metak s okolnih brda, se noge uhvatili :-) onda kad dodjem u jebenu ŠveCku da provedem mjesec dana igrajuci se sa svoja dva unuka naletim na nekog ko ce mi pojasnit gdje smo se zajebali prilikom deblokade i kuda smo trebali udarit dok su oni hodali i kupovali namještaj po "Ikei"
-ne zamjeram nikom ko je otišo--daleko od toga, nikad mi nije na pamet palo da nekom prigovorim jer ne uzimam to sebi za pravo al imajte bar trunku obraza pa cutite o onom o cemu pojma nemate. najmanje što možete ucinit je da cutite i uživate u svojim Štokholmima, Geteborzima, Kopenhagenima i ostalim gradovima širom svijeta. uživajte u životu-jebo vas rat-koji vam je kurac :-)

Ne da rata nije ni vidio, nego je maloprije zbrisao offline da izbjegne odgovor na bilo koje pitanje, a onda se kukavicko pseto vratilo da nastavi lajati iza ledja kada misli da nikog nema kako bi huskao na rat. Kako bi on rado gurnuo sviju u rat da bi dokazao da je on "patriJot". Borio bi se on iz "SveCke" do zadnjeg Sarajlije.
Babo mu zbrisao van i herojski se "boriJo" u logistickim brigadama i ima spomenicu SveCke socijalne pomoci iz '92-ge, a sad bi mu sin glumio stratega i zalozio one koji su uspjeli prezivjet sve to.
Radi ovakvih medjunarodna reputacija Bosne i jeste kakva je danas. Isto tako se*u po zapadu sto ovi jedva docekaju da opucaju po vizama i ostalim mjerama za BiH.
Last edited by salter071 on 19/03/2013 14:24, edited 1 time in total.
kojetou

#240 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

muha_sa wrote:
znaš šta sinak :? pun je meni kurac vas stratega koji ste pišali u pelene dok smo mi krvarili :-) pun mi je kurac stratega koji su, ne docekavši prvi ispaljen metak s okolnih brda, se noge uhvatili :-) onda kad dodjem u jebenu ŠveCku da provedem mjesec dana igrajuci se sa svoja dva unuka naletim na nekog ko ce mi pojasnit gdje smo se zajebali prilikom deblokade i kuda smo trebali udarit dok su oni hodali i kupovali namještaj po "Ikei"

Zasto ja nebi imao pravo dati svoje misljenje? Sve sto sam rekao je istina; Srbi su uzeli nesto vise od pola Sarajeva a ostatak su imali ko na dlanu tako da ne stoji da oni nisu uzeli sarajevo. Zar Grbavica ili Ilidze, Vogosca nisu sarajevo? Ovo je javni forum tako da svako ima pravo da zinese svoje misljenje.
salter071

#241 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

Sloboda govora nije apsolutna i ne podrazumjeva huskanje na rat.
Npr., ako u kinu vices pozar cinis krivicno djelo, jer izazivas opasnost po zivote i zdravlje ljudi (u panici moze doci do svacega).
U to ulazi i govor mrznje, te jos par odredbi s kojima ti ocigledno nisi upoznat.
Osim toga nemas ni minimum minimuma onoga sto se zove kucni odgoj, jer da imas ne bi ti palo na pamet ismijavati ljude koje su ginuli na kotama, koje ti svakojako nazivas, da bi se sad ti pravio pametan nakon bitaka!
Na zalost biti idiot nije krivicno djelo, jer da jeste ti bi sluzio dozivotnu.
muha_sa

#242 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

kojetou wrote:
muha_sa wrote:

Zasto ja nebi imao pravo dati svoje misljenje? Sve sto sam rekao je istina; Srbi su uzeli nesto vise od pola Sarajeva a ostatak su imali ko na dlanu tako da ne stoji da oni nisu uzeli sarajevo. Zar Grbavica ili Ilidze, Vogosca nisu sarajevo? Ovo je javni forum tako da svako ima pravo da zinese svoje misljenje.
niko ne kaže da nemaš pravo iznjet svoje mišljenje vec je ružno iznosit mišljenje o necem o cemu pojma nemaš. evo sam skoro 9 godina na forumu i nikad se nisam petljo u nešto što ne znam. rekoh vec--dosta njih u toj ŠveCkoj me pitaju što smo se povukli s Ilidže, što nismo Vraca oslobodili, što nismo Trebevic zauzeli i tako dalje i tako redom :lol: sve pitaju oni koji su do te 92. jednom jal ni jednom u Sarajevu bili i bolje znaju raspored linija neg mi koji smo sve to predeverali.

-nego da ja tebe pitam isto što ove stratege u ŠveCkoj pitam :D jesil se registrovo bar jednom za izbore i glaso na istim :? ovi što ih priupitah nisu jer pobogu nije im niko na kucni prag došo s registracijskim listicem :lol: inace bi se oni registrovali da je neko došo i na vrata stana pokuco--dje ce ljudi ic negdje da se registruju :lol:
kojetou

#243 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

salter071 wrote:Sloboda govora nije apsolutna i ne podrazumjeva huskanje na rat.
Npr., ako u kinu vices pozar cinis krivicno djelo, jer izazivas opasnost po zivote i zdravlje ljudi (u panici moze doci do svacega).
U to ulazi i govor mrznje, te jos par odredbi s kojima ti ocigledno nisi upoznat.
Osim toga nemas ni minimum minimuma onoga sto se zove kucni odgoj, jer da imas ne bi ti palo na pamet ismijavati ljude koje su ginuli na kotama, koje ti svakojako nazivas, da bi se sad ti pravio pametan nakon bitaka!
Nisam uopste ismijavao nekoga. Moji postovi su bili usmjereni ovom srbinu torcaderou i mislim da su realniji od ovih postova sto pisu ovi poput muha_sa koji prica o necemu sto nema veze sa istinom u ubacuje neko emocije iz samo njemu poznatih razloga. Istina je da nema sanse da se Srbi u istocnom sarajevu odbrane ako ikada dodje opet do sukoba. To smo dakle zakljucili iz ovog prvog filma kojeg je emitovala televizija RS-a u kojem se kaze da bez ilidze, Hadzica i Nedzarica se ovaj mali istocni dio sarajeva nebi mogao odbraniti. Jeli se tkao kaze u tom filmu? Jeli to tema?

Ja sam samo isao dalje da sam sebi i ovom torcadeour objasnim zasto je to i po mom misljenu tako. Bez najmere da nekoga vrijedjam ali mislim da je to stvarno tako. Na kraju krajeva to je i Karadzic priznao. I tu bih i ja da zavrsim ovu diskusiju.

A ja jesam dozivio rat na Ilidzi kao dijete i sjecam se nekih detalja tacnije 4 mjeseca sam bio u ratu. Imam dosta i familije koja je zavrsila u logoru na Puli tako da se cak i sjecam nekih detalja. Moj deda i nana su protjerani iz svoje kuce na Ilidzi itd.
muha_sa

#244 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

kojetou wrote:
salter071 wrote:Sloboda govora nije apsolutna i ne podrazumjeva huskanje na rat.
Nisam uopste ismijavao nekoga. Moji postovi su bili usmjereni ovom srbinu torcaderou i mislim da su realniji od ovih postova sto pisu ovi poput muha_sa koji prica o necemu sto nema veze sa istinom u ubacuje neko emocije iz samo njemu poznatih razloga. Istina je da nema sanse da se Srbi u istocnom sarajevu odbrane ako ikada dodje opet do sukoba. To smo dakle zakljucili iz ovog prvog filma kojeg je emitovala televizija RS-a u kojem se kaze da bez ilidze, Hadzica i Nedzarica se ovaj mali istocni dio sarajeva nebi mogao odbraniti. Jeli se tkao kaze u tom filmu? Jeli to tema?

Ja sam samo isao dalje da sam sebi i ovom torcadeour objasnim zasto je to i po meni tako. Bez najmere da nekoga vrijedjam ali mislim da je to stvarno tako. Na kraju krajeva to je i Karadzic priznao. I tu bih i ja da zavrsim ovu diskusiju.

A ja jesam dozivio rat na Ilidzi kao dijete i sjecaml tacnije 4 mjeseca sam bio u ratu. Imam dosta i familije koja je zavrsila u logoru na Puli tako da se cak i sjecam nekih detalja.
lapsus u kucanju il :?
salter071

#245 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

E moj Muha, ne znamo mi kako je njima bilo tesko...trebalo je mijenjati baterije u daljinskom, ni kokice nisu jeftine, a niko se ne sjeti da im pokuca na vrata i ponudi im ministarsku fotelju sto su tolike "patriJote". Jest', vidis ti kako smo mi nefer prema njima, a oni se jadni ubili od brige za nas...
Sto ovog balavca ne upita gdje mu je babo bio 1992-ge da malo pogura u osvajanju Trebevica ili bilo cega o cemu mu sin ovdje palam*di? Hajde on je 1984-to godiste, pa dobro je da nas zna naci na karti, ali gdje mu je babo "biJo"? :x
Last edited by salter071 on 19/03/2013 14:43, edited 1 time in total.
salter071

#246 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

muha_sa wrote:
lapsus u kucanju il :?
Pula, Kula... njemu je sve to isto. Vidis da nema pojma o cemu prica.
muha_sa

#247 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

salter071 wrote:E moj Muha, ne znamo mi kako je njima bilo tesko...trebalo je mijenjati baterije u daljinskom, ni kokice nisu jeftine, a niko se ne sjeti da im pokuca na vrata i ponudi im ministarsku fotelju sto su tolike "patriJote". Jest', vidis ti kako smo mi nefer prema njima, a oni se jadni ubili od brige za nas...
Sto ovog balavca ne upita gdje mu je babo bio 1992-ge da malo pogura u osvajanju Trebevica ili bilo cega o cemu mu sin ovdje palam*di? Hajde on je 1984-to godiste, pa dobro je da nas zna naci na karti, ali gdke mu je babo "biJo"? :x
:lol: :lol:

pojma mi nemamo vec emocije ubacujemo :lol: :lol:

-rekoh i da ponovim :lol: samo nek javnu kad je napad na Vojkovice--imam goriva do prve pumpe u Hrvatskoj :thumbup: :lol:
salter071

#248 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

muha_sa wrote: pojma mi nemamo vec emocije ubacujemo :lol: :lol:

-rekoh i da ponovim :lol: samo nek javnu kad je napad na Vojkovice--imam goriva do prve pumpe u Hrvatskoj :thumbup: :lol:
:thumbup:
kojetou

#249 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

salter071 wrote:E moj Muha, ne znamo mi kako je njima bilo tesko...trebalo je mijenjati baterije u daljinskom, ni kokice nisu jeftine, a niko se ne sjeti da im pokuca na vrata i ponudi im ministarsku fotelju sto su tolike "patriJote". Jest', vidis ti kako smo mi nefer prema njima, a oni se jadni ubili od brige za nas...
Sto ovog balavca ne upita gdje mu je babo bio 1992-ge da malo pogura u osvajanju Trebevica ili bilo cega o cemu mu sin ovdje palam*di? Hajde on je 1984-to godiste, pa dobro je da nas zna naci na karti, ali gdje mu je babo "biJo"? :x
Tebi izgleda da je sada svaki dijasporac kriv nesto. :twisted:
salter071

#250 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

kojetou wrote:Tebi izgleda da je sada svaki dijasporac kriv nesto. :twisted:
Ne nego oni koji govore o onome o cemu pojma nemaju. Jako bih ti rado priustio to zadovoljstvo da tacno znas o cemu pricas. Po godinama si sad taman dospio da steknes takvo iskustvo. Ako se ne-do-Bog prilika stvori, vjerujem da ces biti prvi koji ce se odreci BH dokumenata.
Kad se vec obracas tom Srbinu da ti citiram jednu njihovu izreku:"Kakav otac-takav sin!"
Kako ti stari zbrisa, tako bi i ti podvio rep, pa poslije opet malo pametovao onima koji uspiju prezivjeti, upravo kao sto to radis sada.
Post Reply